46/91 Почнувам со турбо ун Протеини денес, утре скроб па овошен така беше нели ???? А рапорт за килограмиве решив на крај да ви дадам
ме интересира дали ослабевте од оваа диета УН? Една другарка ја држеше и ич не ослабе, многу слична, ама многу подобра е таа на Жан Митрев и ефикасна кај сите што ја пробаа.
ослабевме хахах кој повеќе кој помалце ама диетава е супер сега ако не се приджувала другарка ти тоа друго е
еј сега па и благо треба а и не се торти туки е 1 парче а и вечера во било која диета не се препорачува да биде после 20ч Јас искрено ти викам да за диетава ја држам од 2003 секогаш ми помага поздрав Јагода
мислам дека треба да се воведе како постојан режим на исхрана и тоа е тоа всушност, а само како диета на некое одредено кратко време е џабе... еден другар држеше некоја диета со броење калории, демек се можеш да јадеш ама да броиш точно колку си внел, нешто така беше, ама има листа која мораш да ја научиш на памет, кое јаденје колку калории бла, бла... ама му успеа, ослабе доста и сега си практикува да е умерен во секој оброк...
Не ми е познато каде го видовте ограничувањето во овошјето за појадок,јас сум 30 дена во овој "филм " и изгубив 8 кг. ама јадам буквално на секој 2 часа по две парчиња овошје -------па нели не треба да се изгладнува затоа слободно јадете си овошје кога ќе поминат барем 2 часа.ПС Инаку не сум некој огромен примерок 175/80( бев) ,ова го напоменав бидејќи искуството со овој режим покажало дека поединец со поголем број кг. повеќе слабее..........Затоа слободно за појадок јадете овошјееееее
damaskop ептен ми се допадна коментаров, јас претходно пишував нешто околу ова дека една моја другарка држеше некаква ваква диета и ич не ослабе... причината е тоа, скрбен ден е скробен ден, протеински е протеински, а не акко што викаш сирења кашкавали заедно со стекот, уште малку увијач ке испадне ЗДРАВА ХРАНА хехеххе
32/90 овошен ден Денес денот започна со јаболка ,чај па кафе. Ќе ручам микс од суво овошје и бадемчиња,некаде прочитав дека добро било до 16 часот да се внесува бадеми ,и ќе вечерам портокали или киви или салата овошна од двете. Секојпат после овошен ден се мерам ,но денес испадна пред овошен и дали така ми се виде или -2 кг уште гледам незнам не ми е верна вагата. Утре пак ќе се мерам денес да се порадувам на тие 2кг сега пак не се премерувам И вчера го направив благцето по предлог од Раманте и преубаво беше само намалив на шеќер и маргарин и го правев со мармелад домашен од праски кој не е благ многу и баш беше освежително. Фала Раманте за рецептата
Во право си те подржувам и јас ја држев диетава 1 и пол. Првиот мецес ко шо требит и ослабев 4 кг. а дрите 11 дена си се опустив јадав и др покрај написаното и немам ослабено ништо.Но да напоменам не мозев да ја дрзам ко со требит зш настинав температура ова она и мораш да пиеш мн сокој чајој и ми се поремети све да оздравам и ке поцнам одново.Сакам да ослабам барем усте 8 кг. што велите ке можам ли за 3 месеци?
секако дека ке можеш, само не мешај баби и жаби )) ако јадеш манџа јади си цел ден манџа, ако јадеш месо јади си месо, остави тоа што викаат дозволено е сирење или јогурт или јајца или незнам што, нема врска, не се слабее така, подобро изеди си 3 стека, отколку 1 стек и парче кашкавал. слушај ме, ке видиш има ефект.
Дамаскоп, ај да не одам пак ОФФ, ама навистина не знам дали ја имаш прочитано воопшто првата страница, ние не сме експерти може ама барем се држиме колку толку до првата страница и фала богу слабееме, јас можам да се пофалам со одличен успех. Твојов оброк не е научна фантастика, напротив речиси сите комбинираме ориз со зеленчук. Јагода, оваа диета не е краткотрајна и сите кои посегнале по неа успеале значително да намалат на килограми, сантими и богами да направат промена во метаболизмот, јас тоа значително го воочив на мојот организам со тоа што и 10 дена по завршувањето на диетата продолжив да слабеам, повеќе не се дувам толку многу за време на ПМС и полесно го празнам организмот. Најчесто кога ќе ја завршите оваа диета продолжувате да се храните по истиот начин, можеби не броиме денови, но се придржуваме до основните правила, без мешање на видови храна. Каренин, одлично се опоравуваш после оние ситни грешки, сепак ти е само почеток и можам да речам дека си на добар пат. Наскоро и ќе ги увидиш и самата резултатите сигурна сум во тоа. Одлично комбинираш и си ја правиш храната интересна, нешто налик мене, и јас се обидував на некој начин досадната диетална храна да си ја направам интересна со додатоци кои се во склоп на диетата и со зачини кои ќе ми дадат на некој начин смисол во исхраната. За компирот би ти рекла одличен зачин е разблажениот сенф со лимонов сок и зачините кои ти си ги користиш, за оризот брокула и пченка, а се се тоа скроб и витамини кои ти се потребни. Овој скробен ден ужасно ми ја мачеше душата. За сите кои тазе почнувате, не губете надеж после 10 дена не симнати ни грам, некаде имав кажано дека вистински видов разлика дури после првиот воден ден, веќе после вториот нагло симнав значителна бројка килца од вкупниот збир и уште позначителна бројка см, можам да речам дека 50 посто од килата и сантимите јас симнав веднаш по вториот воден ден, во екот на празници и мојата веридба, епа може да се каже дека сум направила добра работа. Одлична би рекла!
10ти ден- скробен д-2портокали р-леќа, марула салата и кришка црн леб в- леќа и марула 11ти ден- јагленохидратен д-2 портокали р- лепиња со праз од ваташа в- не знам се уште Angelofaarh знам дека веќе сте уморни вие поискусните со диетава да давате објаснувања, меѓутоа ова нигде не го пишува. Дали можам во јх ден да јадам за вечера повторно баничка бидејќи тестенини може и за ручек и за вечера, и дали треба чоколадата да ја изедам иако нема да јадам благо за вечера? фала однапред
Миси, во ЈХ денот вечерата е исклучиво благо, колачи, торта, чоколадо, сладолед... Може пример да биде баничка со јаболко, со вишни, но не солена. Немој да го избегнуваш благото, но можеш доколку не си многу гладна да јадеш само чоколадо за готвење, сум го направила и тоа и не е до толку голем прекршок верувај.
е фала ти мн Инаку да споделам еден совет кој мене многу ми користи. Секој ден 1 час пред ручек и неколку часа по вечерата( јас рано вечерам, до 18:30 часот најкасно) си пијам по 1 шолја чај од ѓумбир (незасладен). Многу помага! Метаболизмот ми е многу забрзан за разлика од пред некое време, полна сум со енергија и имам концентрација за учење во сесијава без да осетам глад малку лути ама се навикнав. Се мерев прееска и сум -3кг и -3cm во обем за 11 дена( ама и вежбањето има удел во ова)
10 ден - скробен: п:2 јаболки и кафе со 1 натрен р:една чинија грав со марули салата в:исто како ручекот 11 ден - јаглехидратен: п:1 банана и кафе без шеќер р:една чинија макарони со кечап и кафе со 1 натрен в:1 поп кек и после 2 реда чоколадо за готвење