УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. hurrem

hurrem Истакнат член

Zdravo dietalki :) Ve citam i resiv od utre da ja pocnam dietava, mi se gleda mn lesna samo nz dali za brzo vreme ke gi simnam klilogramite teska sum okolu 65-66 kg a visoka sum 153cm. Sto mislite vie koi ste ja drzale dietava daliz a eden mesec ke simnam 10kg?

2. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Сабајлево читав статија на интеренет баш за диетава, и вечерва за некоја сосем трета тема сакајќи да добијам одговор се зачленив во форумов и ми дојде на око темава. Додатна мотивација ми дадоа резултатите на други феминки и јас да ја почнам од утре диетава, така понеделнички таман :)
    Време е да се ослободам од зимскава угоеност :tmi:
    Имам 65 кг, висока сум165. :angel:
    Цел: 54 кг :rock:
    Ќе ве известувам за напредокот ;) wish me luck!

Ramante likes this.
  3. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

hurrem welcome to the club, zaedno kje si pocneme i gledam ista cel imame pa kje si davame poddrska :hai: ;)

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Регенбоген овде сум мила, малку несреќи ме снајдоа изминативе 4-5 дена ама добро сум, на старо вратена. Не јадев многу многу деновиве, единствено вчера во Солун едно гиро што мислам дека не ми требаше ама тоа е, немаше како да искомбинирам. Си продолжувам со овошјето наутро, денес за ручек-вечера имам подварок со мевце, знам дека не треба така да комбинирам оброци но морам на посета во болница и нема како, можеби ако стигнам порано да направам некоја комбинација, ама сеуште не знам како ќе тече денов. Ангел почна да си се дува од ПМСот па ќе удри тора повеќе на овошје, храна не ми бара многу организмот, да не се урочам, мислам дека од нервозиве ми е, уста не ми се отвара. Ајде женчиња, малку пожестоко, Стефи и јас ти забележувам за количината на овошје и зеленчук, многу малку јадеш, внеси во исхраната и суво и јаткасто овошје. Леонтинке, ова чинам ти е прв прекршок, не е страшно, не се притресувај, а што е со другиот роденден во кафана, помина подобро :lol: како ти ги бројам ко личен калори каунтер :lol: Сите кои се тазе диеталки со среќа, многу бргу поминува, еве Леонтинка вика 20 дена не осетила како поминале, а па мене безмалку 91 ден? Инаку јас сеуште немам дозвола за Одржување, се надевам после контролата на крвта ќе добијам дозвола, засега одам со комбинација од УН, Ирена и Месечеви мени со чај, односно појадувам ЈХ, овошје и тоа, ручам според Ирена, Протеини и Скроб, но не заедно, вечерам пак според Ирена Протеини. Идам јас да излупам некој портокал и да каснам малку, денов тежок ќе ми се виде :(

Ivanatassstic likes this.
  5. Ramante

Ramante Истакнат член

70/91 протеински
    Ангел се врати јеее се надевам имаше прекрасен викенд
    Јас да почнам да си ги кажам маките значи вака ме пука ПМС мислам се можам да изедам завчера за јх си изедов мноогу благо за вечера за убити сум и реков ај утре овошен ќе намалам ама тоа трае до 16 часот после ми се јаде страшно и реков ај ќе грицнам неко бадемче ама немаше дома и до тинекс си зедов и бадемче 60гр и индиски ореви и ананас сув и урми абе брука сум најкрваво е што се изедов :clap: за мене идиот и капак маж ми кога дојде од работа му праев друштво со 1 чорбалок салата.и ај легнав со грижа на совест и си викам денес ќе јадам тмн ко што си пишува ама не бре ова чудо некое станувам кафе 2 јаболчиња(не јадам јаболка веќе ми отвараат апетити тоа е јаболката се криви ) и кој рече ми се јаде и бити и 1 парче салама со кашкавал изедов не знам што ми е амо ако ми доаѓа нека иде више зш ова не се трпи
    поздрав до сите

6. Saki15

Saki15 Истакнат член

1/90 :D Протенски ден:
    -за доручек: 2 портокали
    -за ручек 2 јајциња варени и парче сирење
    -за вечера супа :)

7. feeling

feeling Активен член

здраво диеталки денес 33 ден протеински
    за доручек 2 јаболки
    за ручек варено пилешко месо со шопска и супа
    вечера најверојатно ќе биде само салата.
    сакам нешто да прашам.бидејќи го скокнав водениот ден , од кој ден сега можам да го почнам турбо ун.знам дека уште ми е рано ама не сакам да утнам.
    ви благодарам

8. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

1/90 протеински ден
    доручек:2 јаболки
    Ручек:3 јајца, зелка салата, 1 кришка црн леб и супа без фиде
    вечера ќе биде: 1 јајце, зелка салата, 1 кришка црн леб( некако многу ми се виде 6 јајца за 1 ден :puke: затоа ќе намалам )

9. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

22/90 скроб
    Денес гравче тавче со цвекло и маслинки,пола за ручек или само салата.
    Ангел ова беше првиот роденден сега следат уште двата ,ако овој вака го поминав другите несакам да ги мислам,инаку мм си пивна ракија и винце една чашка ама јас не се дадов издржав се тешам со него катастрофа :( одиме понатаму прв прекршок сега малку построго.
    Денес под казна од вчера 40 мин на Орбитрек .
    Ова диеталкиве не спотера овој ПМС од таму апетитов или само се лажеме и бараме изговори јависе Раманте :call: ;)

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

1/90 протеински :)
    доручек: една средна јаболка :)
    ручек: едно јајце со малку вагета, кромид и 2 малечки парчиња сирење
    имаат големина како покажалецот :D
    и супа без фиде :)
    вечера: ке видам, ваљда кашкавал или сирење пак :)

11. scorpija-M

scorpija-M Активен член

И мене исто :) 22 скробен ден, денеска гравче.
    Да се пофалам исто дека почнав и со вежбање зумба, па се надевам дека ќе имам подобри резултати :D

leo-n-tina likes this.
  12. barbie28

barbie28 Истакнат член

Девојки еве ме и мене тука сум не сум ја прекинала добро иде малку винце се напив вчера ама ништо страшно :lol: сама си се тешам се залажувам дека не е некоја опасна грешка .А денес јее 29 воден ден ,супер сум да не ме мислите :lol: расположена ептен ,се надевам така и ке заврши овој ден .Ајде чаос па ќе пишам утре резултати.

Ramante likes this.
  13. Anka.J

Anka.J Активен член

91/36
    ЈХ-гевреЧЕ 1+1
    Вечера- сладолед :hai:

14. iva.92

iva.92 Активен член

Јас денес ја почнувам диетата и ме интересира дали за вечера може да се јаде парче леб? Прв пат ја држам и се надевам дека ќе биде успешна, бидејќи гледам дека многу од вас се задоволни.
    Имам 80 кг и висока сум 170цм сакам да стигнам до 65, па ќе видиме како ќе бидат резултатите :D

15. Slatkic

Slatkic Активен член

Здраво диеталки :) Јас сум нова на форумот и се зачленив специјално за оваа тема. Редовно ве читам и од вас добив мотивација и јас заедно со сестра ми и мајка ми да ја пробаме оваа диета. Се надевам дека ќе има брзи резултати,оти искрено немам многу трпение да чекам да се познае нешто :D Иначе јас сум од Струмица па следните мои постови тука ќе бидат на струмички оти многу ми е тешко да кршам јазик :rofl: Ајде сега озбилно:
    1 ден - Протеински
    Појадок - 2 јаболки и 1 кафе без шеќер (Може ли засладувач?)
    Ручек - 4 ќебапи и салата зелка со моркови и супа без фиде
    Се надевам ќе издржам до вечерата па барем првиот ден да е како што треба :D

Поздрав од мене па се читане пак :*

16. karenin

karenin Популарен член

Прв ден на ун. Како подготовка за оваа долга диета ја одбрав медицинската диета. Ја држев три недели и иако не се придржував прописно ослабнав во делот на стомакот. Сега продолжувам со УН диетата.
    Денеска за ручек имав варено пилешко. Сега јадам салатка. Сакам да ве прашам дали првиот ден со месото може 1 кришка леб или лебот оди исклучиво ако јадеш само јајца?
    И како ги издржувате овошните и водените денови? Мене ми изгледаат претешко!
    И дали смеам да пијам чаеви колку што сакам или несмеам да претерам?
    Позз!

17. pinklady

pinklady Истакнат член

Девојки денес требаше да ми биде 29 воден ден, но воопшто не се осекав убаво имам температура ...изгледа сум се настинала ептен , па затоа продолжив со протеински, има ли некаква врска ако го поместам за една недела, или пак да чекам до вториот воден ден овој едноставно да го скокнам... ке направи ли некоја разлика во текот на диетата? |(

18. Saki15

Saki15 Истакнат член

Денес дека ми е протеински ден, за вечера имав супа и стек, но јадев и малку ориз без леб.. направив голема грешка?

19. Minareli

Minareli Истакнат член

1) Кеишка леб се јаде на протеински и скробен без разлика што јадеш.
    2) И јас мислев дека се тешки овошните и водените денови ама ќе се навикнеш.

И еве сум пак од поново :lol: :lol:
    1/90 Протеински
    Д: 1 банана
    Р:1 јајце, мало парче сиренце, кришка леб и салата
    В:2 јајца, кришка леб и салата

Овој пат најупорна од кога и да е сум! :D :* :*

karenin likes this.
  20. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Ориз во протеински ден :fubar: не подобро лебче интегрално една кришка .
    За новите диеталки добре дојдовте Слаткич што ке направиш со 4 кебапчиња за ручек после ке кризираш за вечера касни си повеке мислам дека ти е малку.
    Каренин леб во протеински ден можеш по една кришка без разлика јајца или месо ,и чај можеш колку сакаш да пиеш.

Ramante likes this.