УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. shangri-la

shangri-la Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    31
    Како бе, а кога легнуваш? А кога ручаш? Нема шанси да ја издржам диетава ако ми е последно јадење во 6 има вечерта да не знам што попрво да ставам во уста. Посебно во врнежливи саботни денови ко денес кога едвај во 12 се разбудив. Јас си се водам по правилото вечерата да не е подоцна од 3 саати пред спиење. Не може да биде исто за некој што станал во 6 и некој што станал во 12... нели.

2. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Епа се издржува најмногу во јг, протеински и скробен кога и да сум станата и да вечерам во 18 не сум гладна вечерта. Ама во овошен се случува и покасно да јадам, еве на пример сега, во 11 јадев цвекло зошто ептен ми се јадеше, исто и вчера ЈХ вечерата ми беше крај 20, ама гледам да не биде после 20, тоа да биде најкасно.
    Кога сум од сабајле на факултет поручувам пред да излезам од дома(значи едно станување јадам)крај 7 часот, ручам крај 13, 14 најкасно 15, и вечерам крај 18, 17 и 30, ако сум ручала во 16 вечерам во 19.
    Треба само да се испланира, па ќе се постигне.
    И оброците ми се поголеми, мислам дека се држам до тоа 250г, некогаш и 300 можда јадам, не ги мерам точно, ама во главно секогаш сум најадена во скробен, протеински и јх. :)

3. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Ајде нека ми е со среќа :rofl:
    1/90
    Протеински ден
    П: две јаболки (мали)
    Р: две јајца,чинија супа и салата.
    В: едно јајце,пола чинија супа и салата. :)

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.120
    Lux јас и ти значи сме исти во диетава, ко јас да си се читав како пишувам :lol: Значи потполно се согласувам со тебе и потполно сме усогласени во диетава ;) И мене вчера ми беше овошен, 20ти, крај на 5ти циклус. Ама ти денес ќе ни бегаш на мене и на Јуник, со овој водениот или полуводениот што ќе го држиш :( Ајде ќе се снајдеме ние, големи девојки сме ;) Инаку вчера во ниту еден момент не почувствував глад а цел ден бев дома, мислев ќе цркнам, може малку сосем кај 21-22 часот, ама го средив. Станав, изедов една дуња, покасно малку две јапонски, па 10тина бадемчиња, па две банани и две мандарини, салата од цвекло, дајкон, трупка и морков, му дојде како ручек тоа и на крај тиква печена. Ден ипол.
    А денес ќе биде друга песна, се мислам како ќе го издржам, значи 21 ден, протеински, почеток на 6ти циклус.
    Појадок - две мандарини и две банани, знам дека ми е многу ама имам прилично доста до ручекот кој денес ќе биде комбинација со вечера и така да мислам дека ќе издржам некако да не направам поголем грев ;)
    Ручек - денес сум на роденден, прв, кај малата на колешката, се ми се погоди убаво со протеинскиот, ќе си каснам мевце таму, ќе каснам и некоја салатка, некое парче сиренце и ќе ми се погоди, ама тортата на крај :( Најверојатно ќе ја каснам, нема смисла, колешката ме предупреди да си планирам тоа да ми биде ЈХ ден, ама не иде. И така јас предвреме ви кажувам дека денес ќе ја уткам малку, ама сосем малку, ама па затоа вечер ќе вежбам троа повеќе и готово!
    Вечера - Ко што кажав, вечера нема да има бидејќи ќе утнам со ручекот па ќе се полнам со вода и чаеви, за да се истроши што е можно побргу и ќе вежбам и готово ;)
    Видете колку сум фина, ви кажувам искрено, јас ќе ја утнам денес. Се шалам, свесно ќе ја утнам денес, ако успеам и ќе се обидам да не ја јадам тортата, да ми ја спакува колешката за ЈХ денот :lol:

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Barbie.g

Barbie.g Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Ако за 3 месеци неможеш да ослабеш,дали може да се држи уште еднаш диетава? :)

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.120
    Диетава трае 91 ден, после неа се препорачува 91 ден УН Одржување, за кое има и тема
    Дури после тоа мислам дека може да се повтори Ун диетата како што е класично, со 4 дена во циклус ит.н.

На Barbie.g му/ѝ се допаѓа ова.
  7. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Девојќи јас станав пред малку и се уште не сум гладна, може за пола саат за доручкувам, па накј 16 да ручам и околу 20 само салата?
    Мора на 4ри саати затоа шо ми е протеински

8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Можеш да ручаш во 16, а да си вечераш половина од ручекот во 20, нема потреба само салата на организмот му се потребни и тие состојки што ги содржи месото.
    Денес држам овошен ден место воден.

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    3/91
    Јаглени хидрати
    Појадок - две јаболка
    Ручек - макарони со кечап
    Вечера - ќе каснам кроасан

10. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Јас осеќам по фармерките дека 1 - максимум 2 килца имам скинато во рок од 5 дена,поточно денес 6ти. :)
    Иначе се осеќам некако многу исцрпено,овие калории се премалку за организмот со оглед на тоа дека ти треба енергија за учење,а воедно и нервирање. :(

6 ден
    -2 јаболка
    -варен компир(5-6 малечки/ средна големина) ,без леб. Салата не обожавам премногу и заборавам да си купувам. :worried:
    -вечера во план ми е пола од тоа за ручек ,па ќе видиме... :) Со оглед на тоа дека учам премногу овие денови си приуштувам поголема количина .

11. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    63 ден протеински
    доручек: 1 банана
    ручек: мало парче стек, малку кашкавал и 1 чаша јогурт, салата од цвекло и морков, 1 парче црн леб, супа :)
    вечера: пола од ручекот без супа и без леб :)

12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.007
    21/36 овошен
    Јадена сум само една банана, салата од една мала краставица и 10 зрнца аронија. Каснав и тенко мало парченце растителен кашкавал сега, мајка ми правеше некои стекови со кашкавал за ручек. Си тргнав парче на страна јас за утре, му се стрвам уште од сега

13. Red-lipstick

Red-lipstick Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Здраво ! Додека пребарував на google за ун диетата ми излезе форумот и ми се допадна оваа групичка за поддршка, па еве ме и мене, се приклучувам на диетата.Нека ми е среќно :P

14. MissyC

MissyC Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    28/91 ОВОШЕН

Цел ден имам изедено 2 банани и 2 јаболки, чаша зелен чај и 2 кафиња без шеќер :)

Утре ми е воден ден па се спремам да го поминам со многу чај пошто вода и не сакам да пијам многу :$ па во вторник на мерење да видиме колку кг помалку тежиме :$

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сега со Тинкербел се синхронизирам.
    58/91 место воден, овошен
    Појадок: една банана
    после еден цитрон + 2 мандарини
    + едно јаболко
    + една банана
    + 7 урми
    + неколку парчиња цвекло од тегла + две мали карфиолчиња од туршија.

16. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    9/91
    протеински
    доручек: 2 јаболки
    ручек: малку месо и слата марули + 2/3 кислели краставички
    вечера:месо и кислеа зелка и краставички
    ( мене вечерата пообилна ми испадна)

17. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    5/90
    денес станав многу рано , околу 7 јадев едно јаболко, и околу 11 еден портокал..
    ручек и вечера .. бидејќи имав многу обврски не стигнав да јадам два пати.. јадев околу 5.30 малку стек, и ајварче и една тенка кришка леб..
    плус 2,5л вода :)

18. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    28ден-овошен
    цел ден имам изедено само 4 банани

19. shangri-la

shangri-la Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    31
    Дечки, доручекот треба да ви биде две исти овошки во пар или рака ситно овошје од еден вид.

Туку ај да не мудрувам многу,

28 ден - овошен
    Доручек: јаболко
    Ручек: чајче од брусница и 15тина бадеми
    Вечера: Чекам да огладнам :lol: Си имам спремено микс од сушено овошје за до после или можеби една мала мандарина.
    Ме чека воден ден утре, а воопшто не ми се јаде. Се надевам ќе ме држи уште барем 24 часа состојбава :D Oва последново килце ме измачи.

20. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    Иста е и мојава ситуација,него колку ослабна до сега ? :D