Раманте, ке сватат и тоа како. Јас моментално немам проблеми по дома пошто ме мислат дека сум несериозна, секој пат сум со све почни - прекини. АМА овој пат сум решена цврсто, морам да си ослабнам. Што е многу, многу е. И не зборам тука за `очајни` 5 или 10 кг. Веке за неверојатни 30-35 кг. Се страмам, ама доста е сега! Иначе сум премногу затегната, на тешка физичка работа сум. Ама сакам да си намалам, па после таа `линија` ке ја одржувам. Оваа `линија` ја имам со години. Нити грам не сум симнала нити покачила. Никогаш не сум се најала ко човек, ке земам све што има намаса измешам и готово. Вчера не купив суво грозје. Си истискав едно лимонче и го испив, така без шекер. И тоа беше, кивите ми останаја за ова сабајле. :geek: И морам да се пофалам, стомачето го намалив малку а и добив исто коментар од сестра ми дека сум го намалела малку. За останатото е рано да се коментира. Што се тиче до вагите сега ве читкав повторно. Штом поминам ПРВ воден ден веднаш се мерам и ке ви кажам резултат. До тогаш ке земам платичка и ке земам една. Гледам не биле скапи. Свечено започнувам уште еден циклус а такозван... ВТОР циклус!! 5/90 дена – Протеински ден. Појадок: 2 киви Ручек: Пилешки стек со павлака ( горенаведениот рецепт од Трендафилка да не пастирам повторно). Вечера: Половина од ручекот. Тоа ми е на мени денеска. Истрајни и достојни до крај. ГЛАВА ГОРЕ!
Раманте во обем сум ослабена 5-6 см и мене се ме собира од порано што носев а последните фармерки не ни ги клавам оти по пат ќе ги загинам некаде....ама не е исто чуството кога ќе се качиш на вага и ќе ти покажи помалку....ај се надевам дека третиот месец ќе имам подобри резултати, во вториот 1 кг ако изгубив и 2 см. јас само на нозете се мерам, тие ми се најпроблематични денес ми е јх.веќе не ги бројам деновите се изгубив скрос ама имам 5 циклуси вклучувајќи го и овај и пак на турбото..... дали ќе биди некое пицуле со зеленчук или тестенини сеуште размислувам, а вечерата си ја знам неколку ресанчиња и темно чоколатце.
Скробен ден, микс од ориз и пченка и уште 4 дена до втор воден ден... леле Инаку има видливи и видливи само за мене резултати, иако правам грешки во диетава па задоволна сум.... и ќе се соочам со вистината на вагата после овој воден ден па ќе се пофалам ако ми е денот Поздрав!
ne znam dali da placam ili da se smeam, pa jas sum uste kako slon debela a skor sum na 11 den od dietata 80 kg na 173 cm sto e mnogu mnogu e!!!Ili da ja sledam dietava bukvalno(ona deka prvite deset dena mozno e da ne se slabee) Ok. 11 den dorucek 2 jabolki, za rucek planiram spageti so kecap i origano,bosilek a za vecera najerojatno ke bide bajaderki mmmmm pozzz
Мене ми е 9 ти ден (протеински ) од диетава , втор пат ја држам и супер се чуствувам ,правев пауза од 2 месеци ,се поправив 2 кг ама не ми се приметува многу , ама пак ја почнав , иде лето , сакам да сум у топ форма Прв пат кога ја држев диетава , секој ден пишував што јадам и тоа многу ми помогна , сега нема да пишувам затоа што немам мн време ,ама многу полесно ми е од првито пат и си држам на зборот ,и сега за сега супер ми иде.
50 ден овошен.последен ден од првиот циклус на турбо ун.уште 6 дена па пак во нормалниот ун.јас мислам дека со овој режим од турбо ун ќе бидам у плус со килцата.мене повише ми одговара нормалниот режим.денеска се мерев и за 6 дена турбо имама само - 500 гр.но тоа е... денеска цел ден овошје .а преска изедов и една салата.има уште до крајот па може ќе излезе 5 напред. поздрав до сите.чаоооо
Фала БониТоп и јас знам дека е вака, колку што имам читано по форумов наназад, си велам ќе пробам, па можеби ќе имам подобри реултати. денес скробен, 39ти ден, еве сега си спремам компири печени, имам уште некој ден, да видам како ќе биди, па да одлучам дали ќе продолжам вака или со турбо ун. позз.
Знам дека реков дека до крајот на месецов нема да се измерам ама не издржав! И задоволна сум зашто имам ослабнато 4-5 кила. Мислам дека кога почнав со диетиве имав 64, а сега сум 58. Две килца ослабнав со медицинската диета, а другите 4 со ун диетата. Целта ми е да стигнам до 51 кило. Ништо не ми претставува пречка да си ја реализирам мојата цел, затоа што не сакам и ова лето на плажа да изгледам како буренце во стомакот. Денеска ми е 18 ден чинам, скробен. Јадев два цитрони, 1 јаболко , кафе и 8 мали сармички. Всушност го изедов само оризот од нив бидејќи зелката никогаш не ни ја јадам. За вечера 4 сармички. Девојки што мислите за кришка леб со ајвар во јх ден? Или пак за симит погача ама само да го изедам тој внатрешниот дел од истата. На некоја страница прочитав дека смееле овие продукти ама пак многу ме плашат. Затоа и прашувам. Бидете упорни и не се откажувајте! Секоја од нас може да издржи. Посебно за младите кои немаат никакви обврски ова е идеален начин да почнат да се грижат за себе. Браво и за младите мајки кои покрај своите дечиња истрајуваат и ја држат диетава.
39/90 протеински Денес на мени пилешко на секаков начин. Направив цезар салата со дел од пилешкото,марула, краставичка,брускети сама направив и еве ви посен дресинг кој јас го применувам во секоја салата (сенф,балсамико,малку маслиново ,бибер сол и малку вода) А останатиот дел од пилешкото го динствував со многу кромид ,морков, свежа ,црвена бабура ,печурки и преубаво беше се најадов како човек. А утре осмомартовски ручек скроб и што да се јаде во кафана
Ун диеталки здраво.Сакам да ви напоменам ..кога е протеински ден трудете се да не мешате различни видови протеини т.с. ако сте јаделе за ручек млечни производи тоа нека ви биде и за вечера ако било месо пак месо нека биде вашиот избор убаво пишува дека различни видови протеини не е препорачливо во тек на протеинскиот ден а нае пак во оброк .Во ниеден случај нема да биде исправно пилешки стек со павлака .Јас вчера пример јадев ,бидејки сум голем љубител на сирења и јогурт (кои морам да се пожалам мн. ми фалатттттт) парче козјо сирење ,кришка ржан леб,салата од рендан морков,цвекло и малку марула без никакви зачини во салатата и место супа испив 2 dl.пробиотски јогурт.
Во овошниот ден т.с. витаминскиот можете да јадете и зеленчук во вид на салата но многуууу битно е да нема никакви зачини .Јас на пример јадам морков нели тој сака џвакање и така си крцкаш и си се подлажуваш демек нешто јадеш А пак ќе си ја повторам мислата и искуството ОВОЈ РЕЖИМ НА ИСХРАНА ГО ПРАКТИКУВА И ЦВЕТА ДИНЕВА И ТАА СОВЕТУВА ОВОШЈЕ ДА СЕ ВНЕСУВА НАЈМАЛКУ НА 2 ЧАСА СО ТОА ШТО ПРВИОТ ЧАС НЕ СОВЕТУВА ВНЕС НА ВОДА . И ВО ДОРУЧЕКОТ СЕКОЈДНЕВЕН НИКОГАШ НЕ Е СВЕДЕНО НА 2 ЈАБОЛКА ТУКУ БАШ НАПРОТИВ СОВЕТУВА ВНЕС НА НАЈМАЛКУ 6-8 ОВОШКИ СО ЗАПАЗЕНО ВРЕМЕ ОД МИН. 2 ЧАСА АКО РУЧЕКОТ Е ВО 16
Дамаскоп јас искрено ручек до 16 часот никогаш не сум имала во 13-14 ми е ручекот некогаш и 12 ама гледам од ручек до вечера да минат минимум 5 часа и никогаш вечерата не била после 19-20 максимум. Инаку овошјево мене ми е проблем го јадам од што морам јаболки избегнувам ако изедам јаболко ни 12 неможам да дочекам умирам за јадење,дали дека со малиов цела вечер ми е пореметена дали врзувам 5 саати спиење и тоа е многу и преку ден немам одмор така да денот ми почнува во 6 часот и затоа ручекот ми е порано. А за зеленчукот во овошен ден јас немам проблем да јадам морков еве и зелка кочанка ама друга салата без оцет А за водата незнам која е логиката да не се пие пред овошје,јас колку што знам најдобро е две чаши вода на гладно ,утринско чистење па после се останато.
33 ден овошен се супер ми помина доручек два портокали и после неколку киви си јадев вечера цвекло рендано едвај чекам утре протеински малце мевце ќе се јаде пилешко со салата мјаммммм