25/90 протеински доручек: 2јаболки ручек:1 ипол парче пилешко варено месо, салата и 1 чашка јогурт вечера:1ипол парче пилешко варено месо, салата Денес се мерев, неможам да ви опишам колку сум среќна за 25 дена 6,5 кг помалкуууу
Здраво УН-диеталки После 2 месеци ја прекинав ун не ми беше добро па не можев да ја држам Со нови сили почнувам од денес и се надевам дека ќе си симнам 10 кг кои ми сметаат + си зедов антицелулитно масло од хемел, преубаво е и од утре ќе се разубајт времево па ќе можам и да пешачам
Слушнав дека има книга за ун диета па ако има некој линк ке бисете ли љубезни да ми казите би сакала да ја имама за да можам да ја држам подобро...иначе денес сум јх и за ручек јадев макарони со кечап арно ама поске си каснав ред чоколадо и две лажичиња еуро крем и измешав а за вечета си спремив бајадера па сега нема да можам да си каснам
јас од утре почнувам со ун, имам за слабеење едно добри 25 кг. се надевам дека ќе успеам да издржам и да ги симнам вишокот килограми
Што повеќе килограми имаш да изгубиш, толку побрзо слабееш! Со среќа па споделувај со нас како ти оди, поздрав!
Ја почнав одново ,по којзнае кој пат. Денес ми е 4 ден ,овошен ,ке јадам само јаболка цел ден. Имам еден проблем со диетава.Првата недела ослабувам 5 кг и потоа цел месец ни грам.Затоа губам надеж и после првиот месец се пткажувам.
Денес воден ден, засега ми оди добро, до сега на школо, таму пиев вода, сега си направив Rooibos чај (во емисијата на др.Оз кажаа дека го намалува апетитот), сега е супер, па ќе видиме за понатаму
И јас исто така по којзнае кој пат, може и 100-ти од утре ќе ја почнам ама дефинитивно, и нема да потклекнам
Да ви споделам мое искуство со диетава, значи ако се придржувате строго кон правилата се слабее многу, јас ослабев 15 кг , но од оваа диета ми се поремети целиот организам, прекинав да добивам менструација и немам добиено веќе 5 месеци, бев на гинеколог и немам никакви проблеми , ми кажа дека ми е од диетата, сега приметувам и косата почна многу да ми опаѓа Ја издржав правилно 3 месеци како што треба ама психофизички многу опаднав, изгубив желба за се , ми го промени животот тоа темпо без леб, вечера после 7 никако, воден ден, турбо ун, салата без зејтин, сол.....кога искачам сите другарки алкохол јас со водата во раце и така со месеци и месеци... фрустрира...
Ајде решив и јас да се придружам на форумов, редовно ве читам а диетава ја држам месец и пол и воглавно сум задоволна Еве распоред за турбо ун, го читав во некој од претходните постови Протеински Скробен Овошен Протеински Јаглехидратен Овошен 2 циклуси вакви па после воден ден
Секоја промена е тешка за човечкиот организмот. Оваа диета ми се допаѓаше токму поради тоа што не е базирана на кратко и нагло исцрпување и нејадење. Самошто еве уште еден пример дека сепак и диетава не е многу пожелна. Сега незнам како ќе бидам сфатена, ама внимавајте на себе и на своето здравје луѓе. И јас бев на оваа диета ама не се придржував строго и немам некои негативни проблеми. Секако ослабнав, задоволително за мене. Кога сте на диета потрудете се да пиете многу витамини: а, б, ц, д, б комплекс... А овошјето кое го конзумирате за тоа време гледајте да биде некое кое е побогато со витамини. Среќно!