6/90 скробен ден Денес за доручек две мандарини па кафе Ручек две полнети пиперки со ориз и печурки,кришка интегрален леб и салата Вечера една пиперка И незнам што господ ме натера ,свекрвами печеше сончоглед ама така мирисаше убаво и јас морам да признам пробав на број 20 зрнца ,ама сега неможам да спијам што ми е мака што направив така
13 ден протеински за појадок 2 протокала,за ручек месо со зелена салата без супа неможев не бев дома а за вечера исто
Denes ovoshen den i ich ne mi e po kejf ... a chitam vie i bademchina si grickate m ? Ajde sledniot ovoshen kje si dozvolam i jas troa. Ubav den
18 ден скробен 2 јаболки и едно кафе грав 1 кришка интегрален црн леб и 2 пиперки најверојатно само салата накај 7 саат. и цел ден 2 литри вода досега вкупно -5 кг.суперррр
27/90 - јх д. 2 јаболка р. пица со маслинки, печурки и малку ајвар в. ќе видиме, планирам да направам блага пица (видов еден рецепт), па едно парче да пробам, а и ред црно чоколадо Инаку не планирам да држам воден ден, продолжувам со прескокнување на водениот Па за овие денови, симнав пола од планираното, веројатно ќе симнам уште пола за 2 месеци А турбо можам да држам ако не држам воден ден? Прашувам за евентуално за вториот месец Исто ме интересира, дали откако ќе се изгубат кг, може да се продолжи диетата до 90 дена, со прескокнување на витаминскиот ден? Добро ли би било така?
Zdravo dietalki....od utre zapocnuvam so un dietava.......lani ja drzev necelosno nekade okolu70 dena ,vozev velosiped i se stopiv nekade okolu 12 kg....sega vrativ 6-7 od tie i mi smetaat pa sakam da gi skinam....namaliv vo ishrana,vo blago i leb ama vagava ne mrda.....samo un i vezbanje mu e lek.....pocnuvam od utre......wish me luck!!!!!
7/90 јаглехидрати Денес омилениот ми ден раосно си го започнав знаејќи што ме чека за ручек и за вечера Стандард доручек две јаболчиња,кафенце и лимон со вода Ручек си направив посна проја со праз,маслинки ,кисели краставички,и морков и малку лутица преубава беше. За вечера го чекам мм да одбере некое блакце и да ме изненади. Среќно на сите што утре понеделнички ке ја почнат диетата ,а за мене повеке мотивација да го издржам вториот овошен ден.
Викендашки ме немаше признавам Петок беа протеини на менито и со либето замнавме во кафана пред театар и си јадев мевце малку, а признавам и изедов и еден пекарски компир, четврт мал компир му идеше. Сабота не ви кажувам, бев на гости во Тетово и малку повеќе се опуштив и по стоти пат ќе повторам, организмот мој заборавил што значи мешање на врсти храна, веднаш ми се ствараат гасови и лошо ми е, затоа нема веќе мешање, еве и свечено обеќам Денес, 78ми, Овошен, трет ден Турбо УН пред последниот воден ден, ми се бројат деновите и искрено да ви кажам многу ми е тешко, веќе губам нерви и ме фаќа сафра, ја снема еуфоријата од почетокот но најмногу поради тоа што немам никаква подршка, на секое се обидуваат да ме одречат од диетава и се нервирам, пример денес јас делкав салата додека на маса со мене се јадеа палачинки, ич не ми беше тешко ама претходно морав да ги предупредам да не се збори пред мене како им е мака што јас јадам брокула а тие палачинки. Значи денес денот помина со банани, портокал, салата од брокула, цвекло и морков, малку компот од дуња и микс од бадем, лешник, папаја и ананас, имам изедено скоро третина од 200 грама микс, за денес мислам доста е, може да се напијам сега какао и да го дојадам компотот. И јас како Леонтина ви посакувам на сите среќа што Понеделнички ќе ја почнувате диетава и иако сум при крај и наскоро се селам кај Одржувачите ветувам дека ќе ве дружам, а знаете и дека можете во било кое време да ми пишет ЛП
Денес 7-ми ден,ЈХ.За доручек изедов 2 јаболки,ручек домашни кифлички и за вечера сега ќе каснам 3-4 ресани.Утре овошен и се надевам дека ќе имам сила да го издржам како и првиот пат
Од денес и јас ви се придружувам, ме примате нели? На почеток на мај сум на свадба, кај многу блиска роднина па морам да припазам малку, немам ептен за симнување ама сепак имам таква градба на тело што се ми оди во нозете и колковите. Имам околу 58-60 кг не сум се мерела одамна, а висока сум околу 170 тука некаде, сакам да стигнам до 50че, знам ке ми речете да не се глупирам ама не сум задоволна од изгледот на нозете. Пред да ја почнам диетава припазував што јадам и можеби симнав некое килце ама покрај славава си ги вратив пак А кога ке бидам на оваа диета покрај темава ке се мотивирам да продолжам Денес ми беше планот да сум на млечни протеини ама малку зезнав пошто измешав со месо. - За појадок имав еден портокал и кафе. - За ручек имав зелка салата, а малку подоцна изедов мало парченце леб со кашкавал и павлака, и мала плескавица тука кикснав али мислам не многу. - Вечерата ми беше исто, салата зелка со плескавица без леб, и бидејќи ке останам до касно да учам можеби ке си направам капучино со млеко. Е сеа да прашам нешто, проблем ли е ако вака ја држам диетава? За ручек да јадам салата околу 13 часот а потоа околу 15-16 да го имам оброкот за ручек еве како денес? Нема да можам да издржам само ако јадам три пати, наеднаш, многу полесно ми е вака, прво салата па по некој саат оброк, ако има некој што знае да ми каже м Едит: precious.oo7 сега видов дека и ти од денес си ја почнала диетава, па ке се мотивираме задно
Здраво девојки скав да ве прашам 58 ден ми е дитава некако на поцетокот се одеше добро но сега како да стагнирам и сакав да ве прашам дали везбате нешто или само диетата ја дрзите цитам за некоја си ун турбо но незнам кога и како да го вметнам ви благодарам многу на разбирањето па ако сака некој да ми одговори
33/90 Јагленохидратен ден појадок:2помали јаболка ручек:морав пита да јадам само од праз нема може згрешив ама одамна не ме сум била кај мајками на ручек така да едно парче изедов вечера:салата од цвекло
7 ден ЈХ д цитрон р пица со томатело и малку кашкавалче в пола сникерссс Морам да се пофалам дека дечко ми вчера ме одвлечка до 7ца и бев многу голем инат и не пробав иако ми ги ставаше компирчињата под нос хахахха
Не ве заборавив ете ме денес на овошен ден пред утрешнито воден лелее едвај чекам бидејќи првиот ми се падна на божиќ малце зезнав јадев овошје ама сега сум решена вчера си се снабдив со чајчиња иМА за 1 месец Вчера славев 8 години со маж ми и бевме на пица и јас си јадев вегетеријанска без кашкавал и супер ми беше како се погоди денот супер е сега некој праша за Турбо УН еве да пишам се држи 12 дена пред воден ден и оди протеини скроб овошје па паосле протеини јаглехидрати овошје и ова два пати и мене ми помогна бидејќи и јас стагнирав со кг ама сега почна надоле да оди поздрав до сите
Катенце, да прочиташе неколку страни наназад ќе си знаеше, има пишувано по сто пати за ТурбоУН, мислам дека ти е доцна сега за Турбото, би ребало да си сега некаде околу втор Воден ден, а Турбото се држи 12 дена пред Воден, чувај се за наредниот воден ден Значи девојчиња, читајте, читајте наназад што се пишувало, особено ако почнувате или се сомневате за нешто, чисто колку да не уткате. Знам ви се гледаат многу страни, мене ми требаа околу 4 месеци да ги прочитам сите, па да пратам што се дешава, па да простудирам насекаде и да започнам конечно Денес, 79ти ден, Протеини, изедов една банана, сега ќе каснам и два помали портокали. Морам да се пофалам вчера супер помина овошниот, без никаква криза буквално Појадок - два портокала и една банана, кафе и водичка Ручек - ќе каснам од сендвичот со кашкавал или ќе го замолам дечкото доле да ми направи со сиренце, сеа шубе ми е не искара Блек Сван мислам беше Вечера - се надевам ќе успеам да каснам исклучиво зеленчукаста вечера, колешкава ми се заканува со малку торта, денес роденден и било, ќе се обидам утре да ја одложам тортата дека ми е ЈХ ден
упс уште едно кило помалку за оваа недела значи 3кг 800гр за две недели па супер инаку вчера 14 ден скробен за појадок 2 протокала,за ручек бобче со кисели краставички и двопек јадов овој пат незнам многу ме фаќа криза за јадење периодов имам добиено а за вечера јадов на пола од ручекот
8/90 овошен Откритие на денот си купив зелен чај со лимон и ѓумбир и преубав е до сега зелениот чај не ми беше омилен викам ај да му дадам уште една шанса и се изненадив позитивно. Епа на мени за денес освен чај еден куп овошје и за криза малку урма и сув ананас.