УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208

МММ супер :clap:
    Сега за брзо почнувам и јас конечно

2. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Ајде со среќа :)

На fashion.owl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LGkristal

LGkristal Активен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    20
    90
    диња ,јаболка
    Толку од диетата - 15 ..од утре ќе видиме што и како ке биде само да не се поправам
    На сите што ја држат диетата им посакувам уепех :)

На marinka11, M.Francesca, mariiiii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    21
    Повеќе пати се обидев да ја држам диетата, не ми успеа да издржам повеќе од 2 недели, а имам 10тина килограми за слабеење .Има ли некој што во моментов ја држи па заедно да се бодриме ?
    Ве поздравувам

5. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Имам неколку прашања до вас! :)
    1. Вие што ја држите диетава и сте ослабнале, дали сте практикувале физичка активност или не?
    2. Што правиме со алкохолот? :/ Еве вечер планирам да искочам и ке морам да пијам вода/чај, нешто такво..?
    3. За првиот ден, 3 парчиња месо за ручек ми се премногу. Така што не верувам дека ке има голема разлика ако за ручек изедам само 2. (ваљда добро ја препишав диетата, ако не, поправете ме:)

Фала ви однапред. :D

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Секој режим треба да има умерена активност не само за слабеење туку и за здраствени причини.
    Алкохол на режим тоа е инцест на диетата.
    Не дека е лошо алкохол но тие калории можеш да ги надокнадиш со јадење нешто убаво.
    Мало жртвување не е лошо секогаш на диета.
    3.Не сум пропонент на диети што предвидуваат само да јадеш еден вид на исхрана.
    Еден ден месо,еден ден скроб,еден ден овошје,еден ден вода.
    Просто кажано било која диете фунцкионира ако намалиш на јадење и трошиш повеќе од што конзумираш.
    Последно вакви диети се само за луѓе што не се информирани за основа за нутриционизмот,па се пробале и на крај виделе дека за некој функционира па и за нив тоа ќе функционира што е апсолутно не точно.
    Би било добро да луѓето се информираат малку повеќе за калории и за зашто треба да не се рестриктира храната,туку треба да се следи тоа што се јаде и да се стави крај на емоционалното јадење.
    Многу пати ми рекле не можам да ослабнам и кога ќе видам дека пијат сокови,газирани работи и алкохол тие не мислат дека тие не содржат калории.
    Напротив тие се работи што имаат калории и треба да се избегнуваат во период на топење масти.
    Немам ништо против луѓето што ја држат диетава но секогаш ќе отидат во јо-јо циклусот.
    Стабилна тежина да одржиш е многу потешко после одреден период :)

7. pretty-lady

pretty-lady Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите..ме интересираше дали сите вие кои со помош на оваа диета сте ослабеле -15 килограми потоа ги имате вратено истите? :?:

8. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ти гарантирам дека секој што е на ваков режим после одреден период телото сите тие калории ќе сака да ги врати во масти.
    Првото нешто што секоја диета има недостаток е што е рестриктивна и не дава флексибилност.
    Флексибилноста е клуч за успех за било која диета или режим да успее.
    Само ако се ставаш како на еден тип на храна нема никогаш да успееш да ја стабилизираш тежината.
    Колку и да сакаш да си тврдокорна не можеш да ја победиш природата на работите.
    Бидејќи телото секогаш сака да е во хомеостаза,подобро да си направиш добар план отколку да се ставаш на вакви ригорозни диети.
    Пример за добар план е кога ќе ја вклучиш храната што навистина заситува.
    Тоа е :
    Зеленчук (неограничено)
    Месо,јајца,урда,(протеини) (неограничено)
    Овошје во умерена количина.
    3-6 порции дневно
    И сложени јаглехидрати како пченка,ориз,грав,житарици,мешунки после секоја активност.

9. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Искрено единствено од тоа шо го напишал стеф го разбрав само болдот
    И дематирам
    Јас ослабев 15 кг пред 3-4 месеци и не не вратив ни кило до пред неколку недели кога почнав да јадам ко свиња и еве вратив 4-5 ама нагласувам јадев ко свиња,значи нема врска со нормална исхрана не би вратила ни кило,еве дури пред да почнам со наглото јадење(од досада) си бев супер иако диетата ја прекинав уште во мај

Ин конклужн: диетава е супер и сама планирам пак да ја почнам одново за да ги симнам и другите килограми вишок кои ми осатнаа

10. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Диетата функционира затоа што јадеш помалку од 1000 калории.
    Не сакам да се расправам имам поминато сите диети од Аткинсова па се до вакви fad diets.
    И главното кај нив е што не даваат флексибилност и не те учат на вистинската работа.
    Правилна диета треба да се состои од доволно протеини,диетални влакна и здрави масти + доволно јаглехидрати и активност.
    Ако се ослонуваш на УН диета само да јадеш во еден ден овошје,во друг ден да пиеш вода,само протеини никогаш нема да разбереш дека за да ослабнеш треба повеќе да трошиш отколку што внесуваш.
    Ниедна диета нема да ти го даде тоа.
    А наместо сега да се вратиш на диетава,постави си цел и за да постигнеш таа цел треба да дознаеш како треба правилно да се храниш.
    Има тема за тоа се вика режим за топење масти.
    Прочитај што сум изнел ќе разбереш многу повеќе од вакви Fad Diets.

11. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    Јас го разбирам што сака да каже и во право е, тоа тој што го кажува е еден здрав бачин на губење на килограми. Ама не и единствен...
    Освен тој има уште мнооогу начини и диети а УН е една од нив. :)

Секој нека си виде што на него му одговара
    Малку сум оффтопик ама ај...
    Ете тоа што Шреф го збори со избалансирана исхрана, на голем дел од лугето им е тешко, бидејки не ги познаваат доволно намирниците за да знаат што има влакна растителни што здрави масти. Не дека е филозофија голема тоа да се научи, ама ете, во која група ке го ставиш бурек со спанаќ и сирење на пример ... збунува малку тоа.

За УН диетата баш мислам дека си е ок. Зошто па храната да се дели што колку треба за 24 часа кога може и на повеке време, неколку дена на пример. На мојот организам денес му е важно да добие калории, а дали се од протеини или јаглехидрати толку и не му е важно освен ако не внесувам на пример само јаглехидрати со денови. Диетава е сосем океј, скоро секој втор што го познавам а изгубил над 10 килограми тоа го успеал со диетава. И досега немале здравствени последици колку што знам.

Јас не ја издржав. Мене најпогодена ми е медицинската од диетите и броењето калории. макар што и медицинската е на база броење калории, однапред се ставени најнекалоричните намирници. Ете на некои им се гадело од неа. Јас не само што ослабев туку и крвната слика ми се подобри од тие јајцата и портокалите што ги јадев секој ден.

Ама нели пусто женско никогаш не сме си задоволни па ете ме пак сум во фаза на симнување 2-3 кила. Е сега ме мрзи диета, па бројам калории. Внесувам 1200, трчам или возам велосипед па губам по 300 калории, плус јога секој ден по пола саат ама неа не ја сметам :)

12. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Да стеф и јас те разбирам за тоа со колку внесуваш-толку(или повеќе од тоа) трошиш, и ги знам сите лекци за калории и бла бла бла, ама во пракса неможам тоа да го ставам
    Пример ја еве за 2 недели почнувам на школо и сега по правилото да јадам 1200 калории или повеќе-за да ги потрошам тие калории ми требаат 3часа во теретана,знаеш кога ја за време на школска година имам 3 часа вишок(онака слободни за мене)-никогаш,ама никогаш неможам да го одвојам тоа време и кога веќе неможам да трошам се обрнувам на скратување на внесот

И да се вратам на ун диетава-па може и со диетава ти да внесеш 1200 калории,секако освен во водниот ден
    Во прашање е само количината на храна што ќе ја внесеш

13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Значи зборам за тоа што е издржливо и тоа што ќе ти даде во долг рок подобри резултати.
    Можеби си изгубила 10 кг но што се тие 10 кг?
    Масно ткиво,гликоген,вода,мускули,коски?
    Тоа што е целта е да се стопат маснотиите и да се задржи мускулатурата.
    Зашто е битно да се задржи мускулатурата?
    Затоа што мускулите се активна маса,заедно со водата и коските.
    Повеќе активна маса=побрз метаболизам и во превод повеќе калории трошење дур ништо не правиш.
    Кога било кој клиент доаѓа кај мене тоа ми е целта не ми е целта да го ставам на режим кој што утре нема да може да го примени на себе.
    Напротив ако изеде храна што сите ја сметаат не здрава или ептен калорична има да се помачи малку повеќе на тренингот за да ги стопи калориите.
    А вие идете во циклусот на јо-јо луѓе што нема ништо лошо но никогаш ама никогаш нема да разберете што е вистинска избалансирана исхрана.
    А што се тиче за вежбањето и активноста за мене тоа се изговори и мрзеливост.
    Од 168 часа во неделата ти не можеш да најдеш 3 часа неделно,не ме зезај има позафатени луѓе од тебе па наоѓаат време и за многу повеќе од вежбање.
    Ако се сака се може.
    Диетите за мене се само изговор да не ја прифатиш целата слика за здравиот начин на исхрана и да не кренеш нешто потешко од твојата чанта.
    Вашите шопинг ќеси се потешки од вашето вежбање во теретана или било каде.

14. peperutka-25

peperutka-25 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    здраво девојки.еве и јас имам проблем со мојата килажа инаку да ви кажам јас ја држев оваа диета пред да останам бремена и ослабнав навистиа многу ,22кг.Од кога се породив си ги вратив сите изгубени килограми за жал :( и сега сакам пак да ја почнам и да ја издржам до крај а јас ја започнувам и ја прекршувам после 4 ден.имам 85кг а сакам да ослабнам барем 10.а еве и вежбам дома на орибтрек по 40мин. поздрав девојки ве молаам за помош :*

На M.Francesca му/ѝ се допаѓа ова.
  15. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    21

Пеперутке јас ја држам диетава, моментално сум 3 ден, само не пишувам затоа што ќе требаше сама да си пишувам.Ајде држи ја и ти со мене, ќе споделуваме резултати и можеби ќе мотивираме и некои други да ни се приклучат.Позз

16. butterfly.94

butterfly.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Девојки и јас сум 3ти ден на диетава и би сакала да споделувам што и како ми оди и да читам други мислења :) М.Francesca јас ќе ви правам друштво па заедно ќе си споделуваме ^^

17. peperutka-25

peperutka-25 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    ајде и јас ке ја почнам од утре и ке споделуваме заедно на која како и оди :* имајте убава вечер

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас ја препорачувам оваа диета на сите што сакаат да ослабат, и малку и многу.
    Имам другарки кои за периодот од 90 дена ослабеа многу (од 10-20 кг.).
    Оние што се придржуваа до диетава целосно ослабеа многу кг. за кратко време.
    А никогаш не си гладен (освен на воден ден) и јадеш речиси се, само внимаваш на денот.
    Лесна е да се држи. Ја имам и јас држено и откако ќе се породам, (после соодвенет период, секако)
    за да се вратам во форма планирам да ја држам пак.
    За сите што веќе сте почнале или планирате да почнете, можете да ја издржите до крај, бидете сигурно во тоа. И нема да зажалите,резлутатот е одличен. Дури и кога ви се чини дека не слабеете, издржете затоа што на крај сепак ќе бидете задоволни со вкупниот бр на загубени кг

На butterfly.94 и peperutka-25 им се допаѓа ова.
  19. butterfly.94

butterfly.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Девојки денеска ми е 5ти ден од диетата (ПРОТЕИНСКИ) се придржувам лесно и морам да успеам да ги симнам овие вишок 7 кила од мене :D

Eве го моето денешно мени:
    Доручек: 2-3 сливи
    Ручек: стек, шопска салата, потпечена кришка леб
    Вечера: исто како и ручекот само без леб :D

20. M.Francesca

M.Francesca Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки,место денес да ми биде петти ден, вчера заради болки во желудникот морав да јадам нешто друго , а не овошје.Па така денес нека ми биде прв ден:
    Денес на менито :D
    за доручек : две праски и ладно нес кафе
    за ручек : пилешки стек на скара и салата
    за вечера : половина од ручекот со многу салата
    Мојата слика 62 се бројот на моите кг,така ќе ве известувам до каде сум со моето слабеење започнувам со 62.3 се измерив сабајле, на гладен стомах, цел ми е 55 кг.

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.