УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Скробче :D - јаболче, цитронче, еден компир од стрв и сега готвам леќа. Првпат си ја правам и тоа со вода, маслиново масло, печурки, лук во прав, оригано, сенф, чили и кари. И сол! Ако е со лош вкус осеќам дека ќе имам стомачен вирус.

2. BonnieTop

BonnieTop Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    118
    За утре на мени си подготвив печена риба.
    Имаше околу 400 гр , таман за ручек и вечера.

Начин на подготовка:
    Ја исчистив рибата па потоа ја засекував на секои 2цм, ја посолив, ја посипив со вегета и оставив да отстои 40тина минути.
    Ја полеав со сок од лимун а внатре рибата со маслиново масло. Ја наполнив со мо магданос, па лук па кората од лимон и морковче. Засеците ги затворив со чачкалки. ја испечив за саат одприлики и потоа ја извадив фолијата и така уште 15-20 мин.

Печената риба ми испадна како оваа, бидејки одев по тој рецепт. Едино што скратив е Виното.
    И не е крапче рипчето, појма немам што е, важно риба е. :D

За утре немам време да си подготвам јадење а да не бидат јајца си спремав уште сега, само незнам сега како да ја чувам до утре? во фрижидер или? :^)

И каква салата да направам уз рибата?

Планирам да направам една салата зелка сега, ми се јаде, вчера слабо јадев, многу па затоа ми е денес потешко.
    Не сум мешала никогаш во овошен ама морам денеска. :(

3. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    ^ Јади салата смееш во овопниот, ама после неа никако овошје

Инаку толку од мене.. прекинувам на 24 ден толку.. се чувствувам како да соопштувам некоја жална вест. Причината е оти имам 14г и не ми даваат од дома веке на диета да сум, ми се караат.
    Денес по правило требаше овошен и ајде бев некаде до средината на денот на овошје ама после по иницијатива на татко ми каснав баница со спанак и сирење и после за вечера да не кажувам што јадев. Нешто сос од пинџур (такво нешто) и свинско месо и малку од истата баница..
    знам катастрофа. Незнам како ке продолжам имам сало и незнам треба да симнам барем 5 кг дали ке продолжам со диетата на ирена или пак со некој свој сопствен режим тоа незнам. се навикнав со диетава многу ке ми фали
    позз до сите :hai:

4. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Девојки,
    на овошниот ден дозволени се компоти?Утре ми е овошниот ден(4/90) и некако си мислам дека нема да издржам цел ден само јаболки и портокали,а вака компотче,малце благичко :P
    Ве молам пишете ми :) позз

5. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    аа да,заборавив..
    дали пиете некаков чај заедно со диетава(зелен,од свеж магдонос,слим микс)?Тетка ми и другарка ми имааа пиено чај од свеж магдонос и многу го фалеа дека слабее али луѓе прегадно нешто јас не сум пробала,една шолја и мислам дека ќе повратев.Не знам како го издржаа,али трпи бабо за убавина :P

6. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    јас пијам еден нз како се вика за слабеење е од маркет го купив :?:

7. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    девојки сакав да прасам дали може да се јаде по малце сончоглед...и дали во овошниот ден јадете банани? Утре ми е овошен ден ...и ако има некој искуство со кафето слим и фит почнав да го пијам многу е убаво и викаат диетало било...позз

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    :lol: 7/90 сеуште немам намалено килограми,можеби вагата не ми чини :fubar: |( денес мерев гради струк и кук,и запишав па ке видиме по 10тина дена дали ке има резултати... денес ми беше тестенини ден,за доручек имав 1 јаболко,ручек дури кај 17ч пола пица вегетаријана,вечера атлантис чоколадца 5-6 :tmi: гледам сите се фалат со минус 2 кг уште во првите 5 дена ама кај мене нема......... :(

9. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    4/90 девојки денес овошен ден....јаболчиња,портокали банани и чајче..
    вчера и започнав пред спиење да си права за слабеење 2лаж.мед ,1 лаж.цимет и 1 шоља вода сето тоа се меша додека не зоврие и се пие пола саат пред спиење....позз девојки

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    67/90 jх
    Денес ќе јадам макарони немам желба за ништо ,изгледа утре ке ми се појави желбава на овошен :D
    И за вечера во Европа се опремив со посни шери бомбони и интегрални чајни колачи ,и црна чоколада со бадеми која ја платив јако 250 ден 300гр ама ке ја јадам цел месец со мм да се разбереме :!:
    Мажето ми се стопи скроз ама ептен ,и пла негови колеги на работа ја држат диетава и сите ослабеле по 10 кг во првиот месец.Така да кај маживе побрзо оди работава.
    Јас после овошен ке се мерам но не се разочарувам и да немам симнато бидејќи претходниот пат бев -2,кај мене не оди така брзо но оди во надолна линија.
    И Бони со рибчето салата најубаво е марула со краставички, ротквички и младо кромитче,но нема правило кој како милува таква ке си јаде ,можеш и рендано цвекло и рендан морков за промена .

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    5/90
    Сабајле се мерев,стартував со 93 кг.Сега сум -3 кг за едно вртење,и тоа овошниот го држев со бадеми,суво овошје,соја млеко и навечер салати и пуканки.За тие што сакаат да слабеат со чај има САНИ чај на зелено пазарче 250 ден за месец дена се пие еднаш во денот навечер после вечера и многу е добар и проверен.Поздрав

12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ммм мислам дека ми е 6/90 успешно завртен еден циклус:протеински,скробен,јаглехидратен,овошен и воден, сега одам со протеински денес
    доручек: 1 банана
    ручек:варен стек + краставица и домат и зелка малку
    вечера: половинка од стекот ,всушност 1/3 ќе испадне 2/3 за ручек 1/3 за вечера и незнам можеби и салата ако не ми е многу и стекот

ии да -3 сум и јас :)

13. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    успешно за сега.
    Денес рибче со салата.

14. unforgiven

unforgiven Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    10
    40 ден - овошен.. :rofl:

15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Денеска доручкував два цитрона, а ручав макарони. За вечера имам три тото колачиња, шшшт едното веќе го лапнав ;). За леќата што ја готвев вчера можам да кажам дека беше како супа.

16. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Овошен денеска, 2 јаболка, една рака лешници, 1 кафе без шеќер, толку за сега
    поздрав и успех :*

17. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    на овој ден не се пие млеко и супа т.е. протеини, инаку браво за симнатите килограми

На dietgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    мене денеска ми е 4/90 цел ден сум со една банана и течности и пак не чувствувам сеуште глад до вчера бев -2 кила денеска се немам мерено... :D

19. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    и јас ја држев со мм, за 90 дена јас симнав 10кг и тоа најмногу во првиот месец, па во вториот а во третиот мислам дека и воопшто не симнав, додека сопругот симна 12-13 кг. кај мажите оди мноогу полесно слабеењето, немаат циклус не задржуваат вода кај нас е потешко

На scorpija-M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maci12345

Maci12345 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Сакав да прашам бидејќи денес ми е прв ден ако ме фаќаат кризи навечер или помеѓу ручекот и вечерата дали може да се јаде салата ? :)