1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    донт вори би хепи...ништо страшно што си измамила малку. ехеее колку пати сум мамела со по една рака грицки по родендени, мекици, торти на свадба и похован кашкавал :$ ...ама да не ти премине во навика.

2. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    занана вели дека си во право :D

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mama30

mama30 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Nema zameruvanje,taman rabota:),tuka sekoj sovet e od korist. Bravo za 15-te kilogrami:) Jas bi bila zadovolna so toj rezulatat na pocetok,samo malku me pokolebaa nekoi komentari nanazad deka uspehot na dietata zavisela od krvnata grupa. Jas sum krvna grupa B+ i ja imam na dva-tri pati drzeno proteinskata dieta(mesna)i mi bila premnogu efikasna,a bas nakade procitav deka taa dieta bila tokmu za mojata krvna grupa,pa sega se mislam dali ovaa ke mi odgovara. A polesna mi e za drzenje posto ne odzema mnogu energija sto mnogu mi odgovara posto imam bebe i odmor nema pa mi treba i sila. Koja krvna grupa si ti melanie27?

4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Е па јас сум 0+ што значи дека не смеам да помислам на тестенини, ориз, компири итн. што ете се покажа спротивно.
    Сега ке ти кажам што ми кажа дедо ми (т.е се потруди да ме посоветува, бидејки не јадам месо)
    ,,Човечкото тело е составено од милиони клетки, и на секоја од нив им е потребна храна. Многу од нив не се исти, секоја има различни потреби, што значи ние треба да ги нахраниме за да живеат, и тоа со најразновидна храна...секоја да си земе она што и треба. Значи се треба да се јаде, но умерено,,
    Па ете, тука има од се по нешто, многу зеленчук и овошје, месо, риба, млечни производи...но се е умерено.

доколку ти е потребна некоја рецепта слободно пиши ми во лична порака, со задоволство ке ти кажам што јадев јас :)

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zazu

zazu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Добро утро драги форумџики!
    Денес - овошен ден. Уште 10 мин. тргнувам на работа и се молам да издржам само со овошје :) Мислам дека ќе поткаснам инекое салатче, не сум многу по овошјето. Вчерашниот ден го издржав,се по пропис,не беше воопшто тешко (лепче и благце :) ) .
    П.С. Мелание27 ти благодарам што го сподели твоето искуство со мене, сега дефинитивно нема да се откажам дури и ако потфрлам некои денови.
    Изгледа станувам зависна од форумов :D

На melanie27 и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. mama30

mama30 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Ti blagodaram mnogu melanie27,ke ti pisam koga ke mi istrosi inspiracijata za gotvenje.Mada nemam mnogu vreme za toa,i gledam da bide sto poednostavno i pobrzo.Pobitno mi e na bebusot da mu zagotvam nesto zdravo i ubavo.Vo sekoj slucaj ke ti pisam.
    A dali ti strikto se drzese do dietata ili pravese cesti odstapki?Jas skoro sekoj den po malku odstapuvam,moram ocku da probam od ruceceto od bebusot,zosto nikogas ne mu davam pred da go probam prvo jas.

7. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Мене вчера ми беше овошен ден ама неможев да издржам и попладне си сварив супа :) Денес мевце ммм :)))

8. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    и мене ми е денес овошен ден :) мислам дека не оставив портокал на светов...се сум изела :)

На zazu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Денес јаглехидратен ден...јагоди за доручек а сега пред малку стигнав да ручам...интегрални макарони со томатело и босилок и салата од краставици и домати.......али неможев да издржам....казнав едно мало колаче од тие вчера тетка ми што ги пратила од слава......
    офффф може многу згрешив ама ако не го изедев мислам дека ке побацев.
    си се тешам со тоа што ми е јх ден па..... :wasntme:

10. mac111

mac111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zenski,imam edno prasanje do vas
    ja drzam dietava,3tata nedela mi e vo tek,do sega se si bese ok,se gleda deka dava rezultat ama ovie 4-5 dena mnogu me boli zeludnikot,imam proliv i pocnuvam da go gubam apetitot,vecerata ja jadam odvaj od so moram. dali mislite deka treba da ja prekinam?

11. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    па ако мислиш дека друга храна би ти помогнала повеќе, прекини ја...или можеби да го смениш овошјето (првиот месец кога ја држев диетава ми се појави алергија од портокалите...зашто друго не јадев)

12. zazu

zazu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Овошниот ден не помина баш најдобро :) Дента цел ден јадев овошје,но вечерта бевме собрани колешки од работа и нашата колешка имаше спремено богата трпеза. И си реков ајде ќе поткаснам нешто, од оние висококалорични салати и едно печиво. Но испушив пет шест цигари , а цел ден претходно немав запалено цигара, и една чаша коњак. Од мирно седење почнав да чувствувам мачнина и силна пот ме облеа,цела бев жива вода. Ги преплашив сите, ми падна притисокот и ми се споија двата притисоци. Една другарка тука ми кажа дека и мајка и на овошниот ден паднала. Но јас не верувам дека е од тоа, се си мислам дека е од цигарите, зошто од вторникот кога ја почнав диетава цело време се чувствувам супер, полна со енергија, но не можам да пушам цигари, не ми одат. Денес не можам ни да помислам на цигара, но со диетата продолжувам. Не знам што беше причината за синоќешната криза но се надевам не храната.

13. zazu

zazu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Ти Мелание27 ме потсетуваш на мене. Но јас мислам дека тоа не е страшно,зошто ако не бевме на диета ќе изедевме покалорични главни јадења, повеќе колачиња и на сето тоа нема крај. Јас ја сакам диетава заради дисциплината што ја имам и дури и едно колаче не е страшно заради сето она здраво што во текот на денот сме го изеле. :) Барем јас така си се тешам.

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zanana

zanana Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    58
    зазу, зависи колку овошје си изела...можно е да ти е и од цигарите, ама можда си била и прегладнета...и јас имам проблем со притисокот на овошниот ден, ама тоа е зашто ми е природно низок, па за време на овошниот ми се покачува...ако те фати криза за сол(ено) грицни малку семки...не би требало да ти е лошо од овошниот ден, ама пак зависи од организмот

15. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    зазу....вакво темнење и пребледување ми се имаат случено 3 пати во живот....и тоа еднаш во време на пост, ми се слоши од јака миризба, и два пати од премалку јадење и по една чашка жесток пијалак...
    тебе ти се слошило плус и од цигарите ама мислам повеке ке да е од коњачето.

На почетокот на диетата бев на прослава и ај се напив една чашка водка....ме фати од прва голтка...ако продолжев и не испив после тоа многу вода, ке се онесвестев (а пред диетава можев да пијам ехехеее).
    Е сега, ако морам да наздравам со алкохол тоа е исклучиво вино, бело или розе, во комбинација со многу вода.
    ако не си пушач и ако ти се лоши од цигарите, батали ги. ич не ни пали по една....ух камо ли мене да ми се згадеа.
    Жесток алкохол после 1,5 месец и тоа една чашка...тогаш организмот ке ти биде привикнат со помалку јадење и нема да имаш проблеми од овој тип ;)

16. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    мелани а може ли на овошниот ден да се јаде супа ако не можеме да издржиме и на јаглехидратниот ден јадам бејк ролс од пица наместо тесто од пица а навечеп нз шо да јадам несакам благо да јадам

17. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    не сакам да јадам благо и тестенини,леб немам јадено 2месеци дајте некоја идеа што да јадам на јглехидратниот ден...

18. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Јади си ти супа ама не од тие готовите, а ако ја приготвуваш дома треба да ставиш барем вегета...што баш и не е препорачливо овој ден...зашто денот ти е баш да се прочистиш и да внесеш витамини..т.е денот оригинал се вика витамински :) . Подобро направи си голема свежа салата со малку маслинов зејтин и сол отколку нешто готвено. Изеди банана...пиј вода дупло повеке од вообичаено. Земи кога си многу гладна 2 суви смокви или 3 суви сливи, со многу вода...заситува, али јас кога сум гладна јадам салата.

а за јаглехидратниот...јади макарони со некој доматен сос, купи си некоја кифла убава (ама од додатоци само зеленчук), можеш пита (пр со спанак без сирење, или со зелка...)со салата. Можеш и симит замисли...ама со салата.
    А вечерата....ако не ти се јаде немора ни да ја јадеш, или јади салата, или пола од ручекот, или овошје ако повеке го сакаш....можеш житарици со јогурт...можеш што сакаш ама умерено. Тортата и така е направена од 300 работи измешани, па така да бирај што сакаш, ама ако сакаш повеке кг да симнеш, помалку калорично ке јадеш.

19. mama30

mama30 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    dali moze nekoj da mi kaze dali smee vo jaglenhidratniot den vo picata da stavi rastitelen kaskaval?

20. yes

yes Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    18