7mi den dve jabolki i kafe varen kompir tomatelo parce leb i salata vraen kompir i salata ... pocnav da osekam nekoe kilo minus , da ne se urocam
Дали знаете некоја диета што делува ефикасно сакам да ослабам до август ..потребно ми е сакам да ослабам 40 килограми пробав една диета 20 дена на ми беше штетха по здравјето но ако знае некој од бас каков бил начин да ги изгубам овие килограми ве молам да ми кажете
ун диета ти е најдобро барем досега за мене се покажала како најдобра диета од милион диети што имам држено не размислувај и почнувај одма!!!! со среќа
Ајде по којзнае кој пат ке ја почнам...само незнам зошто овојпат неможам да ја држам ден два и толку се откажувам...еве од денес ке пробам да изржам подолго...само проблем ми е кафето насабјле што се навикнав да пијам нес со млеко пред да одам на работа бидејќи за турско немам време...пробував да пијам нес без млеко ама не ми оди....вистина е дека користам млеко со 1,5 масленост и 1 лажиче шеќер па се надевам дека нема да ми смета ајде ќе си се дружиме со тие што ја држат
кога се држе диетава се јаде бел или црн леб?? бидејќи имам слушнато дека црниот леб е подобар ..и дали треба вежбање во диетава ?? ве молам кажетемии
Диетата трае 90 дена а се ослабнува од 18 до 25 килограми. Доколку сакате помалку да ослабнете ќе ја прекинете порано диетата. Диетата секогаш започнува со протеински ден, па следи скробен ден, јагленохидратен ден, овошен ден и повторно протеински. Редоследот не смее да се менува Доручек - сите 90 дена се јаде само овошје. Се јадат по две исти овошја или еден грст суво овошје. 1 ден – Протеински ден Ручек-месо, варено или печено (3 парчиња-ресторанска порција 250гр.) или 3 варени јајца, едно парче леб, салата во неограничени количини. Супа но без резанци. Овој ден може да се јаде сирење или млеко, но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината. Вечера-истото од ручекот, но без супата. Задолжително е доколку за ручек сте јаделе месо и вечерата да ви биде месо. 2 ден – Скробен ден Ручек-грав, грашок, спанаќ, компир. Треба да биде варена и единствено зачинета со сол, вегета, кечап или варен домат. Едно парче леб и салата. Вечера исто како ручекот со тоа што дозата треба да ја преполовите. 3 ден – Јагленохидратен ден Ручек-варени тестенини зачинети со кечап, или пак пица со кечап, а може и бело печиво, на пример 3 кифли. Вечера-две парчиња торта, или три-четири колачиња, или пак четири топчиња сладолед. Задолжително е еден ред чоколада за готвење. 4ден – Овошен ден Ручек и вечера само мешано овошје, колку што сакате. После циклусот од 7x4 дена, односно 29 дена (три пати во текот на диетата) се држи воден ден. Се пие само вода евентуално може да додате и чај но без шеќер. После овошниот и водениот ден се продолжува со протеинскиот ден. Кафе и чај може да пиете но без шеќер. Соковите сведете ги на минимум. Се што е наведено треба да се јаде бидејки има своја улога во организмот. Овошјето е задолжително да се јаде наутро бидејки најбрзо ке му даде енергија на организмот. Чоколадата го штити организмот од можни алергии. Количините на храната се поголеми од вообичаено, а намирниците подесени за нашите услови и поднебје. Мора да бидете доследни и упорни. Може да се случи првите 10 дена да не дојде до намалување на килограмите, но потоа нагло ќе изгубите 3-4 килограми. После 90 дена диета уште толку за доручек се јаде само овошје, додека со ручекот и вечерата се враќате по стариот начин на исхрана. Во тој период треба да изгубите уште 3 килограми што е показател на промената на метаболизмот. Доколку не сте задоволни од постигнатата тежина истата диета може да ја повторите, но после 3 месеци.
Девојки веке 11ти ден ја држам диетава и ок ми е сега за сега али сакам ајварррр го гледам и неможам да му одолеам хахах Дали е прекршување да си намачкам едно "мало" парче црн леб со ајвар ??
Veruvaj i mene me maci istoto , posebno vcera koga mi go donesoa topol :geek: pa ne se mislev namackav na edno parce i onaka trebase da izedam ) dietava mi ja preporacaa od afrodita , za prekrsoci mi kazaa glej da se mali otststapki ne se prejadvaj i mozes da dodades samo bez preteruvanje
Бони ти претходно ја имаш успешно држано, така?? И ја имам исти проблем неможам да издржам повеќе од 2 дена се откажувам очајна сум по којзнае кој пат и денес неуспешно почнав и еве само што ја прекршив
34 den proteinski d-jabolka r-izvarka 1 casa mleko i 1 lepce ajvar so sirenje (nemozev da mu odoleam a i ajvarot nema mn kalorii piperka e samo sto e przen) v-1 lepce ajvar i 1 casa mleko
Pozdrav do site dietalki. Eve poveke od eden mesec ve citam i denes resiv da pisam i jas. Najnapred edno prasanje do mariiiii gledam 34 den ti e me interesira so kolku kg startuvase i kolku kg imas, kolku sto citam gledam se pridrzuvas strogo za dietata BRAVO toa e za pofalba. Denes mene mi e 30/ 90 vcera mi bese voden den Ama mora da priznaam deka sekoj den gresev( svesno ama nesakam da si priznaam) Startuvav so 67 kg denes se merev 63,5 ne e nekoj rezultat ama sekoj den po nesto mozebi vo mali kolicini ama sepak ,,GRESEV,, sto da pravam i rekov od denes veke nema da gresam ama ups uste vo 8.00 napraviv prekrsok ama taka e so mali deca postojano gi molis da jadat i ti si lapnuvas po malku. (aj od utre veke ,,nema,,) Pisete i nekoi drugi kolku ste oslabnale za kolkav period za da dobijam motivacija zosto nekako sum razocarana, mislev barem 5 kg ke simnam Pozdrav
Бони ти претходно ја имаш успешно држано, така?? И ја имам исти проблем неможам да издржам повеќе од 2 дена се откажувам очајна сум по којзнае кој пат и денес неуспешно почнав и еве само што ја прекршив [/ Така е така ја имам држено еве денес втор ден не прекшив многу само едно ресанче и едно медено срце...па ќе видам до кога ке издржам...а ја имам успешно држено даааа и тоа 3 месеци без најмало прекршување.....ехх кој карактер си бев
Ja денес пак почнав( по којзнае кој пат) од Ден 1: Протеински доручек: грозје (околу 200 кцал) ручек: 2 јајца (околу 150 кцал) вечера: мислам дека ќе биде печена тиква( ниско калорична е а ме заситува) и уште да го мрднам газот и да повежбам малку на орбиттрекот Се надевам ќе ви пишам вечер дека сум го реализирала планот
pocnuvam pak od pocetok 1 proteinski den dorucek 1 parce pecena tikva 3 jajca za vecera polovina od ova
12ти ден (овошен - витамински) д- јаболко р- две моркофчиња за вечера ке си направам пак салата и доста е ))
немој до толку да се изгладнуваш можеби затоа ја прекршуваш диетата..јас од што сум стврна на глупости ја прекршувам никогаш вака не гладувам....
Денеска втор ден скробен...еве што јадев : За доручек 2 јаболки прелиени со една супена лажица мед, наросени со цимет и плус една рака бадеми и ореви мешани...покасно околу 1 часот 1 јаболко. За ручек варена боранија без сол и никаков друг зачин и салата од морков, цвекло и зелка со многу малку сол...инаку боранијата е еден од најголемите прочистувачи на организмот......Кога одев на нутриционист ми го даваше следниов распоред во кој за 4 дена можеше да симнам и до 2 или 2,5 кг Тоа беше вака по овошниот ден ми даваше да јадам 2 дена боранија без сол варена и исто така салата без масло без оцет можеше само со лимонов сок и секако без сол...беше гадно но ефектот ме тераше да јадам по 2 чинии боранија и чинија салата за ручек.Кој мисли дека може да издржи нека проба. А после двата дена боранија без сол следуваше пак овошен ден