Eve me i mene da vi se pridruzam... Denes ja pocnav dietava i do sega nekako teram tuku da prasam i za rucek i becera treba po 3jaj3jajca i sekoj den red cokolado ili?i od prilika kolku vreme treba za da se oslabe 7kila poso nemam vaga??
Мене ми е денеска 6/90 и вчера се мерев откоа јадев и бев минус 2ипол кила ... незнам како ама ете. Се придржувам доста. Не јадам никако леб ама коа пијам кафе понекогаш си ставам малце шеќер Сакав да ве прашам дали во салатата ставате зејтин? Иначе денеска: Појадок: 2 мали банани Ручек: Грав со цвекло салата Вечера: изгледа тоа што останало од гравот
значи како прво не треба и за ручек и вечера 3 јајца туку ако за ручек изедеш 3 за вечера едно ипол, а можеш наместо јајца да јадеш и млеко, месо, риба... се што е протеин. Како второ не треба секој ден чоколадо, туку само 3 ден, т.е јаглехидратниот и тоа еден ред чоколадо за готвење. И како трето губењето на килажата варира во зависност од тоа колку килограми имаш за губење и колку строго ја држиш диетата, сама ќе забележиш дека сиослабната, мислам дека за 2 месеца најмногу би симнала 7 кг, моѓе и повеќе, пак ке кажам зависи колку имаш за симнување. И искрено незнам како некои феминкии велат дека за 80 дена ослабнале само 10 кг... малку ви е?
и мене ме интересира 44 ден сум и планирам тоа да го почнам... ама ако може некој да го појасни... неккако ми се навикна организмо и не слабеам ич скоро..
Ја држев оваа диета една недела но морав да ја прекинам и сега почнувам пак п.с денес: д: две јаболки р: пилешко месо и салата в: исто
Ај кажи ми како оди турбо ун бидејќи и јас ја утнав па почнав одново денес сум на протеински а според турбо ун утре што треба да е?
да само незнам колку дена се држи ваљда продолжуваш до 90тиот И после се повторува ова ?[/quote] да исто како и обичната се повторува на циклуси пишува во цитатов како одат, мислам дека скробен е по протеински
пишувам едно под друго оти се 2 различни работи видете што најдов на нет: УН диета или диета за 90 дена Таквата исхрана, под мотот ослабете со пица и чоколада, се темели на идејата, на пример, еден ден да се јадат само јаглехидрати, а друг само овошје. Нутриционистите предупредуваат дека може да се предизвика хроничен дефицит од есенцијалните масни киселини, авитаминоза, оптеретување на органите за варење и штитната жлезда и губење на калциумот. Оваа диета според нутриционистите, нема никакво покритие и е своевидно малтретирање на организмот. Многу е нездрава, дури и опасна, но во својата суштина е нискокалорична. Впрочем, станува збор само за залажување бидејќи луѓето имаат впечааток дека можат се да јадат, а во суштина јадат многу малку. Сосема е бизарна, поради што на луѓето им е многу привлечна. Целта е да ги загрее луѓето, за да полесно го прифатат слабеењето Што мислите за ова?? мене ме заплаши малку..
ХАХАХА во тие нутриционисти ама ич доверба да немате зборувам од искуство мајка ми мислам дека одеше кај онаа Т..... (да не го напоменувам сега тука името) како да ви кажам дека мајка ми си ги упропасти скроз на скроз сите органи за варење значи мајка ми имаше многу кила за симнување и оваа со цел памет и даде диета еден ден цел овошје еден ден цел зеленчук и така до 2 месеци мислам со исклучок на некои денови не се сеќавам како беше па мајка ми имаше многу проблеми и ослабна крвта премногу па со вакви апчиња онакви повеќе од 1 година не можеше да се оправи и сега за среќа од еден колега вежба во теретана и со негова "ригорозна диета " 1 месец цел овошје месо на секои 2 саати успеа да ослабе 31 килограм за 6 месеци и нема никаков проблем со организмот бидејќи има и вежбање и има припреми не знам каква диета со салати за 10 дена ригорозна па таа со салати измеѓу оброците и така успеа толку да ослаби а додека оваа Т....... толку пари и зема и ем ќе ја упропастеше. Диетава е добра навистина но треба да се држи во одредена мера мислам дека и треба еден ден во овие 90 да се опуштиш малце знаете како викаат ова за овошјево Се што е добро ако го претераш ке стане лошо..
posle nekolku obida za dieta, denes odluciv da ja pocnam ovaa.Dobro se drzev cel den, samo ke zamolam nekoj da mi kaze dali moze da se konsumira semki od tikva vo bilo koj den ?
Турбо ун се држи 12 дена пред 2 и 12 дена пред 3 воден ден. а тоа е по следниот редослед: протеински, скробен, овошен, протеински, јаглехидратен, овошен, ова се повторува 2 пати и се држи воден ден, а не се држи цело време како класичната УН. Спојлер денеска заврши овошниот со 3 јаболки, 2 банани и мешано овошје од конзерва, нз дали е дозволено, ама и тоа како и сувото овошје си има шеќери поззз.
Ненененене! Видов дека многу го имате погрешно сфатено. Значи на јајцата, одоносно месото, им се преполовува количината само ако јадете плус некои млечни произбоди, инаку останува иста. На пример ако за ручек имате 3 јајца ќе имаш и за вечер 3 јајца. Ама ако со јајцата земеш пример сирење тогаш ќе им ја преполовиш количината на јајцата. Незнам што не ви е јасно. Многу е просто напишано на страна 1! Земете уште еднаш прочитајте си го тој дел нема лошо да биде Спојлер Инаку денес ми е воден ама пошто бев на тренинг и почна да ми се врти ми даде тренерот сникерс, така што го утнав, и утре ќе почнам со овошен, па ќе си продолжам со протеинскиот
Драги мои, јас ја прекинувам диетава односно ја прекинав на 36тиот ден. Неможев повеке и неможам да го следам редоследот на исхраната. Ме преместија на друго работно место, од таму ми даваат ручек или појадок. Кога се стабилизирам повторно ве дружам. Ке пазам повторно што јадам, што примам а што изнесувам. Се дружиме повторно во наредна прилика. Да се потсетиме каква бев пред да поцнам со Ун се до 27миот ден од диетата и за крај резултат до 36тиот ден. Ако некој забележе промени за тие 10 дена? 36ти ден резултат. Тука прекинувам и дружимо се во подобри времиња, успех на сите диеталки. Спојлер
да еве јас за 83 дена имам ослабнато 10 кг.но јас сум презадоволна зошто до цел ми се само уште 2 најмногу 3 кг.а тие ќе ги симнам со циклусот на одржување.10 кг се многу.треба секогаш да се знае дека ако тие 10 кг си ги качила за 10 месеци бременост не можеш и не е здраво да ги симнеш за еден месец бидејќи тогаш ти си гладувала, можеш цел организам да го пореметиш.а 3 месеци се идеални за симнување на 10 кг.но се зависи и од организмот,кај некого слабењето иде побавно а кај некого по брзо. денеска 83 ден протеински.уште 6 дена и крај(бидејќи јас не ги држев водените денови) овој ми е 2 циклус турбо ун. д.2 јаболки р.варено пилешко месо со салата в.исто како и ручекот поздрав до сите и убав ден
Da ama bidejki jas nemam mn golema kilaza imam 58kg a visoka najgolem problm mi se nozeve i spoljerive