УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    какво карање алиса, па ти 71 ден си издржала.....денес ете отстапка :)
    туку јас се тешам зашто и јас грешник денес станав.....
    еве ќе напишам: 8/91 овошен.....и навистина почна со овошје, па дома ручаа грашак, па сркнав и јас малку....како тоа да не ме засити...па уште ко си се навечерав леле леле...да не пишувам што - само ќе ви поттикнувам глад и стрв :) ама тешко ми дојде, организмот не може веќе толку мешана храна да конзумира па уште и приквечер :( и се разлутив сама на себе а и се демотивирав......
    дури сега еве пред да си легнам случајно, не знам што ми текна, земав да видам панталоните што не ме збираа дали ќе ме соберат и знаете што МЕ СОБРАА - леле убавини, и пак се осилив, ]:) и има да ја држам бре.....инаку до сега 4 кг, ама да напоменам дека од 20 ноември фурам квази дајмонд :!: па така ете утре џигерче и салатка на менито...
    а се мислев дали да пишам пошто се засрамив од тоа што потклекнав :$ и ко што рече некој погоре мислам ангел оф арх беше - чувствувам дека ви должам извештај, а и да не сте најверојатно нема да издржам :lol:

На MarchelineAmaru и alisa222 им се допаѓа ова.
  2. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро :)
    8/91 овошен ден најубав ден си јадам цееел ден и ич не се секирам знаци вчера изедов 2 јаболка 1 банана ананас од конзерва ама малецка и тоа пола ,смокви суви едно цело пакетче и сливи суви
    денес ке биде што ќе биде на слава сум а неако страв ме фаќа да не се излажам да каснам нешто плус а инаку супер ми се паѓа протеински ден
    Ќе ви пишам секако како беше денов засега само доручек 1 јаболко другото го чувам за покасно малце :) ;)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.123
    Алиса, подобро што си каснала куленче него ли саламка, да си знаеш, куленот е месо мелено, е сеа во него има и мрсничко и се тоа, ама па барем не е варено и конзервирано, туку е суво мевце, сушено и соленко башка. Ама добро е, не е страшно, досега никаква грешка не си направила па ;)
    Денес 30/91, мал јубилеј, крај на прва третина од диетата. Кога ме гледате вака како си се глумирам, не ви иде да ми ја мавнете една, мислам си пишувам за диетава ко да е којзнае што, ама за мене е којзнае што, бидејќи волку мотивирана, волку истрајна во животот не сум била. И кога сабајлево му кажав на дечко ми дека ми требаат нови фармерки бидејќи овие ми се веќе широчки ми дојде многу убав на душичката, верувам не на џебот негов ама тоа е :lol: Значи денес протеини, многу добро е што сите денови некао така добро ми се погодија со ова славиве и родендениве, од мерак, така денес ќе си ручам изварка со јајце пржена, ама не на масло туку на нејзните млечни масти, на крај додадов малку маслиново дека ми мириса прубаво со него, и едно јајце и солче и биберче, во кутивче и за денес за на работа за ручече :D
    30/91 Протеини
    појадок - 3 банани, морам да појачам на појадокот додека пијам антибиотик бидејќи вчера ништо не јадев а го испив, ми е страв да не направам беља
    ручек - ко што кажав, изврка со јајце и малку лепче
    вечера - посна е славата па веројатно ќе јадам некоја риба и салата, благо и гравче ветувам нема да каснам ;)

На alisa222 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.123
    Пуканките ти се скроб, можеш да ги јадеш во Скробен ден т.е. денес :D

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    12/91
    Овошен ден
    Појадок - печена тиква
    Ручек - 1 јаболко зелено
    Вечера - ако ми остават од тиквата ,од неа ќе јадам ,ако не ,опет јаболко.

П.С.Фармерките почнаа да ме собираат :D

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    72 ден скробен
    доручек: 2 банани
    ручек: зачинети печени компири и кечап
    вечера: исто како ручекот :)

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Вчера од ко сум напишала крај 20 часот ме фати една јака криза, ама не подклекнав, јадев, ама се во граници на овошниот ден, па од тоа што го напишав во "извештајот" + си изедов и : еден портокал како што пишав + 10тина урми + салата од тегла мисла дека е руска нешто како туршија со краставички, заелени патлиџани, карфиол, морков и пиперка. :emo: Уф, многу работи сум изела.
    67/91 Протеински
    Појадок: една банана + во едно филџанче за кафе малку млеко.
    Ручек: околу 100 и нешто грама стек + повеќе од пола павлака со масленост 12% ОД 180г и две мали парченца сирење и печурки.
    Вечера: останатиот дел од стекот, а беше вкупно 180г, плус печурките што останаа од ручекот + едно помало парче сирење и пред тоа ја изедов и павлаката што остана.
    После вечера, без оглед на тоа што си јадев млечни производи си се напив една мала чаша млеко.
    + една чаша чај со малку мед(медот си го конзумирам во секој ден, грешка нека е, ама од 2 лажици мед нема да се здебелам, нека слабеам поспоро, ама нема да се лишувам од се)
    За денес толку.
    Поздрав диеталки и ќе успееме сите, што не се успеало, кој не успеал, од 100кг се прават на 60, па не ние за по тро килограми што треба да ги симнеме. :)
    Останете мотивирани и подалеку од грешна храна! :hai:

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Вчера 13/90протеински
    д- два портокали
    р- 2 парчиња стек, зелка салата
    в- 1парче стек , зелка салат
    плус 3 л вода.
    денес.
    14/90скробен
    д- 2банани
    р- компир манџа со сила 1чинија и салата
    в- не вечерав малава ми качи температура па немав време...

9. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас одново и денес ден 1
    доручек- 1 поголема круша и зелен чај
    ручек- 1ипол копан и зелка салата
    вечера- пред 10 минути вечерав малку слата зелка, од уморот не ми се јаде и сеа ќе испијам 1 чаша чај од нане

10. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    180
    8/91 Овошен ден

Се ке беше во ред ако не бев толку изморена, прегладнета и ако не ме фаќаше стрв!!

За појадок изедов 1 лимон и 1 јаболка.
    За ручек 50 гр. сушен ананас и 50 грама бадеми
    За вечера подобро јазикот да ми испаднеше да не можев да изедам 1/4 чинија јуфка....... Баба ми напрвила, а јас прегладнета.......... Кога направам прекршок се замразам себеси во истиот момент....
    Ах лелеее :@

11. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    37ден- овошен
    денеска немам ништо ставено во уста,затоа што не сум добро и немам ич апетит.. :worried:
    но сега морам да изедам барем 2 банани, а потоа бидејки сум многу уморна в кревет. :tmi:

12. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    јас а си кажам дека 14 дена ја држам диетава и резултати се приметуваат.. - 5 кг.. :)

На Maroon5, Lux, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  13. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    А бидејќи утре е посно и не би требало да јадам месо ,а ми е протеински ден ,бива ли да јадам само печурки?

14. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Секако дека можеш, издинстај си ги со морковче и зачини, па цвекло салатка па супа од растителна коцка...м м м ете следен протеински што ке ми биде :)

да известам:
    9/91 протеински
    п: 2 јаболки, па 2 портокали, чај, вода, кафе
    р: џигер пилешки и зелка салата
    в: исто плус чаша јогурт
    меѓу ручекот и вечерата едно мераклиско нес со млеко и многу цимет ;)

15. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Па можеш риба да јадеш, посна е а и содржи многу протеини, или ти испечи си ја или купи си конзервирана со вода околу 200гр. има 20 протеини може и повеќе не знам како беше а 0 масти

16. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Вчера ми беше скробен од Турбо Ун, ама сакам да направам еден осврт и затоа денеска почнувам повторно од протеински, јово на ново, имам желба и мотивација за држење на диетава. :D Ќе пишувам тука, полесно ми е за држење, плус си имам евиденција што и како сум изела.

1/12
    Протеински ден - за доручек 2 мали јаболчиња, за ручек ќе пијам јогурт балансче и за вечера истото - нормално половична доза. Денеска за салата со оброците ќе немам ниту прилика а ниту време да ја јадам. И не се брзам никаде со диетава, си оставам време да си течат работите у правилен терк како што треба, нема да се форсирам - затоа што и од тоа форсирање ми е дојдено преку глава и од диети и од се. :worried:.

Плус, измеѓу оброците пијам и чај, затоа што од дома сум излезена од јутра до сутра, па морам некако да се залажам со чајов.

17. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    9/91
    уште еден ден ми помина и тоа супер без стрв за ништо ја обожавам диетава
    д. 1 јаболко само немав време за 2 многу работа
    р.1 и пол бутче пилешко и салата со цвекло супа не пијам некако не ми е филм си пијам чајчиња и печурки малце
    в.1 парченце тенко кашкавал со малце печурки толку за вчера денес на мени имама грав ммм со зелка сатлата нема повкусно поздрав

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.123
    Вчера пројде славата со една риба за вечера и 3 пиперки од туршија, мераци :) Каснав сосем малку од гравчето, две три зрна колку да не биде дека се стаив само на риба и ништо друго. До благото не се ни приближив :D Одлично поминат ден со оглед на тоа што бев прегладнета од Водениот.
    Денес ќе биде тешко, 31/91, Скробен ден, а тешко ќе биде бидејќи синоќа бев на слава значи не можев да си спремам за овој ден ништо, а денес патувам дома, ќе биде весело :tmi:
    Појадок - бидејќи не можев да купам овошје изедов околу 100 грама кисели краставички, мислам дека не е толку страшно, сега го пијам кафето и водичка, стандард.
    Ручек - имам мала конзервичка пченка, 140 грама, 130 калории одприлика :lol: , ќе се наполнам со вода и чаеви.
    Вечера - Мамица денес ќе спреми некој скроб, некое пире или пак пченче ќе си каснам, ќе си купам едно мало конзервиче исто така ;)

На Ramante и anabel-a им се допаѓа ова.
  19. MarchelineAmaru

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    13/91
    Протеински ден
    Појадок - 2 зелени јаболка
    Ручек - супа од морков ,салата од цвекло и печурки
    Вечера - исто ,само на пола ( ако не ги стрефи паметот да ме хранат со риба ,која ја мразам од дното на желудников :puke: )

20. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    10/91 скробен ден
    доручек ананас сушен од виталиа
    ручек гравче немаше зелка па си направив салат со цвекло не планирам да вечерам па ке видиме како ќе издржам се надевам нема да имам дополителни пишувања за денов ве поздравувам сите и имајте убав ден
    :rock: