1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Од утре ја почнувам диетата и за време на одморот ќе ја држам, па ако успеам ќе ви кажам. :D
    Држете ми среќа.. :wasntme:

И да си прашам секој 29ти ден ми е воден така? :?:

2. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496
    да секој 29 јас посто морав го префрлив на 33 али сепак го дрзев!Ај со среќа па извести не како е!

3. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Јас ја држам диетава веќе 21 ден и ОДЛИЧНО се чувствувам. Не правам отстапки, јадам како што е пропишано и не јадам навечер, но не сум симнала многу (околу 3кг) но најважво успеав да се симнам од онаа граница која со сите диети што ги правев не ми успеа. Како мотивација ми служеа (служат) сите оние згодни женски тела и секој пат кога ќе помислам на храна, се замислувам се подалеку од тој изглед и среќа желбата исчезнува. Исто така се оптоварувам и со броење на калории, па секогаш си додавам некое плус за да ме спречи и понатаму да си продолжам да јадам. Моментално имам 66кг и уште 3-4 да слизнам па ќе бидам задоволна.

Сакам да нагласам дека со оваа диета ги сменив моите лоши навики на јадење висококалорична храна доцна навечер и џанк храна во текот на денот и секако ми го подобри метаболизмот. Научив и да си ја контролирам потребата за храна и да се задоволувам само со овошје или зеленчук.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady01

Lady01 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    8
    И јас исто како тебе само јас Мај ја дрзев и 5 кг ослабев, исто и јас 58 имам ама сакам уште 4 5 па ке видиме иначе денес ми е протеински ден ама јас одам на турбо ун :) Поздрав и Срекнооо
    Па вака јас пијам 2 3 пати заедно со ун диетава е сега не знам дали е од диетата чајов или заедно двете ама со прекршувања слабеам по 6 кг месечно :) Иначе е вкусен

5. sara19

sara19 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    еден мој другар ја држеше само има уште нешто има вклучено и ослабе од 90 кила (а може и повеќе) а сеа може 50 е и нема шанси да се здебели може изгледа невозможно ама сега е премногу слаб и јас сеа почнав со таа и има голем ефект.

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    8.431
    дебојки и јас ја држам диетава и денес ми е 2 ден а утре јаглехидра. прочепкав низ нетв и надов еден форум и видете што пишува TREĆI - DAN UGLJENIH HIDRATA

RUČAK
    Kuvana testenina uz dodatak začina - preliva ili slično, ili pizza s povrćem sa dodatkom paradajz pelata kao preliva (kečap nije dobrodošao u UN dijeti) ili bilo koje slano pecivo (da nije od lisnatog testa i u količini pizze - npr. 3 kifle)

Значи не е дозволено кечап во оваа диета туку доматен сос како ни лиснато а повеќето девојки јадат кечап и лиснато еве ви линк од форумот и можете да прочитате се што ве интересира бидејќи сметам дека тука не е доволно објаснета диетава http://www.dijeta.net/phpBB/viewforum.php?f=1
    и дали има некој што ја држи диетава?

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  7. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Дај нека ми ја објасни диетава некој

8. Andemona

Andemona Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.496

9. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Што треба да ти се објасни? :^)

10. mac111

mac111 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Девојки,дали има некоја со крвна група 0+ што ја има држено диетава?
    Кажете како ви делува и дали сте задоволни од резултатите?

11. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Јас сум 0+ и мене ми одговара... Понекогаш ми е тешко зашто сум си љубител на пилешко мевце, кашкавалче и сирење а тоа е дозволено само 1 ден али во главо издржувам. Се на се, немам ослабено многу (ама нема ни потреба) али ја препорачувам диетава секому кој сака да ослабне на здрав начин.

На Hellen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hellen

Hellen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    73
    Се согласувам со последното мислење дека не се губат многу килограми меѓутоа е совршена за воспоставување здрав начин на исхрана. Мене ми помага многу да не се вратам на брза и неквалитетна храна..место чипс цувствувам потреба да каснам пример бадеми или лешници, веќе не јадам обична чоколада туку уживам во неколку коцки црна чоколада, од месо јадам само пилешки стек и салтите и супите ми се омилени :) Сето тоа благодарение на диетава

На Hopeful и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    и јас ја почнав диетава пред 3 дена ова ми е 4 ден овошен ден и многу поубаво се чуствувам пред да ја почнам диетава ми се подуваше стомакот се чуствував тешко ама од кога ја почнав се чуствувам супер планирам да ја држам 33 дена ама ќе видиме зависи од тоа колку ќе ослабам би сакала 10 килограми ама ќе видиме како ќе оди

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  14. plavko

plavko Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки.... :)
    го направив профилот највеќе за оваа тема.....ја имам држено диетата пред 1 година и уште првите 4 дена ослабев 3.5кг што беше чудо за мене, уште што не сум пробала во мојот живот за слабеење.....за 2 недели (може и помалку не се секавам добро) имав намалено 8-9кг и морам да напоменам дека овошниот ден го прескокнував и не сакав да слушнам за вежбање никако......ми ја препорача доктор и сум многу многу задоволна...започнав пак пред 1 недела и заедно со орбитрекот успевам некако да се снајдам на овие горештини, ама осекам дека е успешна комбинацијата :D ....така да мои драги феминки пробајте ја имате целата подршка од мене......ГУД ЛАК ;)

На Hellen и Hopeful им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.498
    Допаѓања:
    173.431
    Убаво од тебе што вака сакаш да не мотивираш,стварно си другар.
    Мене ме интересира бидејќи кажа дека за само 4 дена си ослабела 3,5 кг,со колку кг.вишок ја стартуваше диетава?
    Сепак 4 дена,-3,5кг,стварно е успех,браво :clap:

На 4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SilverGirl

SilverGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    7
    пошто гледам дека има премногу позитивни мислења за оваа диета, ме заентересира и сакам да ја почнам да ја применувам и јас.

но ме интересираше следното.
    јас сум 0+ крвна група а имам проблеми со притисокот, ми се качува нон стоп, дали би било ова проблем за да ја почнам? односно дали би ми пречело пошто имам висок крвен притисок.
    ви благодарам.

17. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    Јас сакам да прашам дали смееш кисела вода да пиеш наместо обочна додека се држи диетава??

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Црнокоса

Мислам дека ич не е проблем да пиеш кисела вода, воопшто не дебелее :) работата е да не претеруваш со киселата, чисто ради содата внатре и ради тебе инаку си е здраво да ја пиеш :) помага во варење на храната.

На crnokosata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. plavko

plavko Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    па вака...почнав со 20+ и затоа првиот пат беше толку многу (нели велат дека кај оние што има повеќе за губење побрзо иде) дури и докторката се изненади :D после првите 2 недели -8-9 а потоа одеше малку потешко ама успеав -15 и тоа без вежбање ^_^ тоа беше рекорд за мене :D пошто уште што не бев пробала: диети уште какви не, лекови слимлајн, ксеникал, хербафаст....ухухууууууу ги има многу....и ако некогаш сум успеала да симнам 1-2кг највеке со овие после си ги вракав дупло :( а со оваа диета од -15 повратив само 3 што мислам дека е успех за мене :).... се надевам дека ви дадов мотивација да пробате...можеби ќе оди малку потешко кај оние со 5-6кг вишок ама не се откажувајте...ја почнав пак и веќе осекам за една недела дека стомачето ми се намали а не сум се мерила за кг не знам...касно сватив дека не требаше да ги трошам парите на тато и мама за глупости по аптеки :( со ова ем си јадеш-ем си слабееш....и не мислиш секој ден „Што денес за јадењеееее????“ :D си имаш распоред.....пробајте и пишете резултати, стискам палци и за вас и за мене :*

На mKdevojce и Hopeful им се допаѓа ова.
  20. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    девојки сакам да прашам дали водениот ден треба еднаш на 29 дена да се одржи или пак 3 пати на 29 дена ?