Бадеми можеш 100 грама мислам да изедеш во овој ден, јас изедов вчера 60 грама, мислам дека бадемите не се многу проблематични во диетава
Како што реков 4/91 овошен а јас не го издржав појадокот е пишан погоре ручек: марула, супа без фиде и 2 јајца ужина: нес без шеќер со цимет вечера: малку пуканки и јогурт и утре сабајле вагата има да рипа....сигурно сега ме облева грижа на совест ама ете тоа е...
јас изедов може 200 грама ајде памет за нареден пат ама ладно многу ништо не ме држеше денес мевце ќе биде подобро
Ajвар јас најчесо како додаток јадам, со месо,воопшто дали два пати сум намачкала само ајвар и лепче, ама мислам дека може да се јаде како салата било кој ден И се обидувам да не ставам млечни призводи и месо во ист оброк, а јајце и јоурт/сирење јадам И тиквата прашав и јас, гледам ја посочуваат за овошен, а јас ја сместив во јх, и незнам што е правилно Патем, баш сега ги јадам двете јајца варени, самосо солца, и се чудам што вкусно ќе јадеме довечер Рано сум станата ни јаболкото ни цедениот лимон не ме оставија сита Би пробала со неколку шолји компот без шеќер ама..
8/91 Овошен ден Појадок - тиква и јаболко Ручек - јаболко и 3 мали мандарини Вечера - со намера сум да изедам 2-3 мандарини ,малку тиква и јаболко.
Па и семките и сончогледот се како и бадемите, но ај јади ги да видам непечени без сол, не иде, а солта се врзува веднаш со водата и оп целулитчееее.... Избегнувај ги, или јади ги оние што се лупени непечени, можеш да ги јадеш во овошниот, највише ќе те задржат Нескробен зеленчук ти е скоро сиот зеленчук, односно, марули, краставици, патлиџан, морков, цвекло.... Овој зрнастиот зеленчук во принцип ти е скроб и него можеш да го јадеш во Скробен ден само, а другово секој ден, дури и во овошниот Мене денес ми е 26 ден, Скробен, ситно бројам до Воден ден Појадок - 3 мали мандарини, без кафе, без вода, без ништо. Ручек - испив едно кафе, па јадев оривче и компирче, од Веро купечки, одвратни, погрда храна у живот не сум каснала, место салата си купив кисели краставички, да не беа тие не знам што ќе правев, после та испив и еден чај од дива цреша и цимет, сега сум на вода до вечер. Вечера - планирам да направам некое оривче со блитва, нормално ако не ме мрзи, ама морам бидејќи немам што друго би јадела
Се разбира, се наевам дека девојката не ме сфати да изеде 100 грама наеднаш, и јас јадев 60 грама ама ги јадев цел ден што се вика, во овошниот воопшто не пазам на саати. Инаку ми здосади од инстант пире, се откажувам од него до крајот на диетава
вчера 9/90 протеински доручек: две јаболка ручек и вечера: 3 парчиња стек , 2за ручек 1 за вечера и салата зелка. денес 10/90 скробен доручек: 2 портокала ручек и вечера: компир салата со кромид и ајвар.
Спојлер Јас последните неколку дена заборавив и немав многу време да ви пишам... Срам да ми е 2/91 Скробен ден Појадок: 2 мандарини Ручек: 2 компира варени, 1 чинија зелена салата Вечера: 1ипол компир варен, 1 чинија зелена салата 3/91 Јаглехидратен ден Појадок: 1 лимон Ручек: 1 кроасана, со многу малку крем Вечера: 4 чоколадни бананчиња и 1 ред чоколадо 4/91 Овошен ден (сеуште е во тек но мислам дека е толку) Појадок: 1 лимон Ручек: 50гр сушена папаја Вечера: 1 чинија зелена салата
е јас сум пурјак не виден значи дур ги гледам ги јадам и така си изгрицкав може 2оо гр гледајќи филм нема везе памет за другпат е сага да си кажам за денес 5/91 доручкав 1 портокалче и чајчиња си пијам ладно многу мора да се згрее моторот за ручек 3 парчиња риба и цвекло салата после пиев 1 нес со млекце и пак цајче и ме лупна криза за јадење и си направив салата со зелка и 1 парче кашкавал мислам дека сум ок денес за мене поздрав
Девојки ви препорачувам додека сте на диета,обавезно да си земате и л-карнитин,го намалува гладот и ги претвора мастите во енергија. Секако пожелно е да се вежба на степер,орбитрек,пешачење,бидејќи тогаш л-карнитинот го достигнува својот максимум.
68 ден скробен доручек: 2 јаболки ручек: леќа , зелка салата , 1 парче црн леб вечера: леќа , цвекло салата , 1 парче леб
почнувам и јас од денес со диетата.......ама ја з****в работата уште од сега оти не ми беше во план де да ја држам диетата ама од ко се изначитав тука се решив.....е сега само шо изедов една пирошка и пола перек.......знам свиња сум и сите да ме искарате за вака обилниот доручек.....иначе јас не јадам вака многу на сабајле ама треба да ми дојди во понеделник и зато се откорнав од јадење и сношти си јадов и некни......резил да ме јади!е сега денес шо да ручам?да ја ублажам ова бомбата шо ја внесов од сабајле поздрав
и така не би било лошо Ramante ама готово,ме изеде совеста напишав и во Диетата на Ирена,дека се придржвав на тој режим,со понекогаш правење на исклучоци јас осеќам голема промена,можи во кила не многу ама со сантиментри да!стомакот и одвратните спојлери ми се каде каде намалени ама сакам уште да намалам со килажа,сакам да ја имам поранешната килажа,од пред 4 години.......169 висина и 63 кг,плус-минус,а не сега......169 висина 71 кг бев,сега сум 67 кон 66,5 кг е стрелката
само позитивно и ке бидеме тенки сите си утнала денес па и не е страсно удри се на салати па од утре или понеделницки стартувај