1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. She

She Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    54
    zanana да те прашам, имаме иста висина (и јас почнав со диета кога увидов дека имам 78кг) и до сега стигнав до 66кг. Е сега, некако многу полека идам а веќе иде лето, мене идеална тежина ми е некаде 60кг па дури и помалку. Сакам да ја почнам УН диетава, ама не знам како ќе ми иде, ти колку килограми ослабе за 3 месеци?

2. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    па УН не е брза диета, ама е ефикасна 100%... од 22ри овој месец започнав со турбо верзијата од оваа диета и утрово бев -2кг помалку :D луѓе кои ја држеле диетава не препорачуваат да се започне од веднаш со оваа верзија, ама па и мене ми се чини близу летото :) во принцип губев со секој дисциплинирано издржан овошен ден по 1 кг ( во прилог ми беше и протеинскиот ден, кој се анулираше со наредните два)
    ти кажувам како се чувствував јас, што не значи дека е баш така :)
    убаво е да пробаш барем еден циклус (4дена) па ке пресудиш сама...

и да...очекувам за 1 месец барем -4кг...а и -3да се нема да се разочарам :)

п.с. 60кг на 178?! не се малку?!

3. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    zanana добро ни дојде :hai:
    Баш убаво вака да ни се приклучи некој кој веке неколку пати ја држел успешно диетава :)
    Иначе јас за 2 месеца ослабев околу 15кг (незнам баш точно зашто не се мерев на почетокот ама симнав 3 конфекциски броја, ама одприлика сигурно се толку :D )
    негоо...сакам да симнам уште 5-6 ама некако стагнирам во последно време ....сега сум исто на турбо ун, ама и сега некако споро ми оди, за разлика од претходно..

сакам да те прашам за мислење...што викаш ти, комбинација од оваа турбо диетава и диетата со онаа магична супа од зелка. во диетава ја има во комбинација ама само во скробниот ден.
    Е сега незнам како да ја искомбинирам со останатите (со исклучок на овошниот)
    ако имаш предлог некој кажувај зашто веке ми се здосади од диетава а сакам последниве килца набрзинка да ги снема :inlove:

4. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    :) ете супер резултати!

па јас сум ја држела уште во средно диетата со супата од зелка и имало резултати...ама право да ти кажам се ми се враќало (рака на срце, после секоја диета јадев како да имам совршен метаболизам! :) )
    мислам дека не би шкодело секој ден да ја јадеш супата (би дошло во склоп со салатата), само во неа да нема компир и ориз (а и мислам дека ефектот на супата е поради целерот и зелката, пред се)...можеби можеш да ги зачестиш овошните денови (знам, знам дека ти се здосадило сето овошје на светов, но :) )

(еве една блиц диетка :) трае три дена...секој ден МОРА да се изедат 6 јаболки + 6 портокали + 6 киви и да се испијат 6 чаши вода-ова јас не сум го издржала повеќе од два дена,а резултат 1кг на ден)

На farfalina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    знаеш....некако не ми се откажува потполно од диетава...се приврзавме една со друга :D
    некако ми е страв сега да ја комбинирам супава да не случајно има некој контра ефект....еве пр. во протеински...супа еден тањир и шопска...тука ми иде некако комбинација....или со таратур хмммм :^)
    а за јаглехидратниот???...тука веројатно би требало пауза со супа :)
    некако се плашам да не видам 1 килце плус на вага....сватив колку е тешко и тоа да се симне...не сакам пак назад...
    до 18 јули ке ми биде иначе 3 месеци од диетава...и очајно сакам уште 5-6..а се ближи денот хахха..

пс. би отишла и во минус само да имам простор после за варирање
    (за 3 дена диетката.......би пробала ама не ми се вкусни сега портокалите хахахха )

6. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    и немој да се откажуваш :)
    мислам дека би немало проблем и во јагленохидратен ден да ја јадеш супата...сепак е само варен зеленчук во прашање...и тука ако додадеш и компир/ориз добиваш оброк/манџичка за мерак!

мислам дека во ниеден ден освен во овошниот супата не би била проблем...сепак е само варен зеленчук во прашање :)

п.с. не знам дали си ја пробала супата? дури и мене, што не сум пробирлива за јадење, ми беше многу силна...
    п.п.с. 5-6кг не се проблем :)

7. majaaa

majaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    ke mi kaze nekoj koja e idealna tezina za 170 cm

8. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    грубо...висината-115=...кг или на 170см--->55kg
    но зависи и од годините и конституцијата...
    http://www.calculator.net/ideal-weight-calculator.html#
    еве пробај со ова...мислам дека ке ти користи... :)

9. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Женски а интегрални грисини кога може да јадам ?

10. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    мислам дека можеш во јаглехидратниот ден...ама зашто да ги јадеш. леле многу калории имаат тие. ако ги јадеш грисините ке ти бидат како оброк, а не како мегуоброк. или веке ако ги јадеш, купи си од печените а не овие пакуваните.
    (мислам дека зборуваме за истите :D )

11. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    еве денес ке ја правам, скробен ден ми е. утре пауза а задутре пак.
    незнам зошто ама па мене ми е баш убава супава :D . и така скоро во секоја манџичка ставам се што има во супава (освен зелката и помалку целер-кој не ми пречи воопшто).
    пс. таман тие 5-6 килца ако ги симнам, се надевам дека ке се симнат од нозеве и ми останаа малку спојлерчиња. За нашава висина не се многу килца ама и те како ми значат за сега. морам да ја постигнам целта :)

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.904
    Допаѓања:
    111.339
    сериозно размислувам да ја почнам дијетава. Само едно ме кочи. Што да јадам на работа!!!! Ај нека каже некоја која има канцелариска работа од 8 до 4 како се справува со оброците за да ми даде идеа. Фала однапред.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  13. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    нена ....од сабајле, значи за доручек дозволи си повеке овошје, можеш и до 1 кг да стигнеш, со минимум 1л вода(што повеке тоа подобро)....2 часа пред ручек прекинуваш со овошје. ова е вообичаен доручек од диетите што ги даваат по диет клубовите. ручекот нели според денот. е сега бидејки работата ти е со седење, гледај ако можеш во протеинскиот ден да ја скокнеш вечерата, или јади само салата, а во другите денови, вечерата нека ти биде во 8ч(или секоја вечера нека ти биде салата)

малку ке бидеш гладна првите 2-3 недели, и постепено веке не чуствуваш глад (може некогаш да имаш кризичка ама со 1 чаша вода и ја снемува :D )

обавезно пробај....верувај не е воопшто тешка (малку спора ама 100% ефикасна), а ако сакаш да ги убрзаш резултатите пробај со турбо ун. ја имаш неколку страни назад ;)

се секаваш ли на слим таблетите, демек ке сме изгубеле незнам колку кг за брзо време, што воопшто не беше така...еве го начинот за сигурно губење на тежина и добивање на многу здравје. инаку, тенот никогаш не ми бил поубав од сега, и никогаш не сум била толку полна со енергија.
    и не чекај, почнувај од утре, таман 1ви е :D

На figgiMK и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Јас неможам да издржам повеке, премалку се јаде за појадок и потоа цел ден сум гледна. Ке се обидувам со некоја друга диета...

15. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    па јади повеке ако ти е малку...не е грев ;) овошје е. ако сакаш и 2кг изеди, ништо страшно

16. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421

Не мораш да јадеш само по две овошки, јас си јадам овошје се до ручекот, односно 2 часа пред да ручам.
    А инаку еве јас сум во канцеларија од 8 до 4 и од сабајле нели овошје си јадам и кога ќе дојдам дома си спремам она што е за тој ден и обично навечер не ми се ни јаде, па ке каснам едно мало парче зелка или краставица а некогаш ни тоа.
    Инаку морам да признаам, јас диетава не ја држам со овошен ден , туку само трите си ги вртам и добро ми оди ;)
    Не сум се мерела,ама по гардеробата гледам дека се слизнувам :$

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Ке пробам да ја држам само да завршам со школота, вака и школото ми го расипува режимот на исхрана.

18. zazu

zazu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Мене мие трет ден,јагленохидратен. Првиот ден се чувствував супер и не подлажував :) Но синоќа бев на гости и ништо не каснав стварно, дури им реков парчето торта да ми го завиткаат за дома за вечерва (нели за вечера) , ама дома на маса имаше вафли и изедов две :) . Потоа се каев за направениот грев :). Денес се држам добро, веќе изедов интегрално пециво кон два часот. Кон шест планирам да ја јадам тортата. Долг е денот ,само се надевам дека ќе издржам. Ќе шетам некаде :)
    Инаку форумов е крив (позитивно) што се одлучив да ја држам диетава. Не обожавам диети но ова ми звучи здраво.

19. mama30

mama30 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki,
    Go procitav cel forum i so golem optimizam ja pocnav dietava...denes mi e 8-mi den i super se cuvstvuvam i imam simnato 2 kila.Inace jas sum od tie so +20 :(((( Posledno sto me inspirirase da pisam i jas nesto si ti ZANANA i tvojata turbo verzija od dietava...Me interesiraat malku poveke detali vo vrska so nea.Mene mi treba da simnam sto poveke kilogrami za 2 mececi pa nekako kratko mi se cini vremeto,pa sum za zainteresirana za turbo varijantata.Znaci ZANANA,te molam ako mozes malku da mi ja pojasnis tvojata verzija,kolku trae.kolku kilogrami se simnuvaat i tocen redosled na denovite koi se povtoruvaat.
    Ti blagodaram odnapred i ti posakuvam mnogu uspeh kon ostvaruvanje na celta ,kako i na site dietalki na forumnov:)))

На zanana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ако си +20 можеш и ,,оргиналот,, да ја држиш, зашто и така ке ги симнеш брзо...еве јас на пр. за 2 месеца -15. Мислам дека е доволно и прилично брзо, доколку зборуваме за здраво.

А бидејки не си ја држела до сега, мислам дека не би било ок да ја почнуваш турбо верзијата...ке ти биде многу тешко, посебно тоа што овошните денови се зачестени. издржи барем 25-30 дена и почнувај.

а за турбо верзијата, врати се неколку страни назад и ја имаш убаво објаснето.

иако не сум занана се убацив...не ми замерувај :D