Од денес почнувам и јас...бар 10 кила да симнам 1/90 доручек:2 киви ручек 3 јајца и зденка(бидејќи сирење многу малце јадам) вечера 2 јајца и зденка пијам течности(поточно вода бидејќи воопшто не пијам сокови)
4/90 Протеински Д- 2 мандарини и 2 киви мали Р- 3 јајца, салата и кришка црн леб В 1 јајце и салата 5/90 Скробен д- 3 Портокали мали Р- компир салата В- сега дојдов па можеби ќе изедам само еден компир, бидејќи ми е касно.
7 ден ЈХ(најслаткиот ) П-портокалчиња Р-проја со пченкарно и пченично брашно В-планирам 2 парчиња торта со јаболка и црно чоколадо
Овошен ден. Денес ми е 10 ден и како нова сум. Супер ми делува пред се здравата исхрана. Не го држам јагленохидратниот ден.
6/90 Јх. Д- 2 мали мандарини. Р- Чинија макарони со кечап В- најверојатно некое колаче + ред чоколадо за готвење.
47ми ден протеински Појадок круши,ручек варено пилешко и марула салата,вечера или само марула или марула+јајце зависи како ќе сум гладна.
Здраво пак Јас ја држев диетата лани почав истово време некаде и ослабев околу 11 кг. сега пак ја почнав и денес ми е 3 ден, ЈХ каснав 2 јаболки за поручек, сега малку бурек ќе каснам и за вечера нешто благичко и минатиот пат не се придржував строго до количината на оброците, па сега се надевам на истите резултати позз
Здраво на сите , нова сум на форумов , пред се профилов го направив поради диетава... доста читав за неа и од утре стартувам и јас... очекувам подршка оти стварно ми треба... треба да ослабам десетина кг. сега имам 75 а висока сум 168. поздрав ...
Ме интересира зошто ја почнуваш пак? Се вратија килограмите или имаш уште да изгубиш и покрај тие 11?
Утре(денеска) 8 ден повторно овошен. Вчера бев на гости и ја прекршив за жал,изедов 2 кифлички и 1 индијанка. Ама нема веќе исклучоци. Знам дека е уште рано за резултати ама баш сакам да видам барем некоја мала промена.Немам вага да се измерам,а баш сакам да видам дали сум намалила барем 1 килце.Ама и да не сум,се тешам со тоа дека после 10 ден може да намалиш и нагло 3-4.Дај Боже! Во план сум од 17 ден на поминам на ТУРБО УН,па Господ нека ми е на помош.
Вратив околу 3 кг, но најмногу заради тоа што имам уште за симнување А тие што ги вратив се заради мое невнимание и неможност да појадувам овошје после завршувањето на диетата
Колку време ја држеше претходниот пат за да ослабеш 11 кг? Се придржуваше ли строго до она што пишува дека смее да се јаде или јадеше и др?
Ја држев до крај, некаде околу 93 или 94 дена, некои денови имав исклучоци, а имав и прекршоци никогаш не се ограничував на количината, а особено во ЈХ ден, јадев мн :/ но затоа овошните ги држев редовно но сепак 11 кг. беа доволно добра мотивација за сега да почнам пак
45/90 Овошен На пола пат сме веќе Иначе овошниов ден и не личеше баш на овошен Доручек - едно јаболко Ручек - зеленчукова супа Вечера - Какао со засладувач Иначе девојkи совет, ако некогаш ви се јаде благо напијте се какао со засладувач (без млеко) има околу 30-40 калории, а ќе ве засити горе долу. И добро е за здравјето, има магнезиум.
25/90 ден леле да ви кажам веќе ги помешав деновиве , и вчера и денеска варени шпагети, вцера со малку печено пилешко денес со сос од пилешки џигери што да правам .... се испобунив целата... за жал денес и вчера со малку прекршоци но чувствувам голем глад... веројатно бидејки ми се ближи месечниот циклус... ама од утре нема утка...се фрлам и на вежбање... само ќе продолжам со скробен ден .. и одеме понатаму..
1/90 Протеински П. 2 киви Р. 1 jаjце варено со малку леб , супа В. 1 бутче варено 1 криска леб, 2 кисели красравици