УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    4/91 овошен ден
    Мене денес ми е за прв пат овошен ден и ме фаќа криза.Јас обично не јадев воопшто овошје но сега со диетава почнав да го конзумирам, на радост на мајка ми :D Но што правиме со кризава, не дека ми се јадат некој вкусни јадења па неможам да издржам, повеќе ми е психички, јас на овошје цел ден :?:
    Доручек две киви и банана
    Ручек банана и бадеми непечени
    Вечера мандарина и кива Во текот на денот пијам цело време вода.

2. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    79 ден протеински вчера
    доручек: 2 јаболки
    ручек: 2 јајца , леб, ајварче, павлака и малку мајонез
    вечера: 1 јајце , пршутче, кулен и малку вратче
    Бев на коктел ,морав да мезнам малце поише :D

80 ден скробен денес
    ручек: компири и кечап
    вечера: салата од зелка и уште нешто ке каснам пошто гладна сум , најверојатно пак ке бидат компири или пак пуканки ,моментално немам дома ,ама сега ке одам до продавница :)

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.077
    39/91 Скроб, некако многу бргу ми одат сега деновите, дали дека се големи бројки. Е сеа, не знам дали е од диетава и тоа што количински јадам малку повеќе деновиве а и подмешнувам троа кај што не треба, ама мене ме стегна дијареа, а можеби и свекрва ми ми донесе некој стомачен вирус од градинка кој да знае. Вчера за вечера јадев лепче потпечено со кашкавалче, многу ретко ама ете се дешава, јадев исто за ручек и вечера :lol: Но нели доајдоа гости после тоа си каснав и малку од сервираното, воглавно протеини, но не сум најсреќна за тоа во секој случај.
    Појадок - 2 јаболка, за прв пат во диетава ги јадам, едни зелени, убави на изглед јаболчиња, помали по големина, но морам да редуцирам малку, па дури и од овошјето.
    Ручек и вечера појма немам ама веројатно ќе биде пире или оривче, без зачини, да не ги иритирам цревцата уште толку. Ич не го сакам овој скробниот :P
    И не, Ангел не ви се опуштила, во фрижидер ми дремат три торти од ниедна не сум пробала, ама пусто гости идат, мезиња се редат на маса и сите прашуваат што и е на невестата, не мцнува од ништо, си каснувам, но во склоп со денот, не мешам воопшто :D Затоа вториот воден ден ми е неизбежен, како и турбо УН пред него.

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    17/91 вчера протеински и ПМС мм не оди заедно доручек 1 јаболче гужва на работа не се можеше повеќе ручек во 17 дур се прибрав дома 3 рипчиња ама малецки и цвекло и морков салата и вечера 2 парчиња кашкавал со салата ама тоа ПМС от бара благо ќе полудев и попуштив пиев чај со мед прекршив пак па псле цацко ми е крив кој се мерам :( поздрав

5. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    вчера 17/91 протеински
    п: киви и мандарини
    р: копанчиња со кари и зелка салата и супа без фиде
    в: јогурт и кашкавал

денес 18/91 скробен
    п: јаболко и мандарини
    р: компир манџа со марула салата
    в: ??? врска немам... ке допишам после :)

-5 кг --- уште многу to go :!:

6. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    вчера овошен 20/90
    2 банани , 3 круши , 2-3 кисели краставички и 2 портокала за цел ден
    денес протеински 21/90
    д: 2 круши
    р: пилешко месо и салата
    в: исто

7. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    81 ден ЈХ
    ручек: пита со спанаќ
    вечера: bake rolls , палачинки со крем :)

8. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Вчера денов лудило работа преку глава су легнала во 23 како мало бебе
    значи вака 18/91 скробен
    доручек анас сув среќа што ме држеше кај 17 каснав и едно јаболче а ручек вечера во 19 и 30 и тоа малце златна мешавина варена со 2 кисели краставички
    денес ми е јаглехидратен ама не знам дали ќе вечерам туку сакав да ве прашам дали може да го поместам водениот ден наместо на 7 јануари да ми биде на 3? дека баш за божиќ да пијам само вода и чај
    кој знае нека ми пише ве поздравувам

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.077
    ^Немој да го поместуваш, подобро да си јадеш било што отколку да го поместуваш, ќе го имаш наредниот воден ден, не е страшно ;)
    Вчера, гуска, си ја уткав навелико, ама си имам дијареа деновиве и ми беше страв да не е од диетата и ај викам еден ден да видам како ќе биде, и сеа стварно не знам што да правам. Дефинитивно денес ќе си продолжам, ќе видиме како ќе биде ако ми продолжи дијареата ќе барам чаре.
    И друг проблем си имам, ми се активира хемороид и сега не знам што да правам со храната, како ќе биде ич не знам.
    Денес, 39/91, ЈХ
    Појадок - 2 киви, кафе и вода стандард
    Ручек - 2 гевречиња од ЖитоЛукс, денес ќе си прославам и ќе испијам едно бело вино, афтерворк парти имаме
    Вечера - имам доста благо на избор, вереникот ми оставил во фрижидер торта со белешка, за Ангел :lol: Имам и едно чоколадо останато и доста ќе биде за денес.

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.347
    Да се пожалам...Вчера ја претерав.Дојде до израз сета слабост на мојот карактер.Наместо протеински ,вчера се нагнетив благо ,леб ,ајвар ,што ти не...И денестоа опуштање резултира со 2 кг плус.Е ми доаѓа да се убијам и да престанам да јадам засекогаш! Се мразам ,мразам ,мразам и мразам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Ова не те лајкувам затоа што се нервираш,туку затоа што си свесна за твојата таканаречена грешка. ;)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.077
    Мила од еден ден не можеш да качиш 2 кила, ама изеди цела седмица ако сакаш, нема време тоа да се направи сало и мускул, веројатно се работи за претварање на салото во мускул и варирање на килажата, поработи сега на вежбањето за да ги смалиш и мускулното, можеби си се опуштила малку повеќе од што си свесна па резултира со овие 2 килца, но не се откажувај и не се бедирај. Јас неделава бев баш непослушна па немам вратено ни милиметар, но од друга страна осеќам други потешкотии па затоа се вратив на диетата построго. Додуша со ПМСов колку може да биде строго само јас си знам :lol:

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Од завчера, значи
    75/91 Протеински
    Појадок: не се сеќавам баш ама мислам беше банана.
    Ручек: вкупно имав 230г стек и повеќе од пола го издов за ручек + малку сирење + 180г павлака + 3 парчиња цвекло од тегла.
    Вечера: тоа што остана од стекот + малку сирење + малку цвекло.
    76/91 Скроб
    Појадок: едно јаболко
    Ручек: покасно ми беше и тоа околу 200г пире со вода без млеко + салата од грашок, морков, компир и пченка со масло и киселина + кисели краставички.
    Вечера: истото од ручекот само во помала количина плус малку кечап кај пирето кое беше во помала количина од тоа за ручек.
    За денес вечер ќе пишам :)

14. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    82 ден овошен
    доручек: 3 јаболки
    ручек: зелка салата , изедов 2 колачиња на раб :$ славевме и моав да каснам :lol: ме натераа
    вечера: бадеми , и зелка салата :)
    Утре одам надвор од Скопје за Нова Година ,4 дена ке сме со друштво и ке ја паузирам диетава и да си кажам дека нема да претерувам со јадење ама ке внимавам да не мешам многу. После Нова Година се враќам на стариот режим ,па најверојатно ке одам на УН одржување, позз и се најдобро на сите. :D

15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    19/91 јаглехидратен ден
    прво да ви се пофалам не претерав со благцето само лижев прсти правев фереро бомбици и така да не испадна многу а за ручек 3 кифлички малечки ми здосадија макароните и 2 портокала
    Ангел мислам да пробам да го држам водениот на божиќ па ако ми згусне ке фурам овошје
    лека ноќ девојки

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    и мене ми се паѓа исто, така мислам, ако не сум се прерачунала :^) ама греотка ми е на Божиќ да бидам на вода....ем по гости ке се оди..
    19/91 јх
    п: 2 јаболки
    р: ѓеврек и цвекло
    в: благоооооо - го нападнав пакетчето на ќерка ми :$

17. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    redenbogen ќе глумиме демек сме се прејале чај само ќе бараме од сега му се мислам полна трпеза а јас воден ама можеме 2 сме посилни

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    77/91 Овошен
    Појадок: банана
    Измеѓу еден цитрон + една мандарина
    + една салата од марула, па една од домати + една салата од домати за вечера + една краставица свежа за рупкање.
    Плус чаша сок од јаболка и од праски + нес.
    Тоа е тоа, покрај толку јадење не попуштив јас, силна сум, утре сум на крштевка, ама ми се поклопува протеински, па ќе си јадам стекче.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.077
    Вчера го имав вистинскиот ЈХ ден, т.е. завршеток :lol: со две парчиња торта :rofl:
    Денес, Овошен, 40/91, многу тежок со оглед на тоа што сеуште се конзумираат свински вратчиња во мое присуство, а не е лесно и да се направи ручек за луѓе кои воопшто не се двоумат да те искритикуваат ако нешто не чини, притоа да си на овошен ден па не можеш ни да пробаш дали си ја пресолила :tmi: . Утро со едно зелено јаболко, чаша сок цеден од јаболко и киви, Меџик Булетот е далеку од Меџик, ама брка работа :lol: . Кафе и вода стандард, после шопингувањето следеа банани и мандарини, и демек бананите држеле, мижи да ти баам, уште повеќе ми го раскопаа желудникот. За ручек салата од морков и брокула, со лимон и маслиново, задоцнетиот ПМС не се двоуми да ме дрма и на втор ден добиено. Го допив и сокот кој никој не ми го бендиса, разблажен со доста вода, сега ќе се напијам еден чај и ќе му ја легнам, утре ме чека напорен ден но се тешам со протеините.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.077
    Што ве нема бе? Празници се близат и на бегање а? Ма ако се празници диета си тера бе милички.
    Тоа јас зборам дека супер поминувам деновиве 41ви Протеински, 41/91, уште не знам дали ми е точна рачуницава, ќе морам штом седнам на мој компјутер тоа да го регулирам, мислам дека еден или два дена во пресметките ми бегаат, ама тоцно си ги терам битно.
    Појадок - две мандарини, кафе и вода
    Ручек и Вечера - денес се селев и приморана бев ручекот и вечерата да ги спојам, малку пилешко, малку свинско, малку зелка кисела, малку маслинки, малку ова малку она, ама битно исклучиво протини, ништо друго :D
    :clap: за мене, како издржувам ни сама не сум свесна :!: Утре Скробен, веројатно ќе се прекршува ама не е страшно, еднаш во годината е Нова Година :rofl: :lol: Знам само дека за ручек имам зелка подварок, ама мевцињата ќе ги јадат домашните, јас ќе си ги чувам прекршоците за вечерта ;)

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.