Заради празнициве не успеав во диетава. Постојано прослави, ручеци кај бабите.. па морав да паузирам со диетава неколку дена. И пред три дена ја започнав од почеток. Овој пат сум решена да бидам упорна до крај . Прв ден: доручек-2 јаболки ручек-малку свинско месо и цвекло салата вечера-цвекло салата Втор ден: доручек-1 јаболка и 2 киви ручек-една чинија грав и туршија вечера-1 јаболка Трет ден: доручек-1 јаболка ручек-две потпечени мали парчиња леб со растопен кашкавал вечера-1 ред чоколадо за готвење и 3 чоколадни бонбони Резултат: 86/87.5 kg Цел: 62/87.5
А глеам диетава и читам коментари....Па кај сите има резултати....Може ќе ја почнам плус а и плус со вежбање....Само нема шанси да се здебелам нели?
Ајде и јас да ви се пофалам 10 дена минус 2 килограми 10 ти ден Доручек : 2 киви Ручек: салата од варени компири и морков Вечера:пола од ручекот и планирам + салата
Ако ги држиш витаминските/овошни денови прописно, многу веројатно дека ќе ослабеш. Со умерени порции и по редот што е даден,се слабее. Не верувам дека ќе се здебелиш.
Јас така кога имам понапорни денови каснувам една овошка ради реда и цел ден понатаму го поминувам на салата. Само салата од зеленчук,пошто сега има еден куп салати со разни дотатоци од кои дел можат да бидат главно јадење пример мимоза салата со јајца,а други не смеат да се јадат воопшто,оние со мајонез,кашкавал и сл. претпоставувам знаеш.
Водниот ден по правило треба да се држи три пати во текот на 90 дена. Во овие денови единствено треба да се пие вода, можеш евентуално и чај без шеќер. Но, доколку немаш многу килограми за симнување и сметаш дека не можеш да го издржиш тогаш едноставно продолжи си со диетата и прескокни ги водните денови.
Калав го издржа ли водниот Јас уште сега му се плашам , па сум во план да го заменам со уште еден овошен .
Мими водниот ден требаше да ми биде по правило овој викенд ама го ставив да ми биде во вторник. Значи утре ми е овошен, па потоа водниот. Во план сум да го издржам ама ќе видиме како ќе се држам. Прилично мотивирана сум, а и досегашните резултати се супер. Ќе ве известам неделава што ќе успеам да направам Иначе 30/90 Јаглехидратен Доручек - кафе + јаболко Ручек - варен компир + зелена салата Вечера - Салата Иначе јас компирите и оризот ги ставам во јаглехидратен ден бидејќи не сум фан на макарони. Дали е добро или не, не знам. Ама според резултатите досега ќе да е
Zdravo devojki, nova sum na forumov. Bev vo potraga po dobra dieta, i eve naidov na ovaa. Gi procitav vasite iskustva, pa resiv od utre da ja pocnam i jas Se nadevam deka ke izdrzam do kraj. Mi davate golema motivacija so vasite komentari. Pozdrav i sekoe dobro P.S Se izvinuvam sto pisuvam na latinica, no deka sum vo stranstvo i nemam add-nato kirilica
Здравооо, Од денес и јас сум пак на Ун. Протеински ден : доручек: портокали + турско кафе ручек: варени 2 јајца , домат и краставица и едно парце интегрален леб вечера : исто како и ручекот Се надевам дека и овој пат како и првиот ке бидам истрајна 90 дена Имајте убав ден
Што да ви кажам диетава ја држев скоро 90 дена без последниот циклус(од 4 дена) Се разболев и ја прекинав, да се опоравам постојано сум болна, а претходно непаметам да сум била болна и како дете. Ослабев незнацително во килаза во обем доста симнав, мегутоа многу брзо ги вратив за неполн месец, а здравјето сеусте немозам да си го вратам. Незнам дали да ви ја препорачам да ја држите Да се слабее, но кг брзо се вракаат кога ке поцнете да јадете, а мислам и не е добра за здравјето иако има витамини, тоа го зборувам од лицно искуство. Поздрав
11 ти ден Доручек: 2 мандарини Ручек: 2 мали гевречиња и таратор со јогурт (знам дека јогурт не треба , но сепак не можев да ги јадам суви ) Вечера: 3 реда чоколадо и портокал И мајка ми ми се придружи во диетата поинтересно е во друштво :geek:
1 ден доручек - 2 портокали и турско кафе ручек - 2 варени јајца, парче сирење (наместо уште едно јајце- стои 3 јајца во диетата), едно мало интегрално лебче и салата зелка со морков вечера - исто како и ручекот само без сирењето Вода имам скоро литар испиено, до вечерта ќе гледам да испијам уште еден литар
Мислам од среда да ја започнам... Дали има некој искуство со држење на диетава и вежбање на орбитрек дали има подобри резултати ?
Четврти ден=Овошен ден Три банани, две јаболки и зелен чај Петти ден: појадок: една банана ручек:пушено мевце,цвекло салата и нескафе вечера:планирам едно парче леб оти ќе кршиме за празников Резултат: 85.5/87.5 kg Цел: 62/87.5
2/90 скробен ден доручек: мандарини ручек :леќа со салата и 2 парчиња црн леб вечера : исто како ручек само 1 парче леб
31/90 Овошен -2 јаболка -2 банани -зелена салата 32/90 - ВОДЕН ДЕН!!! Среќна сум што го завршувам првиот циклус од диетава. Moжам да кажам дека поминав прилично добро. Немав напади на благо, мило ми е што почнав наместо напад за благо, да имам напад за јаболка. Како што ги викаат англичаниве "cravings" Така да чувствувам некоја промена на метаболизмот и што организмот почнува да ми бара како храна. Се надевам водниот ден нема да го прекршам. Сега за сега се напив едно кафе со натрен. И во остатокот од денот ќе пијам само вода и чај (без шеќер секако) Резултати утре!