Јас пијам шумечки Инаку денес 25/90 Протеински П: 2 киви Р: 2 домати, парче сирење и чаша јогурт В: Само чаша јогурт. И во школо рупнав 10тина бадеми. Плус испив многу чај. Спојлер Туку да прашам дали ви се случило да имате несвестица ? Ноќеска и утрово толку лошо ми беше, па мајка ми како да се сомнева малку да не ми е од ова? м?
денес 5/90 овошен мислев многу тешко ке оди но прекарав вака доручек: 2 јаболка ручек и вечера немав строго во одредено време накај 1ипол изедов 2 мандарини во 3ипол 50 грама суво бело гројзе и накај 8 часот 1 јаболка а инаку туна кога јадете гледам сите спомнуваат? и по колкава количина? а тоа што е во масло не смета?
17/90 Доручек:Суви овошја Ручек:3 варени јајца со салата и 1 лепче Вечера:Исто од ручекот,само пола доза од се,освен од салатата
po незнам кој пат ја запоцнувам диетава и овојпат мора да симам 30 кг решив да ја сменам малку наместо трет ден тестенини ке јадам само овошје т.е овошен ден. од искуство најслаба во мојот зивот бев кога мн пешачев и иц не јадев(јадев еднаш на ден и тоа од нога стоејки)и бев 40-45 кг имам фора до јуни во комбинација со везби да од 85-90 намалам барем 30 кг за зал не се движам многу(не пешацам)и скоро родив па кг се наталожија СЕ РАЗОЦАРАВ КАКО ИЗГЛЕДАМ денес ми беше прв ден ке видиме колку ке успеам сите мои пријателки успејаа
Јас па и во протеински преполовувам, уствари најчесто само салата јадам , не ми трпи организмот двапати месо. Помина и 3, јаглехидратен ден. Доручек два портокали, ручек чинија макарони, и вечера еден ред чоколадо за готвење и две, не знам како се викаат, слични на поп кејк само многу помали, со какао се чинам . Добро е, стигнав до 65, ги избегнав тие два килограми што ме водеа накај 70-ка полека полека .
25 ден Сабајлето си испив многу лимонада. За ручек си направив таљатели со кечап и зачинети со лукче. И марулче. За вечера две палачинки и ред црно чоко. Сега сум гладна ама се надевам сонот ќе ме смири. Се мерев со метро и сум, 88 - кук, 74 - половина, 90 - гради! Воочуваме дека половината ми е голем проблемот. И се надевам ќе успеам да намалам во тој дел.
13/ 90 дена.- Протеински ден Денес почнува Четвртиот циклус. За појадок си спремив 2 киви За ручек туна со кромидче и марула салата. За вечера пола од туната и марула салата. на денешно мени тоа. Не смее да се отстапи. Вчера си поминав ма одлично со овошниот ден.. не прекршив и во овошниот ден сум искључиво на овошје.. не правам никакви салати.. :geek: @samovilamila Немој да ги исклучуваш тестенините од исхраната односоно ЈХ ден, на организмот му се потребни и Јагленохидрати. Конзумирај ги во умерена количина, нормално. Исто и благо. Да те утешам малце. И јас сакам да ослабнам 30тина кг. За овие 13ет дена ми оди одлично, не сум прекршила ништо, истрајност пред се. Ке биде, како дошле полека така и си одат. Затоа не се разочарувај. И веке по облеката ми се познава дека сум ослабната малку. Ова не сакам да го писувам доста често но сакам малце да ти дадам воља. За уште две недели сигурна сум дека ке се познава и од авион. Исто ке биде и кај тебе, само биди истрајна. Ние сме тука со тебе, подршка едни на други. Девојче, зголеми ги оброците и прави си јадење. немој со чаша јогурт за вечера само, внеси и салата обавезно ако веке не сакаш да јадеш половина од ручекот иако е препорачливо. За ручек можеш месо да си подготвиш, риба, јајца и слично.. Ако сакаш нешто побарај рецепти, ти со твоето мени се изгладнуваш и незнам дали би можела да наречам дека си на Ун режимот.
47/90 јх Вчера бидејќи бев кај свеки на мени имаше ориз,а дома за вечера пуканки првпат ги јадам во диетава многу ми се јадеше а немав што и ајде пуканки грев не грев јас јадев. Денес ќе правам пица посна за вечера немам некој план .
^ Изедов и туна за ручекот, не знам како сум ја испуштила и не сум ја напишала. А чаша јогурт дека не ми се вечераше. Ручав околу 4, а чашата јогурт крај 6 и пол. После пишав дека многу чај испив, дека настината сум... И тоа е.. Денес ми е скробен ден. П: банана и пол Р: Спремам компирчиња за печење и марула салата В: Планирам да каснам од компирите или само салатата П.С. И пак многу чај.. И вода нормално.
Еве ти 1 рецептче за ефтино и брзо тортиче 1 јајце 2 филџани шеќер 1 и пол филџан зејтин 3 лаж мармелад 16 лаж.брашно 1 пециво и 1 лаж сода бикарбона го печес 30тина мин на 180 ќе видиш со чачкалица кога ќе се испече ја оставаш да се олади и правиш шербет 250гр шеќер со 250мл вода да поврие малце и со вруќ ја посипуваш тортата и од горе ја мачкаш мармелад или со чоколада за готвење печи во длабок сад јас ја правам во правоаголен ватростален сад и има благо дома 1 недела Инаку мене денес ми е ЈХ за ручек макаронки со кечап и тобаско ( сакам луто) а за вечера ќе си кснам од тортичево поздрав девојки
Здраво Здраво 20/90 Јагленохидратен ден доручек : неколку јагоди ручек : макарони со кечап и малку салата (макарони и салата не ми идат некако ) вечера : нешто благо ке видам што ми се јаде тоа ке си купам И јас инаку нешто покачувам во килажа не ми е јасно зашто а се придржувам како што треба . ке се мерам после овошниот ден (недела) Поздравчиња
здраво диеталки разочарана бев од турбо ун и мислев дека ќе бидам у плус.ама не...кај мене пак организмот почна да работи по интензивно.денеска 58 ден.и вториот воден ден го прескокнав бидејќи сум со мало бебе па несакав да ризикувам.сабајлево вагата конечно ми покажа помалце кг.денеска на мени дор.2 јаболки руч.грав со салата и кришка црн леб вечера пола од ручекот. а утре мојот ден.големиот син ќе слави роденден а за мене ј.х.ден кифли па торта за мераци.... поздрав и со лесно
Здраво! Денес 21 ден-протеински За појадок изедов 1 цитрон и сега ќе пијам кафе. За ручек риба, сега си ја печам со кромид и магдонос, салата цвекло и марула. За вечера истото само половина доза. Вчера овошниот го издржав храбро. Накај 12 јадев 2 јаболки си ги изрендав и со цимет и околу 50 гр.(може и малку повеќе) суво грозје, и накај 7 зедов 1 јаболка и цитрон. Во текот на денот пиев вода со лимон и тоа многу ме заситува. За утре си планирам спанаќ со ориз, ама ќе видиме што ќе испадне. Поздрав
Добар ден Драги мои Диеталки. Денес си дојдов малку порано од работа и веднаш потрчав да си спремам ручек. Само што ручав и прв во животот мислам дека уживам во јадењето. Во вистинска смисла на зборот. Овој ми е втор циклус како терам без леб. Исецкав кромидче и го ставив одозгора на туната. Си купив туна од 180 гр. И салата марула. За вечера ке си земам помалечка туна и салата марула, исто. Планирам и едно малечко јогуртче. На идење дома си купив и спанаќ и ориз. Утре на мени тоа. и салата марула. Земав плата за овие две недели, веќе е подобро. Морам да се пофалам. Нема убава зелка периодов, па веројатно ке бидам на марула салата, секојдневно се додека не се спуштат малку цените на доматот и краставиците. Многу е бре за наши стандарди едно кило краставица 150 денари.
Не, нема откажување, јас се чудам на самата себе ни една диета ја немам држено до крај, секогаш почнувам, и по некнолку дена прекинувам ама ун е совршена, никогаш не сум гладна и не сум премногу ограничена, па еве скоро 50 тина дена ја држам и одам до крај од понеделник ќе ја држам турбото до 2 воден ден, па ќе видиме ама има резултати сепак, малку се забележува а БониТоп имам и јас уште мн за симнување, сега сум 86 а бев 94 морам уште најмалку 10 позз. а да, денес скроб, поручек 1 кива, ручек 1 ипол ваган леќа, и за вечера исто, или само салатче