УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    сестрами оди на нутриционист и таа му рекла дека печурките можи да ги јади со се, како салата биле и со малку калории......и јас во јх ден имам јадено печурки

На Regenbogen и 1mama им се допаѓа ова.
  2. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    Благодарам Стефи, јас ги обожавам печурките така да ке можам да си ги комбинирам. А ме интересира уште ако можеш да ми кажеш дали можам да ги јадам јајцата како кајгана и дали може да се пие цедевита. Поздравче :*

3. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    можи кајгана јас така јадам кога јадам јајца, а за цедевита искрено незнам, јас не се откажав во целост од соковите ама ти како сакаш, по правико несмее никаков сок

4. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    151
    A kako ja jades kajganata, stavas li sirenje i dali moze kaskaval? jas stavam po edno parce sirenje i malku praz. :) izvini te izmaltretirav ama nikogas porano ne sum ja drzela ovaa dieta pa moram da si prasam. pozdrav

5. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    да бе му клавам и јас сирење ама за ручек јадам 2 јајца а за вечера јадам 1 а ако не ги мешаш протеините можи исто и за вечера ама оти се мешаат вечерата се преполовува

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  6. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Денес ми беше јх па еве што ми беше на репетоар
    7/90
    појадок 1 јаболка бев на брзање и тоа стигнав
    ручек лелеее што јадења имаше кај баба.. компир салата,јајце салата,стекови,скара..
    јас јадев шпагети со кечап :D
    вечера од таа парена торта чоколадна таа е со гриз 2 парчиња и после 1 ред чоколадо за готвење и еве сега пред спиење не издржав и една коцка чоколадо за готвење земав....

7. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    ЦЦЦ дури сега приметувам нешто -.-
    во протеински вечерата не се преполовувала.. јас првиот пат за ручек јадев 3 варени јајца а за вечера 2 а потоа со стек кога бев(вториот циклус) за ручек 2ипол парчиња некаде а после 1 мало...

и во скробен се јадело леб.. јас мислев само во протеински но нека.. со компирите некако не сакав леб па се надевам ке продолжам без леб...

јас морам да се исповедам.. имама така мали ситни грешки што сакам да ги поправам.. морам од се да пробам не секогаш но често.. еве кога бев на овошен пред некој ден тато донесе некое лебче мало ијас една грицка зедов само чисто од стрв.. и така ги имам повеке пати тие грешки.. вие така правите само од стрв пробате нешто ама не јадете само како еден залак мал..
    нее морам да престанам веке 7ми ден ми е и го научев редот како е од утре строго!

На Regenbogen му/ѝ се допаѓа ова.
  8. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Здраво! Иако каснам некоја минутка(се надевам ќе простите), среќен празник, за многу години, догодина слаби да го чекаме!
    Денес помина успешно 23 ден-ЈХ!
    за појадок 1 цитрон
    ручек баничка со спанаќ
    вечера ред чоколадо, 1 мала баклава, и парче кадаиф.

На прашањето погоре не правам такви исклучоци макар и за 1 залак.
    Вчера на пример имав гости, и имаше многу јадење, кифли, салати, месо, благо ама јас НЕ! Шишето вода во рака и само си пивнував, и сите додекаа вечераа и јас јадев но спанаќ со ориз и цвекло салата. И многу сум си горда. Ме пофалија сум ослабнала! :D

Поздрав и добра ноќ :*

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    добро утро диеталки.
    како што ви пишав вчера денеска се мерев после овошниот ден и добро задоволна сум , не е многу ама ни малце не е .со оглед на тоа дека целта ми беше минус 12 или 13 кг, јас за 60 дена имам симнато - 9кг.се надевам дека уште еден месец ќе симнам уште барем 3 или 4 кг.стомакот ми е -12 см а нозете минус -7 см.почнав со 71 кг сега имам 62.100гр.
    денеска 61 протеински .
    за доручек 2 портокали
    ручек ќе биде месо (уште не знам какво) со салата и супа
    вечера исто како и ручекот, нормално со 2 л вода и кафе и чаеви.

може ли некој да ми каже рецепт како ја правите таа посна проја и во кој ден ја јадете.
    ви благодарама
    поздрав

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    50/90 скробен ден
    Денес компир подварен па запечен со зачини и салата марула .
    Еве рецепт за посна проја што јас си го правам :
    3 шолји пченкарно брашно,1 шолја бело брашно,1 прашок за печиво,една шолја обична вода,две шолји газирана вода,1/3 шолја зејтин,сол,јас додавам некогаш кисели краставички,морков,печурки ,маслинки,
    можеш и праз,или само со спанаќ.Одозгора наросуваш сусам .
    Најчесто ова го јадам во јх ден за ручек .

На Regenbogen и 1mama им се допаѓа ова.
  11. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Јасмина здраво,

јас денес почнав со постите и паралелно со диетава. Првава недела планирам без зејтин, денес ми е скробен ден па на мени:

Златна мешавина (грашок, пченка, морков) со патлиџан свеж - за ручек
    Компир варен со марула - За вечера =)

Позз

12. Ivanatassstic

Ivanatassstic Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    20
    Супер леонтина, и јас денес почнав да постам со скробен ден =) Позз и убав ден

На leo-n-tina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ајде со лесно и постот и диетата,убаво и посочи на Јасмина има многу рецепти ако ви текне уште некој пишете колку поразновидна храна толку полесно ќе се издржи диетата.

На Ivanatassstic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Јас морам да си кажам дека вчера малку прекршив во диетата, нормално Прочка е, сите маси полни, сите си поткаснуваат нешто, и за адет мора да се касни малку коричка или зелник, па и јас со тоа се ивадов си каснав малку :tmi: и после си поткаснав уште нешто за мезе, а ми бесе овошен ден.
    и затоа за казна и денес овошен 8) каснав 2 јаболки сабајле, после тоа малку бадемчиња, и имам портокали и киви за до вечер
    од утре ја почнувам турноун, па здравје до 31 март со втор воден да завршам и да видам како ќе биди
    позз.

15. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    16/ 90 дена. – Овошен ден

Досега изедов 3 портокала и до вечер планирам уште 1 или 2 киви. Засега не чуствувам глад и одлично сум.
    Вчера од полната софра не каснав ништо освен макарони со кечап. Бре, се чудам на самата себеси. :$
    Едино вечерта си изедов 2 малечки ролатчиња баклава и исто толку баклава во коцки. Тука малку претерав знам. :|

Јас не постам, неможам, за жал. :(

16. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    21
    Здраво диеталки, многу ми се допадна тоа што заедно држите диета па решив и јас да си направам профил и да ви се приклучам.Еве го мојот прв ден :
    Доручек: кафе
    Ручек: кајгана со печурки и пола чаша јогурт
    Вечера: 1 варено јајце и салата

На Regenbogen, 1mama и lackygirl им се допаѓа ова.
  17. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Девојки, да ве прашам.

Им ставате ли запршка на чорбите?

18. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Ако мислеш на манџа во скробен ден ,грашак,леќа,јас никогаш не ставам запршка наместо неа земам еден поголем компир го варам со остатокот од зеленчук и на крај го пасирам и така се згуснува манџата.
    Гравот најчесто ставам повеке кромид да се пржи односно две лаж зејтин пропржувам и кога ке видам дека почнува да поруменува му додавам од водата и земам неколку зрна грав ги протривам додавам црвен пипер и така ја добивам густината.
    За супа во протеински ден не ставам коцка од зеленчук бидејќи е со адитиви многу, си купувам целер,пашканат,морков,брокула сецкам на коцки се варам и блендирам имам крем супа додавам малку вагета (зеленчук за супа купувам и на коцки го замрзнувам и секогаш имам во фрижидер спремна мешавина за супа ,ем здраво и многу поевтино и за цело семејство има)

На Regenbogen и BonnieTop им се допаѓа ова.
  19. pingo

pingo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    22/90 skroben den.
    Dorucek dve jabolki i 5-6 bademcinja,uzina dve jabolki,vo meguvreme okolu 1,5L voda
    (seto ova od 7.30 do 15 h)
    rucek leka so salata zelka(mnoogu) i vecera isto ama ke prepolovam.
    Pa ova veke e rezim na ishrana!!! A i ne mi odzema mn vreme bidejki jas skoro po cel den ucam i mnogu ne mu se posvetuvam na gotvenjeto.EDNAS GOTVIS A JADES DVA PATI,haha

20. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Благодарам Леонтина.

За во протеински ден сакам да си направам чорба со телешко место. Односно за утре.

Ке правам за моите јанија па да искористам месото. И секако, истото да не го печам или на скара , сува рана да си направам и чорба.