1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Angelinax

Angelinax Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    И јас го имав истиот проблем. Ама мене ми каснеше 3 месеци па мајка ми се уплаши и ме однесе на гинеколог. Немав никој друг проблем па докторот претпостави дека е поради диетата. Пробав еден месец да не ја држам но немаше никакви промени. Пак не ми дојде. И излезе пак дека е од стрес и не знам сега... Пиев апчиња за хормони и ми дојде. И сега сум пак на диета, веќе 2 недели и сум ослабена 2 килограми. И не знам... :D

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CherieCurrie

CherieCurrie Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Вака, претходно ослабев многу само со режим на исхрана. Почнав да ја држам оваа диета затоа што ми ја препорачаа како најефикасна, ми фалат уште минус 10 кг, се придржувам, притоа имам и интензивни тренинзи, но забележувам резултати само на мене. На вага стојам исто како и пред 6-7 месеци. Што треба да очекувам, намалување само во обем или преку број на килограми?

3. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Мислам дека не треба да бидеш загрижена затоа што вагата не покажува никакво намалување. Тоа што си физички активна значи дека мускулната маса ти се зголемува, а мускулот тежи двојно повеќе од салото. Најважно од се е колку си ти задоволна од изгледот, а не што покажува вагата. Намалувањето во обем е дефинитивно тоа што треба да го очекуваш. Поздрав и само напред!

4. maca78

maca78 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    78
    site dieti gi procitav i ovaa nekako mi drzit mesto :D i gledam deka ima dosta rezultati.utre ke nabavm so mi treba i ponedelnik pocnuvam.i iskreno se nadevam deka za brzo vreme ke se uhodam zaso se znam samata sebesi deka brzo gubam volja ako ne vidam rezultati...a mi trebat rezultati ehaaaa so golemi brojki :tmi: aj ke vidime kako ke bidit :worried:

5. marijana22

marijana22 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    најпрво да ви кажам здраво зато што сум нова и ги седам васите коментари.Баш ми давате голема подршка со вашите коментари и зато се одлучив да ја држам пофорно ун диетата иеве денес ми е втор ден.висока сум 1.70см а 77кг ако ја држам 90 дена диетава сто мислите ке ослабам зато што ке ја држам по втор пат бидејки некои викаат дека по втор пат не биле баш видливи резултатите.првиот пат кога ја држев диетата беше минатото лето и тогаш имав 90кг.И уште нешто ако може да ми кажете имам една моја другарка која е трудна веке 1 месец па сака и таа да ја дрзи диетата али незнае дали смее писете ми поззз :) :D :)

6. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.799
    Допаѓања:
    3.269
    Јас од денес официјално ја почувам диетава! :)
    Но имам неколку прашања:

А доколку сакаме цреши, малини или јагоди - тие на пример се каде каде помали од на пример да изедам две јаболка.
    Смее да се јадат сите овошја? :)

Нели за ручек се јадат 3 парчиња месо? :) И за вечера исто толку само што без супа?
    Задолжителна е вечерата?

Дали има врска каква е тортата? Дека има екстремно калорични торти со чоколада, шлагови итн итн а има и онакви што ги викаат суви торти.

7. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    доколку сакаш малини јагоди и сл може да јадеш по еден грст од нив али гледај нив да ги јадеш на овошниот ден каде цел ден ти е овошје и можеш секакво овошје да јадеш...
    На почетокот може ке ти биде потешко да издржиш да бидеш само на овошје за доручек али ке се навикнеш и понатаму супер ке ти биде ...
    За месото за вечера јадеш пола од тоа што си го изела за ручек...
    А за тортата не мора некоја ептен калорична со шлагови и сл ама тоа зависи од тебе и од тоа колку кг сакаш да симнеш али ти препорачувам нешто што не е толку калорично а и башка за вечера не е убаво мн калорично... :) ајде со срека па пиши како напредуваш :)

8. pajcence1

pajcence1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Поздрав за сите што се на ун диета, денес ми е прв дена на неа, добро е :) па ќе видиме за некое време ;) Ако знае некој дали е дозволено кафенце со млеко? Неможам без кафееееее :(

9. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    да да можеш да си пиеш кафенце јас си пијам и пак имам резултати ...
    а и читав низ други форуми низ др држави за диетава и секаде пишува дека може само да не претеруваш со кафето иначе слободно пиј си

На pajcence1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pajcence1

pajcence1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    а дали знаеш на која крвна група највеќе одговара диетава сакам да знам бидејќи јас сум А позитив

11. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Нјавеќе на која огговара незнам ама морав да се вмешам, бидејки јас сум А позитив и имам одлични резултати за не цел месец 7 кг и тоаа со многууууу грешкички :D На пример се случувало да си сменам ден така ми испаднал руцекот дома или сум отишла некаде, потоа леб си кркам по 2 3 парчина а треба 1 за ручек но за вечера сум принципиелна, кога е овошен ден не правам паузи мегу овошјата си кркам кога ке ми текне но јас пијаммм многуу вода и тоа многу ми помага...Срекноо :)

На pajcence1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Дали смемам да јадам бурек со маслинки за време на јагленохиндратен ден :^) ?

13. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ете дечкииии.......јас си се вратив од првото одморче...исунчанка така доволно, и коментарите кога се вратив ептен ми годеа(разубавена, ослабена, исунчана)....ама најважното...кога тргнав на пат ја прекинав диетата. во текот на шетањето пробав се што ми сака душичката, освен благо....дури и коктели на плажа :) и муабетот ми беше ....си се вратив со истата килажа со која што тргнав...а сигурно едно 5-6 дена јадев само тестенини и тоа со сосови со пармезан....значи јо јо ефект нема толку брзо.
    но најважно...наутро обавезно јадев овошка некоја заедно со кафето, па после тој ритуал доручек некоја кроасанка...
    затоа девојки само напред и издржете колку можете подолго.....нема да се покаете ;)

На meredith, Hopeful и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Еве да ви акзма една диета и од мене со има голем ефект и не е строга диета.Диетата е седум дена
    1 ДЕН
    Кога ќе станите една чаша ладна вода и направете некои лесни вежби за зацврстувајне на телото 20минути.Појадокот нека ви следи по 30минути од завршувајнето на вежбите тоа време се нарекува ЗЛАТЕН ЧАС поради тоа што таа храна оди во мускулите.
    Појадок- парче лубеница (ги топи високот калории) Исцеден сок од лимон (помага при чисте на
    организмот и при слабеејне)
    Ручек - Варена виршла со зеленцукова салата крастајца домат марула (крастајцата помага во борба против целулитот,марулата ги согорува калориите)
    Вечера- чаша јогурт или зеленцукова салата.
    Оброците да ви бидат на растојание од 4-5 часа секогаш
    2 ДЕН
    Нека ви започнува секој ден со ладна вода и вежби 20 минути.
    Појадок- Цреши неограничено (богати со ц витамин калиум железо и се бори против масните наслаги) и сок од цеден лимон без шејкер
    Ручек- туна со лимон и 2 двопеци или интегрален леб едно парче
    Вечера- салата од марулка или крастајца
    3 ДЕН
    ладна вода и вежби 20 минути.
    Појадок- Овошен јогурт или кроасана (помалку масна)
    Ручек-шопска салата доколку мн ви се јади можи и парче интегрален леб
    Вечера- Сок од цеден лимон со салата
    4 ДЕН
    Појадок- 1 ред чоколадо за готвејне и сок од лимон без шејкер
    Ручек-некое месо(пилеско,стек риба на скара печена со лимон,телеско) со салата
    Вечера- салата од марулка
    5 ДЕН
    Појадок- 1парче овошје (мози банана) и сок од лимон
    Ручек- тоа што има без леб
    Вечера- салата од крастајца и сок од лимон
    6 ДЕН
    Појадок- цреши или кајси колку сакате
    Ручек- 1 варено јајце со салата
    Вечера- салата и сок од лимон
    7 ДЕН
    ладна вода и вежби 20 минути. Преку цел ден се пие еден лимон цеден без шејкер ртастворен во 1,5л вода.
    Појадок- некое овосје по ваша желба
    Ручек - грашак со моркови и салата и 1 парче интегрален леб
    Вечера- таратур
    Секој ден се пие по 2л вода.Во оваа диета мн помага цедениот сок од лимон вежбите и храната која помага да ги согори килограмите да го зацврсти телото како и краставицата која помага во борба против целулитот.Ќе ослабите без да го загрозите вашето здравје.
    ЗА 7дена 5-6 килограми
    Среќно нека вие :)

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

:^) :^) Зошто си го ставила текстов во ун диета? :^)

16. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Знам дека е погрешно ама поради интернетов пишувамн на едно прозорче после ако отвараш друго таму се поставува затоа

17. meredith

meredith Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    78
    melani a kolku kg oslabna??? :) :) :)

18. vesni4kaaa

vesni4kaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Dali smejam da grickam soncogled za vreme na dietava vo bilo koj den????

19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Мислам дека во овошниот ден е во ред, ама само една шака.
    Побарај на нет ќе видиш дека прилично калоричен е сончогледот :(
    пошто во 100 грама, колку што јас имав најдено, на нет има 585 kcal

20. vesni4kaaa

vesni4kaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    ајаааааааа :worried: