1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. MelaniSvetle

MelaniSvetle Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Женски а дали е дозволено да се јаде пиндџур и за кои денови (пиперки и домати печени и толчени)? и пиперки пецени со оцет направени?

2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Секој ден е дозволено, пошто можеш да конзумираш овошје и зеленчук, макар што во овошниот дел велат само овошје треба... сепак, мислам дека можеш. Нека каже некој друг.

3. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    Јас скоро секој ден јадам пиперки во салата .мммммм.... со лукче магданос, домат, и краставица..ставам оцет, сол и маслиново масло. Ова го правам првите три дена но и во овошниот ден доколку имам криза јас си лапкам и салата :)

4. vesni4kaaa

vesni4kaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Да ве прашам, дали може во овошните денови да се јаде лубеница и диња?? Ми кажаа дека во диети овие овошја не се препорачуваат бидејќи имаат многу шеќери..... |(

5. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Ова не е диета само правилник на исхрана кој ќе ви помогне како да ослабите без диета и без таблети за слабеејне
    Сите таблети за слабеење се рекламираат со тврдења дека ќе го намалат апетитот, ќе го забрзаат метаболизмот, ќе Ви го зголемат нивото на енергија итн.

До сега, веројатно сте сфатиле дека не постојат магични таблети и мора да се намачите доколку сакате да ја намалите телесната тежина. Прочитајте како да ги постигнете ефектите што рекламите Ви ги ветуваат, но без таблети.

Намален апетит

Пијте вода. Водата е бесплатна, здрава и што е најважно – функционира. Сите нутриционистички студии укажуваат на тоа дека луѓето што пијат по една или две чаши вода пред оброк намалуваат повеќе килограми од оние што пијат таблети за слабеење – со истиот напор.

Забрзан метаболизам

Најдобриот начин за забрзување на метаболизмот е со вежбање. Вежбајте со тегови или пак имајте интензивни кардио вежби. Според студиите, по секоја тренинг сесија со висок интензитет, метаболизмот ја задржува зголемената брзина и до 18 часа.

Зголемена енергија

Зачинете ги оброците. Храната со многу зачини и лутата храна, ја зголемува циркулацијата и го забрзува метаболизмот. Штом во мозокот ќе се зголеми дотокот на крв, тогаш Ви се зголемува нивото на енергија.

Намалена потреба од храна

Ви се јаде чоколадо? Мириснете малку пеперминт. Според една скорешна студија, луѓето што редовно мирисале пеперминт во текот на денот, конзумирале по 2.800 калории помалку неделно, од луѓето што не мирисале пеперминт.

Истражувањето претпоставува дека ова се должи на фактот што човечкиот мозок се фокусира на силни мириси, па кога ќе му принесете мирис што не е поврзан со храна, Ви се намалува потребата од храна.

Намален внес на калории

Јадете повеќе! Ако сакате да јадете, не се противете на тоа. Но, гледајте да јадете храна што е обемна, но со помалку калории (супи, пуканки, големи салати). Луѓето што јадат супа пред оброците, конзумираат вкупно 20 проценти помалку калории од луѓето што го прескокнуваат ова предјадење.

6. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8

Јас знам декка само една до две банани треба да се јадат и тоа најкасно до ручек....А за лубеницата баш е убаво прв пат слушам ова за шекерите. За диња незнам но освен ова соо бананите се друго е дозволено од овошје нормално :)

7. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    уууу....и те како може :D .
    имаат шекери да, ама полни се со вода. Многу го олеснуваат овошниот ден....јади си ги кооолку ти душа сака ;)

8. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Од среда почнувам со диетава, стискајте ми палци!
    Страв ми е од негативни ефекти.

На 4ever и melanie27 им се допаѓа ова.
  9. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Ајдее ти држиме срека само издржи го почетокот па после ке се навикнеш на ваквиот начин на исхрана и супер ке се чувствуваш ;)

На Breezy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Мелани а ти колку кг ослабе со диетава? јас 1месец ја држам со мали прекршувања и симнав околу 5 или 6 кила

11. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    со диетава, според мојава неточна вага, -17, за 3 месеци, со прекршувања нормално :D . првиот месец не толку, ама вториот беше пресуден...тогаш најмногу се стопив..а третиот, исто така помалку, ама тука па си прекршував малку повеке.
    најважно, батали вагата....11цм струк, 13цм колкови и 7 гради.....значи изгубено е тоа што најмногу било проблематично ;)

На Sirenaa86, SnowWhite91, figgiMK и 2 други им се допаѓа ова.
  12. 4ever

4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    17
    Лелее супер баш ми е мило кажи сега колку е поубаво чувството кога си ослабена :)
    А сега до кај си колку кг имаш мислам ако не е тајна :)

13. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    не е тајна секако.... чувството е екстра....можам да си облечам скоро се од порано, а и конечно ми е убаво во своја кожа.
    инаку сум 180цм висока и сега тежам 72 кила...иако идеална тежина ми е 66-67кила...ама ке биде...полека :) (иако на почетокот мислев дека имам помалку кила, а јас уствари за 2 месеци сум ставила ептен на мене...и после 1 недела од почетокот на диетата се измерив, и кога видов на што сум .. :o )
    не губете надеж...начинов на исхрана помага и те како....ако некогаш ви е тешко, и ви доага да се откажете, само пробајте да облечете нешто што не ве собира....одма се губи апетит.
    јас си имав 2 пара фармерки, едни за првата цел, другите за втората....и секогаш кога ке ме фатеше криза тркнував до плакарот и пробував да ги облечам....пффф како се врака одма мотивацијата :D ..

На M.Francesca, Andemona и 4ever им се допаѓа ова.
  14. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас ја дрзам диетава веке 33 дена и стварно е најдобра диета сто сум ја дрзела(а сум дрзела многу)последен пат се мерев на 29 ден и имав скоро десет кила ослабено(точно негде 9-и 600-700 грама),е сеа морам да казам дека и везбам истовремено али како и да е сум презадоволна од резултатот,планирам да ја дрзам 60 дена,повеке не!И тоа не заради тоа што е тешка напротив мене барем ми е супер малку ми е тешко готвењето(т.е на мајками и е тешко)Ке ја прекинам на 60 ден зошто ми помина цело лето без на кафе да седнам.Така да уште 27 дена што ке ослабам и готово...и да сумирам на крај дека диетава е врв и секој сто планира или се мисли слободно нека ја почне најдобра е дефинитивно :hai:

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Јас ја држев априлот оваа диета и ослабев 5 кг.И од утре пак почнувам сакам уште 3 кила да ослабам,имам 58 кг.Многу убава диета а и не е тешка освен овошниот ден ама се издржува.
    Имав голема мотивација минатиот пат и успеав.Ајде стискајте ми палци и за овој пат да ја доиздржам :)

После завршеток на диетата верувајте дека се осеќам супер!И воопшто не се здебелив,можда само 1 кг качив од тогаш ништо више.

На Lady01 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Ај ако можи некој нека пиши што јадите и колку денови

17. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    александраппо ја имаш диетата на првата страна на форумов!

18. aleksandrappo

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Фала. Да ве прашам дали го имате пробано чајот Slim&Fit и дали помага при слабеејне

19. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    Јас лично не сум го пробала ама сум пробала милион апчиња за слабеење,искрено прво сто ме плаши кај апцињата е што сите го креваат пулсот и тоа ми го креваат и до 120-130 без никаква активност,а друго можес да го пробаш чајот и можда и ќе ослабеш ама нисто не добиваш,навиките за јадење,времето на јадење и сл.нема да ти ги смени а тоа е најважно,јас пред да ја почнам диетава јадев ноќе и тоа ноќе од спиење станував у2,у3,у5 обавезно и јадев,со диетава првите денови лудило фаќав навечер ме будеше гладта од сон и збеснував е сеа верувала или не како ќе легнам навечер сабајле ми е првото будење накај 8-9 за во тоалет и толку,е тоа не ми се има случено последниве 3-4 години(да не јадам ноќе)и тоа сто диетава ми помогна да ја сменам таа навика чајот никад нема да успее,така да ако ме слушаш мене батали ги тие хемии и почни ја диетава нема да се каеш,иначе денес ми е воден ден,и сеа за сеа гајле неам :rock: :D

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Ден 29 , еднаш прекинав, бев принудена затоа што патував
    Денес требаше да ми биде воден ден ама се претвори во чоколаден :/