Скробче - јаболче, цитронче, еден компир од стрв и сега готвам леќа. Првпат си ја правам и тоа со вода, маслиново масло, печурки, лук во прав, оригано, сенф, чили и кари. И сол! Ако е со лош вкус осеќам дека ќе имам стомачен вирус.
За утре на мени си подготвив печена риба. Имаше околу 400 гр , таман за ручек и вечера. Начин на подготовка: Ја исчистив рибата па потоа ја засекував на секои 2цм, ја посолив, ја посипив со вегета и оставив да отстои 40тина минути. Ја полеав со сок од лимун а внатре рибата со маслиново масло. Ја наполнив со мо магданос, па лук па кората од лимон и морковче. Засеците ги затворив со чачкалки. ја испечив за саат одприлики и потоа ја извадив фолијата и така уште 15-20 мин. Печената риба ми испадна како оваа, бидејки одев по тој рецепт. Едино што скратив е Виното. И не е крапче рипчето, појма немам што е, важно риба е. За утре немам време да си подготвам јадење а да не бидат јајца си спремав уште сега, само незнам сега како да ја чувам до утре? во фрижидер или? И каква салата да направам уз рибата? Планирам да направам една салата зелка сега, ми се јаде, вчера слабо јадев, многу па затоа ми е денес потешко. Не сум мешала никогаш во овошен ама морам денеска.
^ Јади салата смееш во овопниот, ама после неа никако овошје Инаку толку од мене.. прекинувам на 24 ден толку.. се чувствувам како да соопштувам некоја жална вест. Причината е оти имам 14г и не ми даваат од дома веке на диета да сум, ми се караат. Денес по правило требаше овошен и ајде бев некаде до средината на денот на овошје ама после по иницијатива на татко ми каснав баница со спанак и сирење и после за вечера да не кажувам што јадев. Нешто сос од пинџур (такво нешто) и свинско месо и малку од истата баница.. знам катастрофа. Незнам како ке продолжам имам сало и незнам треба да симнам барем 5 кг дали ке продолжам со диетата на ирена или пак со некој свој сопствен режим тоа незнам. се навикнав со диетава многу ке ми фали позз до сите
Девојки, на овошниот ден дозволени се компоти?Утре ми е овошниот ден(4/90) и некако си мислам дека нема да издржам цел ден само јаболки и портокали,а вака компотче,малце благичко Ве молам пишете ми позз
аа да,заборавив.. дали пиете некаков чај заедно со диетава(зелен,од свеж магдонос,слим микс)?Тетка ми и другарка ми имааа пиено чај од свеж магдонос и многу го фалеа дека слабее али луѓе прегадно нешто јас не сум пробала,една шолја и мислам дека ќе повратев.Не знам како го издржаа,али трпи бабо за убавина
девојки сакав да прасам дали може да се јаде по малце сончоглед...и дали во овошниот ден јадете банани? Утре ми е овошен ден ...и ако има некој искуство со кафето слим и фит почнав да го пијам многу е убаво и викаат диетало било...позз
7/90 сеуште немам намалено килограми,можеби вагата не ми чини денес мерев гради струк и кук,и запишав па ке видиме по 10тина дена дали ке има резултати... денес ми беше тестенини ден,за доручек имав 1 јаболко,ручек дури кај 17ч пола пица вегетаријана,вечера атлантис чоколадца 5-6 гледам сите се фалат со минус 2 кг уште во првите 5 дена ама кај мене нема.........
4/90 девојки денес овошен ден....јаболчиња,портокали банани и чајче.. вчера и започнав пред спиење да си права за слабеење 2лаж.мед ,1 лаж.цимет и 1 шоља вода сето тоа се меша додека не зоврие и се пие пола саат пред спиење....позз девојки
67/90 jх Денес ќе јадам макарони немам желба за ништо ,изгледа утре ке ми се појави желбава на овошен И за вечера во Европа се опремив со посни шери бомбони и интегрални чајни колачи ,и црна чоколада со бадеми која ја платив јако 250 ден 300гр ама ке ја јадам цел месец со мм да се разбереме Мажето ми се стопи скроз ама ептен ,и пла негови колеги на работа ја држат диетава и сите ослабеле по 10 кг во првиот месец.Така да кај маживе побрзо оди работава. Јас после овошен ке се мерам но не се разочарувам и да немам симнато бидејќи претходниот пат бев -2,кај мене не оди така брзо но оди во надолна линија. И Бони со рибчето салата најубаво е марула со краставички, ротквички и младо кромитче,но нема правило кој како милува таква ке си јаде ,можеш и рендано цвекло и рендан морков за промена .
5/90 Сабајле се мерев,стартував со 93 кг.Сега сум -3 кг за едно вртење,и тоа овошниот го држев со бадеми,суво овошје,соја млеко и навечер салати и пуканки.За тие што сакаат да слабеат со чај има САНИ чај на зелено пазарче 250 ден за месец дена се пие еднаш во денот навечер после вечера и многу е добар и проверен.Поздрав
ммм мислам дека ми е 6/90 успешно завртен еден циклус:протеински,скробен,јаглехидратен,овошен и воден, сега одам со протеински денес доручек: 1 банана ручек:варен стек + краставица и домат и зелка малку вечера: половинка од стекот ,всушност 1/3 ќе испадне 2/3 за ручек 1/3 за вечера и незнам можеби и салата ако не ми е многу и стекот ии да -3 сум и јас
Денеска доручкував два цитрона, а ручав макарони. За вечера имам три тото колачиња, шшшт едното веќе го лапнав . За леќата што ја готвев вчера можам да кажам дека беше како супа.
мене денеска ми е 4/90 цел ден сум со една банана и течности и пак не чувствувам сеуште глад до вчера бев -2 кила денеска се немам мерено...
и јас ја држев со мм, за 90 дена јас симнав 10кг и тоа најмногу во првиот месец, па во вториот а во третиот мислам дека и воопшто не симнав, додека сопругот симна 12-13 кг. кај мажите оди мноогу полесно слабеењето, немаат циклус не задржуваат вода кај нас е потешко
Сакав да прашам бидејќи денес ми е прв ден ако ме фаќаат кризи навечер или помеѓу ручекот и вечерата дали може да се јаде салата ?