22. скробен ден п: 3 мали јаболка, кафе р: 500 гр печени компири со зачин (без масло) со кечап и се почастив малце тартар сос в: зелка салата
Леле повторно прекршок не е можно значи денес вкупно изедов 13-14 мали јаболки (просечна теќина околу 50 грами) 2 јапонски јаболка и 1 ипол банана. И сега на крајот на денот неможев да издржам и изедов едно парче пита со јаболка и еден печен морков уфф леле не се нервирам за морковот туку за ова парчето пита и бидејќи сум болна изедов една мала лажичка мед. Девојки како да се справам со стрвноста посебно кон благи работи уф леле
Долго време те следам и се чудам,како можеш да држиш некоја диета што не ти дозволува флексибилност,забранети работи и разновидност. Запомни оваа диета не е за тебе и треба да си направиш план,во кој ќе си дозволуваш доволно калории и ќе има работи што се забранети. Нормално тоа сведи го со зголема активност и секако да уживаш во тоа што го правиш,затоа што ако не уживаш ништо не правиме. Мотивацијата да ти биде со тоа што ќе го мериш прогресот во обем на стомакот и бутовите,бидејќи тие се први што се слабеат. И тоа е последно што имам да кажам,премногу комплицираш со некои работи,направи ги едноставни и следи го прогресот. Немаш ментална склопка и план и цел,нема ниедна диета и нема никој да ти помогне,дури ни мојот совет.
Денес почнувам, феминки вие сте ми совеста , неколку пати ја почнувам и прекинувам диетава. Имам многу за симнување (идеално би било 20 ама и 15 да симанам не се жалам ) ,а нели полесно се симнува кога се многу па се надевам на резултати... Ги купив и оние апчињата Vitaslim light за потиснување на апетитот, има некој искуство со овие апчиња Се читаме и подржуваме...
Уште малку и цела година ќе фати како ја практикувам диетава, на почетокот построго, сега одржување ама од резултатите сум презадоволна -25кг! Диетава станува начин на живот. Со помош на неа многу сум поорагнизирана во смисла на готвење (готвам уште за тројца ) па само го дополнувам менито. Супер диетиче е!
вчера: 23. ЈХ ден п: бело грозје, кафе р: интегрални шпагети (100 гр) + малце кечап уж: 1 нутри лепче со ајвар в: 1 ред 75% темно чоколадо, 2 нутри лепчиња со фруктозен крем (во Кам го има, прекрасен е) активност: 1 сат аеробик, 1 сат пилатес Денес: 24. Витамински ден Почнав со 1 г. пасирано јаболко со цимет, 2 банани и еве ме си направив зелка салата. Нема да јадам повеќе овошје, подобро се чувствувам ако јадам зеленчук. активност: 1 час пилатес
Денес: 17ден (протеински) П: 1 јаболко , 1чаша (напиток со цимет и јаболко) и 1 чаша (напиток со ѓумбир) Р: риба, зелена салата и супа, иначе сум нова на форумов, најмногу поради диетава се регистрирав, ја држам веќе 17 ден и симнав 3,5кг,и покрај тоа што периодов ми е колоквиумска недела, до сега имав само 2-3 прекршока, и мислам дека напитоците многу помагаат, овој со ѓумбир го пијам една недела а тој со цимет почнав од денес.
девојки,ве молам за мислење и одговор...18-ти ден откако ја имам почнато диетава и веќе 7-ми,8- ден килажата стои во место.Oслабев 4 кила на почеток и тука застанав.денеска кога се измерив и кога видов дека се уште стојам во место ми падна моралот и се утешив со едно пакетче смоки и 2-3 лаж.крем дали ви се случува подолго време да си стоите на иста килажа,а плус тоа јадам и помалку од пропишаното во диетава-леб не јадам воопшто,а и другото го јадам пола од тоа што треба. и уште едно прашање,дали се држите строго до паузите помеѓу оброците?
Јас ја држев диетава, и еден месец не ослабев вооошто, ама бев одлучна до крај да ја држам и ја.држев како.што треба. Но затоа вториот месец ослабев 7 кг и третиот 4 баш колку што требаше и сега сум 58 кг еве веќе две год воопшто не се здебелив. Значии немој да се деморализираш и биди истрајна до крај. Амааа и вежбај по малку, и пиј мн вода. Јас наместо вода пиев чај без шекер ми беше подобро. И сега веќе се пијам без шеќер. Јадев доручек во 9, ручек во 13-13:30 и вечера најкасно 17:30, но секој ден јадев и по 100 гр јаткасти плодови заради крвта, зошто еден период имав мака со железото. Со лесно...
Се прави навечер, во 2 литри вода ставам 1 лажичка рендан свеж ѓумбир, околку 10-12 ливчиња свежо нане, еден лимон исечкан на тркалца и една краставица исечкана на тркалца и сето ова го оставам во фрижидер до утредента.
Јас ја држев 45 дена диетава и тоа баш по правилата, ниту еден ден немам отстапено од нив. сакав да симнам 5 кг + вежбав, знаеш колку ослабев?.... само 3. Страшно измачување ми беше мене оваа диета за што, за 3 кг, па си викам што за џабе ќе се мачам, кај се 66, таму и 63, нема голема разлика, барем не на мојава висина (173) и сега веќе од ништо не се воздржувам, се си јадам нормално, но си вежбам за да си се одржувам. Јадам и благо и супер ми е.
Многу е вкусен и јас го правев летоска мммммммммм, се слабее, се прочистувач некако, ама сега ми е мака и си варам само разни чаеви.
A i jas da pisam veke mie 50 den od dietata i moram da kazam pagam vo iskusenie, ne zosto nemozam da izdrzam tuku se razocarav, koga mi bese 29 den imav oslabeno 3,5 kg i dosta vo obem. I sega na istata kilaza sum ne mrdam a si velev barem sekoj mesec po 3 kg a ovoj mesec ne oslabnav nisto. Moram da priznaam pravam poveke od 3 obroci dnevno vsusnos 5 obroci jadam dnevno ama istata hrana sto treba za rucek ja delam na 4 obroci, tecnosti slabo pijam nemam nikakva potreba. Ke se obidam uste 20 dena ako ne oslabnam ke ja prekinam. Pozdrav. Patem poslednite 2 nedeli se custvuvam mnogu umorna mi se spie uste vo 8-9 saat
Можеби нема што повеќе да слабееш, јас пишав погоре дека ослабев само 3 кг. а ја држев 45 дена. Дали вежбаш?Мораш повеќе вода да пиеш мин. 1,5 на ден. Не е многу тоа, ќе го измокриш. Стави си едно шише на работа или на факс на маса, едно дома кога ќе дојдеш за да ти биде на дофат и пиј. Исхраната во оваа диета е многу еднолична, јади здраво и ќе има ефект и нормално вежбај барем 30 мин секој ден кардио.