1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    22. скробен ден

п: 3 мали јаболка, кафе
    р: 500 гр печени компири со зачин (без масло) со кечап и се почастив малце тартар сос
    в: зелка салата

2. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    3/90 овошен ден
    до сега изедов накај 5 многу мали јаболка, 1 банана и 1 јапонска јаболка

3. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    3/90
    до сега 2 јаболки,1 банана,неколку бадемчиња и неколку урми.

4. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    исправка 4/90

5. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Леле повторно прекршок не е можно :@ :@
    значи денес вкупно изедов 13-14 мали јаболки (просечна теќина околу 50 грами) 2 јапонски јаболка и 1 ипол банана. И сега на крајот на денот неможев да издржам и изедов едно парче пита со јаболка и еден печен морков уфф леле :@ :@ :@ не се нервирам за морковот туку за ова парчето пита и бидејќи сум болна изедов една мала лажичка мед.
    Девојки како да се справам со стрвноста посебно кон благи работи уф леле :@ :@ :@ :@

6. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Долго време те следам и се чудам,како можеш да држиш некоја диета што не ти дозволува флексибилност,забранети работи и разновидност.
    Запомни оваа диета не е за тебе и треба да си направиш план,во кој ќе си дозволуваш доволно калории и ќе има работи што се забранети.
    Нормално тоа сведи го со зголема активност и секако да уживаш во тоа што го правиш,затоа што ако не уживаш ништо не правиме.
    Мотивацијата да ти биде со тоа што ќе го мериш прогресот во обем на стомакот и бутовите,бидејќи тие се први што се слабеат.
    И тоа е последно што имам да кажам,премногу комплицираш со некои работи,направи ги едноставни и следи го прогресот.
    Немаш ментална склопка и план и цел,нема ниедна диета и нема никој да ти помогне,дури ни мојот совет.

7. goga-76

goga-76 Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Денес почнувам, феминки вие сте ми совеста :) , неколку пати ја почнувам и прекинувам диетава.
    Имам многу за симнување (идеално би било 20 ама и 15 да симанам не се жалам :D) ,а нели полесно се симнува кога се многу па се надевам на резултати...
    Ги купив и оние апчињата Vitaslim light за потиснување на апетитот, има некој искуство со овие апчиња
    Се читаме и подржуваме...

8. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Уште малку и цела година ќе фати како ја практикувам диетава, на почетокот построго, сега одржување ама од резултатите сум презадоволна -25кг! Диетава станува начин на живот. Со помош на неа многу сум поорагнизирана во смисла на готвење (готвам уште за тројца :lol: ) па само го дополнувам менито. Супер диетиче е!

9. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    5/90
    д.2 круши
    р.риба со салата и супа
    в.пола од ручекот

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    вчера: 23. ЈХ ден

п: бело грозје, кафе
    р: интегрални шпагети (100 гр) + малце кечап
    уж: 1 нутри лепче со ајвар
    в: 1 ред 75% темно чоколадо, 2 нутри лепчиња со фруктозен крем (во Кам го има, прекрасен е)

активност: 1 сат аеробик, 1 сат пилатес

Денес: 24. Витамински ден

Почнав со 1 г. пасирано јаболко со цимет, 2 банани и еве ме си направив зелка салата. Нема да јадам повеќе овошје, подобро се чувствувам ако јадам зеленчук.

активност: 1 час пилатес

11. MadamMalaa

MadamMalaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Денес: 17ден (протеински)

П: 1 јаболко , 1чаша (напиток со цимет и јаболко) и 1 чаша (напиток со ѓумбир)

Р: риба, зелена салата и супа,

иначе сум нова на форумов, најмногу поради диетава се регистрирав, ја држам веќе 17 ден и симнав 3,5кг,и покрај тоа што периодов ми е колоквиумска недела, до сега имав само 2-3 прекршока, и мислам дека напитоците многу помагаат, овој со ѓумбир го пијам една недела а тој со цимет почнав од денес.

12. mama30

mama30 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    девојки,ве молам за мислење и одговор...18-ти ден откако ја имам почнато диетава и веќе 7-ми,8- ден килажата стои во место.Oслабев 4 кила на почеток и тука застанав.денеска кога се измерив и кога видов дека се уште стојам во место ми падна моралот и се утешив со едно пакетче смоки и 2-3 лаж.крем :(
    дали ви се случува подолго време да си стоите на иста килажа,а плус тоа јадам и помалку од пропишаното во диетава-леб не јадам воопшто,а и другото го јадам пола од тоа што треба.
    и уште едно прашање,дали се држите строго до паузите помеѓу оброците?

13. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Јас ја држев диетава, и еден месец не ослабев вооошто, ама бев одлучна до крај да ја држам и ја.држев како.што треба. Но затоа вториот месец ослабев 7 кг и третиот 4 баш колку што требаше и сега сум 58 кг еве веќе две год воопшто не се здебелив. Значии немој да се деморализираш и биди истрајна до крај. Амааа и вежбај по малку, и пиј мн вода. Јас наместо вода пиев чај без шекер ми беше подобро. И сега веќе се пијам без шеќер.
    Јадев доручек во 9, ручек во 13-13:30 и вечера најкасно 17:30, но секој ден јадев и по 100 гр јаткасти плодови заради крвта, зошто еден период имав мака со железото.
    Со лесно... :*

На mama30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. principessa.oh

principessa.oh Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Како го правиш напитокот со ѓумбир?

На MadamMalaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MadamMalaa

MadamMalaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Се прави навечер, во 2 литри вода ставам 1 лажичка рендан свеж ѓумбир, околку 10-12 ливчиња свежо нане, еден лимон исечкан на тркалца и една краставица исечкана на тркалца и сето ова го оставам во фрижидер до утредента.

На principessa.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Јас ја држев 45 дена диетава и тоа баш по правилата, ниту еден ден немам отстапено од нив. сакав да симнам 5 кг + вежбав, знаеш колку ослабев?.... само 3. Страшно измачување ми беше мене оваа диета за што, за 3 кг, па си викам што за џабе ќе се мачам, кај се 66, таму и 63, нема голема разлика, барем не на мојава висина (173) и сега веќе од ништо не се воздржувам, се си јадам нормално, но си вежбам за да си се одржувам. Јадам и благо и супер ми е.

17. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Многу е вкусен и јас го правев летоска мммммммммм, се слабее, се прочистувач некако, ама сега ми е мака и си варам само разни чаеви.

На MadamMalaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    18
    A i jas da pisam veke mie 50 den od dietata i moram da kazam pagam vo iskusenie, ne zosto nemozam da izdrzam tuku se razocarav, koga mi bese 29 den imav oslabeno 3,5 kg i dosta vo obem. I sega na istata kilaza sum ne mrdam a si velev barem sekoj mesec po 3 kg a ovoj mesec ne oslabnav nisto.
    Moram da priznaam pravam poveke od 3 obroci dnevno vsusnos 5 obroci jadam dnevno ama istata hrana sto treba za rucek ja delam na 4 obroci, tecnosti slabo pijam nemam nikakva potreba.
    Ke se obidam uste 20 dena ako ne oslabnam ke ja prekinam. Pozdrav.
    Patem poslednite 2 nedeli se custvuvam mnogu umorna mi se spie uste vo 8-9 saat

19. LusySkyDiamonds

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Можеби нема што повеќе да слабееш, јас пишав погоре дека ослабев само 3 кг. а ја држев 45 дена. Дали вежбаш?Мораш повеќе вода да пиеш мин. 1,5 на ден. Не е многу тоа, ќе го измокриш. Стави си едно шише на работа или на факс на маса, едно дома кога ќе дојдеш за да ти биде на дофат и пиј. Исхраната во оваа диета е многу еднолична, јади здраво и ќе има ефект и нормално вежбај барем 30 мин секој ден кардио.

20. dietgirl

dietgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    97
    6/90
    д.2 јаболки
    р.компир манџа со салата и лебче
    в.пола од ручекот