1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Девојки , јас да ви се пофалам, а воедно и да ве мотивирам.
    Оваа диета ја држам веќе месец дена . (ок не е иста, ама е сличен режим на исхрана )
    И сега за сега имам ослабено некои си 7 кг.
    Прилично задоволна сум , па планирам и понатака да ја држам. :)
    Малце ме демотивира тоа што секоја недела, се помалку и помалку слабеам , ама ке стиснам заби , што се мора се мора :D

На zhap4e и HappyButterfly им се допаѓа ова.
  2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481

Околу 1000ка од месец. :)

3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Се сеќава колку пари даде таму? 1000 денари од месец или како му доаѓа?[/quote]

Околу 1000ка од месец. :)[/quote]

Фала многу Sephora :)

4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Да ви кажам прв ден ми е и искрено се чувствувам гладно некако вечерва :D Изедов прееемногу салата. Цел лонец длабок отприлика (марула со кромидче со сол оцет и малку зејтин)...ок де малку повеќе зејтин :tmi: Стекот од 250 гр. го печев без зејтин, само со сол и едно парче леб кое го преполовив на две половинки. Едната половинка ја изедов на ручек едната за вечера :) Изедов бистра супа внатре со неколку покрупни парчиња морков. Се напив на крајот кафе (но без шеќер како што пишува). Утрото да напоменам дека вежбав 5 мин. на највисок отпор на орбитрек а утре здравје повеќе :) Ок ли е салатата вака да се јаде, кафево без шеќер, и супата со морковчиња? (бидејки прочитав дека може) или...? :sweat: Зошто некако безвезе ми е да ја јадам без ништо.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HappyButterfly

HappyButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    првите 4 дена се најтешки дефинитвно, а мене лично ми беше најтежок првиот овошен ден, бев готова да се откажам ;)) инаку салатата и јас ја јадам со масло, оцет и сол , а стекот го печам на тостер. За супа можеш да земиш коцка супа ама на пример една коцка за 2 шолји или 3, затоа што е многу јака за една шолја. И браво за орбитрекот , а мој совет е да вежбаш на помал отпор повеќе време, затоа што на појак отпор побрзо се заморуваш. Позз

6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Навикнав некако да ти кажам искрено. Не се заморувам. Додека да почнам и после гајле немам, за пола час 120 калории. Не е проблем :)

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    http://www.youtube.com/watch?v=TiHrSsJm82U
    Феминкиии како сте ми?? до каде сте си со диетата??
    МЕНЕ ме фати 2рото целодневно ОВОшЈЕ :P

Интересно е ... ајде сакам од сите да сте ми хаппѕ и да сте ми расположени

8. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    денес ми е 19 ден...и не е фер ова што ми се случува....се осекам полесно, позатегнато од вежбањето и мачкањето со креми....амаааа во обем пак ништо...еве денес се мерев, и од почеток до сега само 1цм.
    паѓам во искушение да ја прекинам и да почнам да јадам само зеленчук и овошје, па макар и да гладувам по цел ден :@
    знам ....треба само позитивно да се размислува ....ама некако тој оптимизам полека ми се губи и ме фака само нервоза. и да ми рекле дека сум подослабела...ама што во лицето изгледа (а таму најмалку ми треба)

9. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    сакам да прашам дали намирнициве треба да се јадат по редослед или не позз :* :* :*

10. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Како да ослабнам?

Јас УН денеска ја почнав. А со ручекот кое време почнуваш? И колку време ја држиш,има резултати? Мене ми изгледа добра, а воедно здрав начин на исхрана кој треба да се практикува :) :*

11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Добра е диетата, според мене. Да функционира, но не очекувај да слабееш и слабееш одеднаш. Впрочем, одеднаш слабеење не само што не е здраво за организмот и знаеш и самата што може да ти се случи со кожата. Но, тоа лошењето вртењето ти сепак провери си на лекар, нема шала со тоа. И, читај си слободно за рецептите некогаш ги пишуваат девојките, бидејќи ќе видиш има и други работи освен она што е напишано кои што можеш да ги јадеш, а и сурфни си на нет, види извади си листа на храна: протеини, јаглехидрати, ........ и токму ќе можеш сама да си организираш кој каков оброк кога. да не ти е еднолично се и да ти се збогтиса и диета и се :) :* и честитки за почетокот, па да те читаме на УН....

12. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    125
    Како да ослабнам?

Јас ја држев оваа диета што ја држиш ти пред 4-5 години. И за 21 ден ослабив 6-7 килограми. Многу се придржував на диетата (ништо + не јадев). Немав никакви проблеми со организмот . А не ни спортував. Кај мене супер се покажа диетата (само што послем неа ми се 3 години месо не јадев, бидеќи ми се згади ) :D

13. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    како тоа мислиш по редослед ??
    па прв ден само протеини...доручек овошје, ручек..тоа што ке зготвиш(протенинска храна)со салата и вечера -пола од ручекот
    втор ден скроб (доручек ручек и вечера), трет јаглехидрати(доручек ручек вечера) и четврти цел ден овошје...и пак од почеток протеини......и така 90 дена :)

денес 20ти ден-овошен...и настинка :(
    вчера бев на работ со нервите кога видов дека нема промена во обем...ама еве ме денес продолжувам, и ке продолжам за инат :D

девојки ...како е кај вас деновиве ...се меревте ли? има ли промена ?

14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Кај мене има некој сантим спуштено ама сега незнам дали е тоа тоа( хехехе секако немам вага)
    денеска веке почнав со кризирање некако мислам дека не е фер да се помине покрај ресторан со преубави јадења и да не можеш да кснеш она шо ти сака окото~~~ ;( ;(

Инаку сакам сонце надвор тоа пак ме прави уште посреќна ама го нема !!! поззз

На melanie27 и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ааааа иначе да ви се пофалам за ручекот вцера што го направив :rofl:
    макароните ги сварив, и откога се сварија им додадов томатело (оној италијано) сув лук, босилок и тој сушен, маслинки.....и ги мешав така на загреаната рингла уште 2 мин ....јаоооо преубавоооооо.... а калории таман :)
    иначе денес ми се јаде ананас ама ке чекам до вечер да ми го донесат изгледа

На HappyButterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Disi

Disi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Поздрав девојки и јас ја држам диетава и ме интересира дали смее кога е овошен ден да се јаде суво овошје (смокви,сливи,урми).Инаку ја дрзам 9 дена и сум симнала 1,7 и пресрекна сум!!

17. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    да да смее, само гледај да го јадеш или за доручек или за ручек, зашто е малку по калорично од свежото...
    демек 100г суви смокви-227 калории. :?: а свежи 43
    боље бутај повеке свежо овошје , а кога си поактивна, можеш и суво ...не за друго, за поголеми резултати ;)
    поздрав, и со срека :clap:

18. PsyGirl

PsyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Денес се изначитав постови и се решив за диетава. Неопходна ми е ДА! Многу претерав со килограмите па време е да се уозбилам. Денес ми е прв ден и супер ми пројде, се надевам и другите вака лесно ќе поминат. Решена сум до крај да издржам па сега ќе видам како ќе успеам. Инаку другарка ми ја има држено диетава и има добри резултати се фали. Па со среќа нека ни е (на сите што моментално ја држат) и во поскоро време што помалку килограми и поздрави навики за исхрана ( тоа и ни е целта) :D

19. ElenI777

ElenI777 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2010
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    125
    70ти ден ми е...што да кажам,веќе ми здосади искрено,имам изгубено само 7 килца,а се надевав на повеќе...ама ајде среќна сум штп се бар толку,можеби да се придржував ептен строго ќе беа повеќе :)
    не знам дали да одам до крај,веќе ми е сеедно,а и како што спомнав,мнооооогу ми здосади,се тоа па тоа,се испробав од хранава,не знам што веќе :D
    а сакам да симнам уште едно 5-6 килца барем,па да барам чаре во друга диета сега...

20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255

воооооооуу...барво за 70те дена.
    иначе не се откажувај сеа пред крај...што се 20 дена. си издржала толку. може баш за овие 20 да ги симнеш. наместо да гладуваш со некоја друга, скрати си од храната од оваа диета.
    искрено вчера и мене ми дојде преку глава и почнав да читам по другиве диети и некако не ми фатија око... во ниедна нема пица хахахах :D

така да , издржи уште малку, ако не 6-7 кг сигурно ке бидат 3-4 ...е тие ке ги средиш со некоја брза