УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    23 ден, ЈХ
    п. 2 мандарини
    р. шпагети со кечап и оригано
    в. 2 реда чоколадо + 1 ред чоколадо за готвење :)
    супер е. 6кг. 700гр. помалку :lol:

На missy-xoxo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    2/90 Скробен ден
    доручек- 2 јаболка
    ручек - грав, 1 кришка црн леб, салата марула
    вечера- гравот и марулата преполовени и 1 кришка црн леб
    Како е можно за 2 дена -1.5 кг :D не им верував на очиве прееска :rofl:

3. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    cesttiki za postignatite rezultati :up: Sakam da prasam vo kolku casot go jades dorucekot vo kolku rucekot i vecerata ?

4. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    2-90
    Dorucek: dve banani
    Rucek: grav, zelka salata i edna kriska crn leb
    Vecera: dva peceni kompiri i malce sirenje

5. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    доручекот околу 9, ручекот околу 14h и вечерата околу 18 :)
    и треба да си легнувам што порано да не пааднам во искушение во доцниве часови :x

6. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    blagodaram :*

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.262
    2 ден. Скробен
    П: Банана, плус сок од цеден портокал
    Р: Компир салата и марула
    В: Половина од салатата и половина од марулата

Среќна сум што има некој со исти денови :)

На missy-xoxo му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    и да нема многу промени не се разочарувај до кај изгуравме гледам јас и на 3 март завршуваме, уште 2 дена па јас пак ќе го терам турбото (не сум се мерела стагнирам осеќам) поздрав и се читкаме

9. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Кога ќе појадувам јаболки како кучка сум гладна цел ден, и само бутам без везе :^) што е работава :^) а прочитав дека и неколку феминки се жалат за тоа...
    71 - јх
    појадок: портокали
    ручек: ѓеврек со зелка, цвекло и морков салата
    вечера: ако не ме здомрзи може ќе сматам нешто, ако не - сладолед

од изгубеност сум го заборавила турбоун пред вториот воден, па сега го држам, утре ми завршува па да видиме, инаку не ми прија баш, подобро ми е со обичната ун.

10. BeautyS

BeautyS Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Zdravo devojki, nova sum an ovaa tema pa resiv da pocnam denes so una. Samo me interesira vo vrsa so turbo yn??? ima nekoj izmeni ili pak istata dieta smao novo ime, ajd epls neka mi odgovori nekoj. Inace imam bebe 14 m i seuste cica no vo plan mi e da go odbivam i da ja vratam prvobitnata kilaza sto znaci sakam minus 7-8 kg :D

11. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    24/90 овошен
    Денес до сега цеден лимон со млака вода,еден портокал,две шољи зелен чај.
    Од 1 март јас ќе почнам со Турбо ух така се договоривме со мм,бидејќи после почнуваат постите и ќе ги постиме цели ,па тогаш потешко ќе биде само со риба и печурки во протеински ден.
    Регенбоген и јас се откажав од јаболката ептен ми отвараат апетит многу ретко ги јадам да неречеме само во протеински ден.
    И дај кажете со Раманте по колку кила смачкавте за време на диетава ајде малку мотивација не ќе ни е на одмет :) .

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Дали кај тие што не им е потребно многу кг да ослабат поспоро иде слабеењево, јас се придржувам строго до диетава сега ми е 33 ден а имам ослабено од 59 на 55 само, и тоа со многу вежбање , скрос го имам исклучено лебот соковите, солта, шекерот..не вечерам после 7.. сакам до 50kg ама некако се демотивирам со диетава многу споро иде :worried:

13. theod0ra

theod0ra Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    14
    Здраво здраво диететки :$ Решив да ви пишам по активно следење месец ипол, поточно 52 ден откако почнав пасивно да ве дружам и активно да ја држам диетата. Резултатите се лудило, со минимална физичка активност. Иако не се мерам, пливам во облеката, луѓе што не сум ги видела од пред да почнам со диетава го имаат оној шокиран wow израз и е најважно од се, не сум гладна и се хранам здраво :) Баш сте супер мотивација!
    Инаку единствен прекршок што го правам, и главен проблем што ме става во недоумица што да се јаде ми е во скробниот ден. Бидејќи станувам прилично рано, околу 6, а од работа се враќам дури во 5.. ме нервира што ми е во мисла дали претходниот ден да варам грав или компир па да пакувам сабајлето.. а ич не ми се јадат такви ладни пошто немам кај да ги загревам.. некогаш земам конзерва пченка.. почесто се заситувам со повеќе овошје, тука вклучувајќи го сувото или (еве го прекршокот) со житни плочки, кои би требало да содржат голем процент на скроб.. Како се снаоѓате вие во овој ден кога немате можност да готвите, или имате некој готов скробен продукт кој го немам откриено?
    Ете така си ги кажав пофалбите и жалбите, сега сум на сред турбо УН пред втор воден ден. Поздрав до сите унки :hai:

На barbie28, Regenbogen и Ramante им се допаѓа ова.
  14. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Леонтина јас од 60на 55 значи минус 5 усте 2 кг помалце и ќе биде тмн (висока сум 168 и помалце веќе нее здраво ) а и споро слабеам тоа најбитно и плус ништо не вежбам се нешто ми излага прво ми студеше па немав друштво па се тетовирав и сега решена сум од 3 март стартувам теретана него и во план сме на деца праење па како ќе оди едно со друго не знам ќе ви пишам.
    Денес инаку скробен и тмн на колешката роденден и 1 парче торта имам резервирано а за ручек киифлички 6 малечки (сама ги месев )
    Утре овошен па од задутре здравје Турбо почнува
    п.с. Лани стигнав до 53 негде на пола диета ама вежбав и после супер си ја одржував килажата до август негде и не знам после што ми влезе а годинава сум решена до крај да изурам и одржување 91 ден

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    да да ич не се разочарувај и јас еве само 5 кг а денес ми е 72 ден има време ќе видиш резутати само продолжи позитивно поздрав

16. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    јас си готвам од дома и си понесувам за скробниот е сега малце е глупо кога ќе го отворам пластичното и ќе замириса на јадење ама тоа е и плус и салата си праам абе се комплет
    можеш да си обариш од смрзнатиот зеленчук тмн ќе ти биде а и прекршоциве не ти се многу страшни
    браво за резултатот кога ќе се мериш кази ни колку си ослабела поздрав и само напред

17. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Здраво диеталки :hai:
    Еве ме и мене некако го зезнав денов ама со оглед на тоа дека многу нездраво се хранев пред да почнам со диетава ова е накако успех за мене. И ми беше ова последен ден кога ќе можам да грешам :|
    3/90 Јагленохидратен
    Д:2 банани
    Р: јуфки со кечап
    В:о’кејк 2-3 ќе имам само.
    Срам ми е дури и да кажам ама го изедов цело чоколадо за готвење. Бев нервозна многу.
    Знам дека не е оправдување и се извинувам многу, нема да ми се повтори веќе НИИКОГАШ !

18. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Раманте да не си јаглехидратен не скробен ,некако ми спомнуваш кифли и торта во скробен или денот го утна или грешка си пишала.И срцkа сега слабееш како јас пред да останам трудна најслаба во живот бев но само за година дена најдебела во живот,затоа уживај сега дај боже да си останеш бремена па после ќе биде вистинска борба со кг ;)
    Јас прееска се мерев и сум -5кг на 24 ден не е лошо .
    Утре најавувам сарма со месо во протеински ден и не се срамам да кажам уште од сега мислам дека 3 ке изедам :lol:

19. Slatkic

Slatkic Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    2 ден скробен:
    п:2 јаболки и кафе без шеќер
    р:ориз со компир и зелка салата
    в:исто како ручекот само на пола

3 ден јаглехидратен:
    п:2 јаболки и кафе без шеќер
    р:шпагети со сос ама на 2 пати ги јадев :lol:
    в:1 парче торта (најголемото што го имаше во слаткарницата) и после ми остана само 1 ред чоколадо за готвење

20. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    лелеле направив грешка ама тоа е.бидна за вечера наместо само колачот јас изедов уште една кифла од ручекот што ми остана.изедов и еден ред од црното чоколадо.утре овошен ден па ќе се корегираме.поздрав