3/90 јагленохидратен доручек- 2 банани ручек- шпагети со томатело сос вечера- пудинг чоколаден( без млеко, со 2 ипол лажици шеќер) и 1 ред чоколадо за готвење
абе грешка во пишување утре ми е овошен се случува 1 памет и за лето и за зима а па ти што само 3 сарми изеди си 4 ваљда не ги праеш џиновски ,а за ова за бременост не знам ќе ви пишам што како еве сега ми касни а сега избегававме па не знам ќе се прае тест деновиве ,само се надевам дека бар во тој поглед ќе бидам на мајка ми она се попраела само 5 кј а јас сум се родија 5,2 кг што значи =енава се исушила хахах поздрав и во сабота ми е роденден а тебе јаглехидратен па бујрум на торта
3 ден. Јаглехидратен Д: 2 киви, сок од цеден портокал Р: Пица ( дом. кечап, раст.кашкавал, маслинки) В: 2 парчиња торта и ред чоколадо + 2 шолји зелен чај, 2л вода
Мојот 3 ден го направив овошен, а утре ќе ми биде ден за тестенини . Морав така дека утре на гостите треба да им зготвам пица, па да си искористам и јас. Едвај чекам! Ќе си направам пица и ќе си ја м'цкам. Убавини на велико. Денес поминав со 2 банани, 2 јаболки, чаеви цел куп, салата од марула и салата од зелка. И кафето ми е неизбежно. + лажица мед. Јух, значи едвај му одолеав на куленот кој мам ми го донесе. А па на благото мое.
72 овошен имам само јаболки дома утре треба уште посабајле да излегувам со детево да купувам портокали и некој бадем, лешник....зашто биче белаја... за ручек ке си јадам зелка салата а може и цвекло со морков ако не ме мрзи да рендам еве еден поттик за Леонтина - јас сум - 10 и мнооогу среќна зашто милион пати прекршив со све и свашта, ниту еден воден не држев а и овошните ги мешам (најчесто се протеински односно пијам јогрут, млеко или павлака) значи диетава е супер, што би се рекло не е диета туку начин на исхрана и тоа квалитетна некој горе препраша за доење - јас дојам бебе од 5 месеци и само на моето млеко е, па ништо не ни фали, дури и поквалитетно стана реално ако видиш навистина нема штета. Земете ги за пример скандинавските земји, скоро сите така се хранат, а ние овде научени на лебови и прженици. И сите категории на храна се вклучени така што зијан нема. Јас пред 2 год. одев на нутриционист и скоро истата исхрана ја имав. е сега тешкото е ако сте научени на грицки мицки и благо...епа нема - трпи бабо за лепота. Искрено кога ќе видам како ми стои облеката и колку помладо изгледам вака заслабната ( во иднина слабичка) ми иде да си се бацам од мерак п.с. по расположеноста може да се утврди дека ми бил јх ден кој завршил со повеќе чоколадо ајде поздрав и добра ноќ
за ова диета ме интересира дали го ослабнува стомакот? на мене повеќе ми е потребно да ми го намали стомакот отколку килограмите бидејќи не ми се многу имам 55 кг ама имам стомак
абе 55 кг на 150 се многу а на 170 е малце сега тоа е релативно не си пишала колку си висока а за диетава да ти кажам е за слабеење и слабееш се во обем и во кг а ако ти смета само стомакот на youtube ќе си побараш 8 min abs workout и шибај се надевам ти помогнав
Добро утро девојчиња, ајде од сабајлечки супер вест, после 42 дена, јас сум -8,5 кг, останаа уште 1,5 кг и ќе бидам со стара форма, мојата идеална (инаку висока сум 172, а денес имам 63,5 , а сакам 62) Не губете надеж, секоја си го знае телото како и функционира и нормално кај сите нас е различно, некој слабее побрзо, некој поспоро. Досега сум дисциплинирана, не сум прекршила скоро ич, само еден ден пред 1 месец, кога во протеински каснам 2 бонбончиња и пиев 1 чаша црвено вино, тоа е се Јас да кажам дека не вежбам, освен ако не се рачуна беби - фитнесот Денес 43/88 (не држам водени денови) д. 2 портокали р. туна салата в. на пола од ручекот
25/90 протеини Денес како што си кажав вчера така и бидана сарма со месо и тоа ручав сега неможев умрев за јадење,за вечера исто со салата цвекло. Раманте се надевам за роденден ке имаш две цртки како подарок ,а за тортата не одбивам нема две парчиња да јадам ама едно поголемко ке ми пресечеш ке се брои како едно. Регенбоген секси мама во лето ке бидеш браво ме радуваат успесите во намалување на кг,а посебно кај мамички бидејќи знам која трансформација ја има телото откако ке станеш мајка и секој намален кг е многу голем труд. Свит воман еве кај мене има ефект диетава и стомакот паралелно слабее ,е сега оној најкритичниот дел мора да се затегне со вежбање.
39/91 skrob Tuku neshto vagata od damna ne me izraduvala isto pa isto, pred ciklus e neshto (+) nikako (-) i aman ... ubavo mi beshe bez nea
4/90 овошен денес изедов вкупно 6 зелени јаболка и две банани (уствари 6тото јаболко се уште го јадам) на секои 2 саати јадев овошје а сабајле изедов и 1 рака ореви. и вчера да си признаам дека грешка направив ама предоцна сфатив, пудингот е уствари скроб и какао а јас го јадев за вечера во јх ден
25 ден Протеински п. 2 портокали р. 4 сарми, салата од домати в. 3 ќебапчина, салата од моркови вчера за овошниот, бев на роденден и супер си поминав, издржав без да пробам ништо
Морам да кажам дека потполно се согласувам со леонтина дека кај нас мамичките многу потешко иде и за секој кг сум многу среќна ,и јас по втората бременост многу се поправив .Додека доев првата година не држев диети и си додадов уште некое килце со ми беше уште една грешка плус.Е потоа кога прекинав со доење ми дојде умот и се фатив со диети и вежбање.Еве веќе една година откако се трудам да дојдам до посакуваната цел.Имав само пауза летото еден месец и зимово околу празниците еден месец ,инаку другото време бев целосно посветенa на диети и спорт.Сега со ун се надевам дека ќе ги изгубам и последните вишок килограми.Затоа зенички и девојки не се откажувајте ,останете мотивирани .Ајде да си дадам и рапорт за овие два дена .Вчера 31 ден скробенпојадок 1 банана,ручек растурена сарма без месо со зелена салата исто и за вечера само на пола.Денес 32 јхза појадок 2 јаболка ,за ручек кус кус со сос од домати и печурки,за вечера 2 парчиња само пандишпан 1 ред млечно чоколадо не требасе ама ајде малку ми дојде само пандишпанот немаше никаков фил и 1 ред горко чоколадо.Поздравче диеталки и само напред заедно можеме
4/90 јх ден (вчера ми беше овошниот ден): Појадок, кафе и 1 банана Ручек, пица (и чаша јогурт ) Вечера, 2 мали баклави и кафе а и место ред чоколадо ќе си лапнам мала индијка! Па едвај издржувам кога одам во некој супермаркет кадешто насекаде гледам убави јадења. Денеска ја претерав со јадење, ама затоа вчера издржав ептен добар ден.
Zdravo na site! Ja pocnav dietata pred 4 dena znaci denes mi bese ovosen. Do sega odi dobro so ogled na toa deka mi e prv pat da drzam dieta. Odsekogas si bev slabicka 165/50-55kg. No pred 3i pol godini go imav moeto prvo dete i mi ostanaa edno 7-8 kg i pred 1ipol godina go rodiv moeto vtoro dete sto znaci extra kilaza. Sega sum SRAMNI 72kg!!!! Bi sakala da se vratam nekade do 58kg. Ok da ne dolzam mnogu. Ve molam nekoj da mi kaze sto e toa turbo un dieta i kako da ja primenuvam vo normalnata un dieta? Vi blagodaram odnapred!
Добро утро диеталки денеска 37 ден.се мерев сабајле и еве 1 недела стагнирам на -7 кг.но кога се качи на вага мојот сопруг он за 16 ден е -6.повише за него се радувам отколку за мене.но тој имаше дури 20 кг вишок а јас 13 кг.но ке биде. Денеска на мени имаме доручек 2 јаболки ручек 2 варени јајца со јогурт парче леб и салата вечера јајце со салата поздрав и убав ден на сите