2 ден Доручек - 2 јаболка , ручек -леќа со салата , вечера салата и мало кесе пуканки Не можев да им одолеам Малку ќе ве замарам овде , место дневник на темава пишувам
22/90 - Скробен Доручек - Јаболко и кафе Ручек - Варени компири со зелена салата Вечера - Салата Досега -4 килограми отприлика, со тоа што не се мерев од почеток туку после 1 недела.
26ти ден,протеински Појадок киви,ручек манџичка со печурки,пиперки,тиквичка,магдонос,вечера салата. Плус малце урда. Почнаа да ми бидат широки панталоните.
Waka-waka ќе се дружиме јас и ти на темава. А и блиску сме со деновите. Мене ми е денес по правило Јаглехидратен, ама решив зеленчук да јадам за ручек. 23/90 Појадок - јаболко + кафе Ручек - мешан варен зеленчук Вечера - салата И си ветив дека нема да се мерам секој ден, туку еднаш неделно. Се надевам ќе се држам до ветувањето. Подобро е така
3 ти ден Доручек 2 портокала ,ручек -2 парчиња домашна веге пица , вечера бело вино со кисела вода 4 ти ден Овошен (се надевам нема да подлегнам на кифличките ) Еве и јас да ве дружам , најтешка е диетата за празниците Ќе се мерам и јас ама после 2 циклуса ,се надевам на резултати какви такви
27ми ден,скробен Појадок мандарини,ручек гравче,вечера салата. Вчера во ПМС не се воздржав и лапнав едно колаче.
Хи Јас вака постпразнично улетувам на темава, па ќе ве дружам од утре, а и ќе пишувам овде. Утрешниот ПРВ ден ми е веќе испланиран, го вклопив некако во Божиќното мени. Нека е!
Јас да си кажам дека овошниот го истерав без грешка Дури и прејадена се чуствував .. Ама на Бадник прекршив , по правило ми беше протеински ден ,појадував овошје и во план бев строго да се придружувам , ама есапот дома и есапот на пазар не е ист Немало смисла да не каснам од погачата и ај малку и од зелникот па винце , се на се утнат ден Веќе нема место за грешки, инаку се мерев така најадена и за 4 дена 1 килограм , задоволна сум бидејки целта ми е симнување 5 кг , повеќе би било премногу , и ајде веќе поминаа празниците малку посериозно и со вежбањето .. А и Хелен добре дојде чекаме уште диеталки постпразнично
72/90 протеински д.една банана р.прасенце со салата лебче француска салата в.пола од ручекот Христос се роди!Среќни празници диеталки!
24/90 Овошен Ама како ми се јадеше бре луѓе не сте свесни, едвај истуркав со две јаболка и бананче. 25/90 Протеински Доручек - Кафе со малце млеко + јаболче Ручек - Јајце + супа Вeчера - Салата Досега на вагата -6 кг(без 300 грама) Пуста душа не издржа да не се мери после овошен. Абе очи ми бодеше вагата, што да правам.
Имам толку голема мотивација!Од утре (гледајќи колку е часот веќе е денеска) ја започнувам Ун диетава. Мислам дека редно време беше, имам 74 килограми, висока 170см. Мојата цел е да стигнам барем до 60кг. Сметам дека ми е потребно само мала поддршка.
6 ти ден скробен Доручек 1 банана Ручек - печени компири со моркови и салата Вечера - пола од ручекот и мало парче печена тиква ( Инаку тиквата е богата со скроб така не знам каде да ја класифицирам )
Од денес ја почнувам оваа диета. Пред неколку години ја држев и ослабев 27 килограми, кои откако се породив си ги вратив назад. Затоа решив да почнам повторно. Денес ми е прв ден. 01/90 Мандарини Пилешко варно и салата од зелка , супа Пола од ручекот.
1/90 Протеински 2 јаболки за доручеки (2*95 kcal) 1 јајце ќе ми биде ручекот (75 kcal) и вечерата планирам исто 2 јаболку (2*95 kcal) во меѓувреме дека ми е прв ден + после празничново јадење неможам да издржам па ќе земам и една банана меѓу доручек/ручек и еден портокал меѓу ручек/вечера 62kcal + 105 kcal се на се 622 кцал се дружиме Lexus
29ти ден,протеински Појадок кафе со малку млекце,јаболко ,ручек риба и салата,вечера салата. Уште малку и крај на првиот циклус од диетата.
73/90 д.3 мандарини р.печени компири со зелка салата,1 лебче и малку апетитка в.печени компири и зелка салата.