1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4

На smooch и 1mama им се допаѓа ова.
  2. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво диеталки :clap:
    Јас на 24 Февруари по втор пат ја почнав Ун диетата. Првиот пат ослабев 11 кила и бев мнгг задоволна. Сега пак се поправив бидејки не пазев што јадам . било поминало 8)
    Овој пат почнав со 86кг ( што е премногу за мене ) и еве за две недели ослабев 2 кила. Тоа ми е мотив за понатака и мислам дека ништо неможе да ме спречи да прекинам тежината што сакам да ја постигнам е 70кг .
    па со среќа нека ми е на мене и на вас
    Ке се бориме заедно

денес :
    Јагленохидратен ден:
    доручек : 1 јаболко
    ручек : 3 мали домашни гевречиња со домат
    вечера ке лапкам нешто благо се мислам уште што... :)

и уште нешто да прашам дали може да пијам Цедевита, Цевитана ..?? Што пиете вие додека сте на диетава ?

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки денес ја поцвам од ново Ун диетава ама пред се сакам некој да ми ја написе Турбо Ун ако мозе :D

4. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    за турбо УН имаш време. се почнува со турбоУН пред вториот воден ден. ;) А побарај назад низ темава ја имаш на неколку пати напишано. :)

Инаку и јас почнав денес и планирам еден циклус, па ќе видам какви ќе бидат резултатите. Ако има потреба уште ќе ја држам.
    1/90 Протеински
    Д:1 банана
    Р:ми се скрши јајцето така да морав да го спржам ама едвај и пола го изедов, мало парченце сиренце, кришка леб и салата од краставички :D
    В:1 јајце варено, салата, кришка леб

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    19 ден - јх: 2 цитрона, кришка ајвар, чоколадо за готвење, тулумба
    20 ден - требаше овошен, ама утрото го зафркнав со јадење, после 12 часот цел ден го поминав на цитрон, помаранџа и банана.
    21 и 22 ден - овошни и двата, како казна за 20- тиот ден! Во овие два дена изедов: 1 банана, 5 цитрона, 1 портокал, 4 јаболка, малку зрна сончоглед и зелка и марула.
    Утре на список ми е 23 ден - протеински, за кој планирам кришка двопек со сиренце или зденка и чаша јогурт. Ама ќе видиме!

А јас сум заљубена во цитроните. Овие две години ги јадам како луда. Само чекам да ги најдам на некоја акција и да си купам така поголема количина од нив. А се нервирам дека лимоните држат ептен астрономски цени.

На Regenbogen и 1mama им се допаѓа ова.
  6. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Здраво на сите :) нова сум на форумов од денес и првенствено се регистрирав за ун диетава бидејки сакам да ослабнам накај 8кг најмногу. Овде се зачленив бидејки сметам на овој форум најмногу ке ми помогнете и со подршка и со критики.

Јас имам сало не којзнае колку но го имам. Дали ке успеам со УН да го тргнам и во задникот да ослабнам.. ајде се најдевам ке ми помогне...
    Почнав од денеска и еве го мојот распоред

Доручек: 2 јаболки
    Ручек: 2 јајца, кисело млеко, моркови и супа и кришка леб
    Вечера: 2 свински плескавици печени, моркови и кришка леб

Абе ме копка нешто.. Јас ручекот ми беше во 1ипол а вечерата во 5 може така бидејки не сакам после 6-7 да вечерам ??

7. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Ако можеш да издржиш од 5 до сабајле јади така. Ама имаш згрешено во вечерата. Зошто ако за ручек имаш јајца и за вечера задолжително ќе имаш јајца. А ако за ручек месо јадеш, тогаш и за вечера ќе јадеш месо. :)
    И :!: со среќа! :D

8. pingo

pingo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Zdravo na site *sestri* po dietalna krv :lol: Vcera ne uspeav da pisam posto bev na planina i da vi kazam epten dobro mi dojde cistiot vozduh!
    Vcera skroben den: dorucek dve jabolki, uzina isto, rucek edna kriska leb(skarata ne ja ni pipnav),vecera oriz so salata marula i krastavicka.
    denes 15/90 jaglehidraten den: dorucek i uzina po 2 jabolki( gi mesam tu crveni tu zolti hahah),rucek makaroni so karfiol,morkov i krastavicka od tursija, vecera eden ekler i red crno cokolado.
    Iskreno se cuvstvuvam odlicno, mi go nema t.n.prv sprat od stomakot a i soprugot me ispofali denes :P
    ne sum se merila a i ne planiram barem do krajot na nedelava.E malku mi e problem ovosniot den posto pocnav so turbo ucenje za ispit.......
    Kako i da e pozdrav i da vi kazam da ne bese forumov ne znam dali ke bev tolku istrajna. ve sakam site

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    14/90
    Доручек:Банана+ 2 o'кејк колачиња
    Ручек:Варен компир со зелка салата
    Вечера:Исто од ручекот,пола :)

10. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Да ама во диетата е напоменато само за месо дека ако јадеш за ручек и вечера ке мораш не и за јајца.. и сега утре може со скробен да продолжам?

11. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    4.111
    Качамак може да се јаде во скробен ден, така ? :*

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    da vo skroben den,bidejki 70% e skrob... :)

13. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Извинете што досега пишував на латиница,еве грешката ја поправам :whew:

инаку вчера на овошниот 15/90 вечерта му додадов и салати морав немав сила само со овошјето :(
    но денес се спремам со едно печено коковче за цел ден и марула салата(без леб секако),еве сега за појадок 2 портокали и нормално кафе :) Имајте убав :sun: ден
    еве син ми се разбуди,толку беше седење на нет и пиење кафе :D

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    44/90 овошен
    На некој бебе станува на некој заспива хее ,поздрав 1 мама не е голема грешка салата во овошен ден продолжи така и наздравје коковчето .
    Јас денес станата од 5 ова малово како за беља секогаш кога имам овошен ден мора рано да стане да ми го продолжи денот,мене и така ми е голем па на овошен се дуплира,но тоа е .
    Од сабајлево само еден зелен чај ,и сега бидејќи заспа едно кафе раат да испијам.
    Сакам да чистам да ми мине денов ама времево некако тмурно само на спиење ме тера .
    Денес последен ден од турбото ,имам уште два дена со мевце да ги искористам до недела од понеделник на пости.
    Ако ме дружи некој за постиве нека се јави :call: .

На Ivanatassstic, 1mama, Regenbogen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро ете ме јас си завршив во неделата успешно ама сега сум на одржување
    Само да ве поздравам и напред само, башка за јадење не се умира туку од јадење така да јаки сме ние.
    Ве читкам редовно и понатаму поздрав до сите

На pingo, 1mama, Regenbogen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво на сите :*

Денес сум на овошен ден 17/90 , еве сега кафе пијам па цел ден на мени имам цитрони,јаболка, банани . Ке видам дали храбро ке издржам и овој пат :)

Имајте убав ден :)

17. Anka.J

Anka.J Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Денес втор воден ден.....колку ми е тежок .... катастрофа, и башка некоја неервоза ме фатила аман :@

18. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    773
    и син ми на обично на овошниот станува порано и ми го згооолемува денот ама денес поспавме повеќе :rofl:
    до сега 2 шоли зелен чај, кафе и киви.
    сега ќе си направам овошна салата и да си се најадам.

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Ете и јас да напишам...значи завршив и убаво се чувствувам :) отидоа 11кг и дај боже да не се вратат (бројкава стагнира една-две недели, зашто големите бројки на деновите ме опуштија) :) ама уште толку останаа па сега имам чест да објавам дека вчера беше:

1/90 протеински
    п. јаболка
    р. јајца со зелка салата и едно лепче
    в. јогурт

денес
    2/90
    п.портокали
    р. компир манџа со марула со кромид и лепче
    в. најверојатно истото - или пуканки без сол

епа ај со среќа да е!

На 1mama, Ramante и leo-n-tina им се допаѓа ова.
  20. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Ве молам кажете ми некој интересен рецепт за овошниот ден . Бидејки се скиселив со цитрониве и портокаливе :lol: сега е лесно додека сум на работа ама коа ке идам дома осекам криза ке ме фати |(