УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Девојки со натажено лице дојдов да ви пишам дека морам да ја паузирам диетата ;( ;( од здравствени причини, поради инфекција на вакцина ми дадоа многу јаки капсули и ми рекоа да прекинам билокакви диети или режими... :doh:
    За жал ми ми останаа само уште 3 кг до целта :worried: , се надевам дека кога ќе се спасам од ова ќе си ги симнам и тие 3 кг :!: , но тоа не е најважното, точно симнав 7 кг со оваа диета за околу месец дена со чести прекршоци, физичка активност и голема мотивација :talk: , но пред се си го надвладеав духот :clap: , сега немам проблем да кажам НЕ БЛАГОДАРАМ на пица, тост или чоколада, додека претходно бев зависна од нив...
    Како и да е диетава топло ја препорачувам на сите кои имаа 10 кг вишок или се зависни од храната какошто бев јас, се надевам за скоро ќе се вратам на темава-чекајте ме :hai:

На lana8 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Го издржав водениот ден!По втор пат! Околу 2,5 литри вода ми беа доволни да издржам!
    И тоа не води до последиот месец...
    59/90-Протеински!
    појадок - 2 киви
    ручек - печен стек со салата
    вечера - истото.

А зошто диетата ја завршуваш со скробен ден? Се завршува со овошен па се иде на воден ако сакаш да го држиш. Во 1 месец треба да имаш 7 циклуси по 4 дена и тоа ти се 28 дена + водениот 29. Ако ти недостасуваат денови додржи си издржала 89 дена за 2 ли си. :)
    Штом сметаш дека ти се доволни 10 кг. тогаш иди си на одржување.Така е и по правилата. :)

И уште нешто меѓуоброци нема. Е сега некогаш ако ептен ви се јаде ќе каснете салата или пак свеж зеленчук, како суво грозје, бадеми ? Тоа само во овошен ден.

3. Nataska-brasnar

Nataska-brasnar Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    1/90 протеински
    п: кафе па чај
    р: 1/2 л баланс
    и + земам таблети за слабеење ОБЕСИМЕД

4. Zlatnata.Alis

Zlatnata.Alis Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    80
    7/90 за сега супер ми е ,а инаку секоја криза ја надополнувам со зеленчук (краставица или марула),и си се восхитувам како се воздржувам,а имав гости и полна трпеза а јас си јадев само свежа салата :party: и да сопругот веќе ми кажа дека почнало по малку да се приметува,ама јас мислам за мерење дека е рано,таму некаде околу 28-от ден

5. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380

6. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    5 ден, протеински.
    Реков дека ќе ја држам диетава до Велигден, гледам супер ми оди и се навикнувам.
    Едниствено криво ми е што не ја започнав уште од порано, досега ќе бев со посакуваната килажа.
    - 1 кило за сега,супер е :)

Инаку за денес :
    Појадок лимонада. Морав за да ме свежни, пошто полагав :)
    Ручек риба ослич.
    И вечера, незнам, би требало да ја скокнам или пак со салата ке поминам..
    Позз девојки, издржете до крај :)

7. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Се извинувам за ова со постот од на мобилен сум па не приметив... Како Што прашав моеже од тоа што јадев меѓу оброци немам толкави резултати зосто јадев скоро секој ден јаткасти производи?

8. feeling

feeling Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    23
    здраво на сите
    издржав само еден циклус од одржувањето ама се откажав.ми се смачи да бројам и да следам редослед на денови.од денеска почнувам мој режим.доручекот секако ке ми биде овошје а ручекот и вечерата исти(скроб-скроб или протеински-протеински).нема да мешам јадења.но прашањето ми е кога да вметнам благо.не смеам секој ден, или денот кога ке јадам јагленох.тогаш и благо.што ми препорачувате.
    поздрав и убав ден на сите

9. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Девојки може на јаглехидратен ден пуканки? :)

10. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Од вчера и јас ја почнав оваа диета. Се маткам веќе 5 месеци со 6-7 килограми и со некој си мој режим кој очигледно веќе не работи. Метаболизмот ми е многу сменет и забавен па се надевам со ова ќе си помогнам.Инаку го пијам и ѓумбирот со лимон секое сабајле на гладно.

Вчера Протеински

Д. 2 портокали
    Р. печен стек на скара и голема салата
    В. туна конзерва и салата

Денес Скробен

Д. јаболко
    Р. Печена боранија и салата
    В. Пола чинивче боранија и салата
    Ако правам некој грешки слободно поправајте ме оти веќе сама на себе сум си досадна од куканјето за килограмите. :lol:

11. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Девојки за протеински мозе да се јаде полнети пиперки со сирење! Најдов рецепт тука кај сто е УН рецепти ама домасниве ми викаат за пиперките демек не биле...знам дка ви е глупаво ама па и јас дс си прасам да си одам на сигурн:tmi: о

12. RENAK

RENAK Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    поздрав за сите

дали може некоја да ми каже дали може ова диета да се одржи додека дојам дете , или некоја друга диета за доилки или ако продолжам вака не знам колку кг ќе добијам и ако имам плус околу 18 кг што ми остана од бременоста

13. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Најубаво би било ако си го прашаш докторот,ако ти одобри тој,тогаш супер :) бидејќи јас колку што знам доилките не би требало да се лишаат од никаква храна,сепак дојат :)

14. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Денес 3/90 Скробен ден

Д. Јаболко
    Р. Интегрални шпагети со малку томатело и оригано
    В. Уште се мислам ама во опција ми е пак шпагети или парче торта

Девојки да ве прашам абе вие гладни сте на оваа диета? Јас некако ко гладничка да си седам, особено навечер. :lol:

15. unwritten

unwritten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    12
    Здраво женски,
    не бев активна подолго време на форумов, но ги следев вашите искуства со оваа диета.

Јас исто така ја почнав диетава, денес ми е 17ти ден, но имам намалено само 2кг, а ја држам точно како што пишува, се надевам ќе има подобри резултати.

Сакав да прашам во врска со вежбањето, дали трчате, пешачите.. или само на диетава сте ?
    И ако може некој да ми објасни како е турбо ун, за во случај да не ми помогне вака.

Ви благодарам и само напред :D

На scorpija-M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не се плаши, нормално е да се осеќаш ко гладнича затоа што ти е 3ти ден, сеуште не си навикната на новиот начин на исхрана. :) Кога ќе помине една недела веќе ќе се привикнеш и гладот постепено ќе исчзнува и ќе ти биде нормален. Јас го фалам овој начин на исхрана баш заради тоа што секогаш си најаден и не чувствуваш глад. А, ако си ептен гладна на вечер, место да посегнеш по нешто што е нездраво т.е место да правиш голем прекршок поарно касни си свежа краставица или салата од марула или патлиџани со многу малку масло и сол, за да се заситиш, така прави се додека не се навикнеш вечереата да ти биде последно јадење. И не се ограничувај многу во поглед на количина, повеќе гледај да не ги мешаш продуктите. За ручек немора стрикно 250г да изедеш, јади додека не се чувствуваш сита, ама не да се прејадеш, мораш еднаш да си речеш стоп. После некое време ќе видиш дека и со 100г месо ќе бидеш сита. Барем мене толку месо ми беше потребно на еден оброк за да се заситам покрај салатата и киселата павлака.

На macence85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Денес овошен 88 некаде, нз, знам уште 4 дена дека ќе биди крајот :rofl:
    2 јаболка, 1 банана до сега, сега ќе одам на зумба, па после уште 1 банана
    покасно станав затоа само толку

јас никогаш не сум гладна, само 1 недела пред да ми дојде
    ама и не се ограничувам мн во грамажата на оброците.
    позз. и со среќа

18. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    После 5 недели ја прекршив диетата!!!

Но да си се оправдам морав затоа што бев на пат, а не би беше баш изводливо од дома да носам или на гости да барам, грав, грашак или ориз

незнам дали да си продолжам со диетата или од ново да ја почнам, а воден не можам да издржам ми се врти цело време

19. Juliette

Juliette Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Девојки дали витаминскиот ден во турбо ун е ист како овошниот;или и овошје и зеленчук колку што сакам? :)

20. nemat-ime

nemat-ime Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    6
    Здрави феминки денес 17 ден и имам ослабено 2кг. :worried: Ја имам дежено и порано оваа диета и имам слабеено по 4кг. за пократко време , па се мислам дан не ми функционират појке диетава :worried: Можно ли е?