УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4

На smooch и 1mama им се допаѓа ова.
  2. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво диеталки :clap:
    Јас на 24 Февруари по втор пат ја почнав Ун диетата. Првиот пат ослабев 11 кила и бев мнгг задоволна. Сега пак се поправив бидејки не пазев што јадам . било поминало 8)
    Овој пат почнав со 86кг ( што е премногу за мене ) и еве за две недели ослабев 2 кила. Тоа ми е мотив за понатака и мислам дека ништо неможе да ме спречи да прекинам тежината што сакам да ја постигнам е 70кг .
    па со среќа нека ми е на мене и на вас
    Ке се бориме заедно

денес :
    Јагленохидратен ден:
    доручек : 1 јаболко
    ручек : 3 мали домашни гевречиња со домат
    вечера ке лапкам нешто благо се мислам уште што... :)

и уште нешто да прашам дали може да пијам Цедевита, Цевитана ..?? Што пиете вие додека сте на диетава ?

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки денес ја поцвам од ново Ун диетава ама пред се сакам некој да ми ја написе Турбо Ун ако мозе :D

4. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    за турбо УН имаш време. се почнува со турбоУН пред вториот воден ден. ;) А побарај назад низ темава ја имаш на неколку пати напишано. :)

Инаку и јас почнав денес и планирам еден циклус, па ќе видам какви ќе бидат резултатите. Ако има потреба уште ќе ја држам.
    1/90 Протеински
    Д:1 банана
    Р:ми се скрши јајцето така да морав да го спржам ама едвај и пола го изедов, мало парченце сиренце, кришка леб и салата од краставички :D
    В:1 јајце варено, салата, кришка леб

5. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    19 ден - јх: 2 цитрона, кришка ајвар, чоколадо за готвење, тулумба
    20 ден - требаше овошен, ама утрото го зафркнав со јадење, после 12 часот цел ден го поминав на цитрон, помаранџа и банана.
    21 и 22 ден - овошни и двата, како казна за 20- тиот ден! Во овие два дена изедов: 1 банана, 5 цитрона, 1 портокал, 4 јаболка, малку зрна сончоглед и зелка и марула.
    Утре на список ми е 23 ден - протеински, за кој планирам кришка двопек со сиренце или зденка и чаша јогурт. Ама ќе видиме!

А јас сум заљубена во цитроните. Овие две години ги јадам како луда. Само чекам да ги најдам на некоја акција и да си купам така поголема количина од нив. А се нервирам дека лимоните држат ептен астрономски цени.

На Regenbogen и 1mama им се допаѓа ова.
  6. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Здраво на сите :) нова сум на форумов од денес и првенствено се регистрирав за ун диетава бидејки сакам да ослабнам накај 8кг најмногу. Овде се зачленив бидејки сметам на овој форум најмногу ке ми помогнете и со подршка и со критики.

Јас имам сало не којзнае колку но го имам. Дали ке успеам со УН да го тргнам и во задникот да ослабнам.. ајде се најдевам ке ми помогне...
    Почнав од денеска и еве го мојот распоред

Доручек: 2 јаболки
    Ручек: 2 јајца, кисело млеко, моркови и супа и кришка леб
    Вечера: 2 свински плескавици печени, моркови и кришка леб

Абе ме копка нешто.. Јас ручекот ми беше во 1ипол а вечерата во 5 може така бидејки не сакам после 6-7 да вечерам ??

7. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Ако можеш да издржиш од 5 до сабајле јади така. Ама имаш згрешено во вечерата. Зошто ако за ручек имаш јајца и за вечера задолжително ќе имаш јајца. А ако за ручек месо јадеш, тогаш и за вечера ќе јадеш месо. :)
    И :!: со среќа! :D

8. pingo

pingo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Zdravo na site *sestri* po dietalna krv :lol: Vcera ne uspeav da pisam posto bev na planina i da vi kazam epten dobro mi dojde cistiot vozduh!
    Vcera skroben den: dorucek dve jabolki, uzina isto, rucek edna kriska leb(skarata ne ja ni pipnav),vecera oriz so salata marula i krastavicka.
    denes 15/90 jaglehidraten den: dorucek i uzina po 2 jabolki( gi mesam tu crveni tu zolti hahah),rucek makaroni so karfiol,morkov i krastavicka od tursija, vecera eden ekler i red crno cokolado.
    Iskreno se cuvstvuvam odlicno, mi go nema t.n.prv sprat od stomakot a i soprugot me ispofali denes :P
    ne sum se merila a i ne planiram barem do krajot na nedelava.E malku mi e problem ovosniot den posto pocnav so turbo ucenje za ispit.......
    Kako i da e pozdrav i da vi kazam da ne bese forumov ne znam dali ke bev tolku istrajna. ve sakam site

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    14/90
    Доручек:Банана+ 2 o'кејк колачиња
    Ручек:Варен компир со зелка салата
    Вечера:Исто од ручекот,пола :)

10. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Да ама во диетата е напоменато само за месо дека ако јадеш за ручек и вечера ке мораш не и за јајца.. и сега утре може со скробен да продолжам?

11. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Качамак може да се јаде во скробен ден, така ? :*

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    da vo skroben den,bidejki 70% e skrob... :)

13. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Извинете што досега пишував на латиница,еве грешката ја поправам :whew:

инаку вчера на овошниот 15/90 вечерта му додадов и салати морав немав сила само со овошјето :(
    но денес се спремам со едно печено коковче за цел ден и марула салата(без леб секако),еве сега за појадок 2 портокали и нормално кафе :) Имајте убав :sun: ден
    еве син ми се разбуди,толку беше седење на нет и пиење кафе :D

14. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    44/90 овошен
    На некој бебе станува на некој заспива хее ,поздрав 1 мама не е голема грешка салата во овошен ден продолжи така и наздравје коковчето .
    Јас денес станата од 5 ова малово како за беља секогаш кога имам овошен ден мора рано да стане да ми го продолжи денот,мене и така ми е голем па на овошен се дуплира,но тоа е .
    Од сабајлево само еден зелен чај ,и сега бидејќи заспа едно кафе раат да испијам.
    Сакам да чистам да ми мине денов ама времево некако тмурно само на спиење ме тера .
    Денес последен ден од турбото ,имам уште два дена со мевце да ги искористам до недела од понеделник на пости.
    Ако ме дружи некој за постиве нека се јави :call: .

На Ivanatassstic, 1mama, Regenbogen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро ете ме јас си завршив во неделата успешно ама сега сум на одржување
    Само да ве поздравам и напред само, башка за јадење не се умира туку од јадење така да јаки сме ние.
    Ве читкам редовно и понатаму поздрав до сите

На pingo, 1mama, Regenbogen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво на сите :*

Денес сум на овошен ден 17/90 , еве сега кафе пијам па цел ден на мени имам цитрони,јаболка, банани . Ке видам дали храбро ке издржам и овој пат :)

Имајте убав ден :)

17. Anka.J

Anka.J Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Денес втор воден ден.....колку ми е тежок .... катастрофа, и башка некоја неервоза ме фатила аман :@

18. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и син ми на обично на овошниот станува порано и ми го згооолемува денот ама денес поспавме повеќе :rofl:
    до сега 2 шоли зелен чај, кафе и киви.
    сега ќе си направам овошна салата и да си се најадам.

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Ете и јас да напишам...значи завршив и убаво се чувствувам :) отидоа 11кг и дај боже да не се вратат (бројкава стагнира една-две недели, зашто големите бројки на деновите ме опуштија) :) ама уште толку останаа па сега имам чест да објавам дека вчера беше:

1/90 протеински
    п. јаболка
    р. јајца со зелка салата и едно лепче
    в. јогурт

денес
    2/90
    п.портокали
    р. компир манџа со марула со кромид и лепче
    в. најверојатно истото - или пуканки без сол

епа ај со среќа да е!

На 1mama, Ramante и leo-n-tina им се допаѓа ова.
  20. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Ве молам кажете ми некој интересен рецепт за овошниот ден . Бидејки се скиселив со цитрониве и портокаливе :lol: сега е лесно додека сум на работа ама коа ке идам дома осекам криза ке ме фати |(