УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Може да ја користат како вид на исхрана односно да не мешаат протеини со јаглехидрати,да јадат наутро овошје колку сакаат навечер салата но под никој случај овошен ден само да имаат.
    Незнам зошто трудница би се замарала со диети ,се разбира ако има вишок кг може да се раководи од диетава но не и количински колку да изеде може само да немеша намирници,но во никој случај не треба да се прегладнува.

31/90 јаглехидрати на мени
    Утрово чај и мандарини,за ручек се мислам меќу пица или макарони многу тешка работа имам :lol:
    За вечера немам нешто смислено какво блакце да се кркне (дајте некоја рецепта за нискокалорична домашна торта или некое др блакце )

2. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    На leo-n-tina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    фала ти многу, секако дека не треба да се изгладнува, но да има барем контрола врз самиот чин на хранење, бидејќи не е нормално во првите четири месеци да се поправи 7 кила, нели. фала ти многу и извинете сите што бев оф ттопик :$

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.628
    Допаѓања:
    109.028
    Rubi, Karenin и Regenbogen мислам ме спомнаа директно или индиректно па морам да се осврнам, а сакам и еве веке скоро 10 дена после крајот да си кажам искуство. Не, не ја напуштив скроз темава, немав срце едноставно ;) Значи, да, јас сум грешела, ама не сум пишувала за тоа како дел од менито, строго сум нагласувала кога сум грешела, најстрого, сум сакала да се знае дека сум свесна за прекршокот, во речиси 91 ден ( со оглед на тоа што под присила морав да ја прекинам диетата 4 дена порано ) само еднаш кикснав и тоа со намера, си кажав еве сега ќе му ја кикснам и ич не ми е гајле, но наредниот ден беше чинам овошен, понаредниот Воден. Каренин, ко што ти кажа и Леонтинка, ти нема ден а да не направиш некоја луда комбинација, не викам не, почетокот е тежок, јас првиот циклус првите три дена јадев по една житна плочка измеѓу ручекот и вечерата, ама толку бидна тоа, повеќе нема. Медот, гледај да го сведеш на минимум а за Нутелка не ни помислувај искрено, малку подзаборави ја, најдобро би ти било :) Сфатете ме, се налутив и ве кудев бидејќи сметав дека ви значи моето мислење, ко што сум двоела време да ви пишам на сите преку ЛП или овде, сакам да ме послушате и кога ве кудам, едноставно ве сфаќам како друшки по мака, диеталска, па сакам да помогнам и сметам дека помагам со моите совети, ама навистина.
    Е сега што се однесува до мојот случај, еве веќе одреден период не сум на диета но не забегувам многу, знам да си ставам катанец на уста, јадам претежно манџички, за појадок речиси секој ден јадам цедени портокали освен денен кога имав рано рано обврски па јадев ѓеврече и изедов едно кроасанче со оглед на тоа што во последо време многу ми паѓа шеќерот, ми се тресат раце, ми се врти и осеќам тегоби, што не беше случај во периодот додека бев на диета, но јас сеуште не добивам амин за продолжување со Одржувањето, ми беше мерак едноставно да продолжам. Да ви се пофалам имам симнато уште 4 см во обем и стигнав до 82 см во обем. Полека но сигурно почнувам со вежбање, стомачни и чучњеви по еден од примерите од темата за фитнес. Од наскоро почнувам и на работа, повторно ќе имам за пешачење колку 2-3 километри наутро и 2-3 километри на пладне на што особено се радувам, поголемата платичка ќе ми овозможи и да уплатам конечно можеби и фитнес некој па да поработиме повеќе на темата тело пред свадба и лето :D
    Леонтина, ова колаче ти е многу добро, нискокалорично е што ќе прочиташ и на блогот, многу е вкусно и многу е здраво, се прави многу бргу и многу лесно, супер ме потсети може ќе го направам и јас сега ;) Исто така чувај ја рецептата бидејќи рече дека и ќе постиш, одлично ќе ти дојде ;)
    http://www.femina.mk/out/?id=a46721...com/2010/02/vegan-mexican-chocolate-cake.html

На leo-n-tina и Ramante им се допаѓа ова.
  5. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    Здраво диеталки
    42 ден скробен
    д: 2 јаболки и кафе
    р:печени компири со цвекла салата
    в; пола ручек со зелка салата
    уште 3 дена па ке ја почнам турбо ун.може ли некој да ми каже колку ослабнал за тие 12 дена.знам дека зависи на организмот но битни ми се да симнам уште 3килца бидејќи сум на свадба.ви благодарам

6. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Здраво девојки,

вчера протеински се издржа без грешка =)

Денес скроб,

д - две јаболки
    р- компир салата
    в- компир манџа посна

Водата е многу битна, во една ситуација кога одев на нутриционист ми велеше до 16 часот е 90% од диетата, овошјето, цеден сок и два литри вода до 16 часот е клучно.

Поздрав и еден за сите, сите за еден :rock:

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Вчера 38/90 протеински
    Доручек-две јаболки и кафе
    Ручек 1 чаша супа, три варени јајца и таратур салата
    Вечера 1 јајце и таратур салата
    Денес скробен ден
    Доручек две јаболки и кафе
    Ручек-варен морков и компир со цвекло салата и салца од зимница
    Вечера ќе биде половина од ручекот.

Кога јадете компир или ориз во скробниот ден количински одприлика колку внесувате?

8. barbie28

barbie28 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    76
    pinklady кога јадам ориз го мерам ставам 120гр плус друг зеленцук како домати ,моркови, тиквички,брокула и тоа ми е за ручек и вечера.А кога јадам компир отприлика 1 супена чинја за ручекот, а на пола за вечера .Плус и не се замарам количински ногу во скробиот ден ,бидејки не внесувам леб.Но сепак не претерувам.Инаку денес јас 38 ден протеински на менито имав:за појадок 2 јаболка,за ручек печена риба со зелена салата и супа,а сега за вечера ќе јадам исто само без супата

9. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    3/90
    d: 2banani
    r: spageti so lukce i crveni piperki
    v: pola od rucekot + 1 red cokolado kuhinsko (lele kolku mi bese vkusno,uste si go osekam vkusot)

10. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Neznam za vas kako vi bese prvata nedela no mene mi e mnogu tesko i nervozna sum mnogu,apetit imam strasno seuste i se cuvstvuvam gladna,se nadevam vecer ke si legnam porano da ne mislam na jadenje a za utre strav me faka....

11. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    10 ден, скробен! Мојата каша попара за денес изгледа вака:
    Утро - 2 јаболка
    Ручек - компир варен со пиперчиња посолени со чили
    Вечера - компир салата со многу кромид и чили
    До сега испив 2 литри чај, моментално ја терам третата.

Нема многу да должам за постовите критики, да не испадне се оправдувам, само ќе кажам дека Нутела не сум внеле во организмот за време на диетава. Утринското мешање на две различни овошја, кое ми се има случено дали два пати, гледам додека ве читав и вие сте го правеле. Мене слабост ми е јогуртот, ама еве се трудам да се одвикнам и да не го мешам и другите денови. Благо не сум ставила во уста никој друг ден освен третиот. И се занесов малку во должењето :$!

Идам напред.

На 1mama, Ivanatassstic и Ramante им се допаѓа ова.
  12. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    8 ден од турбото-скроб
    п. 2киви
    р. варен ориз и 2 парчиња црн леб
    в. половина од ручекот без леб

13. pingo

pingo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Zdravo na site.Nova sum vo forumot a i nova vo dietata. Imav prilika da gi vidam rezultatite od istata na mojata koleska koja bukvalno se stopi i po dolgo odolgovlekuvanje zapocnav. Denes mi e treti den i eve samo sto izedov parce od mojata omilena torta so visni :P ima samo edna rabota koja me drzi budna dodeka ucam( a ucam mnogu nekogas i po 10 casa na den pred ispit)a toa e SONCOGLED!!! dali smeam??? Inaku dietata e sosema jasna i nedvosmislena ama priznavam deka sum gladna kako pes :tmi:

14. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    10 ден / Скробен
    П: 2 Киви
    Р: Компири печени и марула
    В: само марула

15. maru6ki4e

maru6ki4e Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    1/90
    d-2 jabolka
    r-2 pleskavici i zelka
    v- 1 pleskavica i zelka

moze nekoj da mi kaze kako odi i koga turboto? :)

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    2/90

Доручек:Банана и јаболки
    Ручек:4 варени компири + марула салата
    Вечера:2 варени компири и салата :)

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    http://www.primetime.mk/vo-presret-na-l ... ite-dieti/
    ова случајно го прочитав, и се зачудив малку, за ЈХ ден пишува дека тестенините се јадат со еден вид зачин, на пример само со сирење или само со кашкавал :^)
    ова дозволено ли е?
    позз.

18. FroseWindsor

FroseWindsor Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    denes mi e 10ti den (skroben)!
    D: 2 praski
    R: gravce i malce leb i salata
    V: golema mesana salata (ne bev gladna gravceto od rucek me drzese)
    Ne mi se veruva deka sum namalila 2kg :clap:
    Prvite 5 dena mislev deka ke se seknam. Mi bese tesko i mi se jadese kako ludo. Koga me fajkaa krizite si jadev morkovi. Pododbro morkovi nego cokolada :D Vi blagodaram za podrzkata i prodolzete so namaluvanje na kilogramite :*

На Ivanatassstic и Ramante им се допаѓа ова.
  19. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    не е дозволено нормално можеш само со кечап јас на пр им ставам и босилек и кари и ммм супер се не читај секаде има различни информации на првата страна си е супер напишано поздрав

На Ivanatassstic му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    81/91(уште 10 денаа)
    ДОБРО УТРО ,ДОБАР ДЕН
    како сте ми деиталки мои ,јас вчера супер си поминав на овошниот и еве денес протеини. се ближи водениот и едвај го ЧЕКАМ ( е на ми се верува дека ова го доживеав) кога ќе завршам ќе ви кажам точно колку кг и см сум изгубила
    Инаку да се пофалам вчера си испринтав табела за одржувањето си ишпартав само ова 1 воден уваек ми се паѓа лошо со диетава на божиќ а со одржувањето на велигден хахаххаха некој знак ќе да е
    ве поздравувам сите