Секој ден само по две овошки наутро? Лелеее...камо да можеше во неограничени количини А тоа пицата со што да биде одозгора? Само со печурки маслинки и кечап? Несмее некое саламче?
Aбе ти диета за дебелеење или за слабеење држиш?? се шалам! смееш зеленчук каков сакаш да си стаиш, неутрален е! ама значи во секоја диета појадокот е тооолку мизерен, мислиш за вечера зтанува збор па баш насабајле треба да јадеш 40-45% од целокупната храна! насабајле најбрзо се меле храната, метаболизамот е најактивен, дури и хамбургер да изедеш во 9 саатот, ништо нема да ти биде, само разликата е тоа што за ручек нема да ти се јаде толку! A не 2 овошки само на сабајле, и до вечер има да умреш за јадење! појадокот е најважен, и што и да изедете, нема да се фати за вас
Мене од што ми е страв дека нема да ја издржам па си се тешам по малку Инаку прашав бидејки една така доста пуничка другарка ми кажа дека наутро кога ќе станеш треба веднаш да се напиеш една чаша вода за организамот да ти ја свари храната од претходниот ден и потоа дури да јадеш еднолично овошје во неограничени количини И затоа ми падна чудно кога прочитав само две Па зарем доручекот не е најважен оброк во денот?! И како таков зарем не треба да се изеде во поголема количина?
Aбе жено, сабајле јади си што сакаш! за ручек нема да јадеш леб, а ќе си јадеш што имаш дома, и за вечера салата Oваа UN диета ти е за луѓе со +10 па и повеќе кила, за 5-6 кила, не би почнувала јас 90 дневна диета ! Jас намалив на исхраната, јадам по 50грама двопек на ден со посна салама и посен крем сир, јајца, виршли, салата за вечера! и не се осеќам гладна, а малце сум слизнала не се мерам, и не ни планирам, убаво ми е вака, нити сум гладна, нити пак сита за жал до 1000 калории на ден си внесувам, па ќе видиме за 2 недели! зашто знам дека вака поспоро иде, ама сепак резултатите се трајни
женски јас почнав денеска , во теков на денов не чуствував глад мн.... на моменти коај ќе ми се пријадеше си пиев вода, и некако ми ја смалува потребата за јадење
E ludo јас за жал спаѓам во таа категорија со + 15 kg Затоа планирам да ја држам додека не ги скинам килограмиве за утре недај боже да не дојдам до + 40 па главата да незнам каде ми е Инаку сакав пак за пицава да прашам Колку парчиња од прилика може да се изеде? 1-2?
Валерин може да изедеш две парчиња пица, јас си дозволував толку кога ја држев порано. Инаку практикувај само кечап да има и нешто зеленчук без салами и кашкавал. За повеќе килограми ако сакаш да симнеш да, потребна е диета, пробај ако можеш да ги издржеш сите денови зошто најбитно е организмот да се адаптира. Сум пробувала јас така како што кажа Лудото, но кај мене нема фајде, си треба режим на исхрана, кој ден што и колку.
Да знам. Ама многу ми е страв дека нема да има резултат Или дека нешто ќе биде и нема до крај да ја додржам...Плус планирам да вежбам. Барем по 60 калории на ден или до 100 кога ќе можам на највисок отпор...Се надевам дека нема да се истоштам со максимум. Иначе да, и јас пробував како што кажа ludoto ама дефинитивно нема фајде. Зошто јас сешто јадам ми се фаќа И малку да изедам ќе ми се фати...Другарка ми 10 палачинки од шала и сучка е Неправда...
Леееееелееееееееее,мене денес протеински ден,за ручек мама требаше да ми направи пилешки прсти ама промашила и си сварив ја 3 јајца...Доооооаѓам сега после тренинг гледам ми намигнуваат прстињата од маса...кога им викнааааааааав...се каам сега
=[/quote] E ludo јас за жал спаѓам во таа категорија со + 15 kg Затоа планирам да ја држам додека не ги скинам килограмиве за утре недај боже да не дојдам до + 40 па главата да незнам каде ми е Инаку сакав пак за пицава да прашам Колку парчиња од прилика може да се изеде? 1-2?[/quote] Jас имам прочитано дека кога е денот со пица, она купечко тесто, со таа големина, ќе си го намачкаш со кечап,малце оргиано, кисели крастајци,маслинки и печурки и ајт создравје Eпа чим имаш одповеќе кила, тогаш да, UN ти е добра диета
Еј луди!!! дур ве читав за малку ќе ви пишев без демотивирање људи со над 15 кг. пор фавор мислам хахах после те прочитав валерин и реков ааааааааа види бугати пицата е проблем хахахах ја немам плус 15 имам две три плус, ама нешто нездраво јадам и нездраво се осеќам и ме страши тоа да не отидам у нездраво накачување хахахаххаха место симињање... па фино ми изгледа диетава... а со пицата и сите работи па ваљда то постепено треба да намалуваш од порциите, пошто одеднаш да преживееше ден со едно парченце скери муви е посебно денот со овошје... еј тудеј из мај тути фрути деј хахаха анд ам гона ит ит.. портокали за мене само ... само како да не ги јадам со јогурт?!? ја така им се навикнав веќе некое време хаха пошо у продавничето до работата ми нема овошни јогурти бре бугати и у стомак се микса се прави овошен еј без јогурт сега ми текна хахах
Само 4ти ден .... ПОјма немам дали слабеам или не !!! ама се чувствувам одлично , не сум сама имам екипа која се тепаме и бориме со принципиве на диетата Мала шала не е на одмет ... се бориме ПРОТИВ самите нас и нашите непрестанати искушенија Да Ви кажам дека Викендов конечно и ке се удрам и на Вежбање(малку со дечко ми - ако е расположен, ако не ке практикувам умствени вежби како и до сега)!! Ве сакам сите до една, и сепак ова го правиме само за нас и за никој друг и денеска песничето е: http://www.youtube.com/watch?v=wa2nLEhUcZ0
УФФФФ ,а шо да правам јас која сум од тие со +20 ,односно ми треба едно да не претерам ама 30 кг да ги скинам за да сум таа што си бев.......почнав со 93 да ви кажам искрено и сега имам 85кг ,а до 65 ехехеееее тешко мене ,не 90 дена ке ми треба 2 години да ја држам ,ама ке биди се надевам .Па поздрав ке ве известувам ,сега ке вежбам малце.....
Еј луди!!! дур ве читав за малку ќе ви пишев без демотивирање људи со над 15 кг. пор фавор мислам хахах после те прочитав валерин и реков ааааааааа види бугати пицата е проблем хахахах ја немам плус 15 имам две три плус, ама нешто нездраво јадам и нездраво се осеќам и ме страши тоа да не отидам у нездраво накачување хахахаххаха место симињање... па фино ми изгледа диетава... а со пицата и сите работи па ваљда то постепено треба да намалуваш од порциите, пошто одеднаш да преживееше ден со едно парченце скери муви е посебно денот со овошје... еј тудеј из мај тути фрути деј хахаха анд ам гона ит ит.. портокали за мене само ... само како да не ги јадам со јогурт?!? ја така им се навикнав веќе некое време хаха пошо у продавничето до работата ми нема овошни јогурти бре бугати и у стомак се микса се прави овошен еј без јогурт сега ми текна хахах[/quote] zhap4e а зошто не пробаш со некоја друга диета со побрзи резултати? Некоја која ќе трае можеби 5-7 дена бидејки таа другарката која ме упати за диетава ми рече дека е за тие што сакаат над 10 килограми да симнат. Вие нема потреба толку да се мачите (мада пишува дека може да се прекине кога сакаш) но поентата е во тоа што ако не се придржуваш најмалку 45 дена на диетава метаболизмот нема да се адаптира доволно добро за и кога ќе ја прекинеш диетава да не ти се вратат килограмите. Всушност и така и така диетиве не се некоја добра опција зошто ако и понатаму не се придржуваш до златните правила пак ќе си накачиш. Вака мој совет би ти бил ако ти се качени сега скоро тие 2-3 кг. да пробаш некоја диета според крвната група. Тие траат пократко а и ефикасни се. Сигурна сум дека ќе најдеш некоја на нет. Па дури и на фемина ги пишува...Како сакаш. Ако ти се мачи со долгава диета Welcome in the club
zhap4e а зошто не пробаш со некоја друга диета со побрзи резултати? Некоја која ќе трае можеби 5-7 дена бидејки таа другарката која ме упати за диетава ми рече дека е за тие што сакаат над 10 килограми да симнат. Вие нема потреба толку да се мачите (мада пишува дека може да се прекине кога сакаш) но поентата е во тоа што ако не се придржуваш најмалку 45 дена на диетава метаболизмот нема да се адаптира доволно добро за и кога ќе ја прекинеш диетава да не ти се вратат килограмите. Всушност и така и така диетиве не се некоја добра опција зошто ако и понатаму не се придржуваш до златните правила пак ќе си накачиш. Вака мој совет би ти бил ако ти се качени сега скоро тие 2-3 кг. да пробаш некоја диета според крвната група. Тие траат пократко а и ефикасни се. Сигурна сум дека ќе најдеш некоја на нет. Па дури и на фемина ги пишува...Како сакаш. Ако ти се мачи со долгава диета Welcome in the club [/quote] Уф не... друга диета, симнам две накачам 5.... некако.. не знам не го сакам веќе тоа, макар што фала ти за идеата. Осеќам дека ми треба режим, ко и на сите нас без оглед дал имаме плус 2-3 или 20 пошто очигледно е дека си имаме сите проблем со тежината не е важно колку е разликата, важно е дека ни треба нешто до што ќе се придржуваме цел живот, не да се изгледнуваме недела, месец за да изледаме убаво за неколку дена што би се рекло и се лишувам од се, па после навалам на се дупло... ма тродупло јадеме нормални некои порции и да не се трескаме од земја за плусте килограми цело време, пошто баш е така сега симнам 2 после накачам 5, па ќе ги симнам тие па па ќе накачам, не иде некако цел живот истото..... А, не сум на 19 одамна веќе па и седејќи да согорувам, макар што ни тогаш не согорував седејќи да не се лажеме хахах...едноставно гледам дека за разлика од порано почесто се здебелувам со тие 2-3-4-5 и не ми е веќе добро ни за организмот ни за кожата, а приметувам дека можно е да почнам веќе да накачувам и по повеќе и тоа одеднаш... осеќам понекад буквално како ми се трупаат маснотиите.... Диетава баш и ми изгледа ко нешто што ќе можам и после минусот да го продолжам веројатно со поинакви порции ама баш така еден ден само тоа друг ден само тоа да не мешам хаглехидрати, протеини чуда и врагови.... и ден да имам кога само овошје ќе јадам и зеленчук. Сосема ок ми е барем за сега имам ентузијазам пошто сега почнав 4 ден овошјенце и ќе продолжам... со фиги и останатите all for one, one for all
Еј немојте бе да се демотивирате... секој грам симнат е супер, значи треба да се продолжи трпение спасение, не сте сами единствени и нема да сте единствени после шо ќе шетате ко згодни цуци после минус 20-те кила низ град и ќе ви завидуваат ден за ден само не мислете на уште колку до крај ниту у денови ниту у килограми и мислам подобро ќе е.
еххх супер навистина по овие зборови уште повеке се мотивирам,лелеее супер ,е во право си навистина ке завидуваат ,ке велат како изгледа топ а со две деца.хахахх .а денес за ручек јадев пилешко па поради обврски беше малку касно па не ми се вечера и се напив една чаша млеко ,мислам дека е во ред ,што мислите вие мозе да се скокне некој оброк одвреме на време.....
Децо,помалку оффтопи4иња ако моит,а?!Држете се околу ун диетата на темава...да не ја разводенуваме со други мислења. Ви благодарам