Mene denes mi e 4den ovosen i dobro se drzam cel den sabajle jadov edna banana za rucek 2jabolka i malce bademi i segaa planiram uste edno jabolko da jadam i doovolno za denes a utre ke si napram stek so pecurki i pavlaka.
Ve molam za odgovor,preku mobilen sum se izvinuvam za fondot Se zagriziv dali jadenjeto med so kopriva ( poradi kosata sto mi pagja) 2 pati dnevno pravi nered vo dietata ili e vo red ve molam zq mislenje isto taka i toj sirup go pijam zq zelezo. Fala mnogu
Овошниот ден ми се претвори во јаглехидратно-протеински .Протеинскиот се казнив.Денес скробен ден доручек : цеден сок од 2 портокали и една јаболка, ручек 2 варени компири, вечерата планирам да ја скокнам уште еднаш да се казнам за овошниот ден. Ги читав постовите од 1 страна и прочитав едно 100тина и многу сум мотивирана. Посебно ми се допаднаа некои совети и решив да ги споделам со вас, сепак на исти маки сме - кога ќе ти се пријаде миење заби, - шише вода од 1.5 л помешано со еден лимон, -чаша вода на гладен стомах - ии ако те фати ептен голема криза проба на ултра тесни фармерки -редовно вежбање, пилинг на тело и потоа мачкање со антицелулитни и хидратантни креми за убава и затегната кожа -http://www.femina.mk/out/?id=45cb55acc0080bab58cfc8ef99bd813f&safeurl=http%3A%2F%2Fwww.dijeta.net%2Ftablice%2Fvoce.htm линк од табела со калории -од мене : прилично лесни вежбички -http://www.kafepauza.mk/zivot/zgodno-telo-kako-na-devojkite-od-viktorija-sikret-so-10-minutni-vezhbi/ Одлучив да не се качувам на вагата барем уште 2-3 циклуси .Како ви оди пепрутки , има ли резултати ?
Здравјето е најважно ! Пиј го она што ти е препишано и труди се во храната место помалку внеси повеќе,ако треба скрати си од благото во јх денот но во скробниот касни си повеќе леќа или грашок или боранија(одличен извор на железо), јади повеќе салати и за доручек место 2 овошки касни си повеќе, но од истиот вид (прочитав дека е полесно за варење ако се овошките од исти вид ), во овошниот обавезно внесувај бадеми , лешници или ореви (содржат есенцијални масни киселини + протеини се, добри се за косата,за ноктите) Многу од ун диеталците додека биле болни ја прекинале диетата 2-3 дена па продолжиле и имале одлични резултати, ако имаш вртоглавици заради анемијата може подобро е да ја прекинеш диетата и да го зголемиш калорискиот внес, иако со правилен избор мислам дека не може диетава да ти наштети.Се надевам дека ти помогнав
Пиперките и доматите се зеленчук па мислам дека во секој ден освен во овошниот можеш да ги вметнеш.Многу од феминкиве кои ја држеле диетата и во овошниот ден јаделе сиров зеленчук но под услов после тоа да не јадат овошје.Од искуствата кои ги имаат споделено има и многу кои во скробниот ден ја јаделе златната мешавина така да мислам дека тој оброк ти е супер.Само избегнувајте запршки, внимавајте колку зејтин користите во салатите. Поздрав и успешно слабеење !
Девојче имаш дефицит на цинк и на витамините од групата Б кој дневно треба да ги конзумираш. Како што реков диетите се кратко решение не долготрајно решение. Треба да се вратиш на балансирана исхрана и да ги надокнадиш сите витамини и минерали клучни за раст и за нормална функција. Главни минерали прочитај овде. http://www.fitday.com/fitness-articles/ ... ody.html#b Исто така важни за нормална функција се витамините А,Е,Д и К кој не ги надокнадуваш преку ваква диета. Затоа наместо да паничиш инвестирај малку време да прочиташ за правилен пристап кон исхранта. Сега би ти предложил да земеш целосна формула со витамини и минерали,ќе те кошта повеќе пари но вреди. И тргни се од вакви деструктивни диети,иако функционираат и даваат брзи резултати,брзо се враќаат...
devojce so balansirana ishrana imam oslabeno 12 kila za 1 godina taka da nema sto da investiram samo sto familijarno ni e slabi sme vo zelezoto protiv gen ne se odi , a za dietata nema vrska super si e i se vnesuvas samo vo razlicni denovi
Здраво Феминки, лани летото ја држев диетава, но малку изменета (поинау ми ја кажаа ) Појадокот ми беше 2 овошки, но не ми кажаа дека мора исти, и не ми кажаа дека смеам суво овошје. Значи ми беше кажано дека првиот ден е ден за месо. Смеев да јадам било какво месо (освен свинско) и риба (во неограничени количини), варени или печени со салата неограничено. Не ми беше кажано дека смеам леб во овој ден, а и разлика имаше во тоа што супата требаше да ја пијам пред да ручам. Вторниот ден ми беше кажано дека само компир смеам да јадам, варен или печен. Третиот ден макарони варени само со кечап. Четвртиот ден овошје. Секогаш, за вечера ми беше кажано да јадам половина од тоа што сум го јадела за ручек (секој ден), а салатата неморав да ја преполовувам. Исто така, ми беше кажано дека секој 28-ми (а не 29-ти ден) ми е ден за течност. Значи немаше благо, немаше кифли, пици со кечап, манџи и голем дел од ова што го читам Точно дека мнооогу ми се здосади, макарони несакав да видам пред мене Морам да признаам дека ослабев 22-23 кг за тие 3 месеци, но со 100% придржување кон горенаведеното, ниту еднаш со ништо не прекршив. И од сите 3 месеци, околу месец и пол вежбав по дома. Но, после тоа почнаа припреми за свадба, трчање по цел ден обврски надвор и јадев што стигнам и ете килажата се врати, можеби и повеќе од претходно И сосема случајно налетав на диетава на форумов и не ми се верува што гледам и што читам. Тоа е таа диета, само што и жената која ми ја кажа очигледно не ја знаела целосно. И еве веќе се канам 2 недели да почнам и дојде денот, од утре сигурно почнувам, веќе се снабдив со намирници. Инаку јас сум човек на кој му треба мнооогу долго време да се накани на диета (иако овој пат е најбрзо, обично се канам со месеци), ама кога ќе почнам, ништо нема да ме натера да прекршам. Па ќе ве известувам од време на време до каде сум стигнала. Ви посакувам мноооогу успех во достигнувањето на целта-слабеењето
Исто така, ве молам да ми појасните за УН турбо и за УН оддржување, затоа што овој пат сакам се да биде по пропис...Ви благодарам однапред
Dobro utro na site za denes na meni toplo ajvarce, maslinki, I lepce. istoto I za vecera. Momentalno majka mi go przi, taman ke ftasa dodeka mi zavrsi rabotnoto vreme. go obozuvam. pa vcera so saati lupev piperki za denes da ruckam ajvarce dosta smei.. uste dve nedeli ke bidam preokopirana so rabotata, I tuka I kaj moite. Ke mi ostane potoa samo mojata.. Pa trknuvam do teretana, uplatam, I bildam se. Uh, kako go kazav ova.. Seriozno. Pa sta cu, resiv
Да ви кажам искрено добро е човек да ве има за поддршка.. Од понеделник сакам да ја почнам диетава бидејќи почнав искрено да се фрустрирам од 65те килограми кои ги имам моментално и неможам да си се поднесам во ништо што ќе облечам. Едвај чекам и јас вака да ви пишувам прв втор трет ден бла бла хихи, со намера и желба што повеќе да издржам и да ослабнам.. Се надевам ќе сте тука кога ќе паднам на психа Благодарам, баш се чувствувам олеснето!
Cekaj.. Seriozna si? So 65 kg ke padnes na psiha, oh, jea! Jas razbiram deka sekoj razlicno e graden, no, ne ti trebaat dieti, podobro prefrli se na fitnes temata, imaat mnogu ubavi soveti dad koga pocnav so rezimive imav vrtoglavi 104,4 kg. Sega imam 94kg celam kon 65 kg. Voopsto ne se osekam depresivno, ne slabeam za nekoj drug, radi mene , moeto zdravje vo idnina, iako Sega , kako sto mi rece lekarot tenk nemoze da me poste za zdravjeto. Za dve nedeli ke pocnam I vo teretana. Kako I sekoja mlada devojka I jas posakuvam ubavo telo, da vlezam vo prodavnica da kupam jas toa sto sakam, a ne samo najgolemi brojki. Ne sum se custvuvala nikogas pomalku vredna od slaba devojka, bidejki znam jas kolku vredam I sto. Ne se precenuvam, samo sum si realna vo glavceto. druga, glavceto moze da ja promeni fizickata sostojba, no. Fizickata sostojba da go promene umot, nikoj pat. vcera stef postirase sliki od dve devojki, ednata so pomalce kg ne zategnata a drugata poveke kg no zategnata, pa razberi ja sustinata. I ova ne e pravdanje od debela devojka, koja za nekolku meseci ke bide eks debela.
dorucek samo kafe so natren zosto nikogas ne jadam sabajle rucek spageti so kecap vecera planiram sladolet vo kornet a smeam best na stapce zosto nemam u blizina slatkara
Абе ние сме Берлински ѕид па еден ден ќе паднеме од сопствените гревови. Види девојче килограмите не се мерило за изглед,мерило за изглед ти е колку имаш во струк и дали го намалуваш за почеток и секако огледалото. И во диетата повеќе е психата и тоа што сакаш да постигнеш да го оствариш како цел. Не секој може да го оствари тоа и биди само активна и среди ги малите работи како тргни го благото и тргни ја брзата храна и соковите. Генерелано направи како што вика во видеово. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lubYTOM1ls
Абе ние сме Берлински ѕид па еден ден ќе паднеме од сопствените гревови. Види девојче килограмите не се мерило за изглед,мерило за изглед ти е колку имаш во струк и дали го намалуваш за почеток и секако огледалото. И во диетата повеќе е психата и тоа што сакаш да постигнеш да го оствариш како цел. Не секој може да го оствари тоа и биди само активна и среди ги малите работи како тргни го благото и тргни ја брзата храна и соковите. Генерелано направи како што вика во видеово. http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lubYTOM1ls[/quote] Секој има право на избор како ќе слабее, она што фукнкционира за тебе не значи дека ќе функционира за друг.Се согласувам физичката активност е задолжителна.Соковите и брзата храна се непотребни калории, секако и благото но еве ќе тргнам од мене јас сум зависник од благо, ако ми го тргнеш благото нема да ја издржам.Оваа диета ме учи дека можам да јадам што сакам но доколку јадам повремено и ја ограничам количината нема да влијае на мојата тежина.Не сум гладна, јадам повеќе овошје,зеленчук и варен зеленчук и месо, работи за кои пред тоа не сакав да слушнам, пијам повеќе вода, намалив на кафиња и почнав да јадам црно чоколадо.Знаеш благото не е сосема непотребно, црното чоколадо штити од алергии богато е со антиоксиданси и бадемите лешниците оревчињата иако се доста калорични содржат есенцијални масни киселини и нив ги има во диетава, можеш до 100 гр во овошниот ден.Не сметам дека твоите совети се лоши но и диетава не е воопшто лоша и функционира за многу луѓе.Отвори си сопствена тема во која ќе мотивираш и советуваш, оваа тема е резервирана за искуства на ун диеталци . Поздрав
Дефинитивно во оваа тема не влегов за некој да осуди и процени дали мене ми треба диета и зошто. Причината зошто некој бара диета СПОРЕД МЕНЕ лично е затоа што сигурно нема доволно храброст да каже тукутака ладнокрвно не на калорична храна која ни ја наметнува времево кое е доста динамично. Причината поради која ЈАС ЛИЧНО држам диета т.е ќе ја започнувам е затоа што јас лично си се чувствувам лошо во своја кожа моментално, а бидејќи не сакам да е така,а гледам има доста девојки кои ја држат успешно, ми е од голема корист и поттик за да ја започнам и да се ојачам и на психа. Па сама да проценам дали ми е поубаво кога ќе се погледнам во огледало. Имам 65 килограми тоа и не се можеби многу, но начинот на кој си ги носам и ми стојат не ми се допаѓа, па се вклучив во темата УН ДИЕТА заради консултации. Поздрав
3 den 1 kilo pomalce dal voda e ili ne ova cudo funkcionira kazetemi dali moze sladoled best mesto torta