29, скроб: 2 банани, пола чинија леќа, а за вечера салата (зелка)! Мора да биде толку за денес. Јас најпрво ослабнувам во лицето и градите. Тоа највеќе си приметувам до сега. А и кај стомакот има резултати.
сега рачунав 68/90 - скробен ден... п. 3 помали портокали. р. копири варени 2 парчиња црн леб в. исто само пола 2 парчиња црн печен леб
Повторно јас !! 1/90 Протеински Д. Едно јаболко Р.2говедски плескавици и салата В.1 плескавица и многу салатааа. + 1кг вода
Уник - добредојде. Знам дека ја држеше оваа диета, незнам зошто ја прекина. Но посекако сега се надевам ке издржеш и резултати какви посакуваш. - со среќа. Jас ја држам диетава 16 дена. Ја држам доста строго, по малку решам кај запршката со чорбава, гравот, но тоа е многу ретко. во два циклуса по еднаш. Па не обрнувам многу внимание. Не е голем кикс. Освен во овој дел - не грешам никаде. Секако, неможам да одречам дека во овие 16 дена не сум имала моменти на слабост. Како и до пред малце сакав да отидам на маса и земам све што сакам, ама се воздржав, се истуширав, разговарав со една феминка и то е то. Веке ми е подобро. Нема откажување. Идеме напред се до целта.
Bonnietop и јас ја применувам таа тактика кога ми с ејаде идам се истуширам и не сум гладна веке денес 8/90 овошен појадок: 2 јаболка ручек:прво 1 цитрон,потоа 50 гр суво бело гројзе и подоцна 2 јаболка сега за вечера не сум гладна и не планирам да јадам до вечер.. јас имам така некој исклучоци на минатиот овошен грицнав една грицка од лепче но тоа беше малку ги имам такви неколку маали киксови но еве веке 2 циклуси поминав и веке се привикнав..
Тие што ја завршивте, по колку ослабневте? Колку бевте физички активни? И колку бевте строги со држењето?
Јас сум задоволна, мене целта ми беше 5-6кила и ги симнав за 1месец (плус една недела). Не правев некои отстапки јадев се како што треба и воопшто не ми беше тешко. Не бев физички активна а резултатите видливи. Леб не јадев воопшто со ништо, и онака лебот го исфрлив од јадење веке години наназад па воопшто не почуствував потреба за леб.
А каде го купувате тоа чоколадо со 70% какао? јас најдов едно црно чоколадо со 46% какао и тоа го јадам во јх ден..
Туууу еден викенд нема да седнам да читнам и вие сте изнапишале 10 страни, ова до пролетта ќе да е 8ден овошен бидејќи за викендот по повод празникот позамашно си се најадов, денес се јадеше стрикно овошје и нешто како - смоква, урма и сл. 9ден протеински (утре) доручек овошје ручек риба и зелка салата вечера јогурт за тие што прашуваат - обемно не сум се мерела (еве утре си давам задача за тоа) ама знам дека првиот циклус од 90 дена го држев со отстапки од водените, и во овошните со салати па пак ослабев 11кг. Овој циклус сакам малку построго да оди, и секако од утре ќе вежбам на орбитрекот (ако стигнам ) Поздрав до сите!
Па јас и ти ептен друшки по денови (и по грицкање) значи тие што ме следеа во првиот циклус знаат дека тешко ми оди броењето на денови - па по тебе ќе гледам :geek: Од Леонтина За супа во протеински ден не ставам коцка од зеленчук бидејќи е со адитиви многу, си купувам целер,пашканат,морков,брокула сецкам на коцки се варам и блендирам имам крем супа додавам малку вагета (зеленчук за супа купувам и на коцки го замрзнувам и секогаш имам во фрижидер спремна мешавина за супа ,ем здраво и многу поевтино и за цело семејство има) јас не ги ни сецкам - така на покрупни парчиња ги варам па и така ќе се бледнираат инаку супата е незаменлива вака, многу ја сакаме сите
Добро утро, 17/90 дена – Протеински ден За појадок: 2 киви За ручеК: Денеска на мени телешко место со чорба. Ке пробам чорбата да ја направам малку поинаку, или сосем малце брашно и пипер. Со марула салата. За вечера: половина од ручекот со марула салата. Денеска почнувам со 5тиот циклус.
Здраво феминки денес ми е 9/90/протеински денес запоцнувам со 3 циклус и сабајлево се кацив на вага и навистина сум задоволна за 8 дена имам изгубено 3 кг. без физичка активност
51/90 јх Незнам дали е за фалење или за жалење јас од сабајлево станата во 5 од ова ѕверчево кое несака да спие туку да си игра направив и ручек и вечера Сварив макарони и направив посна торта ,пиев и кафе и чај ,јадев овошје а саатот е само 9 ,сега да ви пишам на кратко бидејќи заспа и одам на пазар за утре да бидам спремна за овошен ден не дека којзнае што ке јадам туку да има на маса и така ми е фуј од овошје се те едно те исто. Имајте убав ден поздрав
Ајде ќе биде, штом толку рано стануваш и да каснеш повеќе не е страшно затоа што трошиш многу повеќе калории од нас што стануваме покасно. Касни си уште некоја овошка сува или свежа. =)
Леле ќути, цела ноќ ме стануваа де ова де она и што викаш уште рано рано кога ќе се расонат аман. Јас па земав чистев и некако ми помина утрото инаку нема раат, само во фрижидерот гледам.
Јас више 3-ти ден паузирам од диетава.Болна сум,некоја алергија имам,организмот ми е ослабнат,и затоа татко ми вика дека на болен стомак диета не се држи. Т.е,попрецизно,за ручек и вечера си јадам она што имам од диетата,а за појадок денес јадев 1 лепче со мармалад,а вчера геврече. И така. Да подоздрави Чајлд,па пак си почнувам,таман намалив 4 кила
55/90 јх појадок: 1 портокал одвај го изедов ручек: макарони вечера: нешто благо Досега сум ослабена 8кг. и многу сум радосна!
И јас сум станата рано сабајле па направив и за мене и за домашниве. Иако сум многу болна не се одкажувам ке ја држам 2/90 Скробен Д. Рано сабајле исцедив еден портокал и ставив повеќе вода , потоа изедов уште еден портокал Р. Компир салата - омилена ми е В. 1 компир и многу многу салата марула .. Јас кога ќе почуствувам глад пијам вода, од сабајле 1кг вода имам испиено ..
1. во текот на денот, т.е. кога држиш диета од тие состојки што се за тој ден, можат ли да се мешаат? 2. дали смееме да јадеме друго нешто како десерт? 3.таму за 3 ден што пишува пица.. се мисли на 1 парче или?