УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    ВТОР циклус!!
    8/90 дена – Овошен ден

Уште малку и третиот циклус :clap:

Вчера незнам како јадев и што правев :?:
    Си го подготвив ручекот односно макароните со кечап и седнав да јадам, имав нешто работа и станав, не си го дојадов ручекот, кога се вратив поминале 2 часа, па седнав си го дојадив ручекот.
    Вечерта си каснав чоколадцето и еден поп кејк другиот го заборајб па ај подоцна и тој..
    Меѓувреме нешто се исплашив и од дома ми дадоја малку шекерче, го земав нормално.
    Тука ми е грешката ама што да прам, демек ке ме смири. :?:
    И само реков, сега шекер а кафето цела ден без него го пијам. Ах туга моја!!!!
    едит: Си земав само пола мало лажиче со шекер.

За денеска ке видеме што ке земам за јадење од овошје. Најверојатно повеке мандаринки, јаболки и портокали не обожавам. Но од друга страна јаболките ме
    протеруваат
    го има ова некој забележано? :?: ]:)

2. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    18.260
    5 дена немам пишано, засрамота :tmi:

За вчера 20/90 Овошен

П: 2 киви
    Тука помеѓу појадокот и ручекот дека бев на вежбање изедов и банана
    Р: 3 сецкани зелени јаболка
    В: 1 огромен морков

Денес 21/90 Протеински

П: 2 јаболчиња (изедено)
    Р: Планирам јајца да јадам и марула салата (во план)
    В: Сигурно 1 јајце и салата :) (во план)

3. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    46 скробен ден
    појадок: 3 мали кивии
    ручек: најверојатно грав
    вечера: истото

Досега ослабев 7 кг. и сум многу радосна. :lol:

На anabel-a и 4ever им се допаѓа ова.
  4. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    42/90протеински
    Епа кој е за скара нека повели ,какво сакате мевце ќе има и салата повеке врсти свежи да се разбереме нема мајонези и заебанции.
    Па на вакво време греота е да не се распали скара ,па и ако се погоди протеински ден тоа не може да се пропушти.
    Уште два дена и ќе заврши турбото после си продолжувам со ух нормално и од 18 и постите абре милина.
    Абре да ви кажам ова мажево мое се стопи ,и почнал и комплименти од колешки да добива :?: и бидејќи е жив доказ дека диетава делува ,почнале многу колеги да ја држат.
    Ме засени мене искрено ама ако ,ке се прчам летоска јас на плажа :!: не со моево тело дуку со згоден маж :D :D :D .
    Ајде имајте си убав ден и искористете го максимално :*

На Ramante и stefi23m им се допаѓа ова.
  5. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Полека но сигурно изминува и овошниот ден...Од утре понува и третиот циклус и лебот повеке нема да го конзумирам. Ни по едно залче...

На денешно мени имав за појадок 2 мандарини
    за ручек една мандарина исто сега за вечера 2 јаболки. Имам уште една мандарина таа за подоцна ке ја оставам.

Ке молам за совет од поискусните диеталки.
    За утре сум во план да си купам едно пиленце (400-500 гр а кога одбијам и коски нема толку, таман за ручек и вечера ке биде целото)
    да го испечам и одозгора со сенф.
    Покрај него исто ставам малку кромидче (млад) и лукче и 100тина грама кисело млеко или павлака. :?:

6. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Примате нови членови? Се решив и јас, оти ја фатив удолницата малку со мали мој, па мора како порано секси мајка да има. Искрено не знам како си дозволив ради нервози и глупости да качам скоро добри 9 и пол кила кога после породување уште некои 4-5 имав за слабеење. Више не иде вака. Почнав пред три ден со лени кардио вежби, па комбинирано со диетава се надевам на супер резултати. Само како оди пр понеделник еве се почнува 4 дена завршуваат па пак по истиот редослед? Аман те немојте да ми се смеете деспрејшн спикинг.
    Стискајте ми палци и секоја поддршка е добредојдена

7. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    NoellePage добредојде и со среќа до посакуваните резултати.

Со диетава верувам дека за (скоро) два месеца ке ги отстранеш тие 10 кг вишок.

И да, тераш прво Протеински ден па Скробен дан па Јагленохидратен ден и Овошен ден. После поминатиот циклус од четири дена почнуваш одпочеток со протеински и тако даље... :)

И јас сум утре на протеински ден но 9ти ден.
    Мој совет ти е да секогаш да гледаш да си готвиш разновидна храна, односно да Не секој протеински ден биде варени јајца или ЈХ ден само макарони. Ова ти го наведувам пример само. Прибидејки јас секогаш кога почнев диетава тепав на јајца само, па само макарони и ме заморуваше а додека овој пат е поразлично. Секогаш се трудам менито да го направам интересно (за мене) за да не се откажам. Мотив плус, еден од многуте. :$
    Имаш рецепти, разлистај, што не ти е јасно питај.

8. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Zdravo devojki,izvinete sto nemam pisano do sega.....nemav vreme sama doma so maliot cela nedela i neznam ni koj den ni so ni zosto...se zbrlavev :o ,a kako sum izmorena da vi kazam inapraviv greska za 8mi mart,katastrofalna,po greska mesto ovosen ja proteinski den,(se dupnav od skara jadenje)od nespienje zabegav.... :devil: plus pms...mnogu sum besna na samata sebe si i nekao potistena sum,samo na tie 2kg so gi izgubiv sum i tolku....se nadevam ke pocnam da slabeam asalno oti pocnuvam da se nerviram :(
    denes 14/90 mi bese den za pica so piperki crveni,kecap,origano i kromid plus supa a za vecera eve mu se spremam na cokoladovo :lol:
    utre ovosen konecno.....pozdravce so site dietalki
    p.s.davajte podrska oti ke eksplodiram od periodov :( :@

9. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    И јас исто, денеска 13 ден, од вториот циклус, протеински
    п. 2 јаболка
    р. плескавица и шопска и малку лепче
    в. сарма :P :P

ама исто ми е со тежинава, никако да намалам овие 13 дена, се исто си остана до 25, 26 ден што ослабнав тоа, од тогаш половина кг. дали сум ослабена или ни толку :worried: се разочарувам малку

На Mariee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Decki nikako nemozam da se otkazam od nescaffe 3vo1 naviknata sum sekoj den da go pijam :worried: dali mnogu mi steti vo dietava?

11. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.666
    1мама еве јас ти ја праќам целата моја подршка и без нервоза овде на форумов не има стотици кои сме на диета не си сама :*

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Денес на мени
    Појадок-две киви и една рака бадеми непечени
    Ручек четири кифлички мали домашни
    Вечера-Еден ред црно чоколадо и две парчиња торта чоколадна од канела, мислите претерав со благово?
    На турбо ун сум па подолго го чекав денов аххх ..мислам дека стојам во место со килажава а секој ден се осекам изгладнето омалаксано.. веќе сум на пола диета а губам мотивација... :(

13. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Во текот на диетата имате прекршено некој ден ?

14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    13/90
    Доручек:Банана
    Ручек:Малку месо со мнооооооогу салата
    Вечера:Пола порција од ручек.

Веќе ми се гледаат резултати од диетава..

На 1mama и anabel-a им се допаѓа ова.
  15. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Јас засега не сум ја прекршила диетата а веке сум 9ти ден. (освен некни што со јадењето ја превлечив) Ја држам строго бидејки навистина сакам да ослабнам доста кг.
    Но во тие 3 месеци сигурно нешто ке погрешиме ама не е страшно се додека не ни премине секојдневна навика. Труди се `грешките` да ги сведеш на минимално , еднаш - два пати не е проблем. :!:
    И оди понатаму, тој ден што ти е следен ако си погрешила, немој да почнуваш одпочеток.

Браво девојко. :clap:
    Со среќа до посакуваните резултати.
    ептен ме израдува. навистина. :*

едит:
    заборавив да дадам рапорт за моето мени денеска.
    9/ 90 дена -Протеински ден

Свечено почнувам во Третиот циклус!!! :clap:

За појадок 2 мандаринки
    За ручак Пиле (пилешко место :geek: ) потпечено во релна. Пред да го извадам неколку минути ке му ставам ситно исецкан млад кродим и малку лукче. Исто така и 100тина грама кисело млеко сум во план. (ако ми стигнат парите ке земам и кисело млеко, ако не, ке го јадам без к. млеко) И сенф.
    Истото ке ми биде и за вечерата.

Па се надевам успешно ке го поминам денот.
    Вчера си поминав супер, дома сите јадеа, на работа исто, јас ко гревче, ама нејсе, вреди да се издржи, веке приметувам резултати, уште 2 циклуса да поминам верувам ке имам уште подобри резултати.
    :emo:
    и како викаат старите онаа народната
    Пу пу да не се урочиме! :D

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    43/90 јх ден
    Знаете ова турбово супер е ,а посебно кога ке дојде протеин па јаглехидратен ден мислам дека не сум на диета вистинска гозба.Вчера скарата беше топ,мм вика одкако сме на диета хранава ми е повкусна и вистина е така не јадеш секој ден се што ќе посакаш .
    Ајде добре дојде Ноелле во клубот секси мами до лето :D :D :D ,1мама ќе ги заборавиш грешките и продолжи понатаму одсега построго .
    За да немате грешки планирајте си го ручекот предвреме, гответе со задоволтво, помослете колку вкусно ручече утре ќе си имам ,ако можете и да го спремите еден ден претходно уште подобро ,јас така правам и полесно ми е,не сум јас светица да се разбереме знам некогаш повеќе да си изедам ама подобро повеќе неголи да бидам гладна и да јадам од стрв се што ќе ми дојде при рака.
    Денес на мени имам пита со праз и една со зелка домашни сама си ги правев да се пофалам :$ и нема цели да ги изедам готвев за цело семејство ама по едно парче од двете ќе биде.
    А за десерт тетка канела спремила колачи по едно за мене и за мм.

На 1mama, smooch и NoellePage им се допаѓа ова.
  17. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    54 ден протеински (10 ден од турбо ун)
    на мени
    дору.2 портокали
    руч.варен стек со шопска салата и супа
    вечера исто како и ручекот.

18. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Леонтина, а кога се вметнува турбо УН кроз регуларнава ун?

19. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Здраво диеталки! Како иде?
    17/90 Протеински!
    За појадок изедов 1 кива и сега си пијам кафенце без шеќер.
    За ручек 2 варени јајца, салата со марула, супа и малку сиренце.
    За вечера шопска.

Утре планирам качамак да јадам нели е дозволено ? :)

Да се пофалам прекршоци немам во смисол да каснам нешто што го нема во диетата, туку само во смисла на јадење поголема количина, ама не секој ден. :)
    Добив пофалби дека сум ослабнала и дека се приметува многу, се немам мерено за да кажам резултати.

Вчера овошниот ден помина супер, изедов 2 јаболки, 1 кива, 10 бадемчиња и околу 50 гр. суво грозје. Испив повеќе од 2л. вода и 1л. вода со лимон.
    И периодот ми помина и првпат да не ми се јаде, секогаш тогаш јадам ко да не сум видела никогаш, а сега немав такви „испади“. Следуваат колоквиуми но се надевам ќе успеам да издржам. :)

Поздрав до сите и многу успех. :D :*

20. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Според правило се вметнува 12 дена пред вториот воден ден,но јас според мене си ја вметнав после 30 ден од диетата може не е правилно но така се договорив со мм бидејќи ќе ги постиме цели пости а таму нема месо и млечни производи а во ух турбо на секој трети ден е протеини и ќе требаше само риба да јадеме малку ќе се презаситиме ,па затоа вака решивме, .
    Ти гледај првите две недели издржиги тие се покритични имаш повеќе апетит ,после е лесно станува навика ,инаку турбото се воведува да се убрза метаболизмот бидејќи после месец дена телото се привикнува на диетава па после следи стагнација и во симнување на килограмите па ова му доаѓа како шлаканица да се разбуди и да почне повторно да согорува .

И качамак мислиш на палента е дозволено но незнам колку ќе ти биде вкусен без сирење
    Инаку може да си направите проја посна со праз маслинки и печурки,оли со спанаќ преубаво е .

На scorpija-M му/ѝ се допаѓа ова.