И јас да се придрузам на групата од денес на диета .Јас ја почнувам секој понеделник ама само и тој ден си ја дрзам од вторник по старо Е од денес дефинитивно морам да ја издрзам барем 2-3 недели Е ај со срека на сите што дрзат диета па и на мене
Ја нема книгата на нет, за неа читав на еден форум, еве линк од форумот каде има навистина мноооогу што да се прочита http://www.dijeta.net/phpBB/viewforum.php?f=1
Морам да пренесам што најдов на линкот кој беше горе споделен Спојлер http://www.dijeta.net/un_dijeta-pitanja.htm Ubrzani režim UN (Rina's90) dijete ili mnogo poznatiji izraz TURBO UN je brža varijanta UNke i počinje 17-og, 46-og ili 75-og dana znači ali se ne preporučuje sprovođenje u prvom pa čak ni u drugom mesecu dijete za one koji dijetu drže prvi put. Za one koji ponavljaju krug dijete su dozvoljeni svi termini. U redovnom održavanju UN dijete u 12 dana imamo 3 ciklus po 4 dana, a u Turbo UN imamo 4 ciklusa po 3 dana Turbo UN ima sledeci raspored: dan 01/12 - Proteinski dan dan 02/12 - Skrobni dan dan 03/12 - Vitaminski dan dan 04/12 - Proteinski dan dan 05/12 - UH dan dan 06/12 - Vitaminski dan dan 07/12 - Proteinski dan dan 08/12 - Skrobni dan dan 09/12 - Vitaminski dan dan 10/12 - Proteinski dan dan 11/12 - UH dan dan 12/12 - Vitaminski dan pa sledi Vodeni dan се мислам да го пробам за некој ден кога ке сум при крај на 2риот месец !!! секако не сум по благото толку мнн мнн ха хаха ха ахаа
ууууу фигииииии ми лајки оваа турбо ун диета таман денес ми беше протеински па може вака да продолжам ....таман почесто има протеински, а некако во последно време шопска ми е омилена... големо фала за идејава
Проблематична сум,може ли третиот ден место благото да си го јадам ручекот? Воопшто не јадам благо,ни кога не сум на диета мора ли сега?
хммм...зависи... во последно време некако се концентрирам на салатите. си го правам разнобојни и вкусни . сега продолжив со турбо ун диетата што ја пиша фиги, и денес на целодневно мени имам, 1 банана, 1 зелено јаболко, 1 кива и јаготки.....ех уште да имав некоја лубеница си се чудам како можеше да ги засакам овошјето и зеленчукот толку, и за ова време научив да уживам во нив повеке отколку во другата, приготвена храна.
Здраво феминики, ајде јас да си ја кажам маката Пред некој месец се наострив и ај викам ке ја држам оваа диета и верувале или не, јас за неполни две недели симнав цели две кила. Е сега кај беше мојот проблем,.... снемав идеи за приготвување на храната која треба да ја јадам во одреден ден. Се мислам пак да ја почнам, ама некако не сум креативна во однос на оброците Ајде ако има некој расположен да го напише своето мени Фала
Одамна не сум пишала тука, но да се пофалам ја прекинав диетава но ја држев некаде околу 40тина дена. Да има резултати, ослабев скоро 7 кг, но и активно вежбав на орбитрек околу 40тина минути дневно. Ја прекинав зишто мислам дека доволно симнав, па сега баш ќе видам колку ќе успеам да ги задржам, па ќе кажам и тоа. Поздрав до сите девојки кои ја држат диетава, само не очајувајте предвреме, ќе има резултати како велат трпение - спасение.
Колку ми се полни срцево кога читам за вакви успесииии !!!! инаку мислам дека ке си купам вага дефинитивно посхто вака не оди никој не кажува сантими!! Фаминкиии одиме понатаму со се повеке и повеке успесиии
Figgi Mk, душо немој да се оптеретуваш со тоа постојано да се мериш, верувај така нема повеќе да успееш, барем јас по мене кажувам. Затоа што јас се измерив кога почнав и после некаде 30тина дена, не се мерам зошто кога ќе видам дека минала една недела ајас само килце или ниту толку не сум симнала, се разочарувам и губам волја. Вака си ја терам диетата и со мерење воопшто не се замарам, верувај влијае негативно ако постојано секој ден се мериш или пак едвај чекаш да дојде време за јадење. Окупирај се со нешто друго. Мнооогу е поголемо задоволството кога ќе се измериш на пример после поминати 2-3 недели, абе милина што да ти кажувам.. сепак ти си знаеш, но не би било лошо и вака да пробаш, нема потреба за купување вага, резултатите и без неа се гледаат. Поздрав!
Епа и јас да се приклучам на клубот. Од денеска почнувам со диетава. Само да ве прашам, салатите може да се јадат зачинети со сол, оцет, или пак само така без ништо? И млекото и јогуртот кога смее да се пијат? Спојлер извинете ако повторувам исти прашања, но ме мрзи да читам 80 стр.
Пробајте да не ве мрзи да читате многу страни од темава,а мене нема да ме мрзи да ја исчистам од оффтопици.
Јад вчера ја почанв диетава, денес значи ми е втор ден. Си јадев грав и сега за сега не чувствувам прегладнетост. Дури и не паѓам во искушение да земам да јадам дури и да гледам некој како јаде. (само да не се заречам, пупу). Но, сакав да прашам дали може да јадам мед во деновите во кои нема благо??