znaci sve zapocna uste vo juni koga imav 76 kg i pocnav na fitnes i pazev na hranata togas za 2 meseci oslabev 7 kg pa posle toa napraviv pauza 2 nedeli i pocnav so un i vo meguvreme povtorno na fitnes znaci un ja pocnav so 69 kg,se merev pred 10 dena i sum -6kg a sabajlevo vidov uste 1kg minus ama pravam mnogu greski si dozvoluvam otpoke,no sepak sum zadovolna sakam da oslabam malce po malce a ne naednas i samo sto ke prestanam so dietata odma ke gi vratam.sega sum 62 kg i odam do 55 kg....NE SE OTKAZVAJTE IMA REZULTATI..
I jas bi ve zamolila za sovet,dietata ja pocnav so 67 kg, denes mi e 9 den i trebase da bide proteinski , se dobro trgna osven sto posle rucekot me fati nervoza poradi ispiti i poccav da jadam sto mi dojde mnogu leb i javar pa na kraj i nutela... Znaci si dodadov eden bogat obrok,iako do sega ne bapraviv nikakva greska... Se osekam dosta izrevoltirana i da mi kazete dali ke vlijae toa.na dietata, t.e dali ste imale slicni slucai i dali imase sepak rezultati, od utre ke prodolzam kako sto pocnav iako sum razocarana premnogu od sebe..
ја на твое место би одржала утре еден овошен или воден па другиден ќе си продолжам до кај шо сум застанала ама не мора да ме послушаш оти ја ун диета ја држам паралелно со нискокалорична диета, јадам соперед ун диета но калориите го ограничувам максимум на 800кцал дневно Инаку јас еве успешно се држам Ден 2: скробен доручек: грозје ручек варен компир и малку варен грашок и домат мислам дека ќе јадам вечера: печена тиква Мислам дека овојпат дефинитивно сум решена да ослабам уште 15 кг
Драги мои, јас сум точно на половина од диетата, денес ми е 46-ти ден. Се мерам на секои 15 дена (претходните 2 мерења веќе ги имам споделено со вас), па сакав да го споделам и ова кое исто така ми го разубави денот и искрено неможам да си ја тргнам среќната насмевка од лицето. После 45 дена (пола) од диетата, јас имам 11 кг помалкуууу Инаку, имам прочитано дека доколку константно се губи тежина, не треба да се почнува со турбо ун (а доколку би почнувала, ќе треба да почнам од денес). А јас бидејќи константно намалувам, нема да почнам со турбо ун, ќе си терам како до сега. На сите вас, ви посакувам мноооогу успех од диетата, сите да сте позитивно изненадени од резултатот. Издржете, потрудете се да не ги прекршувате правилата на диетата и успехот е загарантиран, вагата смајлиња ќе ви покажува Продолжуваме понатамууууу!!!
каква е таа турбо ун ?? 13ден ПРОТЕИНСКИ денес за појадок 2 јаболки и сега за ручек изедов две црни парчиња ајвар неможев да издржам веке за вечера ке се казнам и пак некоја овошка ке апнам
ден 01/12 - Протеински ден ден 02/12 - Скробен ден ден 03/12 - Витамински ден ден 04/12 - Протеински ден ден 05/12 - Јагленохидратен ден ден 06/12 - Витамински ден ден 07/12 - Протеински ден ден 08/12 - Скробен ден ден 09/12 - Витамински ден ден 10/12 - Протеински ден ден 11/12 - Јагленохидратен ден ден 12/12 - Витамински ден Ова е редослед од 12 дена кој треба да се држи пред вториот и третиот воден ден. Значи, после првиот воден ден, си ја тераш нормалната турбо ун диета 4 х 4 дена = 16 дена, па потоа овие 12 дена од турбо ун, па потоа воден ден. Но, како што пишав погоре, прочитав дека доколку константно намалуваш килажа, никако не смее да го тераш ова турбо ун, само ако стагнираш со килажата.
Од мене едно здраво. Денес се придружувам на фемина фамилијата со цел да го споделам моето искуство со УН диетата. Овој начин на исхрана го започнав со 71 килограм, а сега, на 53тиот ден имам 64. Да бидам искрена, малку сум разочарана од бројката на намалени килограми затоа што очекував повеќе, со оглед на тоа дека доследно се придржувам на режимот, но сепак моето тело е преполовено. Првите 28 дена тежината константно ми се намалуваше, но откако го „преживеав“ водениот ден и го почнав вториот циклус, намалувањето на килограмите престана. Не сметав дека тоа е некој знак дека правам нешто погрешно знаејќи дека има такви периоди кога едноставно организмот стагнира, но не знаев дека во тој случај се започнува со турбо УН. Тоа го дознавам денес на 53тиот ден, па прашањето до вас, кои знаете повеќе и имате поголемо искуство со начинот на функционирање на диетава, е дали можам од утре, 54 ден, да започнам со турбоУН, да го издржам водниот 58ми и после да си го довршам турбоУН циклусот? Би ви била благодарна доколку добијам одговор. А вам УН диеталки, сакам да ви препорачам да останете истрајни и доследни на себе! Запомнете, NOTHING TASTES AS GOOD AS SKINNY FEELS! Поздрав!
11 дена ми одеше супер, се‘ додека не ми дојдоа гости и мојата душа исполакоми за се. Башка, на свадбата каде што бев, се‘ беше превкусно! И вака до утре можам да се правдам и знам дека не е во ред. Од утре почнувам пак, ќе продолжам со деновите од каде што прекинав (колку за утеха бидејќи ден бр. 1 ми изгледа неохрабрувачки :geek: )
37 den ovosen jabolka limonada krastavica so sol i grizini morav cel den bev izlezena praksa ova ona i plus fitnes nemozev da izdrzam
12. протеински ден п: 5 смокви, кафе со малку млеко уж: 1 варен компир (го изедов како замена на лебот) р: 2 динстани батачиња, кисели краставички, краставица со малце урда в: 2 динстани батачиња, краставица
Mariii 37 den kolku oslabe do sega 4 dene inaku ovosje i edna porcija ovosna salata od konzerva znam deka ja utnav rab ama me utepuva ovosniot den ic ne sum po ovosje
ve molam ako moze objasnuvanje okolu jaglehidratniot den, potocno okolu picata i ako moze nekoi predlozi za skrobniot den: strogo vareno samo edna rabota ili moze kombinacija kako grasok mandza so kromid i morkov vnatre. mn sakam da ja pocnam. fala vi odnapred i ne mi raboti shift ne me osuduvajte
Можда не ми е местото тука да коментирам,ама морам. Со ваквиот начин на исхрана,си се уништувате себеси.Ако сте веќе очајни за слабеење,преполовете порции,правете здрави замени. И пробајте да исфрлувате ги продуктите од животинско потекло,малце по малце.
Не гледам ништо нездраво во печени компири, грашак, динстано месо, јајца, јогурт, зеленчук и овошје, (интегрални) шпагети, доматен сос, урда, црно чоколадо, а и по некое тортенце. Финтата во диетата е немешањето на јх со протеини и сл, плус има ден за детоксикација (витаминскиот ден) што многу вегетаријанци го применуваат (посекако нели, лишени се од многу работи).
Самата кажа,финатата е што дневно внесувате само одреден вид на нутритиенти,што е апсолутно нездраво.Неможеш да функционираш еден ден само со протеини,друг со шеќери,и трет со скроб. Детоксикациата ја применувам само и само кога не се чуствувам добро,ако сум претерала понекогаш,после празници нели обично сте препунети со многу слатки и таква нездрава храна,независно дали е вегетаријанска или не.
Здраво Феминки. Јас сум нова на форумов. Денеска ја започнав оваа диета и се надевам дека ќе има резултати. Имам 69 кг а би сакала 57-58 висока сум 175 цм. Само малку да ве мотивирам. Имав една школска во средно и таа имаше околу 100 кг. Ја држеше диетава 3 месеци и сега има околу 60 кг, па таа и ми ја препорача. Ми кажа дека успеала да симне околу 20 кг од диетава а бидејќи и се навикнал организмот на таа исхрана другите 20 ги симнала онака . Ви држам среќа и се надевам сите заедно ќе си ослабнеме