10 ден -протеински ден. Појадок-две јаболка зелени Ручек-туна без масло, домат, супа без резанци Вечера-печена риба со салата Прекрасно се чувствувам! Мислам дека малку струкот ми е намален !
02/90 скробен ден појадок 3 мали јаболка (многу мали беа затоа) ручек дома немав ништо од компир, грав, грашок па морав леќа варена со доста кечап и салата од домати и од вчера имаше пиперќи прелиени со врел зејтин но не јадев од нив многу вечера еве сега повторно јаев само леќа од тоа што остана.... немав со што да мерам и прееска кога ја варев ставив 6 супени лажици жива (се подразбира) леќа. Да не е многу? И дали е голема грешка што јадев денес леќа? И ова што ќе ме копка цел ден дека го изедов површинскиот дел на чоколадниот пудинг ууффф мислам знаете за што зборувам за она што може да се одлепи од пудингот надворешниот слој ако можам да го наречам?? Уфф многу се нервирам
17 den proteinski dorucek-1 ogromno jabolko rucek-1 vareno jajce,neskafe i malce indiski orevi vecera-1 jajce 1 lepce so ajvar 1 casa jogurt
Вие што критикувате во однос на мојот прв пост за мојата диета... Искрено ама ни малку лошо не се чувствувам во задникот што го имам, или во убавото лице..Работата е во принципот и желбата дека можам да го имам истото тело но да почнам да внимавам. Далеку од тоа дека ќе си ги пресечам вените така речено за 65 кг, нема. Туку сакам додека можам да ја контролирам сама тежината, да ја контролирам. Подоцна со годините лесно се качуваат килограмите, а јас не сакам отечени вени и целулит.
8 ОВОШЕН Многу брзо ми поминаа овие 8 дена, се надевам така ке биде и со останатите Инаку стомакот ми се намали за 2цм и многу поубаво се чувствувам
3/90 јаглехидратен ден појадок 2 јаболка ручек 1 ѓеврече и кечап вечера 80 грама чоколадо за готвење и едн крем бананка денес меѓу ручекот и вечерата изедов 3 смокви ама неможем да им одолеам
18 den skroben dorucek-dinja rucek-1 lepce so ajvar vecera-pola lepce so ajvar cel den mi bese vo brzanja na zabolekar pa na uciliste pa na fitnes i nemav vreme za gotvenje toj so e poiskusen neka mi kazi dali e ova prekrsok??
исто и јас, на здравје нека ни е Во последен момент дознав дека морам да се појавам на факултет па сабајлево морав набрзина да јадам нешто што ке ме задржи подолго време сита. Како и да е пак ке ја почнам [/quote хахах и јас ја утнав и сакам да ја почнам повторно лелее никако да бидам упорна
9 ПРОТЕИНСКИ П-1 праска Р-Шопска со сирење и 1 парче кашкавал В-подгреав малку урда со зејтинче и сусам Леле луѓе ми се јаде благо ненормално многу Како се справувате вие со кризите? Ајде заедно да се бодриме
До сите феминки што ја држат диетава...Ја имам и јас држено неколку пати дури и со нутриционист сличен беше режимот што ми го даваше и имаше резултати..е сега моја препорака кога ке ве фати криза за благо слободно издете 3-4 урми, или 3-4 смокви сушени секако...значи може не е грев и подобро да изедете 5 урми отколку да ве фати криза и да издете пола или цело чоколадо. Ова го кажувам од искуство ххихихиихих..Се додека пазев ја одржував килажата...сега повторно ја држам диетава и гледам да се придржувам најстрого што можам..
4/90 овошен ден денес за доручек прво имав 5 смокви а потова во училиште уште 2 јаболка накај 1 изедов 4 праски и една банана потоа јадев грозје цел ден накај 5 изедов 30 грами бадеми и сега после кошарка јадев повторно грозје
5/90 протеински ден за доручек 2 јаболка ручек 2 верени јајца едно парче интегрален леб, домати, супа во која имаше малку тестенини и јајце.... и една мала чаша јогурт плус испив од кафемат едно макијато и капучино со ванила вечера планирам само едно јајце и салата од домати Луѓе дали сметаат овие 2 кафиња ама претпоставувам дека нема многу млеко во нив?
Здраво драги мои диеталки, јас неможам да издржам, а да не ви се пофалам .....едноставно сакам да споделам со вас затоа што вие ќе ме разберете најубаво... Кога почнав со диетава, реков дека ќе се мерам на 15 дена, и денес наутро (16-ти ден) се измерив и цел ден сум среќна поради досегашниот резултат.... Вагата покажа 4 кг помалку од пред 15 дена Сега имам дополнителен мотив и волја за понатаму Од срце ви посакувам на сите вас мнооооогу успех од диетата, дури и да ги надмине вашите очекувања...
Ууууф многу сум изнервирана овој протеински не мина добро ииччч уфф.. погоре имам пишувано што јадев цел ден ноо еве сега пред 1 час си варев компири за утре бидејки нема да бидам дома цел ден па со мене ќе носам... јадев малку леќа(со запршка со се) и изедов 15тина зрна грозје и 3 сливи ууфф и сега пробав разни методи да поврнам но никако неможам уфф лелеее што да правам да продолжам со скробен или? може овој ден да немам вечера ?
21 den proteinski d.limonada bez seker r.2 mali parcinja stek 1 kriska leb 1 neskafe i 1 parce kaskaval v.2 mali parcinja stek i 1 casa jogurt
i jas mn cesto pram mali greski posto skoro cel den sum nadvor (na uciliste,izz,na fitnes) ama prodolzvam so denovite ovosniot go drzam kako so treba vo jaglehidraten jadam duri i pomalku ama se nes mora da zgresam ili vo proteinski ili vo skroben eve veke 21 den pominaja jas uste se nemam mereno planiram na pola od dietata da se meram odnosno 45 ti den posto se nesto si mislam ke se razocaram ako se meram porano ama sepak mislam deka ima rezultati dobivam komplimenti sekoj den Ti prodolzisi nemoj da se otkazvas i praj si vezbi.Jas ko ke ne sum na fitnes tie denovi vezbam od videa na youtube najcesto od Mel B. mel b workout
Девојки не се плашете од тие грешки..гледајте да ги избегнувате или ако почесто ги практикувате да не бидат во голема мера. Ден 27 Јаглехидратен Доручек: 1 јаболко Ручек: Мала пица Вечера: 2 палачинки со крем Резултати веќе има,сум симнала 3 кила Во понеделник ми е првиот воден ден, едвај чекам