Значи ако добро сватив да се повторам утре почнувам 5 ден е воден ден а од 6 се вракам на првиоти така 90 дена ајде нсо срека нека ние е
Eden ciklus se sostoi od 4 Dena. Proteinski, skroben, J.hidraten I ovosen. Po zavrsuvanjeto na ovosniot den sleduva proteinski. I taka vo krug se dodeka ne dojdes do 29. Den, voden, potoa istiot nacin na ishrana se do 58. I uste eden voden den 87. znaci se na se imas 3 vodeni denovi vo celiot rezim. denes na meni imam janija so salata kratsavici, zelka, cveklo. nutricionistot mi dava I mene ovosni denovi, no mi dozvoluva da konzumiram onolku kolku sto mu e POTREBNO na samipt organizam. So Edna jabolka I praska samo go slabees organizamot, imunitetot.
Zeka fala na odgovorot od denes pocnuvam so rabota na mene pocnav so edno kafe bez seker prv pat i ne e loso i 1 smokva ke rucam 3 jajca i 1 casa jogurt i ke veceram 1.5 jajce valjda kemi stignat ovie kalorii bidejki kolku tolku imam navika na nejadenje a baska cel den sum na noze so malata i so domasni raboti sigurno deka ke gi potrosam a da vezbam nemozam uste toa mi fali epa aj so sreka neka mi e od denes pocnuva odbrojuvanjeto
Saska, za dorucek obavezno 2. Ako se pomali kako smokvi napr. Mozes I 3 do 4. Edna e premalce. za rucek batali gi jajcata. Zemi si stekce okolu 300 gr. Za rucek I vecera izdinstvuvaj gi so morkovce I pecurki. Svari si I supa bez rezanki, salata. Ke vidis kolku ke se zasitis. za vecera samo ke ja otstranes supata. Druga opcija so stek da gi ,isprzes, na taflanska tava bez zejtin I stom bidat gotovi da mu dodades pavlaka kisela, promesuvas 5 minuta. So ova isto mozes I supa bez rezanki, I salata. po zelba mozes da dodades I ppecurki. stom se VRATAM od rabota ke pisam poveke recepti, momentalno samo tie dve, nemam vreme za poveke.
И јас ја почнав диетава денес ми е 9 ден ја имам почнувано повеќе пати но не сум ја изджела до крај се надевам дека овој пат ке издржам и ке ослабам сакам да ослабам околу 20 кила и се надевам дека ке успеам а и мајка ми и тетка ми ја држеа оваа диета и за 3 месеци ослабнаа 12 кила се надевам дека и јас ке ослабам планијам да се мерам на 14 ден па ке пишам дали има резултати
Диеталки Јас паузирав 4 дена со диетава поради здравствени причини и денеска пак ја почнав. Инаку да се пофалам за 25 дена симнав 5 до 6 килограми што за мојот организам е чудо Инаку имам едно прашање во врска со скробниот ден. Пишува дека може да се јаде грав, грашок, компири, а дали може и вариво? Бидејки организмот не ми ја прифаќа зрнестата храна, а од компири веќе ми е преку глава.
Лекси мислам дека може и тоа да се јаде има на google побарај книга со рецепти за ун диета т.е. не само со рецепти туку се што и како треба за диетава ) ДЕН 9 ПРОТЕИНСКИ Доручек: 2 јаболки Ручек: голема шопска салата Вечера: 250 грама стек и една кришка леб
Zdravo,jas sakam da ja pocnam ovaa dieta.....i vo proteinskiot den dali moze da jadam riba konzerva? neli i toa se proteini? Fala
3 ДЕН Д- 2 Праски Р- шпагети со патлиџан В- 2 парчиња торта и ред чоколадо пс - јас јадам мед со коприва,пијам сируп со железо и цинк поради здравствени проблеми мислам дека нема да има проблеми зашто 3 ден и 1 ипол кило сум симнала . Се исплати многу
2 den dorucek kafe 1 praska rucek peceni kompiri vecera isto na pola jas ja sakam hard kore i si polnam sise so 2 litra voda i do pred spienje da e ispieno
Kako ste mi? tocno 3 nedeli kako sum na rezimot na nutricionist. Od utre 4. Nedela. za denes imav supa zelencukova, paskanat, morkov, kromid, celer, brohula, pecurki I salata mesana. znam deka ne sum na un rezimot, se izvinuvam sto pisuvam vo ovaa tema, no vie ste samo aktivni, dobro e za podrska I spodeluvanja na iskustva, makar virtuelno. imav 39 kg za simnuvanje, deneska vidov dvojka napred uste 29 kg mi ostanaa, znam deka ne se malce seuste, no sepak Poleka kilogramite si odat.. vcera razgovaravme so Edna drugarka, mi veli, poveke od 80 kg nemas, llelele, koga I kazav kolku bev, podzina, mislese deka ja lazam, deka zategnata, jadna jas. saska, odlicen izbor za denes, uste ako si stavila I susamce odozgora, fenomenalno, I jas go imav istoto pred nekoj den. sanje, mozes I tuna, za rucek od 250 gr I za vecera od pomaleckite, jas taka pravev.
A da prasam za skrobniot den. Koga ima kompiri moze li vo mandza da gi napravam primer so drugi naminici kako piper domay pcenka, bidejki samo kompor mandza ne mozam da jadam. Fala pdnapred i izvinete za latinicava od mobilen pisuvam.