исто и јас, на здравје нека ни е Во последен момент дознав дека морам да се појавам на факултет па сабајлево морав набрзина да јадам нешто што ке ме задржи подолго време сита. Како и да е пак ке ја почнам
вчера требаше да ми биде 18 ден ама не го држев дека требаше да примам вакцина.Денес продолжив со 19 ден јх Д:2 праски Р:1 чинија шпагети В:сладолед
4/90 ОВОШЈЕ Овој ден ми е најлесен, не знам зошто Инаку не ми е првпат да ја држам диетава. Висока сум 175 а имам 82килограми, сакам да стасам до 65, но сепак килограмите не ми се толку важни како намалувањето на обемот. Ајде ајде можеме ние
И мене ми е најлесен еден тон изедов овошје и немаш ограничување.. 13 ден-протеински д- две праски,кафе,зелен чај,мед р-стекови со салата патлиџан,краставици , морков,супа без фиде в-исто од р. само половина..
15 den jaglehidraten dorucek-banana rucek-lisnato vecera- 1 red cokolado za gotvenje i 3 cajni kolacina
Се уште не се откажав.Да си дадам отчет.Протеинскиот ден си каснав две круши ,а за ручек и вечера пиев по 1 чаша јогурт со 1% масленост.Скробниот ден го поминав пак со две круши, за ручек конзерва пченка,а за вечера пуканици, малку ја прекршив со макијато ама барем без шеќер го пиев.Јх денот беше јх протеински (има и такви денови )1 праска и 1 круша за доручек,за ручек 3 кришки ајвар со ептен малку сирење за вечера еден ред чоколадо милка,две коцки црно чоколадо 3 пилешки апки и 2 чаши вино (кој си признава пола му е простено нели).Денес овошен ден планирам со круши,јаболки и праски да го минам и 100гр индиско оревче. Утре планирам да се мерам, како ви оди на вас диеталки, ослабевте ли уште некое килце ? -http://www.femina.mk/out/?id=dcd8dcc92463cb68798db6b1d25d9df4&safeurl=http%3A%2F%2Fwww.filestube.com%2Fu%2Fun+dijeta+90+dana+pdf (линк за симнување на книгата во pdf) -http://www.dijeta.net/phpBB/viewtopic.php?t=335 (ако саката календарче да си направите )
I jas imam 16 godini i 65 kg iiiiii navistina mislam deka tebe so 50 kg ne ti treba dietava osven ako si premnogu niska
5 ПРОТЕИНСКИ Денеска на менито П-1праска Р-3-4 парчиња кашкавал, малку подоцна 1 морков В-шопска со многу сирење Инаку да си ги признаам гревовите од вчера. Одолеав на кифли, месо, кашкавали, ама утка направив со кикирики. Аман тие кикирики, никогаш не сум можела да им одолеам И вечерта се опијанив. Од овој циклус малку построго, ветувам
Висока сум 1.65 . Иако имам 50 сакам да одам уште подолу, до кај 48 за тоа и прашав отприлика со држење на диетава 1 месец колку вие имате симнато и сл.
6 СКРОБЕН П-2јатки ореви, колку да ставам нешто во уста Р-компир манџа и салата од домати В-најверојатно ке биде само салата
ИМАШ 50 кг на таа висина и сакаш да симнеш???? Преслаба ќе бидеш, цицка ич нема да имаш, ако мислиш дека ке бидеш поубава ако си коски и кожа - нема да бидеш. Убавите и дебели се убави, нема да бидеш ништо посебно ако си стап. А ако имаш помалку од 18 години, треба да те натепаат од дома па да разбереш што правиш. А ако те поддржуваат или не знаат за ова што го правиш, јас би им го одзела родителското право. Ако си постара од 18, девојче, ај ем сори, ама уште памет не ти дошло. НЕ СЛАБЕЈ ТОЛКУ! По кој повод? Знаеш ли дека здравјто ти е на ризик? Дека ако уште се форимираш и си млада, организмот ќе ти попушти. Слободно мисли дека сум изфрустрирана некоја и дебела, ама најразумно разлиски дали сакаш да бидеш болна и да личиш на стап без цицка на тебе и сув газ. Уствари, ај да видиме дали можеш, еве до 38 да дојдеш? Чисто, да видиме која болест прва ке ја фанеш.
Феминки ајде да слушнеме резултати од диетата..да ми биде мотив плус за да ја започнам турбо од утре...Иначе ја имам јас држено оваа диета и како диета и случно со посета кај нутриционист...резултатите беа одлични...само некако во последно време неможам да се исконтролирам до тој степен...затоа бројката на вашите изгубени килограми ке ми биде мотив плус....
После 4 месеци од денес почнав повторно со ун диета. Тогаш ја држев 20 и кусур дена и ослабнав 4-5 кг. Моето патешествие со вишокот на килограми беше од март годинава до јуни некаде и имав 10 кг некаде за симнување. Почнав со 60 кг и со ун диета успеав да стигнам до 56 кг. Потоа продолжив со броење на калории и така со физичка активност плус во јуни годинава дев 51 кг. Но, летото си го направи своето. И вчера се измерив повторно 60 кг Но посебно во последниот месец јадев како ненормална значи буквално!! Инаку висока сум 163 цм. Од денес ја почнав и не бев многу сериозна но сепак издржав. За доручек 2 јаболка ручек имав 2 копани (не беа големи) и парче интегрален леб и салата од домати и пиперки но бидејќи мајка ми ги имаше попарено со врел зејтин не јадев многу. И изедов плус 2 фурнети со сирење тоа ич не ми требаше но си викав ајде протеински е смејам и сирење и бидна. А сега испив една голтка јогурт. И тоа е за денес. Немав баш точно распоредено ручек и вечера но ете.... Утре веќе посериозно.
Баш ме интерсира дали ке помогне,не знам баш дали ќе можам да издржам 90 дена,а и не мислам да ослабнувам 20-25 килограми,така да порано ќе завршам. Што прочитав од вашите мислења повеќето се согласуваат дека е добра диетава,т.е дека е ефикасна,така да,би сакала да пробам,ке ви кажам какви ке ми се резлутатите.