УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    bonnie top ама сум згрешила,утре ми бил скробен ден а не јх,така да за мене баклава нема утре туку во понеделник ;( инаку денес сум на пилешки копанчиња со печурки печени во рерна со марула салата,за појадок имав портокали а за вечера пола од ручекот...поздрав до сите

2. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Вчера бев на протеински значи 5/90
    доручек: 2 јаболка
    ручек: стек околу 2 парчиња оти незнам колку е 250 гр отприлика и тие беа од ден предтоа и беа пржени и од сега јајца варени ке јадам во протеински :@ малку леб и зелка салата
    вечера: мало парче стек и зелка салата

А денес сум на скробен

доручек: 2 јаболка
    ручек: варени компири со вегета и баш и не беше салата но сепак.. морков јадов
    вечера: варени компири половина доза со вегета и сега со кромид немав друго..

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. funny-fifi

funny-fifi Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    devojki sakam da ve prasam dali moze da pijam kakao vo nego ima cokolado.Kakaoto se vika paskalin inace denes mi e skroben den

4. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    @мама , ништо, ке си тргнеш настрана баклава за утредента и готово. Фамилијарно ке одеме на ручек и уште од денеска си порачав макарони со кечап. :angel:
    На ручек нема да земам благо, уредно ке си го кренам за вечера а учтиво ке се извинам. :lol: ]:)

@ iloveugirl немој да јадеш пржени работи. Или пак ако веке пржеш нека биде со сосем малку зејтин или на тефлонска тава без зејтин.
    За стекот имаш убаво рецепти неколку страници наназад. Прочешлај - ке најдеш.
    Имаш и на располагање да си подготвиш и риба, туна, супа без ренка, итд..

само со јајца да речеме во протеински или пак само компир скробен и во јх макарони брзо ке се откажеш, ке ти постане монотоно во диетата. А имаш на располагање се, затоа експериментирај, прави разновидни јадениња , секако ускладено со денот и ке ти биде баш интересно.

5. funny-fifi

funny-fifi Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    BonnieTop sakam da te prasam dali moze da pijam kakao vo nego ima cokolado.Kakaoto se vika cafe paskalin inace denes mi e skroben den

6. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    27 ден - протеини
    Сабајле - чашка голема со лимонада, па потоа нес кафе
    Ручек - зелка салата
    Вечера - 2 кришки леб, пола парче кашкавал, маслинки, јогурт и марула
    Вечерав кај мајка ми и татко ми и се знае, мајка ми кога ми писна да јадам повеќе, бледа сум и била, и биднаа 2 кришки леб. И утре ќе спремала кременадли за Прочка, па ме предупреди да си се спремам за нив.

И утре исто ќе ми биде пак протеински, задутре овошен (пак заради мама - тој е прв ден од постите, па барем тој да го издржам) и здравје вторник ќе ми биде скроб. Па потоа идам со 2 овошни и се отпочеток. Каша попара си правам ама се за Љубовта кон мојата мајчица.

Се чувствувам олеснето. Стомакот не ми е напумпан, иако имам добиено. И лесно ми е. А најдобра одлука во мојот живот е што им кажав чао на кока колата и фантата. И тешко ми е кога мајка ми ми ги пореметува плановите, затоа и кога живеев дома тешко ми беше да се ставам на диета. Жената едноставно не ти дозволува да не јадеш. Сега со брадосаниот барем немам такви проблеми.
    А татко ми е срце. Тој ме финансира за сиот зеленчук и сето овошје кое го конзумирам во диетава. А дечко ми пак ми ги купува цитроните и лимоните. Абе тоа се моите мажи најсакани! А мајка ми е таа која некогаш ми готви во скробниот ден.

На Ramante и 1mama им се допаѓа ова.
  7. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Lele izedov prEmnogu bademi denes I imam griza na sovest ne mozEv da izdrzam samo na ovosje ;(

8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    19/90
    Доручек:Банана
    Ручек:Затворена пица
    Вечера:Пита со јаболко+топло чоколадо

9. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    15/ 90 дена. -Јагленохидратен ден

Предпоследниот ден од четвртиот циклус.. Времето брзо лето, уште малку и ке ја завземам другата бројка 2 напред.

Денеска на мени:
    За појадок: 2 киви
    За ручек: Си порачав макарони со кечап.
    За вечера: Се знае, баклава во дозволена количина и еден ред чоколадо за готвење.

Денеска е прочка а ако погрешиме нешто Бог нека ни опрости и награди со -2 кг. 8)

Драги мои диеталки, ако нешто сум ви згрешила без разлика на возраста помала- постара од мене ПРОШТЕВАЈТЕ!!! :hai:

На Ramante, 1mama и leo-n-tina им се допаѓа ова.
  10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    За многу години денот .
    Денес вистинска гозба празнично расположение и протеински ден за мене.
    Се готви телешко месо со многу зеленчук и печурки тоа ке го јадам во 12 за во 17 кај свекрва и свекор на скара мора да се испочитуваат сите таков е адетот.
    Од утре со господ на помош да ми даде сила, ги почнувам постите не се зарекувам ама ке гледам да ги издршам до крај ,а со диетава нема да биде проблем .
    Никој не се јави ќе имам ли дружба за посна ух диета или сама ќе бидам?

Еве денес се мерев -1кг значи до сега -8 кг за 49 дена ,а мм морам да го пофалам и мислам дека има рекорд во слабеење -14кг .
    Значи кај мене не се многу но подобро е во - неголи во + ,ќе бидам среќна со уште -7 а пресреќна со -10 ,само истрајност и ќе биде.

На Regenbogen, Ivanatassstic, Ramante и 2 други им се допаѓа ова.
  11. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и мене ми е денес протеински ден....
    за ручек и вечера имам телешка чорба, па планирам добро да се најадам.иначе јас се скарав со вагата (никако помалку да покажи) и дури на 29ти ќе му се смирам тогаш го почнувам 2то турбо

12. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    За многу години денешниот празник, bonnie top амин велам за твојата молитва -2кг :rofl:
    јас ке кркам денес 21/90 печени компири и мнооооогу салата,а од баклавата ке си тргнам за утре :lol:
    Имајте прекрасен ден :sun:

13. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Јас поминав 90 дена со диетава. Имам резултати преголеми и видливи и на вага. Незнам ни дали воопшто да престанам со начинов на исхрана. Иначе покрај пропишаната исхрана 1 месечно обавезно правев воден дени гледав да ми се поклапа со лунарната :devil: да се искористи се шо се може ;) Кој уште не почнал нека се охрабре и да не изгубите мн кг ќе се осеќате подобро и на крај краева ниту еден ден нема да прегладнете.

На Regenbogen, 1mama, Ramante и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    во обем доста си ослабната?
    зошто и не ми е толку битна килажата мене. Сигурно нема на улица да те праша некој колку кила имаш па според килажата да му се свигаш или не. Ќе те види слаба колку си :D

15. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    здраво
    денеска 60 дена од диетата и не ми се верува колку брзо поминаа овие 2 месеци.
    овошен ден ,до сега имам изедено 2 портокали,1 банана , 1 јаболка и неколку бадемчиња.планирам вечерва една салата да направам бидејќи тогаш ме фаќа криза.утре ќе се мерам па ке пишам каков резултат имам за 2 месеци.поздрав и убав ден на сите

На 1mama и karenin им се допаѓа ова.
  16. pingo

pingo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Zdravo dietalki!Pisam od tel pa izvenete sto pisam latinica.
    21/90 proteinski do rucek 3-4 jabolki i 2 kafinja bez seker.Rucek edna pleskavica i edna shnicla svinsko so mnooogu zelena salata.Za vecrera ke bide samo salata!
    vcera na 20 den se izmeriv i konecno odam vo minus i toa celi 2kg.Denes da se ispovedam za site ovosni denovi sto redovno gi zacinuvam so salati i pukanki! Priznat grev ne e grev! Srekn sm i zdovolna so dugite denovi gi drzam strogo propisno pa bas sakam da sporedam so nekoja od vas dragi moi sto ja drzi dietava strogo kolku oslabela za 20 dena? Pozdrav do site

17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Девојки денес ми е 28 ден, пак протеински!
    До сега јадев два портокали и кременадла со марула салата. За вечера би сакала да биде само салата ама ќе видам!

Си направив листа за следнава недела бидејќи сакам да бидам на посна УН со зејтин.

Понеделник-банани, леќа, салата (скроб)
    Вторник-цитрони, пита со јаболка, салата, парче алва со гриз (јх)
    Среда-овошје и зеленчук (витамински)
    Четврток-овошје и зеленчук (витамински)
    Петок-портокали, туна, салата (протеински)
    Сабота-јаболки,грав, салата (скробен)
    Недела-портокал, макарони посни, салата (јх)!

Ајде да видимеее како ќе биде.

Имајте убав ден во кој нема да бидете претерано строги кон себе, сепак убав празник е :$.

18. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Намерно го нагласив тоа . Јас сум прилично висока и ако речам сега после диетава имам 67 кг некој ке рече еј па тоа не е малку а уствари видливо навистина е мн... Сега чекам малце да се затопли и ќе одам на џогинг и малце стомачни да се зацврстам. Единстен проблем ми беше што ми се појавија стрии на колковите али вредеше во секој случај

19. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Јас имам 54 кг. Но многу сум ниста и се што ми е виснато е на стомакот, сакам да симнам 5кг.
    Дали ми ја препорачувате оваа диета? :)

20. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    5/90 . Денес јасдев една банан за појадок мислам дека е доволно.
    За ручек изедов 3 јајца ама ги спремав со една капка маслиново уље, со едно парче сиренје и праз све заедно. Морам јајцата да ги јадам како кајгана зашто не јадам белка и така воопшто нема да ме држат сита.
    Со тоа изедов малку печурки буковки на жар едно парче црн интегрален леб и огромен тањир салата. На крај испив една коцка зеленчукова супа.
    Ве молам тие што се по искусни со диетава да ми кажат дали ми е храната правилно комбинирана, дали можам печурките да ги јадам како салата на пример една или пола порција. :*