Jas mislam deka smee, najdobro e do 14 casot da jades ovosje i posle da premines na zelenciuk, nema da zgresis.....
3/90 UH pojadok - cresi rucek - rezanki so sos od domati (popladne fitness) vecera - se dvoumam dali da jadam sladoled i na kraj red temno cokolado ili nekoe kolace
9 ден Протеински Појадок - две зелени јаболка Ручек - плескавици на скара Вечера - салата ,редовно ја прескокнувам вечерата
34/90 протеински доручек: една голема круша ручек: 3 јајца, салата и 2 мали парчиња сирење.. вечера: 1,5 јајце и салата..
Искрено да ти кажам, да.. ослабната сум сигурно 7 кг и никогаш не сум се чуствувала прејадено или гладно.. кога сум гладна пробам да пијам повеќе вода и потоа сум сита, инаку прилично ја држам строго..
Mi se dopagja toa i samo napred, jas sega ja pocnav, imam vreme za da pocnam da gi osekjam rezultatite no iskreno veruvam deka ke gi imam i jas strogo se pridrzuvam na pravilata, pa kle vidime kako ke odi, ne mi e tesko iskreno, zosto jas celo vreme se odrzuvam so nekoi rezimi na ishrana, a ovoj najmnogu mi se dopagja zatoa sto ne ti e skraten nitu eden produkt, moze se da se jade, a sega ovoj period gi ima site ovosja i zelencuci........
10 ден Појадок - две зелени јаболка Ручек - печен компир и салата Вечера - салата од краставица и домат
здраво ун диеталки.помина 1 месец откако завршив со диетата.тогаш завршив со минус `11 кг.сега не се придржувам на фазата одржување туку самата си водам режим.доручекот ми е овошје а ручекот и вечерата исти.не мешам јадења и денеска се мерев сабајле и сум ослабната уште кило ипол.многу сум задоволна. диетата е одлична ,поздрав и убав ден на сите
Леле девојки дури ми е срам да пишам. 100 пати ја почнав и ја утнав диетата, Дали има некоја искуство со пиење на железо додека е на диета, оти крвта прилично ми ослабе и на лекар ми дадоа железо да пијам Докторката не ми рече да ја прекинам диетата, додуша ништо не ми рече па јас на свој памет ќе си продолжам Да си се пофалам сама, лани ја држев оваа диета без никаков прекршок и пропуст, беше и велигден, имаше и родендени и матури но тоа не ми беше пречка и ослабев 13 кг Сега ја стартувам од почеток и си ветувам дека нема да ја прекршувам ниту еднаш и нема да ја прекинам додека не ги намалам овие 8-10 кг и ке си бидам таман Па да почнам што планирам за денес1/90 Доручек- 1 банана+ цеден лимон Ручек- 2 варени јајца+ Шопска со минимално сирење+ кришка грахам+супа Вечера- 2 варени јајца+ Шопска со минимално сирење
^ А да си ја поправиш прво крвната слика пред да почнеш повторно со диета? УН е една од подобрите, ако може да се каже: поздравите диети, но сепак, јас да сум на твое место би почекала малку. Освен тоа, од железото што ќе го пиеш ќе ти се гади и ќе ти се лоши. Пробај да ја редуцираш количината но не и квалитетот на храната (јади семе од коприва со мед наутро, јади непечени семки од тиква, непечени бадеми, јади многу зеленчук, земај витамин Ц и фолна киселина - задолжително, јади и црвено месо). А УН започни ја кога контролната крвна слика ќе биде во ред. И јас лани кога ја држев ослабнав видливо (иако беа само 9 кг), а сега воопшто не ми оди. Мислам дека не бев психички спремна овој пат. А и некако ми е криза со овошјево за појадок (слабо избор има, и некако ми е скапо). Правам прекршоци за одредени поводи (а лани ни за свадби не прекршив), но ја терам, онака колку да не се здебелам повеќе. За месец и пол имам ослабнато едно 3-4кг. Не сум физички активна и чувствувам голем психички глад. На моменти се чувствувам како животно. Не ми е периодот за диета, ете тоа е.
Јас ја прекршив затоа што премногу ми се гадеше од железото и многу ми беше тешко во желудникот, Стварно сакам да го немам овој вишок на кг, Ќе пробам неколку дена ќе видам како ќе оди ако не повторно ќе се откажам поззз
5/90 Proteini pojadok - 2 portokali rucek- pileski stek na skara + salata od krastavica (fitness) vecera - salata Sakam da ve prasam dali vo ovosniot den jadete lesnik, badem ? Jas ja imam knigata za ovaa dieta i vo nea pisuva deka e dozvoleno da se jadat se razbira deka treba da se sirovi i ne vo ogromni kolicini.....isto taka e dozvoleno i susheno ovoshje, kompot, peceno ovosje......
Ja imam kako pdf dokument, ako moze nekoj da mi pomogne kako da ja spodelam, so zadovolstvo ke go storam toa