Девојки јас да ви се пофалам само што се измирив а денеска ми е 13ти ден веќе намалена сум -4кг Искрено да ви кажав се израдував и добив повеќе мотивација Се придржувам како што треба и досега не сум направила грешка Денеска за ручек ќе имам варен стек со салата, а за вечера планирам само салата со сирење Придржавајте се како што треба и 100% ќе имате резултати
AngelOfArh,ок ке знам за нареден пат дека може и зеленчук издржувам со овошјето но наредниот ден коа ке станам мнг ми е лошо , незнам зошто . Фала
Поздрав девојки. Од понеделникот ви се придружив и јас во борбата против килограмите со оваа диета. Засега добро оди, утре ми е овосен ден и не знам како ке го издржам Ме интересира дали во првиот вториот и третиот ден може да се јаде салата или само во првиот?ии дали е подобро за руЧек или за веЧера? поздрав и се надевам дека ке се дружиме
10 ден Скробен П-јаболко Р-зелка манџа(имаше малку мелено месо во неа не требаше) и една рибанка леб В-изгледа ќе биде полвина од тоа
Денес 3ти ден јаглехидратен појадок 2 јаболка е сега за ручек јадев количински малку шпагети со кечап и изедов 4-5 големи маслинки и 1 лажица малиџано. Дали многу сметаат тие два непотребни додатоци(маслинките и малиџаното) ?
Салата може да се јаде во првиот и вториот и за ручек и вечера ,убаво е објаснатао во диетата на 1вата страна се А за авошниот ако неможеш да издржиш само со овошје јади пола ден овошје а пола зеленчук
7/90 овошен киви, јаболка, портокали .. 8/90 протеински Д- две киви Р- Две парчиња стек и салата В- 1парче стек и салата. 9/90 скробен Д- 1 банана Р печен компир , салата. В- пола од ручекот
3/90 Јгленохидратен п. јаболко и портокал р. шпагети в. торта и (домашна кифла,, мораше појдов на гости) колку е вака тешко кога ке појдеш на гости,, сите напинаат касни ова касни она уфф денес ми е овошен.... и од утре не мешам ни овошје за поручек
48/90 - Овошен Како лета времево не ми се верува Појадок - Кафе + јаболко + банана Ручек - Јаболко За вечера - па може и некоја краставица ќе каснам
11 ден Јх П-јаболко Р-една баничка со кечап внатре В-2 парчиња торта и чоколадо Се неам мерено ама не изглеам ослабнато... не праам некој прекршоци големи... Иначе а може ли Јх ден да се исклучи?
Јупи јупи ај ај 6ти ден - 2кг сум во минус несакав да ви се фалам дека по којзне кој пат си ја почнувам диетата оти веќе ми се смачи да пишувам 1/90,2/90 и онда пак од почеток ама еве издржав безмалце една недела,веќе и се навикнав некако се вратив во форма и што е нај битно имам мотивација за уште ,2 кг не се којзнае колку но сепак им се радувам ко мало дете на чоколада па неможев а да не си се пофалам за успехчето
Денес треба 51 ден да ми е од дитетата,ама заради една глупост вчера, 50ти овошен ден ми е. Сакав да споделам со вас интересен и диетален десерт што може да се јаде во овошен ден. Печени јаболка во рерна ,можете после да ставите малку суво грозје или урми(ама малку пошто ваквото овошје е покалорично) или некое оревче,малце цимет и превкусно е.
Диетава ја почнав во понеделникот. Се издржува, супер е. Се изненадив за тоа што желбата за благо кога не смеам да јадам воопшто не е голема. 1/90 протеински појадок: 2 мандарини ручек: 2 варени јајца, малку сирење, парче интегрален леб вечера: 2 варени јајца, парче интегрален леб 2/90 скробен појадок: 2 мандарини ручек: варени компири со кечап, парче интегрален леб вечера: исто од ручек 3/90 јагленохидратен појадок: 2 мандарини ручек: макарони со кечап вечера: парче торта 4/90 овошен цел ден денес сум само на 4 мандарини и 1 портокал Оваа недела некако блиску ми се појадокот и ручекот бидејќи сум втора смена на училиште и ручам пред да одам, но од следната недела ќе бидам прва и полесно ќе биди. Не се имам мерено, но се чувствувам полесно. Сега уште Орбитрек да си земам и да ослабам.
4/90 овошен се си одеше супер имав изедено 3 портокали и една кива во текот на целиот ден и вечерта ојдов на роденден и не коментирам се што не смешав, и месо и торта солена и салата ама не се одкажувам за овие денови со олку многу прекршоци имам 2кг минус...се изненадив денес 5 /90 протенски п. 2 портокали р. планирам соја, карфиол и морковче, супа (леб не јадам со соја) в. соја
Здраво и јас ја почнав оваа диета ја имма држено пред околу една година ефикасна беше....Јас бев прилично покрупна да не речам дебела имав 75кг и не бев свесна дека сум дебелка ама се свестив и имав многу мотивација држев разни диети и трчав ослабев до 60 кг сакав да ослабам уште 5 кг ама јас за празнициве сега наместо да ослабам јас сум се поправила +5кг сега имам 65 и сега сум цврсто решена да ослабам да стасам до 55кг и не запирам се дури не ослабам до крајот на март морам да ослабам .Што мислите вие ќе успеам до крајот на март да ослабам до 55 кг. Почнав пак да вежбам сега по 30 минути трчам вчера и на јаже скокав ама денеска имам проблеми мускулите ме болат дека многу време немам трчано ама ке се навикнам сега не се откажувам денеска ми е втор ден од диетава јадев 2 мандарини сега ручав салата компири вецер пак компири морам да издржам и ќе успеам...........
Третиот по ред овошен помина без ниедна грешка и само со 4 јаболка Едвај чекам да најдам вага некаде и да се измерам.Сигурно за 12дена сум се збогувала со некој килограм!