УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    36/90 протеински ден
    Ова инаку е 4 ден од турбо ух и повеќе ми одговара овој ритам ,инаку времево е мотивација за диета вчера цел ден низ парк ,жениве едвај чекаат сончев зрак да се разголат ,кога ќе видам згодни затегнати па уште и мајки мислам дека цел живот има само на овошје и трева да бидам само да ослабам.
    Денес јајце и сиренце со марула салата ,за вечера само салата и сиренце.
    И сакам да си купам дигитална вага дајте некој предлог,незнам дали ми е добра идејава на секое јадење така ќе се мерам ,со оваа дома се ја местам ич не ми е прецизна никако на нула сама да се намести или во -,или во + е малку и затоа се сомневам ,а пусто страв ме фаќа да се качам на некоја друга којзнае што ке ми покаже ,оваа знам налудничава ми е па си се тешам ако е во минус е добра :$ а ако е во плус нечини :D .

Ќе заборавев да пишамза чоколадото јас јадам од пионир Diamond со65%какао и со какао крисби е како мали ситни гранули од какао,замене најубава и 40 ден е би ја менувала за сите млечни чоколади .

На missy-xoxo, Regenbogen и stefi23m им се допаѓа ова.
  2. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    36, ЈХ, поручек 2 јаболки, ручек кори со кечап, оригано и малку сол, вечера се спремам една крофна да каснам... вагата сеуште не ме радува, исто стои в место :@
    ама исто и да се пофалам, денес многу се израдував, ски купив кошулче, помал бр. :D барем со тоа да се тешам, ако не со вагата :lol:

3. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и јас сум во потрага по дигитална вага....
    и таа кај мајками е или во - или во + ама кога ќе ја наместам никако помалку да кажи :( :( ама фармерките што ги носев во најслабиот период ме собраја малку со зорт се запетлаа ама ме собраја и и јас заради тоа се радувам :clap: :clap:

4. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    И јас немам вага а засега не сум ни во план да тражам.

Ми е страв од стрелката на вагата па достојно ке се качам на неа после 3 месеца, да, да.

Помина и оваа вечер, без грешки.
    И не, сеуште не ми веруваат дека сум решена ама ке успеам јас. Дома си се мезеа, кашкавалче, салама, лиснато... кикирики и гледаат филм. Јас децидна НЕ и НЕ! :geek: :evil:

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    15 ден - јх: банана, макарони со кечап и ред црно чоко. Сега ќе си земам и едно колаче.
    Имам едно прашање, дали грашокот од конзерва мора да се јаде исклучиво во скромниот ден? Не ли се смета истиот за зеленчук :rofl:?

6. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Се јаде во скробен ден бидејќи содржи најмногу скроб иако е зеленчук исто како и грав ,грашок ,компир
    Сега имаш салата на пазар од марула ротквица,цвекло морков,зелка кромидче сето тоа треба да се искористи замени го грашокот со овој вид на зеленчук.

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    7/90
    Доручек:Банана
    Ручек:Лиснато со вегета
    Вечера:2 колачиња+ред црно чоколадо за готвење

8. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    15/90 Јаглехидратен ден

П: 2 киви
    Р: Макарони со кечап
    В: 1 парче торта

Плус многу вода, 2чаши зелен чај, 2 шумечки.

9. samovilamila

samovilamila Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    19
    po neznam koj pat denes mi e prv den ke stignam do okolu 14 dena i se razocaruvam simnuvam 1-2 kg i se otkazuvam za da napravam jojo efekt bidejki od razocaruvanje celo vreme jadam
    ZNACI DENES 4 MART pocnav i so vezsbi so stomacni i mn se lesni 15 min a se mn efikasni.
    pozd i ke vi pisuvam kako slabeam
    sega ima okolu 85-90

10. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60

јас најдов една вкусна со портокал и црноцоколадо ама не знам што фирма беше ја има во рамсторе ќе ти се допадне и браво за мениво ептен се придржуваш пример си поздрав и среќно

инаку да си се искарам денес се потеков од јадење благо за нигде сум тоа тортичето се погоди ммм па не 1 не 2 туку може 4 парчиња изедов и тоа не за вечера туку после ручек а за ручек чинија макарони со тобасцо и кечап и уште ми е тешко во стомаков ИДИОТ сум и затоа сум решена да продолжам уште 91 ден ова моево не е работа ,инаку комплименти фрчат мн сум била ослабена мајка ми и свекрва ми викаат сум се стопила а јас го глеам гзов олкав на и некако не им верувам мерење во недела тогаш ми е последен ден и ви пишувам се од почеток до крај како беше
    инаку конечно во среда почнуваме со теретана и едвај чекам почнав да си барам програми по нетов и така
    ајде отидов утре ми е овошен и ќе се обидам да поминам само со 1 кг портоклаи а задутре воден јееее малце детокс од ова јадењево лека ноќ

На missy-xoxo и Regenbogen им се допаѓа ова.
  11. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    ооо само да ме видите од некоја страна колку су горда самата на себе!!!го издржав и водниот вечерта каснав кива и се напив кокакола ама ај сега бидна....само син ми ми ја расипа математиката ме стана порано и сега поручав.шо ќе прам цел ден???за јадење намам уште смислено мора да е нешто многу многу вкусно да се надохнадта двата денови гладување :D :D

На missy-xoxo и Regenbogen им се допаѓа ова.
  12. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    84 јх
    јаболки - 2 големи зелени њам
    ручек шпагети со сос од морков и лук а и една кришка со ајвар, богами вчера како ми се јадеше лепче едвај чекам хм хм, плус марула со кромид ( после јадењево не ми се доближувајте) :lol:
    вечера сладолед, или ако не купам непто благо чоколадо или сл плус црно чоколадо ред

Рамате и ти ке ја тераш во два циклуса а? ајде пак ке се дружиме.....како му доага да почнеш... јас свечано од понеделник ќе ја почнам и ќе ја држам без исклучоци овој пат па ако си за, ајде :)
    инаку комплилменти има само од тие што ме гледаат секој ден, од другите не зашто иста сум им, (не ме виделе колку качив за време на бременоста или каква бев кога дојдов од болница) па тоа ми е дополнителен мотив да продолжам уште со едно 10тина до 15кг
    поздрав и убав ден на сите

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    86/91(се ближи крајот)
    Regenbogen јас веќе спремна сум си испринтав нов распоред за одржување свечено го закачив на фрижидер ама знаеш одржување 6 дена и пази баксуз на велиген ми се паѓа воден а со диетава на божиќ ама ќе видиме има време
    инаку денес овошен реков ќе јадам само портокали ама сабајле станувам гладна значи заклучок колку повеќе јадеш толку погладен си и така си изедов 1 банана и ананас сув не мешам овоѓја во принцип ама само ананасот не ме најада па скинав и банана е сеха не ма веќе јадење па портокалите за ручек вечера ќе ги чувам

14. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    ramante сакаш да кажеш дека 81 ден веке ја држиш диетава? колку кила ослабе?

15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Jagoda 86 поточно во недела завршувам а не сум се мерела чекам па ќе ви пишам во четврток само не се многу кг да не се лажеме на 168 цм и почеток 60кг цел ми беше 53 па ќе видиме ама во обем многу тоа ми е најбитно ме собираат фармерки и ќе се носат шорцеви летово

16. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    па добро е тоа, 7 кила, само ако си висока 168 мислам дека и со 60 кила би изгледала одлично, дури и идеално, незнам зошто слабееш? Освен ако не е ова 158 па си направила печатна грешка?

17. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    не јагода 168 сум ама што би рекол маж ми си патиш од комплекси ама сега сум супер се сакам себе си поздрав

18. Anka.J

Anka.J Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Овошје in the mix денес.... главоболка во пакет со овошниот ден ете зошто го мразам :@ .. инаку, појма немам кој ден сум, се ориентирам по вториот воден ден кој треба да е на 12-ти :lol: Поздрав!

19. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Раманте и јас сум 168 и да ти кажам во 8 оделение не сум имала 60 кг што збориш ти на каква диета си оф леле мајко мила,јас шеска да видам на вага има да славам .
    Како и да е мене најдобра тежина каде што не изгледам пропаднато во лице и како без живот ми е од 67-до 73 максимум ,е сега бременоста ме дотолчи.
    Стартував со 75 и стасав до 95 ;( ,е сека вака кога ќе ја прочиташ мојава статистика пак мисли дали ти треба и втор циклус од диетава :!: .
    Ти реков јас уживај си во телото не се оптеретувај со диети пред време,од кога ќе родиш тогаш по два циклуса ќе тераш :D
    37/90 јх
    Е да ви кажам ми се одмили овошјето па сега наместо да јадам две овошки цедам сок во соковник ,не ми се исплати за две ама неможам ништо не ми е убаво ,сакам лубеница а нема и цврц сега ќе компензирам со цеден сок.
    За ручек кој веќе го кркнав имаше макарони со сос од домати и малку маслинки.
    За вечера има ресани ама не ми прават ќејф па може само од чоколадата моја омилена да си каснам два реда место еден :$
    А утре овошен и ќе шетам да не мислам на јадење.

20. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    3/90 дена – Јагленохидратен ден.

Напредуваме. :clap:

На мени за појадок имав две мандаринки, морам да признаам поубави и не сум ни јадела, па едвај чекам утре уште две да си каснам... :$
    За ручек само што си дојдов од работа си сварив шпагети и кечап, а за вечера два реда чоколадо за готвење.
    Мислам е во ред два реда бидејки нема да конзумирам друго благо.

Утре овошен ден, незнам како ке биде но се надевам ке помине лесно со оглед на тоа што ке работам па нема да мислам на јадење.