УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    здраво на сите . може сега ќе се повториме неколку пати за турбо ун.се потрудив да барам унапред ама бидејќи имам едно мало дете што само ми скока по собата немам нерви и време да ги пребарам сите страни.дали ова турбо ун се држи 12 дена пред вторит воден ден или може и пред првиот воден ден.и дали после тие 12 дена се продолжува исто ун диетата.(проте.скроб.јх и овошен)

ви благодарам за разбирањето

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.652
    Допаѓања:
    109.124
    И да го држиш пред првиот нема да имаш никаков ефект дополнителен, напротив може да си ја зезнеш диетата, затоа држи го пред вториот стрикно и после Водениот ако го држиш продолжуваш најнормално, ден за ден, и пред третиот исто така, со тоа што после Водениот продолжува уште еден циклус од 4 дена УН и крај. Ах овој крај, како го чекам и му се радувам :rofl: Многу сум среќна што стигнав до крајот :D

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Еве сум и јас повторно од почеток :tmi: :$ како што си ветив.

Денеска 1/90 - протеински
    Појадок: портокал
    Ручек: Туна и мало парче двопек
    Вечера: Повторно ќе биде туна со цвекло од тегла

Епа, овојпат ќе ја истерам до крај, па што сака нека биде !!!! :muscle:

4. Olesita

Olesita Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki , ja drzev dietava 20 dena no vikendov morav da ja prekinam dva dena radi vondredni okolnosti, ovosniot den i proteinskiot ne gi drzev, deneska prodolziv od pocetok od proteinskiot den, dali postapiv prtavilno? Ili pak trebase da prodolzam tamu kaj sto zastanav odnosno od ovosniot den i kako da smetam sega za vodeniot den bidejki ete ja prekinav dietata? Blagodaram

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.652
    Допаѓања:
    109.124
    Си требала да ја продолжиш диетата од кај што си застанала, ете ако денес требало да ти биде овошен ден а ти си држела протеинси, утре нека ти биде пак протеински, ќе му дојде како да си ја утнала 3 дена, не е страшно. И пак апелирам, девојки читајте наназад, влакна на рацете ќе ми пораснат од пишување, ајде млади мајки со деца па немаат време, ама вие што можете, читајте, не само поставувајте прашања и да се трупаат одговори. И уште нешто, како бе не ве фаќа малку да се заинтересирате да прочитате каква диета почнувате? Да ве заинтересира бе малку. Јас пред да ја почнам диетава покрај темава на форумот и онаа за Морална подршка, ги прочитав и темите на Српскиот форум и на еден Амерички, на крај си реков е доста е, почнувам сега и тоа со секакви информации, па пак ако не знам се обидувам да пронајдам на нет, па ако нема прашувам пак. Мене искрено секој еден ред што сум го прочитала ми бил како библија, се сум запамтила, ама баш се :D

На melanie27, Doozy, tesakambepa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Anka.J

Anka.J Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    21/90 Протеински :clap:
    -Овошје 2 портокалчиња
    -Салата + стек+коцка супа ;)

7. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Како што ветив еве сум од почеток и јас. :)
    Овој пат идам до крај па што сака нека биде! :D Решена сум ! :D

1/91 Протеински
    -2 киви
    -1 јајце, мало парче сиренце и туршија
    -2 јајца и цвекло

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Ако немам овошје за доручек може салата да се јадам или?

9. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    34/90
    Овошен ден
    Појадок:капинки
    Ручек:цвекла
    Вечера:капинки

10. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    вчера 17ти - протеински а денес 18ти- скробен.

Вчера малку повеќе утнав, не со храната туку со алкохолот. Се напив 2 чашки жесток алкохол....и од што бев гладна од овошниот ден, а за ручек изедов точно 3 залчиња стек, алкохолот влијаеше на мене како да сум испила пола флаша :(

Денес на мени компирчиња припремени во тефлонска тава со 1 лажица масло и поклопени со капак, со малку вегета и црвен пипер. Салата од домати. И вечерва морав да пробам од колачето на свекрва ми...само 2 залчиња...морав :(

11. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Ех диеталки мои, од немање време не сум ве читнала ехееее, слабеете?
    Јас и покрај тоа што не пишував, грижливо се придржував кон дитетичкава и еве утре по некои мои рачуници ми е 55ден овошен
    сум се наоружала со јаболки, портокали, смокви, лешници, а кон 5часот сигурно ке се јаде некоја салата од цвекло со морков и марула ;) знам дека не треба ама морам :)

12. kejtule

kejtule Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Долго време сакам да ја почнам диетава, ама...... Имам многу брз метаболизам, брзо симнувам, ама и брзо качувам килограми.... Можам да издржам и два дена само на вода да сум.....ама пустото..... многу сум и по јадењето, сакам да си поткаснувам поначесто. Е сега ме кочат некои работи:

1. што со алкохолот? ( љубам да се напијам некое :beer: )
    2. дали измеѓу оброците (поручек - ручек, ручек - вечера) е дозволено, пример овошје или зеленчук???

Знам дека не би издржала ако треба да пазам стрикно јадење само во одреден период .....
    anybody help???? :?:

13. Mjau5

Mjau5 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Мене денес ми е прв ден. Се надевам дека ќе издржам. Имам некои 15 кг за симнување.
    Доручекот ми беше 2 јаболка, ручекот 2 јајца со 1 парче леб и супа. Вечерата - едно јајце и салата од марулка.

14. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Devojcinja me interesira vaseto iskustvo so dietava kombinirana so vezbanje. Bidejki skoro sekoj den idam vo teretana navecer posle trening mi doaga da jadam od vecerava sto e navedena, a znam deka posle trening strogo treba da se vnesuva protein ... Kakvo e vaseto mislenje ?

15. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499

Алхохол не смее да се пие, забранет е - затоа што за џабе само би го успорувал слабеењето. Ама сега боже мили - луѓе сме а не машини, така да некогаш можеш да се напиеш чашка две, само гледај што поретко да го применуваш ова. Значи редуцирај го колку што можеш повеќе.

А што се однесува до меѓуоброците од типот на овошје и зеленчук, не се дозволени затоа што се сметаат како оброк. Таков, чуден принцип има диетава :D. Тука правиш исклучок за овошен ден. ;)

На kejtule му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    707
    Гледам вчера на многу од овде ни бил 1 ден од диетата.... таман ќе се дружиме и деновите ќе ни поминуваат брзо ;)

Денеска: 2/90-Скробен

Појадок: 2 портокали
    Ручек: Грашок и морков, со цвекло од тегла
    Вечера: Пола од ручекот... а може и само цвекло (зависи колку ќе бидам гладна :lol: )

Уште не почнав да комбинирам вежбање на орбитрек и скокање јаже... искрено, сакам да почнам да слабеам (пример некои 4-5 кгр) па потоа да почнам со вежбање..... Или можеби не треба така :( . Ај некој искусен да ми одговори, како е подобро :tmi: :?:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.652
    Допаѓања:
    109.124
    Регенбоген зошто да не можеш да јадеш салата? Слободно јади си во овошниот ден, овој ден е всушност витамински ден и вклучува и зеленчук, мене еден оброк во овој ден ми е обавезно салата од брокула, морков и некогаш кобинација цвекло, со лимонче само закиселено и малку сол. Повторувам по незнам кој пат, ручекот од протеините не се преполовува, освен нормално ако не можеш да изедеш толку многу, но не мора да се преполови, само се избегнува супата :!:
    Мене денес 79ти ден, сум испуштила некој ден во вчерашната математика, да се разбереме не да не сум го практикувала, се губам во рачуниците, ја немам постојано математиката до мене :lol: Значи Јаглехидрати на мени.
    Појадок - 2 портокала, кафе и водичка
    Ручек/Вечера - кифлички некои или геврече, не сум сигурна што ќе биде бидејќи директорот има денес роденден и мора да го испоштувам па ќе каснам малку од тоа што ќе донесе, а ако донесе само торта ќе морам денес да ги заменам ручекот со вечерата, прв пат ја правам оваа комбинација, но морам да ја направам. Ако јадам кифлички денес на мени ќе имам за вечера Вегетаријанско колаче, се има пишувано во диеталските рецепти за него, многу вкусно а нискокалорично колаче.

18. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    здраво диетлки..
    денеска ми е 20 ден ОВОШЕН до сега изедов една јаболка , 1 банана 5-6 бадемчиња и скоро литар вода.станата сум од 6 зошто имам двајца индијанци дома па некако неможам да издржам.морам и некоја салата да јадам покасно.само храбро па се што посакуваш се постигнува
    поздрав до сите

19. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    9/90 протеински
    Вчера се издржа овошниот ден со многу чај еден портокал ,јаболко и малку сув ананас и непечен бадем и бразилски орев единствено ова малку за ручек ме подзасити а после само на чај бев.
    Незнам зошто ама кога ќе дојде овошен ден имам одбивност од овошје со сила го јадам подобро само на вода да бидам(да не аздисувам кога ќе дојде и тој ден од помисла ќе се онесвестам) .
    Денес одам во кафана на ручек со мм да се почастиме за издржаната недела се разбира само од одзволеното и уште од сега се мислам што да нарачам само знам пилешко нема да биде.
    Додуша јас и од мирисот кога ќе влезам ќе се најадам ,уште од сега го чуствувам :lol:
    Ај да не ве стрвам бидете издржливи ке ви дојде и вас редот за скара. ;)

20. Mjau5

Mjau5 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Дали може да се јаде леќа во скробниот ден?