УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    па пише дека не треба салата за тој ден, па и да се јаде мислам дека не е штетно сепак салата е!!

2. maru6ki4e

maru6ki4e Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

falaaa :)

3. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    денес ми е 5ти ден од турбото.
    р. кори
    в. 2 парчиња овошна торта и ред чоколадо.
    во овие 4 дена ослабев уште 1 кг и 1см во обем.... уште 4кг и стигнав до целта :clap: :clap:

На Ramante и leo-n-tina им се допаѓа ова.
  4. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    28/90 овошен ден
    Денес овошје какво ти душа сака,почна дури да ми се одмилува овошјево.
    Воден ден нема да држам овој месец,бидејќи од први ќе ја почнам турбо ух 12 дена па после постите ке почнат и ке терам со диетава до Мај.
    Мислам дека за постите убаво ќе ми се вклопи диетава и така нема млечни производи и месо ќе се преорентирам само на риба и печурки.
    Инаку јас до сега останав на -5кг а мм се стопи човеков, љубоморна сум покрај него мене никој не ме приметува :doh: битно е одам поспоро но барем намалувам за секој месец по -5 ќе бидам задоволна после ќе ми останат уште 5 ама тие можат и да почекаат, ама битно до Мај да намалам уште 10 кој е како мене.
    Добро јас знам викенд е ама се изгубивте денес скроз . :call:

5. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ајде Стефи статистика за мотивација за колку дена колку лизна фали се ,јас се радувам кога ќе прочитам дека има уште малку до целта . :clap: :clap:

6. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    7/90 Јаглехидратен ден

П: 2 портокали, плус сок од киви
    Р: Проички, без јајца, со кечап
    В: 2 парчиња куглов и ред чоколадо

Сабајле се мерев имам -3 кг симнато :)

7. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

имав за слабеење 10 кг.
    до сега сум 6 кг ослабена и 5 см во обем (во 6 недели).
    ама јас се прерадвав кога видов вчера 55кг :clap: :clap: :clap: :clap: скокав од радост
    на сите се испофалив :D :D

8. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    добро вечер ете ме ме не роденденот вчера ЗАКОН журка до 3 е сега пиев алкохол па нема везе 1 праам 29 инаку денес ми е овошен 3 од турбо пред мојот трет воден лелее 3 воден кога летнаа не ми се верува ама слабо нешто се наоѓа овошје дома па чекам да преврне да тркнам до дуќан поздрав и се надевам имавте убав викенд

9. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Денес поминав лошо!
    Седми ден ми е!
    До ручекот бев само на портокал.
    Ручекот ми помина со чинија преполна јуфки посолени со чили. Но како за белја земав да се напијам пола чаша јогурт.
    За Вечера си каснав 2 мали еклера, и уште 2 мини кроасанчина.
    + испив чаша мартини чисто.

10. pretty-lady

pretty-lady Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали со вежбање се зголемува ефектот на диетата? :)

11. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    Да се зголемува и тоа како .Еве јас секој ден трчав по пола саат,а од вчера почнав и по 1 саат да трчам.Значи диетава и спорт се идеална комбинација.Затоа што има што да се јаде ,не е некоја строга за да немаш сила да вежбаш.

На pretty-lady, missy-xoxo и Ivanatassstic им се допаѓа ова.
  12. vikce89

vikce89 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site
    Konecno se osudiv da pisam zatoa sto mislam deka e vreme da se stavam na un
    imam 75kg i celta mi se -10 kg do mesec maj
    pa baram vase mislenje dali da ja pocnam un ili sto ke mi predlozete
    vi blagodaram mnogu pozz do site

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Здраво максималци диеталци :lol:

одамна не сум ви пишала =) Стигнав до 36ти ден - овошен =) Водениот не сум го држела, до сега имам ослабено околу 6-7 кг незз точно на друга вага се мерев во почетокот =) сега од дигиталната нема бегање =) Но во обем сум далеку повеќе симната. Се слика пред и потоа =)))) има ОГРОМНА разлика за еден месец. На крај од диетата ќе ви ги прикачам сликите да ги видите =))))

Чувајте среќа за денес со овошјево, иако во последно време не ми е проблем, ама вчера си се опуштив со тестото, цел ден си поткаснував, не мешав ама бааги си поткаснав разни тестенини. Денес на чистење =)

Ве гушкам 8)

На missy-xoxo, Ramante и anabel-a им се допаѓа ова.
  14. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    А јас цело време си мислев дека не напушти,мило ми е што си ја држела и за постигнатите резултати браво за тебе .Пишувај ни почесто поздравче и гушки до тебе :*

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.031
    Не успеав да ве дочитам, страшно се изнервирав. И мислам дека нема да пишувам некое време на темава. Скроз сте ја изгубиле смислата на диетава, ништо не останало. Нажалост речиси ниедна од вас не ја држи како што треба, а што е најлошо не ни се труди да пребара, да прочита, да се информира. Мешате денови, си правите прорачуници како ви одговара, јадете калорични бомби во ЈХ вечера, и уште се чудите зошто не слабеете. Ете ќе речете па најде кој да ни каже, и она грешеше, грешев ама не се тупкав по рамо самата дека сум ја утнала свесно, ајде па сега ќе си каснам повеќе, па што. Мислам дека засега само уште три од вас ја држат диетава уште како што треба, сите други сте ја однеле во неповрат. Ваше е како што се ваши и килограмите, но немојте да кукате после и да викате како диетава не чини, не има доста нас кои ослбевме и слабееме, кои и после диетата се одржуваат на нормала. И ко што кажа Тајгерлејди чинам беше и Анабелка, од диетава нема ни Д останато. Останете ми со здравје и се надевам дека ќе ослабете од диетава, оти ко што тргнало диетава ќе се преименува во диета за накачување килограми. Отидов јас да цедам портокали и лимони, да го испијам кафето.

На Angel.Heart, Doozy, thinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    12.866
    Џабе збориш Ангел, викам јас красно диетиче го уништија. Мислам, гранола бар во протеински. Со кој памет?
    Имаш вишок килограми? Сакаш да ги симнеш? Епа малку карактер треба. Не многу, малку само, и волја малку.
    Ми се одмили темава. Нека свртат едно 200 страни поназад да ги видат дневните менија како треба да изгледаат, кога диетата ја држеа како што треба.
    Ова што го прават они не е УН. Ма ни диета не е. Глу-пос-ти.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Да се надоврзам на муабетот на Ангела, јас веќе одамна се откажав од читање на постовите во темава, ретко чат-пат кога ќе ми текне знам да читнам нешто, колку да сум во тек - и трагичното е што и тоа е каша попара направено. Криво ми е едино за оние од ,,страна'' што читаат во темава, ви ги читаат мениата, се поистоветуваат со вас, гледаат дневно какви глупости јадете и они се водат според тоа - ироничното е што мислат дека тоа е правилно. Ова го зборам од искуство, затоа што и јас додека ја држев многу често знаев да пребарам по други форуми за диетава, што и како јадат, како го припремаат тоа па и јас да спремам нешто. Така е и сега со оние од ,,надвор''. Ама тогаш немаше што вика Ангелче во ЈХ ден калорични бомби од триста чуда, или мензи правење во останатите денови. Се знаеше, како е пишано - така се јаде. Не викам дека е до толку астецка диетава, ама ако не сакате придржување до конкретен режим - ене ви ја на Ирена диетата, таму јадете по ваш избор. ;)

И како бе, како успевате после толкаво потенцирање дека за доручек се јаде само една врста на овошје, да вметнете 15?! Никако не можам да си го разјаснам ова. И тука за доручек јадете и мандарини, и киви, и портокали.. Шуќур, друго немам прочитано - скролам цело време, очекувам во иднина да наидам на пост кој вели за доручек дека сте имаче лазања или некој мрсен четврт пица бурек можеби?! :^)

Сигурна сум дека пола и повеќето од вас што ја држат и ја имаат почнато диетава, го немаат ни прочитано воведниот пост на првата страна, а камоли пак да прогуглаат нешто за неа. И се раководите според рекла-казала најверојатно, сте слушнале овошје за доручек - ама не сте дослушнале најверојатно до крај..

Еве чисто да се потсетиме како изгледа диетава:

18. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20

Да да уште ја држам, само имав премногу обврски па не можев да ви пишувам, сега пак редовно ќе ве дружам =) Машала читам и ти си симнала супер, само напред и пак ќе се мотивираме заедно.

Денес јас сум на овошје цел ден =)

Гушки назад :hai:

19. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    6 ден од турбото - овошен...
    за поручек чаша сок од цитрон
    сега ручам 2 портокали една банана
    и планирам и истото да го вечерам.
    ама некако гладна сум :worried: :worried: :worried:
    одвај чекем да ручам утре....

20. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Zdravo na site feminki....nova sum na forumov,ve citam nekoe vreme i sakam da ja pocnam dietava UN.malku bev vo nedoumica bidejki sin mi e 3,5 meseca i samo na doenje sme seuste no sepak eve resiv denes ponedelnik da mi bide prv den.Inaku sum1.70 so 80kg i mi trebaat -20kg za da bidam ko pred bremenosta... :^) ako mi uspee :D Dali ima nekoja druga feminka sto od denes ja pocnala dietava?Za podrska da si bideme.. :D :lol:

Prebaruvajki po net ja najdov knigata so ovaa dieta a ima i recepti vo nea za sekoj den...pa kolku ke uspeam neznam no verojatno mojov inaet ke mi pomogne vo istrajnosta....ke vi pisuvam sekoj den sto kako imam na menito i sekako ke vodam dnevnik za ishrana,taka se nadevam polesno ke mi bide :) pozdrav do vas :hai:

На molikaMk, Ramante и Ivanatassstic им се допаѓа ова.