УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Chiquitita

Chiquitita Активен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

Ајде добредојде, колку сме повеке тоа подобро :) мене ми е 13 ден а веке сум -3 со оглед на тоа што се изглупирав 2 3 пати :lol: ке бидеш презадоволна :)

2. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    фала јас ја држев еднаш само 1 недела и имав -2 кг ама отидов на гости кај вујко ми и од пуста стрвос си ја прекинав диетата, ама сега сум решена да одам до крај

3. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    јупи јупи ај ај
    Успешно се држам веќе 5ти ден и имам -1,5кг
    денес, уствари веќе е вчера имав јаглехидратен ден ама несакав да јадам уште одма јаглехидрати нешто како алкохоличар и алкохол слаба точка се ми и мислам дека уште неможам да се контролирам затоа јадев 2 варени јајца, другото беше 1 малечка јаболка од доручек, грозје за ужина ии грозје за вечера аа да и домати и краставица со ручекот
    денес ми е овошен ден, го обожавам денот некако најлесен ми е неморам да готвам ништо :)

На B-O-N-I му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Утринското овошје е ЈХ, а се јаде и кога денот е протеински/скробен/јх. Салатите се исто ЈХ и се јадат неограничено со ручекот и вечерата. Плус, со ручекот е дозволено 1 парче леб (што е доволно). Значи нема остра граница. Се‘ се меша со мерка. И затоа не ми се тресат рацете или сум уморна, што значи дека ми годи исхраната ;)

13. скробен ден

п: 2 јаболка, зелен чај
    р: печени компири (330 гр) со малце масло, еспресо
    в: златна мешавина (морков, компир, грашак) варен со вегета, салата од краставица и пиперка

кикснав денес со еден јегер, ама на сметка на тоа се изнаиграв доволно за да го потрошам :wasntme:

активност: брзо пешачење 30 мин

На Chiquitita му/ѝ се допаѓа ова.
  5. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    5 den
    dorucek jabolko
    rucek 1 kriska leb i 3 jajca vecera istoto na pola a kasnav 2 jazicki abc sir

6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    14. ЈХ ден

п: 1 банана, кафе
    р: 1 пченкарна кифла, 1 кифла со сусам, чај без шеќер
    в: 2 реда темно чоколадо (не ја препорачувам од Свислион), 2 овошни јогуртчиња (2 х 125 мл)

Утре планирам витамински ден, а не само овошен.

8. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    40 den jh
    d-jabolko
    r-2 lepcinja so ajvar i malce lisnato
    v-1 kocka cokolado za gotvenje

9. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    15. овошен ден

Денес утрински си појадов 100 гр непечени лешници и благодарение на нив добро се чувствувам цел ден. Друго на денешново мени имав: кафе, 1 патлиџан, 1 краставица, 2 пиперки, 2 јаболка (блендирани со цимет и кокос), 1 лажиче мед, пола литар супа (коцка, органска) со 2 сецкани моркови.

И најдоброто за денес: почнав со аеробик и пилатес! :dance:

10. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Navistina li e tolku efikazna dietava? :o samo za 5 dena veke namaleno kilo?

11. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    -2 за 7 дена точно денес се мерев
    не е поентата толку во диетата кај мене колку што е во изгладнувањето и внесувањето на малку калории

12. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Ама тоа 1 кило што е ?
    Вода,мускули масти?
    Секоја “тренди диета“ е гладување и уништување на метаболизмот,кој после завршувањето на диетата и враќањето на нормален режим на исхрана,станува се повеќе ефективен за складирање масти.
    Претежно кога е премногу ниска со калории и нема доволно протеини прво нешто што се губи е водата и мускулите,мастите се губат после одреден период.
    За да согориш 1 кг маст потребен е негативен баланс на енергија од 7000 калории,а со тоа што идете многу ниско на калориите,тироидната жлезда слабее.
    Повеќе тука.
    Changes in weight, thyroid hormones and mood were examined in 15 obese (113 kg) women over an 18-week period. After 4 weeks of a 1200 kcal/day diet, patients were randomly assigned to one of two dietary conditions: very low calorie diet (VLCD) (n = 8) or balanced deficit diet (BDD) (n = 7). VLCD patients consumed 400 kcal/day for 8 weeks and then gradually returned to a 1200 kcal/day diet. BDD patients consumed 1200 kcal/day for the entire 18 weeks. Differences in weight losses between the conditions were statistically significant only during the consumption of the VLCD. Serum T3 decreased by as much as 66 percent in VLCD patients during consumption of the 400 kcal/day diet, whereas rT3 increased by as much as 27 percent. T3 increased when patients were realimented with a 1000 kcal/day balanced diet but remained a significant 22 percent below baseline at the end of the study. BDD patients also showed marked reductions in T3, as great as 40 percent, so that the differences between the two conditions were not statistically significant. Multiple regression analyses, collapsing across conditions (n = 15), indicated that weight loss at week 12 and baseline T3 accounted for 63 percent of the variance in the change in T3 at week 12. Patients in both conditions showed improvements in mood. Changes in depression were not associated with changes in serum T3.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2341229
    Затоа вежбањето и балансирана исхрана е добра.
    Калориски дефицит од 20% овозможува доволно храна и вежбањето го забрзува метаболизмот преку кателомините(норадреналин и адреналин).

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Јас не се имам мерено од почетокот, на 26ти ќе се мерам, а тоа би било на 24тиот ден од диетата. Мислам дека пореална килажа би имала тогаш отколку првата недела.

16. протеински ден

п: 1 многу мало јаболче за да не го пијам зелениот чај на гладно, потоа 1 средна банана, кафе со малце млеко
    уж: бадеми (20)
    р: туна (го исцедив маслото) со сецкани кисели краставици и кечап
    в: 1 г. краставица и 1 патлиџан, 1 чаша црвено вино (Виноскоп, традиција ми е, не можев да избегнам..)

14. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    Незнам сто е работава минатата недела ми бесе 29 ден и имав 63 кг, а сега ми е 37 ден и имам 64,5 кг.
    Све исто правам, дури и помалку апетит имам!!!
    Сто се слуцува, знае ли некој?
    Му се случило ли истово на некого?

15. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^Мислам дека поискусните би ти ја препорачале Турбо Ун, ја пишува наназад неколку страни. Ама ова е само претпоставка.

16. mariiiii

mariiiii Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2013
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    208
    42 proteinski
    d-mandarini
    r-omlet od jajca i 1 casa mleko
    v-stek

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    (за вчера)

17. скробен ден

п: 2 пасирани јаболка со цимет и кокос, кафе
    р: бел нерафиниран долг ориз (само варен) со вегета и малце грашак (варен), марула
    в: само оризот варен
    уж: 100 гр грицки, 2 нутри лепчиња со минимално ајвар (цела ужина ми е катастрофа, ама ориз веќе немав, а пред тоа вежбав аеробик)

18. ЈХ ден

Знам однапред што ќе јадам и денес решив да се опуштам малце, на пример, еве појадувам 4 лаж. снегулки со јогурт, ќе ручам потпечени губи (јуфки) со урда + салата, а за вечера ќе се коктелизирам :d:

18. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    571
    1 ден
    Ручек-1 варено јајце, 1 чаша кисело млеко, 1 парче леб.
    Вечера-2 варени јајца, пола парче леб.

2 ден
    Ручек-2 варени компири, 1 филџан кечап, 1 парче леб.
    Вечера-1 варен компир, 1 филџан кечап, пола парче леб.

3 ден
    Ручек-4 кифлички (мали, домашни), пола филџан кечап.
    Вечера-2 житни чоколатца со јаболко и цимет.

4ден

Јаболка и грозје :D

Еве вака, од утре почнувам :D

За доручек, сите дена ќе си имам по едно јаболко или салата со домати, и обавезно 2 мали кифлички.
    Ако сум утка во нешто, молим вас да ме поправите дур не сум почната :D

Еј, да не заборавам, водениот ден нема шанси да го држам. Би умрела само на вода да сум :D

19. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    ^Појадокот е само овошје (2 исти, или ако јадеш банана тогаш само една). Дозволено е кафе, чај без шеќер.

На AquaBlue му/ѝ се допаѓа ова.
  20. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740

види друже ја ги почитувам сите твои теории, филозофии и лекции, вака кога ти ги читам во некои има вистина,и се согласувам со тебе, ама кога ќе стигнам до реченицава болдирана погоре неможам.
    Прво да расчистиме мојата цел а верувам и на повеќето девојки не е да имаме ние стегнато или набилдано тело туку едноставно да влеземе во фустанот кој ни се допаѓа.
    Друга работа за која можам да зборувам само за мене( за другите незнам): велиш нивото на протеини го снемувало
    Епа прво ќе почнам со тоа како јас се хранивв кога не бев на диета: исклучиво брза храна: пржен компир,варени макарони,шпагети,пици,кечап,баници,кокакола,пепси,чоколадо,чипс ии тоа е моето мени пред дитеава,во буквална смисла потенцитан.Каде овде има протеини?? и дали е подобро да ги јадам наброениве работи во калориии и количини до бескрај или едно варено јајце за ручек со 2домати и една краставица.Во што има повеќе протеини??
    Трето е она со тироидната жлезда:ако нискокалоричната дитеа и штети на тироидната жлезда како побогу манекенките,моделите и сите оние згодни славни воопшто живеат??

Да не бидам офф
    доручек: празно множество :)
    ручек:едно варено јајце за ручек со 2домати и една краставица
    вечера:најверојатно грозје ќе биде

незнам кој ден ми е 10 или 11

@ Bright
    da da dozvoleno e ;)