УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. megy24

megy24 Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    9
    POZZ DEVOJKI
    DENES E MOJOT 2 DEN OD DIETAVA I PREKRASNO SE CUSTVUVAM...
    DENES NA MOETO MENI BESE;
    Dorucek-2 jabolka
    Rucek-Mangicka kompir so mn zelencukovi dodatoci :) i Marulka salata
    Vecera-Pola od rucekot so zelka salata
    Toa e se za denes :):):)

2. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    MEGY jas i ti imame isto zapocnato i jas vcera zapocnav so dietata ajde zaedno da si kazuvame sto jademe i kolku :))) jas deneska si jadev 2 jabolki , za rucek gravce so salata i za vecera samo salata :) se nadevam ke ima rezultati po 3 meseci pozzz

3. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    23/90- JХ
    Д:јаболко
    Р:шпагети со домашен кечап
    В:неколку наполитанки
    Девојки ова ми е пред последен ЈХ од првиов циклус. Колку само го чекам тој страшен воден!! :D :D
    И не очекувам некои посебни резултати пошто на почетокот доста забушавав. Ама што е тука е :D

На TitiBu17 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Minareli imas li nesto oslabnato do sega?

5. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    и мене ми е 2 ден, само незнам како успевате да ручате во 7 вечер, јас вечерата ја изедов во 5 :)ручекот ми беше во 12 и после тоа испив само зелен чај со малку мед и лимон... сега ми се јаде, ама ќе спијама за утре имам геврек за ручек и нешто благо за вечера, блага кифла можеби...незнам како ке поминам на овошен ден, од 7 сум наработа и веќе во 12 сум гладна, ама ќе пробам, ќе си земам банана, кикирики, може ќе јадам и домашен компот од вишни

6. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    imas sto nekoj navistina oslabel mnogu od dietata? mojata komsika 15 kila 9oslabna ne ja poznav koga ja vidov..

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    31/90
    Овошен ден :)

Тука стопирам со Ун и почнувам да ја држам диетата на Ирена. :)

Ќе пишам резултати.

8. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26

Ослабев 6 кила за еден месец, толку и ми беше намерата. Без вежбање само со диетава.

9. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    3/90 - ЈХ
    Доручек:2 банани
    Ручек: Јуфки или пак макарони со кечап
    Вечера: 1 витанова позз девојки

10. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво диеталци!

Од денес и јас започнувам (повторно) со УН.
    Минатото лето ја држев три месеци (без водни денови) и ослабнав 9кг. Потоа си продолжив со многу јадење и пак ги вратив. Сега пак сум на почеток. Не сум се мерела - вечер ќе се измерам (и во килограми и во сантиметри). Мислам дека имам околу 71-72кг, а треба да имам 51-52 :tmi: . Искрено, задоволна ќе сум и со 61- 62кг.

Убаво ќе биде да се активирам физички. Првиот пат најмногу ослабнав првиот месец од диетата, бидејќи тогаш скоро секојдневно пешачев (по околу 7 км со брзо темпо). Ослабнав 6кг првиот месец, а наредните два месеци (без физичка активност): 3кг.

Како и да е, од денес почнувам. Според мене ова е една од најдобрите диети: ефикасна, ретко се чувствува глад и нема последици по здравјето (влошена крвна слика, хормонално пореметување).
    А дали се враќаат килограмите? Да, се враќаат, ако продожиш да јадеш како што си јадел кога си се здебелил првиот пат. Доколку продолжиш со нормална, избалансирана исхрана, а притоа си и физички активен - нема да ги вратиш килограмите!

Поздрав и секое добро! :hai:

На l-a-d-y-di и Ramante им се допаѓа ова.
  11. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    добро утро на сите нови диеталки и поздрав до старите ама кај сте бре луѓе немој да ми кажете дека се откажавте?
    Јас иако завршив ве читам редовно да не промашам нешто иако мислам дека веќе ја апсолвирав диетава .
    Совет од мене придржувајте се до диетата без исклучоци и после тоа продолжете со истиот начин на исхрана .а физичка активност е најдобро за подобар резултат
    поздрав :)

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  12. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    66/90 скробен
    Јас сум уште тука не само што не се откажувам туку ако треба и ќе продолжам со уште еден циклус од 90 дена .
    Денес леќа на мени да исперам цревца :lol: ,мене леќата како супа ми ,не ме заситува ама па ми се јаде нешто течно па се решив денес тоа да биде .
    За доручек изедов пола банана ,деновиве откако имав стомачен вирус и ѓумбирот и лимонот ги ставив на стен бај неможев да го надразнувам желудникот од следната недела здравје ке продолжам пак.

На Ramante му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Leontina браво бе девојче и со вирус и со диета него дај кажете кај да го најдам џумбирот во тетово барам нема по маркетиве
    јас од сабајле почнав да си пијам вода 500мл и гледам днево да ми се соберат 3л
    а и со благово сум скаран уште и супер ми е а и тесто избегавам и ќе видиме на мерење како е до кај сум

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    мм мислам дека ми е 5/90
    вчера држев овошен, а денес наместо да одам според диетата и да почнам со протеински јас и ставив воден..
    значи денес сум на вода 8)
    е сега пиев и чај оти сум настината :doh: ама морав ..како и да е нема врска и онака беше чај за слабеење
    и така :D :hai:

15. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    4/90
    Диетава е супер, ја држам по прв пат.Многу сум задоволна.До сега -2кг.Денес овошен ама го држам како што го даваат во диет клубот.Сабајле со ленено масло, соја млеко,бадеми и суво овошје, навечер салати,супи од коцка и пуканки.Поздрав.

16. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    Добар ден драги мои! :angel:

Не сум пишала вчера ич, страм да ми е! ]:) за вчера на мени имав:
    31/90 ден – Јагленохидратен ден
    појадок: 2 јаболки
    за ручек: само едно ѓеврече
    за вечера: 2 бомбици

и во меѓувреме пошто беше частење морав да направам атер со една чаша Сок, не беше убаво за режимот, знам. Ама тоа е, некогаш мора да се отстапи и направи атер.
    Се тешам бидејки ова ми е втор пат пат да прекршам во умерена доза од кога почнав со режимов. :talk:

Денеска:
    32/90 ден – Овошен ден
    Се на се денеска сум каснала 2 јаболки! бљак!
    земав денеска плата јеееееееееееееее!! одам на продавница веднаш да се почастам со некоја мандаринка и киви. :geek: :clap:

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    девојки а има ли некаде нешто како календарче со 90те денови да си го симнам, да си го испечатам и залепам на фрижидер па онака ќефски да си чкртам кога ќе ми помине денот???

18. missy-xoxo

missy-xoxo Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Денес 8ми ден овошен( до сега 3 портокали, 3 банани и литро вода). Се мерев и сум -2кг за овие 8 дена. Минативе денови не пишав за менито ама се помина во најдобар ред без грешки, само вчера за вечера не јадев 1 ред црно чоколадо. Ајмо уште 6кг мора да се симнат :)

19. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    SweetChild колку ослабна досега, и јас сакам да се префрлам на диетата на irenna а на УН сум 2 месеци +, и стангирав со -8или -9 кг од 40тиот ден некаде, оттогаш дали 1 кг. имам ослабено за 20 дена и немам мотивација повеќе :^) што да правам?

20. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Инаку денеска ЈХ
    поручек 2 јаболка
    кафе за ужинка
    ручек сега пред пола час, кифлички 10тина :tmi: ама мн мали беа :D
    и вечер слатки неколку, се уште имам домашни од името :) и ред црно чоколадо