УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3

Фала многу :*

2. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    Јас си пијам алкохол, бело вино :) Само што кога си на оваа диета од две чаши веќе си под дејство тоа е предноста и да сакаш неможеш да испиеш многу :)

На shangri-la му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Денес, 6 ден, Скробен.
    Доручек - Банана и мандарина, се мислев помеѓу три мандарини и една банана и една мандарина, и се одлучив за второто, бананата ми го смирува стомакот бидејќи деновиве додека ми се навикне метаболизнот на диетава имам малку дијареа па да не претерам со ВитЦ многу. Морам да признаам, каснав и малку мушмули, 4-5, како ужинка, додека на шпорет крчка мојата лекичка.
    Ручек - Леќа со кромидче и лукче, ќе имам прилично ран ручек бидејќи сакам и да вечерам денес а вечер сум на театар, значи и вечерата ќе ми биде рана. Се разбира салатка од цвекло, морков, трупка и дајкон зачинета со малку маслиново и лимон.
    Вечера - пола од леќата и малку салатка ако ми остане.
    Инаку еден совет сакам од вас, имам останато малку супа од вчера, домашна од зеленчук, дали може да ја каснам денес со леќата, пример една чинија леќа една супа, за да не ја фрлам, не чини да се фрли таква супа.

4. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    Мислам дека супата е за протеинскиот ден :)

5. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.982
    ^ Супа, ама без фиде :!: , можеш да јадеш кога сакаш. Во неа има само зачини и зеленчук.
    А ако има фиде, пологично ми е во јаглехидратен ден да се јаде.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Да Тинкербел, само зачини и зеленчук, фидето, т.е. тетовските јуфки кои ги ставив наместо фиде :lol: ќе ги јадам мачките. Инаку оваа супа е по патент на мајка му на дечко ми, протерува за ала минут, уште не си ја додал више работат цревата :lol:

7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Сакам рецепт за супата :)

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Ах супата, да не биде малку ОФФ, ама ај на сите во диетава ќе им послужи, значи супа за скоро секој ден во диетава, според мене слободно може да се јаде и во овошен ден, се работи за варен зеленчук со малку маслиново масло и зачини. Значи, пашканат, целер, морков и магдонос, се освен магдоносот и листот целер се сецка на коцки и се става во вода, која во протеинскиот ден дури може да биде и вода од сварено мевце кое ќе си го изедете како главно јадење, нека провари колку убаво да омекнат коцките зеленчук и додадете малку сол и вегетка, малку маслиново масло и листовите целер и магдонос, уште минута две и вадете ја, во ЈХ денот можете и да додадете резанци, фиде и слично, од целерот, пашканатот и магдоносот, додека стигнете до главното јадење, веќе навелико осеќате турбуленции во стомакот. ;)

На shangri-la, Angel.Heart и anabel-a им се допаѓа ова.
  9. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Абе мене вкусна ми изгледа супава, ама што знам дали е паметно да ја мешаш... :?: Подобро изеди ја леќата за ручек, па за вечера касни си супа, полесничко ќе ти биде плус. :?:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Злосторот направен Дузенка, супата се изеде, за вечера ќе остане да се каснат две три лажици од леќата, таа па да видиш колку е вкусна :rofl: Многу се сакам кога сум домаќинка по дома, си складирам зеленчуковци цо фрижидер и си планирам со што да си ги јадам во диетава, па така насецкав едни преубави пиперки за протеините со малку урда да ги спржам, т.е. тоа моето е повеќе варење бидејќи ги ставам во тенџере и ги поклопувам со капак да се омекнат па им додавам урда, значи не ги малтретирам многу, така посуровки ги сакам, а и бабури сум си складирала за некој скробен ден да си ги направам со оривче. А утре :!: како ќе кркам шпагети со домашен кечап, лукче и ориганооооо :rofl:

На midnight.flower и Doozy им се допаѓа ова.
  11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    43/91 Скробен
    Појадок: неколку парчиња ананас
    Ручек: манџа грашок со компири и црвена(љиљава) зелка салата со масло, оцет и сол
    Вечера: исто колку и ручекот.
    Плус нескафе, а можда и уште едно ќе пијам.
    И толку за денес.

12. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    48 ден ЈХ
    доручек: 2 портокали
    ручек: пица вегетаријана
    вечера: 1 кроасан и 1 ред црно чоколадо :) ако искочам и 1 винце црвено :D
    Денеска бев на третмани за целулит и слабеење , имам уплатено 5 третмани и ке видиме резултати :)
    Од утре почнувам да вежбам зумба- дома. :)

13. megy24

megy24 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    6/90 Skroben
    Dorucek-1 solja kakao ,i 2 kivi
    Rucek -Grav salata cveklo
    Vecera- samo grav bez salata toa e se za denes.
    Devojki ,moja preporaka e da se drzite strogo kon ona sto pisuva vo dietata koj den kako da se jade ,samo taka navistina ke dostignete vistinski rezultati. Denes mene mi e 6 den i imam simnato 2 kg.presrekna sum.
    A isto taka sakam da i napomenam i za ovosniot den znaci ovosje si jadete kolku sto sakate znaci koj period od denot vi se prijade znaci ovosniot den nema dorucek rucek i vecera jas sekogas si go drzam taka so isklucok na bananata koja ne ja konusmiram bidejki ima dosta mn kalorii dr se e dozvoleno od ovosje se razbira......imajte ubava vecer :) :hai:

14. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    13ден-протеински
    доручек:две јаболки
    ручек:два батака,кришка леб и витаминска салата
    вечера:исто како и ручекот
    и сакам да кажам дека сум презадоволна од диетава бидејќи до сеа ослабев 3 кила,али со редовно вежбање и плус секој втор ден сум на тренинг,но сум презадоволна :) и да решена сум да ги оставам веќе бананите :)

На Maroon5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. shangri-la

shangri-la Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    31
    13 ден - протеински
    доручек: мандарина
    ручек: 250 милилитри супа
    динстано пилешко
    свежа салата и диетално лепче
    Вечера: Салата со неколку парченца пилешко од ручекот

____________________________________________________________________________________________
    Со душа го чекам денов бидејки се заљубив во оброков па ако некој си бара инспирација ова го правам.
    Во 500 милилитри зовриена вода ставам една коцка супа (пилешка или зеленчукова) и оставам да се вари 5 минути на тивок оган. Потоа пола од супата префрлам во шоља и ја пијам пред ручекот а во другата половина ставам околу 150 - 200 грама пилешко месо сецкано на мали коцки. Додавам уште малку вода и ставам малку биберче, малку вегета и една кафена лажица маслинов зејтин. Кога ќе изврие водата го оставам месото уште некое време на оган да зарумени.

Сецкам, еден домат и една краставица на мали коцки посолувам и сецкам 4-5 листови марула. Го мешам зеленчукот во длабок сад за салата со малку маслинов зејтин(една кафена лажичка) па го додавам пилешкото. Во меѓувреме на загреаната рингла печам една кришка диетално лепче колку да стане крцкаво па го сечкам на коцки и го додавам на салатата. Ми стига и за ручек и за вечера. Превкусно е:)
    ___________________________________________________________________________________________
    Изгладнувањето го успорува метаболизмот така што измеѓу доручекот и ручекот е дозволена ужинка од една овошка или неколку ситни. Се си правиш правилно :)

Може да го споделиш видеото? :)

16. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Супата ми се чини добра, ама тоа целерот ИЧ не го поднесувам :( а е многу добар за метаболизмот и го забрзува согорувањето на мастите. Ама пустото, ако го намирисам, уста не можам да отворам, а камо ли да го голтнам. Понекогаш толку ми смета мирисот на целер, што ми се лоши ( :puke: ) ако има таква супа или манџа на масата во која доминира целерот :( . Ако можете конзумирајте го што почесто, многу поволно ќе ви влијае. Јас едноставно не можам :doh: :x

Инаку за оние кои бараа линк за видеото еве ви:
    http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

Јас си го симнав, за да не зависам од брзината на Интернетот ;) . Е сега, ги молам оние кои одат на часови по зумба, да ми кажат дали е слично нешто како ова во видеото, пошто, како што ви кажав, во мојот град нема зумба, па не можам да знам. Извинете за офф, ама напишав и во темата зумба, и никој не ми одговори :( .

17. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Оваа видео што ке ти го пратам е исто како часовите што ги посетував пред 6 месеци. Тука можеби не се толку јасни чекорите ,ама јас дека одев 1 и пол година и ги знам точно како се играат сите .Можеш да пробаш , со тек на време ке ги научиш.
    http://www.youtube.com/watch?v=B4FMyeZI ... re=related

18. amnezija

amnezija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    3
    21/90 Протеински
    Појадок- 2 мандарини
    Ручек- пилешко месо на скара, млеко, салата и супа
    Вечера- пола од ручекот без супата :) Овој ми е дефинитивно омилен ден

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.862
    Допаѓања:
    109.964
    Тетка Ангела ја дрма ПМС, па мора да прави ситни излети во денот со малку мушмули и јапонско јаболко во претпладневните саати. Вчера сума сумарум одлично помина денот, малку осеќав кризи за храна, ама за се тоа е крив тој проклет ПМС. На ум сум да си го купам јусерот на МаХ за цитрусни овошја, мене тоа најмногу ме освежува а богами и заситува, више е нарачано за НовоГодишен поклон, да се најде под елка и јас кога ќе го отворам ќе паднам во несвест од изненадување (слично како една Феминка која најави дека ќе падне во несвест кога дечко и ќе ја побара за жена на колена на денот на веридбата) :rofl:
    Денес 7 ден, Јаглехидратен, леле како му се радувам на деновввв...
    Доручек - веќе средив тоа, две мали мандарини и една мала банана, дијареата сеуште не попушта, имам извадено и еден цитрон кој ќе го изедам подоцна, после кафето кое се вари на рингла, отприлика 2 часа после овошјево кое го средив веќе :D
    Ручек - Шпагети или макарони, ќе видиме тоа уште, со сос од патлиџани, домашен, без адитиви и конзерванси, со лукче, мајчина душичка, оригано и балсамико. Како ли ќе одолеам да не ги наросам со пармезан свежо изрендан мори мајко, ама ќе му најдам чарето, ќе наросам со биберон на Вегета кој го испофалив.
    Вечера - Ме замислувате како тријам рачиња? Е денес и покрај моите замисли да изедам две парчиња торта вечерата ќе ми се сведе на две парчиња лепче Нутри намачкани со џем од сливи и рум плочки во него, а за малку покасните саати имам чоколадче, што би рекла една другарка кумановка, синоќа на претстава дотичниот на кој очи нејќете да му видите после темана моја ми купи и ми го брцна во ташна за денес да сум имала за вечера, што би рекол ЕлеМентал син на мајка.
    Јао што е со мене, сум станала поетична дури и во темата за диети, патетики :o Ма убав ми е викендов бре луѓе, си се сакам што уживам во мојата диета :D
    Морав да допишам уште нешто, си го стаив видеото со Зумба да си се полни, денес ќе го дансам :lol:

20. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Јас малце вчера претерав ... Ми беше протеински ден и се супер беше до вечерта кога отидов на свадба, каде од вечерата си каснав од пилешкото (исто што ми беше и ручекот) ама покрај тоа и црвено вино (и тоа 2 чаши |( ) а и од тортата на крај што ептен не ми требаше :wasntme: :yawn: јбг и се чудам после зошто овие последниве 3-4 кила не сакаат да се симнат ... од сега како човечево :x