УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. tulip-K

tulip-K Истакнат член

јас денеска си јадев печени компирчиња во рерна, зачинети малку со ориганце и црн бибер и нарендав на нив домат при крај на печењето ...и многу ми бешеее вкусноо, си се најадов слатко :)

2. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

поздрав до новите диеталки..

Сабајлето се брзав за на работа и немав време да пишам а морав да дам рапорт на мените.. :lol:
    Секако џенцки може да ни се приклучете во такмичењето.
    Само здрава воља и истрајност.
    Мене малку ме мава ПМС-то деновиве, едвај чекам да помине да се стабилизирам.. :!: Него не се давам јас, секогаш тој мене ме надитрува е сега ке му покажам! ]:)

Рака на срце, да не излажам ама имам моменти на слабости и кога ми се иде да отерам све у три лепе.
    А друга страна утре 20 дена, па не се малку де! плус ја држам јакоооооооооо строгоооооооооооооо......
    што не се случило со нитуедна друга диета... ;(
    Дали навистина треба да застанам на вага и огледало после 3 месеци??? и видам успехот кој сум го постигнала... незнам...
    идната недела ке одам во тутунска да поднесам барање за кредитна и земам Орбитрек Елит, да. Малку повеке е скап, ама по 1000 ден ке одвојувам од плата, бидејки ми кажаа дека можам да земам на 12 месеци без камата. Па супер можност. |(

Unique.chick and 1mama like this.
  3. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

4/90 Овошен
    За цел ден 1 банана , 2 мандарини и сега планирам една крушка да изедам.
    Ептен сум болна па немам апетит воопшто не ми се јаде :)
    Плус 2кг вода :)

4. M.Francesca

M.Francesca Активен член

4/ 90 овошен
    Цревцава музикални денес :)))) ама не им попуштам.Денес на менито јаболче 50 гр индиски орев, овошна салата од јаболки и банана и две нес кафиња

1mama likes this.
  5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

денеска 11 ден јх
    појадок 1 цитрон оти беше голем и мислев нема потреба од уште еден..
    ручек плетенка
    http://www.google.mk/imgres?hl=mk&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=v7N6Pwj7FWHZFM:&imgrefurl=http://www.bajadera.mk/peciva.htm&docid=NUFZbvMpo-U94M&imgurl=http://www.bajadera.mk/peciva/pletenka.JPG&w=750&h=500&ei=SXNLUbeeJorlswa_vIGYBw&zoom=1&ved=1t:3588,r:9,s:0,i:104&iact=rc&dur=1218&page=1&tbnh=167&tbnw=251&start=0&ndsp=20&tx=212&ty=29
    и кечап малку смеам така?
    и вечера леле жива ке се изедам.. имаше дома од винчини не ролат туку колач односно мислам беше chocolate cake и јас си пресеков 2 парчиња но незнам зошто ги пресеков поголеми и мислам изедов една третина од тортата она беше 400 гр.. и изгледа внесов 800 калории незнам што ми стана во тие 10 мин и после сеосвестив и одма вежбање.. скокање на јаже,чучеви од јутуб вежби цел саат само вежбање ова нема да дозволам да ми се повтори :@
    и 1 ред чоколадо за готвење но тоа беше накај 3 некаде пред вечерата..

а кој ме следе може ке увиди дека овој циклус ми е ЗАНАНИКАДЕ..

6. Ramante

Ramante Истакнат член

абе па и ти одма вежбање браво ,јас јадам секогаш повеќе благо а башка сега дека ми е на 6 дена ама тоа е не се убвам од вежбање за 300 калории немој толку агресивно
    инаку и мене денес јх 11 од одржување за ручек макарони 1 чинија и за вечера да не ви кажувам 2 парченца торта ( стварно беа мали коцки) без фил па 4 локуми па кремче лижнав малце оф оф оф и сега си пијам чај доста е утре овошје а и задутре исто ќе биде овошје
    поздрав

1mama likes this.
  7. Minareli

Minareli Истакнат член

Сакав да ве прашам оние кои веќе имате изгубено килограми, во кои делови ви се познава најмногу?
    Пошто мене најпоблематични ми се нозете и СЕ ќе направам само да ги ослабам. Па незнам дали се мачам џабе со диетава или не :)

8. 1mama

1mama Истакнат член

Чудо во книгава нема посни блакца се се некои мрсснички :D ,епа леонтина овие блакца ќе ги пробаш после постот а сеа од на раманте страната на кулинарка што ја пишала,има прекрасни посни рецепти ете,додуша и не се скапи ни па им треба многу време за готвење а јас бидејќи не постам утре ќе си го направам оној бисквитот што ви го пишав а и чоколадо топено ќе му ставамм.м.м.м.м....леле ама ми се јаде благо женскииии ауу незнам шо е воа ама еве сеа земав суви сливи,незнам само мислам на утрешната вечер на блакце,изгледа веќе ме фаќа она лудилото ама не се откажувам не ни помислувам да ја прекршам диетава..доволно ми беа прекршоци и навикнувања на денови и други мои 300 изговори пред самата себе си..леле ама се расприкажав :!: :tmi:
    27/90 скробен ден
    п. 1банана + нес кафе (x 3)
    р. спанаќ со ориз тавче + марула салата со младо кромидче и роквички
    в. пола од ручекот +црни патлиџани салата од зимница
    ужинка пред полноќ суви црни сливи.... :x
    а за утре јх планирам да направам некој рецепт со проја од книгава и спанаќ па ќе ви пишам шо како..

9. misspretty

misspretty Истакнат член

Женски сакав да прашам дали може некој да ми објасни која е целта на турбо УН и кога треба да се држи, јас како што знам нели е како будилник на организмот кој после месец дена од држењето на диетата се навикнал на исхраната и килограмите стагнираат. Зошто мене денеска ми е 32 ден, се мерев пред 1 недела и имав изгубено 6 кг, и денеска истата килажа, а се надевав барем 2 килца помалку:( Ако на некој не му е тешко нека ја постира турбо УН, тенк јуу :*

10. scorpija-M

scorpija-M Активен член

и јас го имав истиот проблем, затоа почнав со турбо ун
    се држи 12 дена пред вториот воден ден, био требало некаден на 46 ден да почни, јас на 51 мислам дека ја почнав, во вторникот, денес овошен ми беше од првите 3 дена на турбото

а оди вака
    протеински
    скробен
    овошен
    протеински
    јаглехидратен
    овошен
    и ова 2 пати :)
    позз.

11. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Zenski sakav da ve prasam ako znae nekoj da mi kaze sto da pravam, koga sum prva smena na rabota ima mnogu golemo rastojanie od pojadokot do rucekot taka da ne mozam da izdrzam bez nisto od 8 do 4-5 pa gricnuvam od onie integralnite grisini okolu 50 do 100 grama.
    Neznam dali so toa ja prekrsuvam dietata a vo drugite denovi strogo se pridrzuvam. Ve molam za nekoj sovet

12. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Ladyy Gaga да со овие грицки ја прекршуваш диетата, многу подобро е да земеш салата од дома(зелка, краставици ) така нема да ја прекршиш диетата.Ако не сакаш салата во протеински ден земи си 50 гр бадеми или лешници или индиско оревче, во скробниот ден пуканки, во јаглехидратниот ден од диеталните чоколатца кои се со мусли и прелиени се со црно чоколодо(богати се со антиоксиданси и растителни влакна) а во овошниот ден јаболчиња или портокали.Тие грисини не се здрави, мој совет ти е уште денес да прекинеш да ги јадеш :) се надевам дека помогнав

LadyyGaga and 1mama like this.
  13. SweetChild

SweetChild Популарен член

Женски,можам денеска јуфки(печени и без капка зејтин)за ручек? Протеински ден ми е :)

14. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Sweet Child ако сакаш да ја држиш диетата, а ти е протеински ден тогаш НЕ. Целта на оваа диета е да не се мешаат протеини со скроб и јх, на тој принцип се слабее.Ако јадеш јуфки во протеински ден тогаш го прекршуваш главното правило на диетата, иако оброкот нема да ти е калоричен веројатно ќе ти се одрази на килограмите( ќе имаш помалку симнати килограми ) .Во овој ден имаш многу избор: стек, јајца ,печурки, сирење, риба.
    Инаку и јас сум денес на протеински ден доручек кафе и цеден сок од 2 портокали, две мали сендвичиња со кашкавал и малку сирење за ручек (сендвичињата ми беа со пченкарен леб ) и салата за вечера веројатно ќе биде само салата .

Поздрав

1mama likes this.
  15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Никако, јуфките се во денот кога ти се јаглехидрати!

1mama likes this.
  16. krinolina

krinolina Активен член

Па не, јуфките имаат јајца, така да не се за ниеден ден од УН диетата.
    За јаглехидратен ден - само тестенини на кои се гледа од составот дека немаат јајца.

Гледам си практукувате лепче во протеински ден. Јас одев строго, никакво лепче во тие денови.

Ефектот беше фантастичен, а диетава ич не е тешка, дури и строго да се почитуваат правилата.
    Јас сакав да изгубам 3 - 4 кила, ама држејќи ја 3 - 4 недели изгубив 7 и по неа изгледав поубаво од што сакав. Само да напоменам, јас ја комбинирав со спортски активности - зумба 3 дена неделно, теретана 3 дена неделно. Сега не сум на диета, одам само во теретана 3 дена неделно (на зумба не одам повеќе) и килограмите не ми се враќаат назад.

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Ок,женски фала ви,еве ќе јадам варени јајца со салата и едно лепче :)

18. jovankatrim1947

jovankatrim1947 Активен член

BABA
    Zdravo. Od vtornikot pocnav so dietata, i mislam deka ke bide super, samo mi e tezok denot so ovstie.
    Ako nekoj znae neka mi oldgovori, dali se jade salata sekoj den. Vo tekstot na dietata ima samo prviot den.
    sakam da oslabam barem 20 kila, ama mislam deka ke uspeam. tesko mi e sto nema kiselo mleko. Jadeb zitarici so presno, i za imunitet (operirana od karcinom na debelo crevo) a sega toa nema vo dietata. Sto da pravam?
    Cao i pozdrav na site koi ja drzat, ke uspeete.

karenin likes this.
  19. Eli22

Eli22 Активен член

Протеински ден.
    Јас денес малку ги измешав оброците, се надевам не прекршив многу, ама прв ден ми е од циклус и имав неподносливи болки,завршив на итна, така да дури во 15ч. прв пат јадев парче риба, па после тоа чаша сок од портокал, и за вечер уште едно парче риба Ослич , некако најпосна ми е таа ,со малку салата :D

20. Minareli

Minareli Истакнат член

Изгледа не го видовте прашањето па еве пак ви го поставувам.
    Во кои делови од телото ви се познаваат најмногу изгубените килограми, а во кои најмалку?

Пошто мене најпоблематични ми се нозете и СЕ ќе направам само да ги ослабам. Па незнам дали се мачам џабе со диетава или не. :)