УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. kikim0602

kikim0602 Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dietalci
    Nova sum na forumov , a voedno i prv den UN dieta ! Se nadevam deka so vasata druzba polesno ke se prdrzuvam kon site pravila na dietava i konecno ke uspeam da namalam min. 10 kg :) Dobredojdeni se site predlozi za dnevno meni :)

1 den - proteinski
    pojadok - 2 portokali
    rucek - dve vareni jajca i nekakva salata
    vecera - polovina od rucekot

NAJISKRENO SE NADEVAM DEKA KE GO IZDRZAM OVOJ PRV DEN

2. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    30/91
    ете ме се најадов конечно која арија ми ја испејаа цревава макјо мила... ама ете ги средив 2 портокала за доручек за ручек имаше тава со месо и си изедов една чинија со кинеска салата мммм сега ке си пијам кафенце едно забраев да се мерам неделава така да ќе почекам до недела за мерење поздрав

3. Ivi.milo.mi.e

Ivi.milo.mi.e Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    39
    7ден-јагленохидратен
    доручек: 2 банани
    ручек: севн дејс мини кроасани
    вечера: 2колачиња и ред чоколада
    утрово вагата шо ме израдува -2кила :lol:

4. Red-lipstick

Red-lipstick Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    2 ден- скроб
    доручек 2киви
    ручек грав
    вечера 1/2 од ручекот
    Овој ден дефинитивно ми е омилен :D

5. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    7/90
    Скробен ден
    Појадок: едно тањирче малини замрзнати
    Ручек: леќа со цвекло салата
    Вечера: салата од цвекло

6. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    не и требаше ама си вечерав салатка кинеска со парче сиренце посно кравјо ништо мрсно :) утре скробен не ми е најомилен ама тоа е поздравче

7. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    27 jх
    д. 2 јаболки
    р. 2кришки леб со ајвар, 5-6 маслинки и една чаша томатело
    в. сникерс и малку грицки плус ред чоколадо

навикна стомаков на храна па денес баш ми беше тешко, инаку водениот дефинитивно го скокам, не смеам....па така утре ке се јаде овошје и салатки, а задутре протеини ;)

8. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89

Јас се извинувам но КАКО МОЖЕ СИТЕ ОРБИТРЕК ДА ИМАТЕ ОСВЕН ЈА??? ПУУ ДА МУ СЕ СНЕВИДИ :lol:

9. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89

Можеш протеинскиот ако го ставаш во јогурт :)

10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.887
    Се вратив и јас, по успешна УН диета, по не толку успешно но задоволувачки добро одржување и по убаво опуштање за празнициве, од вчера почнав нов циклус со УН. Имам кг за симнување и сега но сигурно ќе оди побавно од првиот пат бидејќи најстрашниот дел го симнав од себе. Не ми е криво што се опуштив за празнициве, бидјќи сега имам повеќе сили и повеќ кг за симнување :D

11. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Девојки јас само да се најавам дека од 16ти и јас ја започнувам диетава :D ... до тогаш да си се снабдам со потребните продукти и да го спремам организмот (таман среда убав ден :D :rofl: )

Инаку досега ја имам држано, но немам пишувано на темава.
    Планирам паралелно да вежбам на орбитрек и плус некои вежби со пилатес топка. Јаглехидратниот ден нема да ми биде со благо навечер туку исто како за ручек со плус 1 ред темно чоколадо. Лебот ќе го елиминирам целосно, а водените денови ќе си ги држам бидејќи минатиот пат со нив најмногу изгубив.

Тоа е тоа.... Имам силна волја и добар вишок килограми :D , па се читкаме од наредната среда ;)

Поздравче и нека е со лесно 8) :)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.871
    Допаѓања:
    110.000
    52/91 Протеински, вчера имав успешен Овошен, се повеќе ми се успешни, изедов малку повеќе банани, но ако не јадам банани не знам за кај ми е крајот, тоа е страшно што се дешава со моите црева после овошен ден, па така денот почна со една банана, една кива и една мандарина, истото после 4-5 часа, за ручек околу 6 салата од Брокула и Морков, зачинета исклучиво со лимон и сол, немам маслиново и не ја ни зачинувам со обично масло, за вечера каснав 2 банани, не можев некако да трпам и да си легнам гладна, имам ужасни болки во синусите па уште глава да ме болеше од глад, не иде.
    Појадок - 2 киви, кафе и водичка, знам деко вие киви баш и нема да ме држат, па затоа порано ќе ручам, се друго би ме држело ама не и киви
    Ручек - сендвич во домашно лепче со кашкавалче и салатка
    Вечера - најверојатно пак некое кашкавалче, може во комбинација со ајварче и маслинче
    Морам да кажам, ова Турбово сто пати позабавно ми е од класичното УН, некако побргу ми идат деновите, дали дека ми е овошниот во последно време омилен или дека ете нешто се промени конечно после месец ипол. И да, се мерев во обем сабајлево, 19 см точно, со празен стомак и сеуште неотечена од циклусот кој со почетокот на Плодните започнува чуда да се случуваат со мојот стомак :lol: 8 кила и 19 см не се воопшто малку за половина диета, очекувано и задоволна скроз ;) Иде пролет, повеќе физички активности и повеќе килца намалени ;)

На Ramante, Regenbogen, Ammy.Lee и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ја почнувам од поново,овоа зимо стаив + 11 кг,сеа за празниците дури + 3 сум стасал леле
    Почнувам по стара нова година и сум решен да терам негде 1 месец па еднап турбо Ун и таман

На Ammy.Lee, Angel.Heart и anabel-a им се допаѓа ова.
  14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Nutricionist, здравеј за тебе, пак ќе се дружиме во темава ;).

Јас вчера 1/12 протеински ден од Турбо Ун.
    Го истерав ептен добро, си пиев јогурче за ручек и вечера. Денеска скробен, компири варени ќе јадам + салата од зелка и морков. Утре едваааај чекам овошен, да се прочистам од сите ујдурми што ги правев :D

Резултати планирам да пишам за 12 дена, кога ќе бидат целосни.

На Nutricionist, Ammy.Lee и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  15. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Нутриционист заедно ќе ја тераме диетава од 14ти :D
    Имам и јас накачено некое килце за празнициве и плус иде лето мора во форма да се биде :lol: :D
    уште малце да се потстопли времево ќе почнам и на кеј да си трчкам и диетава и ]:) ќе си збогувам со слончево од мене што несака да излезе :lol:

И ви се извинувам на сите што досега пишував на латиница. Нема веќе да се повтори! :)

На Nutricionist му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MissyC

MissyC Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Најпрво на сите да ви посакам срекни празници, да сте живи и здрави, па во новава година сите тенки и витки да си бидеме :D Не сум пишала оддамна, па сега на кратко за да надокнадам. За празнициве поминав ОК, имав мали прекршувања али не беа страшни, еве вчера ми помина и вториот воден ден, кој патем го обожувам :) и денес вагата покажа уште 6 кг помалку, што значи вкупно 10 сега за сега, се надевам дека до крајот ќе изгубам барем уште 5 - 6 кг.

59 Ден Протеински

Д.. 2 јаболки + чај + кафе
    Р .. марула салата + риба
    В .. може малку салата

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Red-lipstick

Red-lipstick Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    3 ден -јх
    доручек : чоколатце и кафенце
    ручек : тестанини со мало парче сирење
    вечера : овошје

Ги сменив доручекот и вечерата ама некако душичката ми бараше благо, а тестанините без сирење не ми се слатки така да утре ќе намалам на бананите и на оревчињата :)
    Инаку, среќни празници на сите диеталци , со среќа на сите и пролетта сите да сме во топ форма !

18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Е ке си пукнам :D :D
    Од утре почнувам, јас ја ако не ослабам до свадбата! :D
    доручек - ке видам што овошје има во продавница, тоа ке земам :D
    ручек - копан или подкопан и салата
    вечера - пола од ручекот
    Ај чао, и да знаете ке си залепам сега еден тооооооооооооооооолкав голем лист на врата кога ке станувам да ме потсека дека сум на диета :rofl:
    Ај сега чао.

На Ana.Jones и anabel-a им се допаѓа ова.
  19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Како го чекав денов да знајте, швркав со стапче да ми остане торта за мене :devil: Цел Божиќ трпев, трпев, и трпев, и еве ме, сега го јадам второто парче торта вечерва, намерно си го чував за сега, на раат да си ја засладам душава ]:) :D
    Јас сум можела бре, изненаЃена сум од себеси, при крај сум со диетава, успешно симнав доволно килограми, сеа не сум чачкалица, ама откако ќе ги завршам овие 90 дена, ќе одморам малце, секако ќе внимавам на внесот на храна, ама малце ќе си пуштам душа, оти ми се плаче по сочен хамбургер со плескавица и компирчиња и мајонез и лепче со сусам и крастајче и патлиџан и кечап и пиперче и кашкавал :D (еден ќе биде, ветувам :D ), и после кај март ќе си почнам пак :) Битно задоволна сум од постигнатиот резултат, и повеќе нема да си дозволам да се сторам гуце :!: Е така :!:

На Regenbogen, Ammy.Lee и anabel-a им се допаѓа ова.
  20. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    28 овошен
    кај мене излезе квази протеински
    п. 3 јаболки и малку урми
    р. 2 јајца, 1 лепче, ајвар и морков со цвекло